Kenya er et af de få lande i verden, hvor du kan opleve en overvældende diversitet af vilde dyr. Det er også her knap to millioner gnuer og zebraer årligt vandrer over krokodillefyldte floder og endeløse sletter – tæt fulgt af savannens rovdyr.
Tag med på vores safari, der bød på flere hjertebankende oplevelser.

[Reklame] Rejsen var arrangeret af Afrika-Safari.dk.

Alt ånder fred ved det lille vandhul, blot få skridt fra os. Det er tomt, men der er tydelige spor efter dyr i det rustrøde mudder. Store dyr. Tunge dyr. ”Se, de kommer dér”, siger en mand ved siden af Martin og peger mod bushen. Ud af krattet kommer en flok unge elefanter løbende. Snablerne svinger fra side til side, ørerne blafrer og deres træstammetykke ben bevæger sig, så hurtigt de kan. De har retning mod vandhullet. Mod os.

Vi står i udkanten af Nairobi National Park, hvor elefantbørnehjemmet David Sheldrick Wildlife Trust ligger. Organisationen står bag verdens mest succesfulde rednings- og rehabiliteringsprogram for truede dyr, og en time om dagen åbner de for publikum, som kan komme og se elefanterne blive fodret.

Den lille flok sigter direkte mod fem dyrepassere, der står klar med trillebøre læsset med oversized sutteflasker. ”Årh, hvor er det nuttet”, griner to små piger ved synet af Dumbo’erne, der grådigt drikker af flaskerne, så mælken løber i hvide striber ned af deres tykke, granitgrå hud.

Elefanter i Nairobi Kenya

Elefanter i Nairobi Kenya
Tryk på billederne for at se dem på fuld skærm.

Elfenbenets forbandelse

Til stor morskab for tilskuerne begynder en lille elefant at tumle legesygt i sandet. Snart følger resten, og det er tydeligt, at ungerne nyder livet. Desværre har det ikke altid været sådan. Elefanterne har hver især traumatiske historier, og ofte er det krybskytter eller fatale konflikter med mennesker, der er grunden til, de er kommet i pleje.

I 1979 estimerede man, at der fandtes omkring 1,3 millioner elefanter i Afrika. Gennem de sidste 40 år har elefanterne mistet over 50% af deres naturlige territorier, og sammen med krybskytternes massive rovmord, har det i dag mindsket bestanden til knap 400.000.

Det er skræmmende tal, der understreger vigtigheden af børnehjemmets arbejde – og minder os om, hvor privilegerede vi er, da vi den næste uges tid kommer helt tæt på vilde elefanter og mange andre truede dyrearter på vores safari gennem Kenya. Forude venter nogle af de største oplevelser, vi endnu har prøvet i Afrika.

Karen Blixens farm i Nairobi Karen Blixens farm i Kenya Giraffe Centre Kenya

Giraf i Nairobi
Inden vi forlod Nairobi, aflagde vi nogle af byens berømtheder et besøg – bl.a. Karen Blixens farm og The Giraffe Centre.

Safari i Noas ark

To dage senere triller vi forventningsfulde gennem porten til naturreservatet Samburu i det nordlige Kenya. Bag os ligger en halv dags køretur gennem et storslået og varierende landskab. Fra Nairobis farverige menneskemylder og tæt trafikerede gader, over et frodigt højland med endeløse frugtplantager og Mount Kenya knejsende i horisonten, til en øde og prærielignende halvørken.

”Er I klar til
afrikansk massage?”

Spørgsmålet kommer fra vores safariguide, der ligeledes har været vores chauffør, siden vi ankom til Nairobi. ”Karibu”, hilste han venligt velkommen på swahili i lufthavnen og hjalp os ud til en stor safarijeep. ”Mit navn er Noa, og dette er min ark.”

Ombord på Noas fartøj bumler vi nu ud af en rå grusvej. Vi har kurs mod Samburu Sopa Lodge, der ligger inde i reservatet og er et optimalt udgangspunkt for de næste par dages safari. Store sten, slaghuller og strækninger med riller får jeepen til skiftevis at hoppe og danse og ryste, som kørte vi på et vaskebræt. Vores numser får klask, men øjnene belønnes med episke naturscenerier.

