Vietnams største by skiller sig ud fra resten af landet med sine fascinerende kontraster. Den vietnamesiske kultur og det moderne businessliv lever side om side i storbyens pulserende gader, hvor klassiske franske bygningsværker spejler sig i glasfacaden på skyskrabere. Ho Chi Minh City er Vietnams svar på New York – og vi elskede den!

Vi besøgte Ho Chi Minh City i juledagene 2016 og havde på forhånd aftalt, at millionbyen skulle være vores julegave til hinanden. Flæskestegen skulle byttes ud med vietnamesiske delikatesser og juletræsdansen udføres i form for af byvandring og sightseeing. Og lad mig sige det sådan: det er stadig én af de bedste julegaver, jeg har fået.

Inden vi rejste til Vietnam, havde vi hørt delte meninger om Ho Chi Minh City. Umiddelbart lød det, som om folks smagsdom stod og faldt med, hvorvidt de bedst kunne lide Hanoi eller ’HCMC’ – en populær forkortelse af byens navn. Men da vi ikke har været i den vietnamesiske hovedstad Hanoi, kan vi ikke flage mere for den ene by end den anden. Jeg kan kun konkludere, at Ho Chi Minh City nu er en af vores sydøstasiatiske favoritter!

5 fede oplevelser

Derfor har vi her samlet en håndfuld af vores egne skræddersyede tips til, hvad du kan se og opleve i byen. Og snart følger vores rejsetips til det bedste sted at bo samt hvor du finder nogle af byens lækreste restauranter. Stay tuned!

Rejseguide Ho Chi Minh CityRejseguide Saigon

1. Saigon – det historiske centrum

For os lå den største oplevelse i at slentre rundt i byens gamle centrum, der også kaldes Saigon eller Downtown. Kigger du på et kort, vil du finde det markeret som Distrikt 1 – og i Lonely Planet kalder de området for ”Dong Khoi Area”, som er byens centrale shopping-gade. Her finder du den bydel, som de franske kolonister etablerede i midten af 1800-tallet, og selvom det i dag er mange år siden, at de forlod landet, er deres tilstedeværelse stadig synlig gennem arkitekturen.

Rundt omkring i byen finder du brede boulevarder og over 100 år gamle franske bygninger, der med deres koloniale byggestil stikker ud blandt skramlede etagebygninger, polerede skyskrabere og store shopping-centre. Mest kendt er Hovedpostkontoret, katedralen Notre Dame, Operahuset og det tidligere rådhus, der i dag er blevet til Folkekomiteens Hus.

Du kan vandre Saigon centrum rundt på en god dag, men sæt gerne to-tre dage af til byen, så du også har lidt tid til at spise dig gennem bare et fåtal af de mange fantastiske restauranter, besøge et par af byens mest kendte attraktioner – og, ganske enkelt, bare betragte livet i de myldrende gader.

VORES BEDSTE TIP:

Vi elskede især at zig-zagge rundt i gaderne, der ligger placeret inde i en form for trekant, hvis du tegner en streg mellem: Me Linh Square ved Saigon River – Ben Thanh-markedet for enden af 23-9 Parken – og Hovedpostkontoret/Notre Dame, som ligger lige ved siden af hinanden.

Og vil du have en mere intens oplevelse af gadelivet, skal du tage turen til byens backpacker-kvarter, der folder et spindelvæv af små smøger ud mellem gaderne Pham Ngu Lao og Bui Vien. Her finder du også masser af barer, restauranter og butikker. Kvarteret er også kendt som “Khu Pho Tay”.

Rejseguide Saigon

2. Trafikfri gågade

Boulevarden Nguyen Hue er et centralt og populært samlingssted i HCMC. Den knap 1 kilometer lange og meget brede promenade omtales som Saigons første gågade og har et fantastisk 360 graders view i frøperspektiv til de omkringliggende bygninger. Her stimler både lokale og turister sammen om aftenen, i weekenden og ved specielle højtider, hvor de to vejbaner på hver side af boulevarden lukkes af for trafik.

