Zanzibar er ikke kun perlehvide palmestrande. Bounty-øen rummer essensen af den farverige swahili-kultur og byder på oplevelser, der giver fornemmelsen af at være en opdagelsesrejsende på et eksotisk eventyr. Her har vi samlet vores bedste tips til det østafrikanske paradis.

Zanzibar er en af de mest eksotiske øer, vi har besøgt. Ja, selv navnet lyder som et kapitel fra ”Tusind og en Nat” med mægtige sultaner, magiske lampeånder og flyvende tæpper. Men det føles rent faktisk lidt, som om du er dumpet ned i en orientalsk tidslomme, når du besøger Zanzibar. Den østafrikanske ø har fortryllet folk gennem århundrede – og nu også Martin og jeg.

Rejseguide_Zanzibar

Rejsen til Zanzibar

Vi besøgte Zanzibar i februar 2015 efter en uges safari i Tanzania. Her lavede vi denne rejsefilm for Afrika-Safari.dk samt et par rejseartikler for Rejsemagasinet Vagabond. I den forbindelse researchede vi også rejsetips til Zanzibar ved at tale med de lokale og besøge en masse steder. Det fodarbejde (iført klipklappere) har vi baseret denne guide på, der folder sig ud over 5 blogindlæg med konkrete tips til:

→ Stone Town
→ Oplevelser
→ Strande
→ Restauranter
→ Hoteller

Og herunder har vi samlet nogle af de spørgsmål, som vi selv sad med inden afrejse, samt lidt praktisk info.

Zanzibar og bryllupsrejserEr Zanzibar kun for bryllupsrejsende?

Jeg ved ikke hvorfor, men der må være nogle rejsebureauer, som har excelleret brandingen af Zanzibar som en romantisk destination. For lige så naturligt det er for mig at tænke ”hundeslæde”, når nogen siger ”Grønland” – så forbinder jeg også helt automatisk Zanzibar med bryllupsrejser.

Vi fandt dog hurtigt ud af, at den postkortsmukke tropeø er langt mere end ”blot” luksuriøs afslapning ved kridhvide sandstrande. Det kan være virkelig svært at løserive sig udsigten til det turkisblå hav, tro mig – men Zanzibar er en skattekiste af oplevelser.

Du kan fx frivilligt forvilde dig ind i Stone Towns labyrintiske gader, hvor sultaner, slavehandlere og opdagelsesrejsende har levet og boet. Begive dig ind i øens duftende hjerte, hvor frugt- og krydderiplantager strækker sig så langt øjet rækker. Hilse på hundrede år gamle kæmpeskildpadder på Prison Island, se delfiner ved Kizimkazi og møde røde colobus-aber i Jozani-regnskoven. Tage snorklemasken på og dykke ned i en vidunderlig verden af farverige tropefisk. Eller surfe med monsunvindene henover bølgerne i Det Indiske Ocean.

Ehm, hvor ligger Zanzibar?

Hånden på hjertet: Kan du pege på et verdenskort og vise, hvor Zanzibar helt præcist ligger? Jeg spørger ud fra den forudsætning, at du naturligvis endnu ikke har været der – eller er ved at planlægge en rejse dertil …

Vi dumpede testen. Bravt! Det er egentligt lidt sjovt – for Zanzibar var i mange år en destination, vi drømte om at rejse til. Kender du det? At du har gjort dig mange forestillinger om et sted, men finder ud af, at du kun ved ganske lidt. Vi havde i hvert fald mange malende billeder i hovedet om, at Zanzibar var indbegrebet af et bounty-paradis – og at øen lå et eller andet sted mellem Afrika og Australien (Doh!). Men hvor?

Nu ved vi, at Zanzibar ligger i Det Indiske Ocean – knap 40 kilometer fra Tanzanias kyst – og at den ikke blot er én ø, men flere. Zanzibar er nemlig navnet på et lille ørige, der består af et utal af småøer samt de to hovedøer: den sydlige ø Zanzibar, der er den største og officielt hedder Unguja, samt den nordlige ø Pemba. Begge kan besøges, men Zanzibar er helt klart den mest turistede og nemmest tilgængelige af de to.