Vejen bugter sig rundt om små bjerge, langs brune floder og gennem kratsavanner med en spredt bevoksning af buske, akacietræer og høje palmer. Hist og pist ligger knoglerester, og meterhøje termitboer rager op som gravstene af den tørre jord. Det er en billedskøn, men barsk natur.

Safari i Samburu Kenya

Safari KenyaSafari rejse AfrikaZebra i Samburu Kenya

Dyrene i Samburu

Vi har ikke kørt længe, før vi krydser spor med nogle af de dyr, som er særegne for Samburu og ikke findes i reservaterne længere sydpå. Vi når lige at skimte en somalistruds, inden den tager sine blå ben på nakken, og to ternede netgiraffer stikker nysgerrigt hovederne op bag et højt buskads.

I kanten af et krat står et par girafgazeller og udfører hvad, der ligner hundekunstner. De karamelbrune bambi’er stiller sig på bagbenene, og mens forbenene hænger foran brystet, strækker de deres bemærkelsesværdige lange hals for at nippe de øverste blade, som andre antiloper ikke kan nå.

Længere fremme dukker Samburus mere modebevidste beboere op. Vi hilser på en flok Grevy’s zebraer, der er fashionabelt klædt i lodrette og smallere striber end andre zebraer. Men mest iøjnefaldende er den store beisa oryx. Med sine lange, spidse horn og kubistiske aftegninger minder det hestelignende dyr om et omvandrende Picasso-maleri.

Girafgazelle i Samburu Oryx KenyaOryx i Samburu KenyaRejse safari i KenyaElefanter KenyaUng elefant i KenyaTips til fotoudstyr til safariGiraf safari KenyaRejse Kenya

Leoparden og løvebanden

Luften bølger af varme, da vi efter et kort hvil på lodgen kører ud på en eftermiddagssafari. Selvom det er vores tredje safarirejse, flagrer forventningens glæde i mellemgulvet. Her er det naturen, der sætter dagsordenen. Derfor giver det også et velkomment sug i maven, hver gang Noa standser jeepen. ”Kan I se den?”, spørger han sagte og peger mod et stort træ, blot et stenkast væk.

Dér! Mesterligt kamufleret i skyggespillet fra træets grene står en leopard, og den kender tydeligvis ikke reglerne i Noas ark. Kløerne er boret ind i kødet på en livløs dik-dik, Afrikas mindste antilope. Rovdyret kaster et stoisk blik mod os, slikker sig om munden, inden den igen flænser en blodig luns af dagens snack.

Et øjeblik sidder vi alle tre som fastfrosset. Selv for Noa, der har været safariguide i to årtier, er det et sjældent syn at se en leopard æde.

Rejseguide til safariLeopard safari i KenyaLeopard i Kenya

Adrenalinen bruser stadig, da det bliver tid til at køre tilbage mod lodgen. Dagens sidste stråler bader det tørre buskland i et honninggult lys. Snart overlader solen det uendelige himmelhvælv til nattens funklende stjerner. Martin når lige at sige, at dagen ikke kunne have været bedre, da et kraftfuldt brøl flænger luften.

Chokket får os til at spjætte!

Pludselig kommer tre fuldvoksne hanløver springende med voldsom kraft. De kaster sig over en fjerde, der dukker op sammen med en hunløve … overraskende få meter fra jeepen. De vælter ind i buskadset. Grene knækker. En støvsky rejser sig. Brøl fylder luften omkring os. Og lige så hurtigt som de kom, er de væk igen. Vi griner forløsende til hinanden. Det var tæt på!

Afrika Safari i Kenya Afrika Safari i Kenya Afrika Safari i Kenya Løve i Kenya Løve safari i Kenya

Loeve safari i Afrika
Vi mødte slagsbrødrene næste dag, hvor de slængede sig dovent i solen og poserede kameravant for safaribilen

Naivasha – en afrikansk oase

Fra Samburu kører vi videre sydpå og krydser ækvator på vej mod Lake Naivasha. Ferskvandssøen er et frodigt centrum for Kenyas milliardstore blomsterproduktion og er beliggende midt i Rift Valley. En gigantisk kløft, der strækker sig over 5500 km – fra Mozambique i syd, op gennem Østafrika og nordpå mod Jordan.