Det kan føles, som om alle står og venter på, at en stor rockkoncert skal gå i gang, når du smyger dig gennem folkemængden – og i nogles øjne er der også én helt særlig stjerne, der altid optræder på boulevarden. Foran Folkekomiteens Hus, i den nordvestlige ende af boulevarden, står der nemlig en statue af Ho Chi Minh – idealisten og landsfaderen, der viede sit liv til Vietnams selvstændighed og kampen for social retfærdighed.

VORES BEDSTE TIP:

Det vibrerende byliv omkring boulevarden er også et fascinerende syn set lidt fra oven. Beløn dig selv med en kold drink på baren ”Broma”, der ligger på toppen af en høj bygning med udsigt til gaden samt nogle af byens mest karakteristiske skyskrabere, bl.a. Bitexco Financial Tower. Ankom lige omkring skumringstid og se forvandlingen, når mørket falder på og byen ifører sig sin sorte cocktailkjole, der er pyntet med funklende lys og blinkende neon. “Skål, Saigon – din dejlige dame!”

Rejseguide_Bedste bar i Ho Chi Minh CityRejse guide Ho Chi Minh CityRejseguide_Bedste bar i Ho Chi Minh City

3. Selfie-generationens street show

De klassiske bygninger kan få en historieromantikers hjerte til at banke og giver Vietnams mest europæiske bydel en helt særlig atmosfære, men for os var den største glæde fokuseret på føddernes. Jep! Saigon har nemlig brede, forholdsvist pæne og flisebelagte fortove – en sjælden fryd blandt mange sydøstasiatiske storbyer, da man således kan kigge op, mens man går og betragter bylivet.

Ehm … Er fortovene store nok til, at man kan danse Gangnam-style, spørger du så? Ja, det tror jeg da nok lige, at man kan! Og nej, du vil ikke skille dig ud, hvis du danser foran de gamle franske bygninger. For her finder du brudepar i fuld gang med at ’strike-a-pose’ foran et hold af kamerafolk, makeupartister og stylister, som var de i færd med skabe forsiden til et vietnamesisk Vogue. Og ved siden af de kommende ægtepar forsøger en skov af selfie-stænger at forevige ejermandens kyssemund, store smil, venindeportræt eller spektakulære hop. Så husk to-go kaffen, find en sval skygge og ’enjoy the show’. Det her er ’people watching’, når det er allerbedst!

VORES BEDSTE TIP:

Vietnameserne taler sjældent godt engelsk, men de er eksperter i selfies. Så vil du i kontakt med de lokale, gennem et sprog, I begge forstår, skal du ganske enkelt blot lave en ’photo bomb’. Til vores overraskelse bliver du alt andet end upopulær – næh nej, du bliver fluks arrangeret til at være på billedet. Gennem mimik og hænder bliver du bedt om at posere for kameraet sammen med dem. Og jeg må indrømme, at jeg blev svært afhængig af disciplinen: Martin måtte holde et fast greb i min arm, når vi gik forbi en selfie-session. ”Say Cheese, Saigoneer!”

Saigon Rejseguide4. Must do museer

Med knap 160 år på bagen er Saigon en ung by, og historien fylder ikke meget, hvis du sammenligner med hovedstaden Hanoi, der blev grundlagt for over 1000 år siden. Alligevel er Saigons mest interessante seværdigheder historiske og omhandler de grusomme begivenheder omkring Vietnamkrigen. Det lyder dystert, og det er det også. Men det er både fascinerende og lærerigt at gå i fortidens fodspor og stå de selv samme steder, hvor historiske personer har gennemlevet momenter, der har givet ekko i verdenshistorien.

No worries, vi var virkelig heller ikke stærke i Vietnamkrigens historie på forhånd, men efter et besøg på Krigsmuseet og Præsidentpaladset (også kaldet Independence Palace eller Reunification Palace) begyndte vi pludselig at kunne kæde rækken af informationer sammen og forstå, hvad der faktisk var foregået – og oplevelsen kravlede langt ind under huden på os. Især Krigsmuseets samling af fotografier, der er taget af amerikanske fotojournalister under Vietnamkrigen, påvirkede mig så stærkt, at jeg måtte forlade udstillingen uden at have set det hele.