Zanzibar kort
Zanzibar – Tryk på billedet for at se en større version af kortet

Hvornår er det bedst at besøge Zanzibar?

Zanzibar har et tropisk klima og er varmt året rundt, men ja – med den geografiske beliggenhed, lige omkring ækvator, følger også perioder med heftig regn. Vil du gerne undgå dem, skal du rejse i perioderne december-februar og juli-oktober. Højsæsonenerne strækker sig over juli-august og december-januar, hvor priserne på især flybilletterne og hotellerne stiger. Regnsæsonerne er i marts-juni og november. Her kan du dog sagtens opleve solrige dage, da de tropiske regnskyl ofte er kraftige og kortvarige – og så får du også fordelen af billigere fly og hoteller.

Turistbureau Stone Town

Sådan kommer du til Zanzibar

Der går ingen direkte fly fra Danmark til Zanzibar, og rejsen tager minimum omkring 14-20 timer. Alt efter sæson koster de billigste flybilletter fra 5.-7.000 kroner. Vi fløj over Amsterdam og videre til Dar es Salaam, der er Tanzanias største by og administrative hovedstad. Herfra kan du enten flyve til Zanzibar på 20-30 minutter eller tage en ca. 40 minutters sejltur fra havnen til Stone Town med en katamaran. Men så vidt vi kan forstå på andre rejsende, skal du vist kun tage båden, hvis du er født søstærk og trænger til et spændingsfyldt eventyr.

Hvordan kommer du rundt på Zanzibar?

Zanzibar er ikke nogen helt lille ø – hvilket var endnu en overraskelse for os. Det tager ca. 2 timer, hvis du kører hele vejen fra nord til syd. I sin fulde længde er den forholdsvist flade ø 86 km lang og mellem 20-30 km bred.

Info om Zanzibar transport

Hovedvejene er asfalteret og pæne, men skiltningen er mangelfuld, og mange steder bliver du stoppet for kontrol af politibetjente. Lokale fortalte os, at betjentene gennemsøger din bil, bare fordi, og ofte kræver bestikkelse af turister. Derfor anbefales det ikke, at du kører ud på egen hånd – eller for den sags skyld benytter dig af de små (propfyldte) busser, der ofte lade vente på sig.

Tag i stedet en taxa (husk at aftal en pris, da de ikke kører på taxameter) eller book en chauffør via dit hotel, som kan køre dig rundt på øen. Det er både den sikreste og hurtigste måde at komme omkring.

Distancer og priser: Vi boede ved den nordøstlige kyst, hvor størstedelen af resorterne ligger spredt fordelt. Herfra tog det 1 time at køre til øens hovedstad Stone Town (Zanzibar City). Lufthavnen ligger omkring 7 km syd for Stone Town. Herfra koster en taxa ind til byen ca. 10-15$ og til kysten omkring 50$.

Zanzibar kort
Zanzibar – Tryk på billedet for at se en større version af kortet

Vigtigt at vide før afrejse

Påklædning: På Zanzibar er over 90% af befolkningen muslimer, hvilket du bør tage hensyn til, hvad angår påklædning. På stranden er det acceptabelt at have badetøj på, men det er forbudt at være topløs. Andre offentlige steder, især i byen, bør du være iklædt tøj, der dækker skuldre og knæ. Bare maver og korte kjoler kan virke stødende og provokerende.

Penge: Vær opmærksom på, at det oftest kun er større hoteller samt enkelte restauranter og butikker, der tager kreditkort (du vil blive opkrævet 5% i gebyr), så sørg altid for at have kontanter med dig. Inden afrejse kunne vi dog ikke købe Tanzania Shillings (TZS) i Kastrup Lufthavn, så vi købte i stedet lidt ekstra Dollars for en sikkerheds skyld, da de kan veksles på Zanzibar. Herefter hævede vi kontanter i Stone Town, som er det eneste sted på øen, hvor der findes hæveautomater, banker og vekselbureauer.

