Hjem FAQ

FAQ

FAQ

Har du spørgsmål, besvarer vi dem gerne. Herunder kan du finde nogle af de spørgsmål, som vi hyppigst får.

FOTO & FILM

Er det jeres egne billeder og film?

Ja, alle billeder og film er vores egne. Martin arbejder til daglig med film og foto og Mette er svært begejstret hobbyfotograf, så vi holder begge meget af at indfange vores rejser gennem kameraet. Hvis vi viser billeder eller film, der er taget af andre, angiver vi det i teksten.

Må jeg gøre brug af jeres billeder?

Vi bliver altid glade for at høre fra dig, hvis du synes godt om de ting, som vi laver. Er der nogle billeder, som du gerne vil bruge på din egen side – så skriv til os. Ofte vil vi blot bede dig om, at du holder dig til copyright-loven og tydligt skriver, hvor du har materialet fra samt linker til vores webadresse. Men vi vil blot gerne vide det, inden du gør det.

Hvilket kamera bruger I?

Vi rejser gerne med to digitalkameraer, et Canon 5D mark III og et Canon 70D S, som vi bruger med forskellige objektiver. Derudover har vi et GoPro Hero4 med til de mere vovede oplevelser samt en iPhone 6, der i flere sammenhænge kan tage mindst lige så gode billeder, som det tungere udstyr.

Hvordan redigerer I jeres billeder?

Vi bruger primært Apples eget fotoprogram, ”Aperture”, der er et anbefalelsesværdigt og brugervenligt værktøj til at give dine billeder en lækker finish. Med andre ord behøver du slet ikke være hardcore til mere avancerede programmer såsom Photoshop for at gøre himlen lidt ekstra blå, rette de skæve linjer eller skære billedet til for at få dine mesterskud til at ligne en million. Desværre tyder det umiddelbart på, at Apple ikke kommer med flere opdateringer af programmet. Hmpf!?

Hvordan laver I jeres film?

Martin filmer, producerer og klipper vores film med programmet Adobe Premiere. Det kræver lidt kendskab til, hvordan du klipper en film. Alternativt kan vi anbefale Apples eget program, iMovie, der er nemmere at gå til.

BLOGGING

Hvordan har I lavet jeres blog?

Kort fortalt har vi lavet bloggen i WordPress, som er et genialt CMS-system til at oprette blogs og hjemmesider – både hvis du vil have en gratis platform eller vælger at ’hoste’ din egen side, som det hedder.

Vi har valgt at ’hoste’ vores egen blog, da det giver friheden til selv at bestemme webadressen (domænet) samt en større fleksibilitet i forhold til design af udseende og indhold. Med det sagt så er vi hverken IT-eksperter eller html-hajer, så nogle gange ’ringer vi til en ven’.

Skal jeg vælge en gratis platform eller selv hoste min blog?

Hvis du vælger at hoste din egen blog, bør du vide, at det kræver lidt mere kendskab til, hvordan man gør, da du selv bl.a. skal installere, designe, kode og opdatere websitet. Men så er det næsten også kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan lige præcis din blog ser ud og fungerer. Det er helt klart en gulerod, der er værd at tage med.

Vil du gerne have en lidt mere begyndervenlig start på dit blogeventyr, kan vi anbefale, at du starter med en gratis platform hos WordPress. Måske er du således nok lidt begrænset i forhold til dine drømme om, hvordan du gerne vil have at lige præcis din blog skal se ud og fungere, men til gengæld er du fri for at forholde dig til alt fra spam og mystiske html-koder til installering af sikkerhed og vedligeholdelse af funktioner. WordPress har nogle rigtig gode gratis grundpakker, hvor de mest praktiske og populære funktioner er indbygget.

En gratis blog hos WordPress er den perfekte start til dig, der bare gerne vil i gang hurtigt. Og hvis du nu bliver helt grebet af at blogge, så er det geniale ved WordPress, at du sagtens kan flytte bloggen til dit eget domæne senere og få fordelene ved at hoste den selv.

Hvilken udbyder hoster jeres blog?

Vi har haft forskellige udbydere, men har i dag bloggen hos One.com. De tilbyder bl.a. en såkaldt one-click-installation til WordPress, så du nemt og hurtigt kan komme i gang.

Hvordan har I designet bloggen?

Vi har efterhånden prøvet et par forskellige temaer til WordPress – dvs. en form skabelon, der bestemmer designet og en række præinstallerede funktioner. Vi har fornyeligt skiftet til temaet ”Newspaper”, som vi har købt gennem ThemeForest, og derefter tilføjet en række plugins (en form for apps, der giver din blog forskellige funktioner).

Kan I anbefale et tema (design-skabelon)?

Hvis du hoster din egen blog, kan vi på det varmeste anbefale, at du køber et tema gennem ThemeForest, som er førende indenfor temaer til netop WordPress. Her kan du browse mellem et hav af forskellige temaer, så du kan finde lige præcis det design og de funktioner, som du gerne vil have på din personlige blog.

Som en grundregel vil vi foreslå, at du dog kigger efter de mest solgte temaer, da du således er sikret, at det er fri for børnesygdomme. Derudover bør du tjekke, at temaet er ’responsive’ – dvs. at det tilpasser sig devices (computer, tablet, smartphone) – og at det har ’Visual Composer’, som er en redigeringsfunktion, der gør det nemt at designe udseendet på bloggen.

Har du en gratis platform, kan du browse mellem forskellige temaer i WordPress’ egen database. Der findes rigtig mange gode temaer – og med et par plugins, kan du nemt få nogle af de funktioner, som temaet måske ikke har på forhånd.

Har I et tip til en blog-nybegynder?

Ja! Kast dig ud i det! Det gjorde vi, og vi anbefaler alle, der har lyst til at blogge, at gøre det samme. For med en god portion nysgerrighed og lysten til at lære, vil du hurtigt blive en WordPress-haj! Det tager måske lidt ekstra tid i begyndelsen, men når først du har knækket koden, så er WordPress en fantastisk legeplads i cyberspace.

Hvor kan jeg finde mere info om blogging?

Udover at Google altid er din ven, så har Julia Lahme skrevet en superfin guide til blogging. Bogen hedder meget simpelt ”Blogbogen” og giver både nybegynderen alle svarene og den øvede alle tipsene til at blive endnu bedre. Her kan du bl.a. læse om alt fra; hvordan du finder på det perfekte navn; hvor tit du skal blogge; hvad du kan blogge om – eller ikke bør blogge om; og hvordan du måske kan ende med at gøre din blog til business.