VORES BEDSTE TIP:

Både Krigsmuseet og Præsidentpaladset er populære attraktioner, så forsøg at komme enten først eller sidst på dagen, hvor turisthorderne er tålelige. Og husk at museerne har lukket midt på dagen. Tjek åbningstiderne, før du stiller dig i kø – og husk at tage en flaske vand med i tasken. 

Rejseguide Ho Chi Minh CityMuseum Ho Chi Minh CityHo Chi Minh City MuseumKrigs-museum Ho Chi Minh City

5. Shop amok

Ethvert visa-kort vil enten skælve af frygt eller slikke sig om munden, alt efter ejermandens økonomiske råderum, når denne bevæger sig ud i Vietnams største by. Shopping i Saigon kan nemlig hurtigt blive en fuldtidsbeskæftigelse, hvis du sætter kurs mod byens shopping-centre, designer butikker og markeder, der primært ligger på og omkring gaderne Dong Khoi, Le Thanh Ton, Le Loi og Nguyen Hue i det gamle centrum.

De store shopping-centre ligner med deres polerede gulve, airconditon-nedkølede temperaturer, stylede konceptbutikker og internationale brands alle andre moderne og kommercielle indkøbscentre i Asien. Den største oplevelse for os var derfor at gå på skattejagt i de små designer-butikker, der sælger boutique design, trendy souvenirs, traditionelt håndværk og kitchede ting, såsom T-shirts, plakater og kaffekopper med genkendelige vietnamesiske propaganda motiver.

Nogle ting kan du få til en brøkdel af, hvad de koster derhjemme – og andre ting, såsom kendte mærkevare og luksus brands, vil du ofte kun finde lidt billigere. Vi købte fx et par Nike sko, hvor vi blot sparede ca. 200 kroner i forhold til, hvis vi havde købt dem i en dansk butik.

VORES BEDSTE TIP:

Vi nåede langtfra omkring i alle de butikker, vi gerne ville have været – men vi kan anbefale Saigon Kitch (43 Ton That Thiep) og L’Usine (151 Dong Khoi + 70 Le Loi), der har tilknyttet en lækker café. Derudover er turistmagneten Ben Thanh Market altid en sjov og sanselig oplevelse, da det stadig er her, hvor de lokale køber deres friske fødevarer. Markedet ligger inde i en stor hal, der har åbent fra kl. 06-18, og efter kl. 17 forvandles gaderne omkring til et livligt Night Market med billige ting og små madboder.

Bonus-info: Hvis du bruger over størrelse 40 i sko, vil du få det omvendte problem som prinsen, der ledte efter Askepot. Du har foden, men det kan være en udfordring af finde en sko, der passer. Du har dog større held, hvis du kigger i International Brand Stores.

Rejseguide Ho Chi Minh City

Mere info om Saigon / HCMC

Der er en million ting at foretage sig i Ho Chi Minh City! Så når vi en dag kommer tilbage (for det skal vi, helt sikkert!), vil vi tjekke disse rejseblogs og guidebøger ud, der kommer et par spadestik dybere ned i byen, kender de ‘hemmelige steder’ og har gode forslag til, hvad du også kan se og opleve:

Informative rejseblogs:
Rusty Compas: “See & Do in Ho Chi Minh City”
– Christina’s: “Guides to Ho Chi Minh City”
– City Pass Guide: “72 hours in Ho Chi Minh City”
Guide-bøger og Magasiner
Tim Doling “Exploring Ho Chi Minh City” – inkl. 23 forslag til vandreture
– Oi / A magazine about Ho Chi Minh City
Historie
My Destination: “French Colonial Buildings of Saigon”
 Tim Doling “Historic Vietnam”
– Oi Magazine “10 Fun Facts about Saigon’s historic buildings”
Rejseguide Ho Chi Minh City

– – – –

Kunne du bruge vores tips?
Har du været i byen og kan tilføje noget til listen?