Sygdomme og vaccinationer: Malaria har tidligere været et problem på Zanzibar, men en amerikansk velgørenhedsorganisation har været med til at bekæmpe myggen, så det i dag er langt mere sjældent at blive smittet. Men tjek med Statens Serum Institut – også for de andre vacciner, der kræves, alt efter længden på dit ophold.

Visum: Denne del er heldigvis super simpel. Som europæisk statsborger skal dit pas blot være gyldigt mindst seks måneder fra du ankommer – og så skal du betale for et tremåneders visum, når du ankommer (husk kontanter). Vi betalte 50$, da vi besøgte Zanzibar i februar 2015, men vi kan forstå, at reglerne nemt kan ændre sig. Så tjek evt. med Tanzanias Ambassade inden afrejse. Ambassaden omfatter alle skandinaviske lande og ligger i Stockholm.

Et godt tip!

Zanzibar taler lokalbefolkningen swahili (som på swahili hedder ’kiswahili’), og du kan vinde mange smil og hjertevarme grin, hvis du tager dig tiden til at lære et par ord eller to. Vi oplevede mange gange, at et simpelt ”Jambo”, der betyder ”Hej”, vakte glæde. Får du god service eller vil du gerne imødekomme en høflig gestus, kan du sige ”Asante sana”, der betyder ”Mange tak”. Bliver du derimod generet af pågående sælgere, så virker et bestemt, men venligt nej tak, ”Habana asante”, nærmest som en magisk trylleformular.

Døre i Stone Town på Zanzibar

Jeg opsnappede også en traditionel hilsen, som høstede forbløffende mange ’high fives’, når jeg til deres overraskelse kunne respondere på swahili. Deres hilsen er i sin fulde længe en ret lang remse, men en god start er:

A: Jambo (Hej)
B: Jambo (Hej)
A: Mambo Vipi (Hvordan går det?)
B: Poa (Cool!)

Du kan også ty til mere kreative metoder og lære den populære børnesang, ”Jambo Bwana”, hvor du får et par af de mest gængse gloser serveret. Du kan se den HER med engelsk oversættelse – husk blot at skift ’Kenya’ ud med ’Zanzibar’. Vi oplevede mange gange, at folk omkring os stemte i, når vi forsøgte at synge os gennem gloserne – til stor morskab for alle parter!

Det fantastiske ved swahili er, at det næsten udtales som det staves. Så kast dig ud i det – du vil helt sikkert opleve, at de lokale kigger på dig med nye øjne og behandler dig på en helt anden måde end hvis blot du var endnu en ’mzungu’ (hvid mand).

Rejseguide til Stone Town på Zanzibar

Hvad må du ikke gå glip af?

Selv om Zanzibars strande er indbegrebet af bounty og i dag er blandt nogle af de smukkeste, vi har set – så var Stone Town uden sammenligning den største oplevelse for os. Og jeg tror, det er umuligt ikke at blive fascineret af den historiske by, der med god grund også er optaget på UNESCO’s liste over verdenskulturarv.

Her kan du spise på øens bedste restauranter, handle på farverige og duftende markeder, besøge paladser, moskeer og templer. Du kan sole dig på den gyldne sandstrand, danse til afrikanske rytmer og drikke arabisk te med de lokale på en af byens små åbne pladser. Se den legendariske Queen-forsanger Freddy Mercurys barndomshjem og gå i den verdensberømte opdagelsesrejsende Dr. Livingstones fodspor. Og møde en multikulturel befolkning med alle hudfarver og påklædninger: farvestrålende kjortler, smukke sarier, indiske turbaner og enkelte sorte niqaber.

Det hele lyder umiddelbart som uforenelige elementer, men i Stone Towns atmosfærefyldte gader trylles det sammen og gør byen til eventyrligt sted at udforske. Så sæt minimum en hel dag af til at besøge Stone Town – eller endnu bedre: book et hotel og tag en overnatning eller to.

