Med sin kridhvide kyst, slanke kokospalmer og turkisblå hav er Zanzibar kendt for at være et ægte bounty-paradis. Men hvilke strande på øen er de bedste? Vi spurgte de lokale, der anbefalede fire, som du ikke må gå glip af.

Zanzibars mest populære strande finder du på den nordlige halvdel af øen. Her ligger der også et bredt udvalg af hoteller såvel som restauranter og enkelte små strandbarer, der fuldender afslappende dage på stranden.

Tager du ned ad østkysten er strandene langt mere fredelige og afstanden mellem hotellerne større. Vores hotel lå på stranden Kiwengwa (se ovenstående hængekøje-foto), og vi nød at kunne vandre op og ned ad stranden, ofte uden at møde andre turister. Men er du glad for at bade i havet, skal du holde dig til den nordlige del, da østkysten er påvirket af tidevandet, der trækker sig tilbage og gør badning vanskeligt på visse tidspunkter af dagen pga. forstenede koraller.

Foretrækker du mindre og mere afsidesliggende strande, skal du hyre en lokal båd til at sejle dig til en af de omkringliggende øer. Her er det muligt at føle sig som Robinson Crusoe for en dag og slappe af i dit eget lille paradis.

Rejseguide_de bedste strande på Zanzibar

Zanzibars 4 bedste strande

1. Kendwa Beach

Et par kilometer syd for fiskerbyen og partystranden Nungwi ligger turistparadiset Kendwa Beach. En bred og blændende hvid strand med rustikke solsenge under stråklædte parasoller, hængekøjer mellem svajende palmer og små strandbarer med loungemusik og kolde drikke. Langs kysten ligger luksuriøse resorter, små hoteller, charmerende bungalows og forskellige restauranter. Selvom Kendwa ikke længere er en ukendt strand, er den stadig fredfyldt og med god grund et populært sted at nyde Zanzibars eksotiske rammer.

kendwa-beach_zanzibar-1
Kendwa Beach
kendwa-beach_zanzibar-2
Kendwa Beach
kendwa-beach_zanzibar-3
Kendwa Beach
kendwa-beach_zanzibar-4
Kendwa Beach

2. Pongwe Beach

Den halvmåneformede Pongwe Beach nævnes ofte som det tætteste, du kan komme et tropisk paradis. Med sin palmeklædte kyst, den tætte grønne bevoksning og få turister er stranden ideel til et romantisk getaway. Derudover gør bugten, at Pongwe har mindre tang end resten af østkysten og dermed er beriget med Zanzibars mest krystalklare vand.

3. Matemwe Beach

Matemwe Beach er langt fra så besøgt af turister, som nabostranden Kiwengwa, og er oplagt til tosomhed og slentreture langs den betagende kyst. Stranden er kendt for både at være øens længste og for at have det fineste, blødeste sand. I den lille nærliggende landsby kan du møde de lokale, der ernærer sig af øens mere traditionelle erhverv, fiskeri og tanglandbrug.

Rejseguide_ZanzibarRejseguide_Zanzibar

4. Chumbe Island

Et par kilometer fra Zanzibars sydvestlige kyst finder du det fredede reservat Chumbe Island Coral Park, der nemt kan nås på en dagstur med båd fra Stone Town. Den lille ø er omgivet af et af Østafrikas mest mangfoldige koralrev med over 200 koraller og 350 forskellige fiskearter, der tiltrækker flokke af delfiner og skildpadder. Inde på land finder du uberørte sandstrande – og når tidevandet er lavt, kan du vandre hele vejen rundt om øen, der er også er hjem for 60 forskellige fuglearter og den fredet palmetyv: verdens største landlevende krabbe, som kan veje op mod 4 kilo. Vil du gerne blive hængende på øen, kan du booke nogle af de unikke og kunstneriske eco-bungalows. Det er bestemt en mulighed, som vi selv overvejer, næste gang vi besøger Zanzibar.

Strand_Zanzibar

Guiden er baseret på en artikel, der er bragt i Rejsemagasinet Vagabond.

Hvad synes du? Skriv hjertens gerne til os, hvis du synes, at vores tips var brugbare eller hvis der er noget, du savner – så vender vi gerne tilbage med opfølgende info. Vi hører også meget gerne fra dig, der har besøgt Zanzibar og kan tilføje ydeligere tips. Vi vil elske, hvis du har lyst til at dele dem i kommentar-boksen herunder. Bon voyage, M & M

5 COMMENTS

 1. Hej i to,
  Hvilken strand vil i så anbefale man boede ud til, hvis man ikke vil være mærket af lavvandet/tidevand?

  Hilsen
  En flittig læser

  • Hej Anna,

   Ta’ til nordspidsen, til Nungwi eller Kendwa. De er mindre påvirket af tidevandet.

   Rigtig god rejse til smukke Zanzibar 🙂

   Kh Mette

  • Hej Poul,

   Hmmm … Det er godt et spørgsmål. Grundet tidevandet snorklede vi slet ikke fra fastlandet. Vi havde dog nogle fine oplevelser ved de nærliggende øer, bl.a. Prison Island, hvortil man kan sejle til fra Stone Town.

   Kh Mette

 2. Hej Mette og Martin.
  Om et øjeblik rejser vi til Zanzibar, med store forventninger, og skal bo på Bluebay Resort, Et hotel i bl.a har nævn, – er der visse ting omkring hotellet/området vi skal være opmærksomme på?
  Har læst, om risikoen for malaria, hvad er jeres erfaring, hvad angår forebyggelse?
  Stor ros til jer, for en fantastisk viden og inspiration man kan få igennem jeres rejseoplevelser,- tak for det!
  De bedste hilsener
  Erik og Dorte

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here