 

19 COMMENTS

 1. Jeg ELSKER jeres billeder og sådan som I har redigeret dem! Og jeg er simpelthen så vild med jeres forklaring og beskrivelse af byen. Selvom vi har besøgt byen to gange, blev jeg i den grad klogere (noget jeg i øvrigt ofte gør, når jeg læser jeres indlæg – altså bliver klogere. De er virkelig informative, men alligevel en fornøjelse at læse).
  Eneste problem er selvfølgelig bare, at jeg nu rigtig godt gad tilbage til Vietnam og spise mig mæt i bun cha, pho og hvad de ellers har på menukortene 😉

  • Aurwgh – tusind tak, Laura! Din besked ramte os lige i hjertekulen 🙂
   For filan, hvis I rejser tilbage til Vietnam, så vil vi med. Jeg er slet ikke færdig med at udforske landet og spise mig gennem deres køkken. Vi nåede desværre heller ikke forbi den restaurant, som I anbefalede – så den er også på listen til næste gang!
   Kh Mette

 2. Jeg har været i både Hanoi og Saigon. Første kunne jeg klart bedst lide Hanoi, men Saigon har klart charmeret sig ind på mig og jeg er vild med begge byer. De er begge charmerende på hver deres måde 🙂 Flotte billeder by the way! Hvor er billedet over postkontoret taget fra?
  Det er nogle gode tips og jeg har lige gemt jeres indlæg til min næste weekendtur i byen. Særligt de små shops skal jeg da forbi!

  • Vi må snart til Hanoi – for jeg tror, at vi ville have det som dig og blive charmeret af hver bys særligheder 😉 Og tusind tak for rosen – billedet af Postkontoret er taget fra gaden, på kanten af fortovet, inden du krydser vejen over til katedralen. Nyyyd Vietnam! Kh Mette

   • Det lyder som en god plan 😉 Det var nu billedet over det, som jeg mente 😛 Postkontoret har jeg allerede et billede af 😉 Det vil jeg gøre! Tak!

    • Haha… ups, sorry 🙂 Jeg læste vist din besked lidt for hurtigt. Billedet OVER postkontoret er taget fra toppen af vores hotel, Liberty Central Saigon Citypoint Hotel. Det ligger på hjørnet af Le Loi og Pasteur Street. De har en rooftop bar, som jeg tror alle vist bare kan tage op og besøge. Den kan varmt anbefales, da udsigten er mega fed – især lige omkring solnedgang. Kh Mette

 3. Hej med Jer og glædelig jul.
  Tak for en virkelig inspirerende blog. I har virkelig gjort mig nysgerrig og sulten 🙂
  Vi er 2 broder 1 bedstefar og 2 teenager som tar til Thailand d.18 januar for at deltage i vores bror/søn/onkels bryllup d.22 januar.
  Nu har jeg fået på hjernen at jeg har tænkt min at tage direkte til Saigon når vi lander i Bangkok og bruge et par dage der sammen med min datter.
  Har i nogle tips til (hotel – transport – shopping og serværdigheder) vi kan bruge ?
  Jeg selv er gammel soldat og det er selvfølgelig et must for mig at se de tunneller fra krigen og krigsmusset.
  Håber i kan hjælpe mig/os.
  Jeg regner med ankomst i Saigon om aftenen og så skal vi have 3 overnatninger inden vi igen rejser til Bangkok.

  Mvh KIm

  • Hej Kim,

   Allerførst tillykke med jeres bror/søn/onkel og hans kommende bryllup 🙂 Det lyder som en spændende og skøn ferie med familien!

   Vi har samlet vores bedste tips i blogindlæggene om Saigon/Ho Chi Minh City. Her kan du finde både tips til hotel, transport, shopping og seværdigheder. Desværre nåede vi ikke selv ud og se tunnelerne, men vi kender flere, der har set dem og som kunne fortælle, at det var en virkelig spændende tur. Det lød som om, at det var sjovest, hvis man kombinerede turen med bådturen ned ad floden – det kan I evt. prøve at tjekke ud?

   Her finder du blogindlæggene:
   https://metteogmartinrejser.dk/tag/ho-chi-minh-city/

   Rigtig god rejse!

   🙂 Mette

 4. Min kæreste og jeg rejser selv til Vietnam til januar og din blog har givet os gode tips til hvad man kan opleve i Saigon. Vi har overvejet også at tage til byen Phan Thiet, men er det et besøg værd? Synes når jeg læser om byen er der mange forskellige holdninger ??