> Rejsen var arrangeret i samarbejde med Afrika-Safari.dk. Tekst, billeder og holdninger er udelukkende vores egne. <

Mere info om Zanzibar

Wiki-Travel
Turistinformation Tanzania
Rejseguide af magasinet Condé Nast Traveller
Rejseguide af magasinet Travel & Leisure

– – – –

Skriv hjertens gerne til os, hvis du synes, at vores tips var brugbare eller hvis der er noget, du savner – så vender vi gerne tilbage med opfølgende info. Vi hører også meget gerne fra dig, der har besøgt Zanzibar og kan tilføje ydeligere tips. Vi vil elske, hvis du har lyst til at dele dem i kommentar-boksen herunder. Bon voyage, M & M

26 COMMENTS

 1. Vildt lækker guide, og ikke mindst billeder. Jeg har desværre ikke været der endnu, men det har Toke og var allerede der ret misundelig over ikke at kunne rejse med 😉 men Zanzibar står højt på ønskelisten!! 🙂

  • Tusind tak, Nikoline! Vi kan på det varmeste anbefale et Zanzibar-eventyr. Du må så meget snige dig ned i kufferten, næste gang Toke stikker af 🙂

 2. Så lige jeres artikel i VAGABOND!:) Super lækker tekst og fede billeder – godt jeg allerede har rejseadrenalin i blodet ellers ville jeg da få det efter den artikel;)

  • Taaaaark, søde Katrine – det glæder os helt vildt at høre 🙂 Tanzania er virkelig også en kæmpe oplevelse, der kun efterlader en sulten efter mere. Har I været i Afrika, I to seje trek-godtfolk? Og hey, stort tillykke med specialet. Wup wup! Jeg ser SÅ meget frem til at skåle med dig, når vi kommer retur. Den slags skal fejres.
   Kh M

 3. Tak til jer begge for et super inspirerende oplæg og informations materiale, som kan bruges på vores tur til zanzibar til februar. Safari i Tanzania bliver det også til.
  Flotte billeder som giver rejse kriller.
  Med venlig hilsen
  Jørgen

  • Hej Jørgen, tusind tak for din besked – så dejligt at høre, at vores tips kan bruges 🙂 Og rigtig, rigtig god tur til februar! Vi ville ønske, at det var os, der skulle af sted igen. Tanzania og Zanzibar er en eventyrlig oplevelse!

  • Hej Fie 🙂 Umiddelbart vil vi sige, at det er nemt at rejse med små børn på Zanzibar, især hvis I bor på et af de pæne hoteller. Her er det nemt at nyde dagene på stranden, når man har resortets praktikaliteter og super service. Derudover er øen vant til turister, hvilket gør mange ting nemmere end fx mere afsondrede steder. Med det sagt – så har vi ikke selv små børn og ved, at det er meget forskelligt, hvad familier foretrækker på en rejse. Jeg ved ikke, om vores svar kunne hjælpe, ellers er du velkommen til at skrive igen. Kh Mette

 4. Hej Mette og Martin

  Ihh nu har jeg næsten læst alle jeres rejse beretninger og aner ikke hvor vores dec/ jan tur skal hen.
  Gad godt Bali men regntid
  Thailand – nemt med øhop og man kan flytte sig men meget turistet

  Hvordan er Cambodia at rejse i? Og hvad m zanzibar Lan man øhoppe der??

  Vi har 2 meget lyshåret børn på 4 og 6 men ønsker ikke at bo på resorts men mere i hytter og på stranden.

  Hvad ville i vælge at besøge igen hvis i selv kunne vælge??

  • Hej Lena,

   Tak for din mail og undskyld vores sene svar. Vi er netop kommet hjem fra en rundrejse i Brasilien, hvor vi var en hel del offline. NU er vi dog retur og vil hjertens gerne forsøge at hjælpe, så godt vi kan.

   Men uh, det er godt spørgsmål, du stiller 😉 Du har helt ret med Bali; den ø skal hellere opleves på et solrigt tidspunkt. Thailand er altid et hit, hvis man er glad for at øhoppe. Landet er rigtig nok turistet, men man kan stadig finde nogle fredelige steder rundt omkring og måske har turist-faktoren en fordel, når man rejser med små børn? Det er nemt, billigt og en ubekymret oplevelse at rejse omkring 🙂 Og så er der maaaaange øer at kaste sig over.