Sprækkedannelserne i jorden begyndte for 25 millioner år siden, og området ved Naivasha er et af de få steder i verden, hvor du kan se Moder Jords vældelige kræfter med det blotte øje. Ulmende vulkaner og stejle klippeskrænter vidner om kontinentalpladernes fortsatte bevægelse, og en dag vil landet øst for kløften skille sig ud fra Afrika og danne en ø større end Madagaskar.

Rift Valley i KenyaÆkvator Kenya

Ækvator i Kenya
Selvom det ikke lige er til at se – så står vi med én fod på hver side af ækvatorlinjen, lige hér!

Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Lake Naivasha Sopa Lodge. Et så idyllisk sted beliggende lige ved søen, at vi begræder, at vi kun har én overnatning. Hovedhuset er aristokratisk indrettet med nøddebrunt sildebensparket og høje trælofter. Store, bløde lænestole er placeret foran en åben pejs og et svungen glaspanorama med et fortryllende view ud til den grønne have. Det kalder på en sjus!

Men dét, der gør lodgen så unik, er ikke alene den romantiske atmosfære og de botaniske omgivelser. Det er, at vi deler stedet med de vilde dyr. En giraf spankulerer hjemmevant over plænen, en lille flok zebraer græsser få meter fra poolen – og jeg ved faktisk ikke, om det var Martin eller vandbukken med de store horn, der blev mest forskrækket, da de pludselig kiggede hinanden i øjnene på hver sin side af en busk på terrassen. Der er dog kun ét dyr, man skal holde sig på ærbødig afstand af.

Lake NaivashaLake Naivasha Lodge

Flodheste i forhaven

”Måske I kan redde livet ved at løbe i zig-zag”, svarer vagten foruroligende muntert, da vi spørger, hvad vi skal gøre, hvis vi møder en flodhest? Han har til opgave at følge os sikkert fra lodgen og ned til hytten efter mørkets frembrud, hvor Afrikas farligste dyr kommer op ad søen for at græsse.

Vagten er kun bevæbnet med en metalstang og det heroisk-klingende navn Nikodemus. For sandheden er, at der ikke er meget at gøre, hvis du for alvor pisser en flodhest af. Og det er en af grundene til, at den tøndeformede hidsigprop årligt slår omkring 500 mennesker ihjel. Heldigvis holder de sig på den anden side af hytterne – så der er ingen fare, hvis blot man ved, hvor man skal gå.

”Se, de står lige dér”.

Ordene får mit hjerte til at hoppe. Niko peger ud mellem to hytter. ”Mød verdens bedste græsslåmaskine”, griner han. Silhuetten af tre tykke basser, i færd med at gøre gartnerens arbejde, akkompagneres af en taktfast lyd. Ritsj, ritsj, ritsj … Dyrene ænser os slet ikke. De er travlt optaget af at gnave sig gennem de 40-60 kg græs, som en voksen flodhest æder hver nat.

Næste morgen er flodhestene væk, og græsplænen ligner en perfekt klippet golfbane. Lidt senere møder vi dem igen, men denne gang sidder vi i en lille motorbåd på Lake Naivasha. De tonstunge dyr skvulper døssigt i vandoverfladen, vrikker med ørene og brummer dybt, som et symfoniorkester udelukkende besat af tubaer. En afskedssalut, måske? For efter sejlturen vinker vi farvel til Naivasha og sætter kurs mod rejsens sidste stop.

Flodheste safari KenyaPelikan i Kenya AfrikaSafari Lake Naivasha KenyaFiskeørn KenyaFiskeørn Lake Naivasha i KenyaFugleliv AfrikaFlodheste safari Lake NaivashaFlodheste KenyaFlodhest Kenya

Legendernes savanne

Det er en berusende følelse, da vi for første gang kører ud over Masai Mara. Foran os strækker den berømte afrikanske savanne sig, så langt øjet rækker, og i horisonten ligner de paraplyformede akacietræer svævende pletter på den endeløse, gulgrønne græsslette. Det er helt ufatteligt smukt!