  • Hej Louise,

   Glæd jer til Saigon, byen gjorde et stort indtryk på os. Vi nåede ikke selv at besøge Phan Thiet, så vi har desværre ikke rigtigt nogle brugbare input. Men hvis I tager dertil, må I hjertens gerne dele jeres erfaringer – vi er altid nysgerrige efter at høre om gode rejsetips 🙂

   Rigtig god rejse! Kh Mette

 5. Hej M&M
  Jeg landede på bloggen, fordi vi igen 🙂 skal til Vietnam, og fordi jeg ville se om der var noget vi havde overset fra de forrige gange vi har været afsted.
  Ift. Saigon, så kan jeg anbefale at tage “Saigon by night” tur, hvor man sidder bag på Vespascooter rundt i byen. Rigtig sjov måde at opleve dele af byen, som man på en kort ferie ikke oplever, men også at opleve trafikken på nærmeste hold. Der er forskellige udbydere (vi benyttede os af Vespatours) og der indgik mad og drikke, samt adgang/indgang til 2 forskellige spillesteder.
  Det er absolut en del anderledes at køre på scooter ift. at sidde i en bil 🙂

  Derudover er Cu Chi tunnellerne også værd at kigge på….også selvom det er sat op til turisme og ligger ca. 50 km udenfor Saigon

  Af restauranter har vi været utrolig glade for EON51 som er på 51. sal i Bitexco Financial Tower…fantastisk udsigt, og sublim mad. Prisen for en fantastisk aften der ligger på omkring 1500 kr., hvilket er ekstreemt dyrt i Vietnam, men absolut billigt ift Danmark, hvis man vil på en restaurant i Michelin kvalitet.

  Og vi har også haft stor fornøjelse af Shri, som er en cocktailbar på 23.sal., som byder på skønne skønne drinks og som samtidigt også servere rigtig god mad (www.shi.vn) under åben himmel.
  Cocktailbaren på Caravelle hotel byder på masser events, og har også live musik på visse dage….absolut også et sted man kan fordrive kedsomhed med ved aftentide .-)
  Caravelle har desuden en Champagne lounge i stue etagen….vældig hyggeligt.

  • Hej Dennis,

   Tusind tak for din besked – vi elsker at høre om andres rejser og erfaringer! Det lyder som nogle super fede oplevelser, I har haft! Dem skriver vi fluks bag øret til næste gang, vi skal besøge landet. Og så fedt, at I skal til Vietnam igen, Lucky You 🙂 Vi håber, at I får en fantastisk tur!

 6. Hej Mette og Martin!

  Spændende læsning det her – tak!

  Min kæreste og jeg overvejer at fejre vores nytår dernede i år. Vi er dog lidt splittede ift. besøgstid. Vi står nemlig mellem to muligheder;
  Et par dage i Ho Chi Minh og så et par dage ved vandet, eller at blive i Ho Chi Minh hele turen. Vi har ca. 10 overnatninger.
  Så:
  1. Er der oplevelser nok til 10 overnatninger i samme by? 🙂
  2. Skal man “nøjes” med en dagstur til vandet?
  3. Skal man kombinere de to ferieformer?
  4. Hvad venter der af oplevelser i området udenfor byen?

  Hvad er jeres råd /tanker omkring dette? 🙂

  Mvh
  Mikkel & Cecilie

  • Hej Mikkel og Cecilie,

   Åh, det lyder fantastisk med nytår i HCMC! Det er en fed by! Men uanset hvor fed en by er, så foretrækker vi personligt altid at være i en storby max 5-6 dage og kombinere oplevelsen med andre kontraster, fx et par dage ved stranden. Så vi ville helt klart gå efter valgmulighed nr. 3 🙂 Fx 4 dage hvert sted, hvor de to resterende dage er rejsedage tur/retur.

   I kan evt. tage et fly til en ø, hvor strandene er langt bedre end ved fastlandet. Vi har hørt om en skøn ø, der hedder Whale Island, som vi er kede af, at vi ikke kendte til, da vi var i Vietnam. Men her kan man dog ikke flyve til. Alternativt skal I overveje Phu Quoc eller Con Dao, hvortil I kan flyve direkte fra HCMC.

   Kh Mette

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here