Masai Mara er den kenyanske del af den enorme Serengetisavanne. Et økosystem, der samlet set er på størrelse med Jylland og rummer verdens største koncentration af vilde dyr. Det var her Karen Blixen tog på de sagnomspundne safarirejser med sin elskede Denys Finch Hatton.

Safari Masai MaraSafari udsigt Masai Mara KenyaSafari Masai Mara KenyaSafari Masai MaraSafari Kenya

I løbet af de næste par dage ser vi imponerende mange af savannens dyr. Både de store og de små, de langbenede og de tykke, de stribede og de plettede. Dem, der æder græs, og dem, der jager andre. Alt imens forsøger vi at mestre balancekunsten at stå op i den bumlende safarijeep for at nyde synet til fulde ud gennem det åbne tag.

”Han ved, han ligner damerne”, griner Noa, da vi kører forbi en topi, som gnubber jord på hornene i forsøget på at skille sig ud fra den mørkebrune flok. Noa har mange sjove kommentarer til dyrene, som han kender så godt. Vortesvinet kalder han for ”The African Express”, og den lille, tykke gris ligner da også en fortravlet budbringer, når den piler hen over savannen med halen strittende i vejret som en antenne.

Giraf safari i AfrikaRejseblog safari i KenyaSafarirejse KenyaSafari i Kenya AfrikaSafari KenyaSafari i Kenya

Fly til Masai Mara Kenya
En lille rød grusvej midt ude på savannen gør sig som lufthavnen i Masai Mara og er for dem, som gerne vil springe køreturen over og tage direkte på safari. Det var sært fascinerende at opleve kontrasten mellem flytrafik og vilde dyr, der vandrede videre uden at være særligt imponeret over den store maskine.

Den muntre stemning tager et drastisk skift, da Noa pludselig træder på speederen. Længere fremme er to geparder sat i sprint efter en ung gnu. Mit hjerte banker mod brystet, og vi snapper efter vejret, da rovdyret vælter kalven omkuld. Sekunderne føles som en evighed. Mirakuløst kommer gnuen på benene og stikker af med en beskyttende mor ved sin side. Jagten slog fejl.

Anderledes er det gået for en løvemor. Hun ligger i et krat med sine tre unger og slubrer lystigt løs af indvoldene på en død gnu, som spiste de spaghetti med tomatsovs. Det er en krads odør, der river i næseborene, men som uden tvivl dufter himmelsk for gribbene. For næste gang vi passerer stedet, kæmper ådselsæderne om resterne.

Gepard i Kenya Gepard safari AfrikaRejseblog Safari KenyaLøve med ungerLøveunger KenyaLøve spiser gnuLøveunge Rejseblog KenyaGribbe i Kenya AfrikaGrib i Kenya AfrikaGribbe Afrika

Savannes marcherende soldater

”Jeg har hørt, at det er begyndt!”, fortæller Noa med et stort smil, da vi tidligt om morgenen hopper ind i hans firhjulede ark. Det er vores sidste dag – og sidste chance for at opleve en af vores helt store rejsedrømme. Hvert år i løbet af juli krydser knap 2 millioner gnuer og zebraer Mara-floden i deres evige cirkelvandring efter frisk græs. Det er en af verdens mest spektakulære naturfænomener.

Floden ligger et par timers kørsel fra lodgen, og turen gennem Maras endeløse bakkede landskab er vildt betagende. Her har livet været det samme i hundredvis af år. Visheden giver et sug af uendelighed. Tiden går, men på savannen står den umærkeligt stille. Selv masaierne, det traditionelle rødklædte stammefolk, lever forsat her – præcis som de gjorde, dengang Noa byggede sin ark.

Hist og pist begynder de første gnuer at dukke op som gråbrune pletter i det bølgende hav af gyldent græs. Kilometer efter kilometer bliver flokken større og tættere og lyden af deres båttende brummen højere. Synet er overvældende. Det er svært at begribe det store antal af dyr, der dækker den vidtstrakte slette. ”Krydsningen sker måske om lidt”, siger Noa og sætter farten op. Et radioopkald har meldt, at en stor flok dyr er stimlet sammen ved kanten af floden.

Savanne Masai Mara KenyaMigration safari i KenyaRejseblog AfrikaSavanne Masai Mara Kenya

Naturens slagtebænk

Lidt over 20 safarijeeps holder pænt på række ved floden, som en mobil tribune med forventningsfulde tilskuere. Et godt stykke derfra tripper flere hundrede gnuer og zebraer rastløs rundt. Strategien er, at bilerne holder sig på afstand for ikke at skræmme de nervøse dyr og så hurtigt køre hen til floden, i det øjeblik de begynder at springe ned i vandet.

Umiddelbart ser ingen af dyrene ud til at turde tage det første spring, og vi venter i uvished om, hvorvidt de overhovedet vil krydse det farlige vand i dag. Men når det sker, vil det være en kamp på liv og død. Krokodillerne er ikke den eneste fare, der lurer under overfladen. Flodens rivende strøm kan drukne dyrene eller de kan blive trampet ihjel under hundredvis af hove.

Gnuer ved Masai Mara flodenMigration - gnuerne krydser floden i Kenya”Nu!” Noa tænder jeepen og med et ryk drøner vi og de andre biler mod floden, hvor de første gnuer har bevæget sig ned til kanten. Som lemminger følger flere efter, mens panik opstår langs flodbredden. Masserne presser de forreste dyr, der springer spjættende ud i det mudderbrune vand. Vandet pisker op under hovene, og gnuernes dybe brøl danner lydspor til den dramatiske scene.

De første dyr får fodfæste ved den modsatte bred. Med akavede spring og vaklende ben forsøger de at klatre op ad den stejle skrænt. To gnuer vælter bagover, river flere med ned i faldet. Andre kæmper hjælpeløst, men benene knækker sammen i skræntens våde mudder. Flere og flere dyr kommer springene op fra vandet. De masser på, vælter og glider baglæns. Det er kaos!

Den store migration i KenyaMasai Mara gnuerne krydser flodenGnu krydser Masai Mara flod KenyaGnu krydser Masai Mara flod KenyaGnu krydser Masai Mara flod Kenya

Lidt længere henne har en flok fundet et bedre sted at komme i land. De springer op ad skrænten og fortsætter væk fra floden. I en lang march vandrer dyrene videre. De overlevede krydsningen af floden, men vandrer videre som et enormt tagselvbord for rovdyrene, der afventer deres ankomst på savannen …

For os er det blevet tid til afrejse. Men tanken om at tusindvis af dyr vil krydse floden de næste mange dage gør stort indtryk. Vi har set hanløver slås, leoparden æde og geparder jage. Oplevelser, der er blandt de sjældne på en safari og som oftest kun er at se i dyreprogrammerne på tv. Men migrationen var alligevel noget helt specielt:

Det er en VILD oplevelse,
vi aldrig glemmer …

Rejseblog safari i KenyaSafari AfrikaZebra safari KenyaFlodheste KenyaSafarijeep AfrikaSolnedgang savanne Kenya

Film fra vores safari i Kenya

Martin lavede denne film til Afrika-Safari.dk baseret på vores oplevelser i Kenya:

Fakta om rejsen

Vi rejste i juli 2017 og turen var arrangeret af Afrika-Safari.dk, der var meget behjælpelige med alt både før og under rejsen. De tilrettelagde programmet og bookede alle vores turer, men tekst, billeder og holdninger er udelukkende vores egne. Rejsebureauet har ikke haft indflydelse på indholdet.

Rejsen begyndte i Nairobi, hvor vi havde 2 overnatninger og bl.a. besøgte Karen Blixens farm og elefantbørnehjemmet. Herefter kørte vi til Samburu, hvor vi havde 3 overnatninger og derefter en enkelt overnatning ved Lake Naivasha, inden vi kørte til Masai Mara. Rejsen sluttede af med en badeferie ved Mombasa. Du kan læse mere om programmet for denne rejse HER.

Safari Kenya
Når enden er god …

Lækre links

National Geograhic: Artikel om elefantbørnehjemmet i Nairobi
Afrika-Safari.dk: Den store gnuvandring (kort over hvor og hvornår du kan se dyrene)
Rejsetips til safari: Pakkeliste, fotoudstyr og oplevelser

– – – –

Hvilken rejseoplevelse
har givet dig hjertebanken?

10 COMMENTS

 1. WOW tusind tak for en safari-tur 🙂 Jeg blev da helt revet med af den indlevende beskrivelse og de lækre billeder. WOW siger jeg bare. Jeg har endnu ikke være på safari men en dag skal jeg og er da blevet endnu mere klar på det efter at have læst denne artikel, så tak for det 🙂

  Som regel får jeg hjertebanken hver gang jeg rejser. Det kan være en smuk bygning, en overvenlig lokal, storslående natur eller imponerende dyreliv. Det behøver bestemt ikke, at være en stor vild oplevelse ofte er det små ting som f.eks. at blive invitere til morgenmad af to lokale Phnom Phen på en morgen gåtur 😉
  Kh. Annette

  • Tusind tak, og hyggeligt at du havde lyst til at ‘rejse med’ på vores safari. Afrika er det vildeste! Naturen, farverne, duftene, lydene – det minder om intet andet sted i verden, vi har været.

   Jaaaa, det er fantastisk at rejse og blive berørt af alle de nye indtryk – både store som små, planlagte og uventede. For os er det helt klart kombinationen, der giver hjertebanken. Og nøj, det lyder som en uforglemmelig oplevelse at blive inviteret på morgenmad af lokale. Inviterede de jer med hjem eller spiste I sammen ude i byen?

   Kh Mette

 2. Hold da op en fantastisk hjemmeside og nogle fantastiske eventyr I har været afsted på.
  Vi er lige for et par måneder siden kommet hjem fra en 2 måneders rejse til Vietnam og Indonesien, men vores to drenge på 8 og 10 år. Det var også en drøm der gik i oplevelse. Hvis I kommer på de kanter, kan vi anbefale en rejse ind i Kalimantan på Borneo og se Orangutanger (og meget andet!) 🙂
  Men det eventyr har jo ikke gjort rejselysten mindre 🙂 Vi har planer om at tage afsted igen i 2020, men dog kun i 4 uger. Vores drenge drømmer om safari, og den drøm, må jeg indrømme, at vi deler med dem.
  Nu har I jo været på flere af slagsen i Afrika. Hvilket sted vil du anbefale en familie på 4; Tanzania, Kenya eller Sydafrika? Jeg tænker jo også især på sikkerhed i landet, chancen for at se spændende dyr og helhedsoplevelsen. Det er svært at vælge – det ved jeg godt 🙂 Vi drømmer om at slutte rejsen af med snorkling et lækkert sted.
  Næste sommer går rejsen til Italien og Østrig, og jeg bliver da helt inspireret af Jeres rejse til Østrig i sommers 🙂

  • Hej Line,

   Tusind tak for din søde besked og gode rejsetips! Vi elsker at høre om andres erfaringer og favorit-oplevelser, det er altid så inspirerende 🙂 Og fedt at I tager på så store eventyr med drengene!

   Vi kan godt forstå, at I drømmer om safari. Vi har nu været på tre safarirejser – og vi drømmer stadig om at opleve meget mere 🙂 Vi har tidligere skrevet et blogindlæg, hvor vi sammenligner Tanzania og Sydafrika, som du kan læse her: https://metteogmartinrejser.dk/guide-tanzania-sydafrika/

   Den mest familievenlige safarirejse tænker jeg, at I får i Sydafrika. Her kan I bo på en lodgde i kanten af Kruger Nationalpark og tage på halvdages safariture, som stadig byder på store oplevelser, der er at sammenligne med Tanzania og Kenya. For at få de store oplevelser i Tanzania eller Kenya, skal man nemlig køre en del – og det kan godt være lidt opslidende for de mindste i familien. Alternativt skal I flyve direkte til fx Masai Mara, så I slipper for mange kilometer i safarijeepen.

   Men ja – ud fra vores oplevelser, så virker Sydafrika umiddelbart som det bedste bud. Her kan I kombinere en rejse med Cape Town og en køretur ned omkring kapøen, hvor I også kan opleve andre af Afrikas dyr: hvaler, pingviner og hajer. Alternativt kan I afslutte turen med en øferie på Zanzibar eller Mauritius, hvor det skønt at snorkle. Så har I alt det bedste, man kan opleve i Afrika 🙂

   Jeg håber, at det kunne hjælpe jer lidt på vej med rejseplanlægningen. Vi håber i hvert fald, at I får en spændende og uforglemmelig rejse 🙂

   Kh Mette

 3. Hej Martin 🙂
  Super Blog I har fået lavet. Virkelig inspirerende.
  Vi står og skal til Kenya på Safari, og er lidt i tvivl omkring kamera.
  Jeg vil lige spørge hvad det er for et kamera du har skudt de flotte billeder med? Og hvad bruger du af zoom objektiv?

  Hilsen Kasper

  • Hej Kasper,

   Tak for de pæne ord 🙂 Martin havde en del gear med i Kenya, da han både skulle lave film og fotos. Hans primære setup var et Canon 1DX MarkII-kamera og et Canon 200-400 F4 (zoom). Derudover brugte han et andet kamera, et Canon 5D + objektiver: Canon 70-200 F2,8 + 2X extender, Canon 16-35 og Canon 35 F1,4.

   Det er dog en lidt stor pakke. Så skal I ud og investere i det hele, kan han i stedet anbefale en god grundpakke: Et godt spejlreflekskamera, fx Canon 6D eller Canon 7D, og en god zoom, fx Sigma eller Tamron 150-600 mm. Et super godt tip til at tage gode billeder med zoom er, at I køber en ‘bean bag’, så I kan stabilisere kameraet. En tyk trøje eller nakkestøtte-pude kan også fungerer godt – vi har testet begge ;-).

   Rigtig god tur til fantastiske Kenya! 🙂

 4. Hej Mette og Martin
  Først tak for en dejlig inspirerende side. Vi har med fornøjelse læst jeres Kenya-artikler. Vi tænker at gøre Kenya ca. 2 uger, midt til slut september. Vi drømmer om en combi af safari + snorkling. Vi mangler i særdeleshed input til snorkling i Kenya. Har I – eller nogen af jer der læser det her – input og erfaringer, tager vi imod med kyshånd. Så alle i snorklere – please:-)

  Hilsen Helle og Søren

  • Hej Helle og Søren,

   Tusind tak for de pæne ord, de varmer 🙂 Det lyder vidunderligt med en kombi-rejse til Kenya! I forhold til snorkling, så ligger Zanzibar belejligt tæt på Kenya, og øen er på mange et besøg værd. I følge rygterne skulle Zanzibar også have Østafrikas bedste snorkling. Vi tog selv på en snorklingtur ved atollen Mnemba, som klart er at anbefale. Vi har skrevet lidt om det her: https://metteogmartinrejser.dk/guide-det-skal-du-opleve-paa-zanzibar/

   Rigtig god rejse! Kh Mette

 5. Hej Mette og Martin
  En fantastisk blog i har jer, nu har jeg har fået så meget inspiration og gode råd!
  Jeg skal rejse til Kenya på safari her om en måneds tid, og kan ikke vente! endnu mindre når jeg lige har sat og kigget på alle jeres fantastiske billeder og oplevelser!
  Jeg har søgt en del på nettet men har svært ved at finde ud af om det er bedst primært at bruge dollars eller lokal valuta på rejsen? Hvis jeg må spørge hvad i valgte at gøre omkring det?

  Hilsen Nanna

  • Hej Nanna,

   Tak for de pæne ord – dejligt at I høre, at du kan bruge vores blog 🙂

   Da vi var af sted, brugte vi en blanding af USD og lokal valuta. De fleste steder og guiderne tager gerne mod USD, men når vi var mindre og meget lokale steder, uden for turistområderne, betalte vi med lokal valuta. Så alt efter hvordan din rejse er skruet sammen, vil vores råd være, at du medbringer flest USD og veksler til en håndfuld sedler i den lokale valuta, så du kan betale for mindre ting undervejs på rejsen. Det gode ved at have flest USD er, at du kan veksle dem tilbage igen, når du skal hjem.

   Rigtig god tur – vi er helt misundelige over, at det ikke er os, der skal af sted 🙂

   Kh Mette

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here