   Cambodja er klart mindre turistet, og vi var helt vilde med de 2 x Koh Rong-øer, som bestemt er værd at kigge nærmere på, hvis man er glad for afslappende dage på smukke strande. De to øer (samt Angkor Wat og Killing Fields) er på Top 3-listen over vores mest mindeværdige oplevelser i Cambodja. Skulle vi udfordre det rejsemål og fx vælge mellem at rejse tilbage til Cambodja eller nabolandet Vietnam, så ville vi dog med det samme vælge Vietnam. Vi var vilde med Vietnam og drømmer om snart at rejse tilbage for at opleve mere, meeeeen desværre skuffede de to vietnamesiske øer (Phu Quoc og Con Dao) os meget. Såååå Vietnam er nok ikke liiiige dét, som I lige pt. drømmer om at opleve på denne rejse. Gem Vietnam til en anden gang 😉

   Og så er der: Zanzibar! Årh manner, øen har vundet vores hjerter, hvorfor vi altid vil anbefale den fremfor andre øer, hvis vejrsæsonen vel at mærke er ok? Men hvis I ønsker en ø-hoppende strandferie med overnatninger i hytter ved vandet, så er Thailand nok et bedre bud? I kan godt øhoppe rundt til et par små øer ved Zanzibar samt evt. rejse over til naboøen Pemba, men Zanzibar er en stor ø og derfor mere oplagt til en strandferie på et resort. Så måske vil den ikke leve op til drømmen, hvis det er øhop-ferien i strandhytter, som I er på jagt efter?

   Uh, den er godt svær … Men summasummarum – du spørger, hvad vi ville vælge? Og vi ville helt klart vælge Zanzibar, hvis vi skulle på en strandferie. Men dertil har vi et alternativ, som måske er værd at overveje: Kunne det evt. være noget at kombinere Sri Lanka med Maldiverne? Vi kender flere, der har taget denne kombi med små børn – og de var vilde med det! De så lidt af Sri Lanka og svulmede af lykke over de smukke øer i Maldiverne. Det er ikke klassisk øhop, som i Thailand, men det skulle være en kæmpe oplevelse 🙂 Men ja, ellers er Zanzibar og Koh Rong-øerne vores bedste bud udfra de steder, I umiddelbart har kig på 🙂

   Hmm… Jeg ved ikke, om vores svar kunne hjælpe? Det var vist ikke meget svar, vi kunne komme med, da valget afhænger af så mange ting. Så skriv gerne igen, hvis du evt. har flere spørgsmål eller brug for at få uddybe noget? Vi hjælper gerne, så godt vi kan 🙂

   Kh Mette

 5. Hej Mette
  Tak for rigtig god info ang. Zanzibar. Jeg har et spørgsmål som er : bliver man kontrolleret i lufthavnene om man har gul feber og kolera ?
  Min kæreste som er fra Holland siger at man skal kunne bevise via et pas at man ikke har kolera og er vaccanieret for gul feber. Jeg har været hos min læge som ikke mente at gul feber var nødvendig.
  Et andet spørgsmål er : er der myg på Zanzibar ?
  Med venlig hilsen
  Lotte

  • Hej Lotte,

   Vi har aldrig oplevet at blive kontrolleret i lufthavnen. Så vidt vi husker, så skal man blot kun vise vaccinationskort og bevise, at man er vaccineret mod gul feber, hvis man kommer fra et land, hvor der er sandsynlighed for at få gul feber. Men med det sagt – så er vi helt klart fortalere for, at man får de vacciner, der anbefales. Så tjek gerne op med lægerne hos Udlandsvaccinationen. Dem bruger vi altid, og de har helt styr på, hvad man skal og ikke skal.

   Link: http://www.vaccination.dk/

   Ja, der er myg på Zanzibar, men vi så ikke mange, da vi var der. Men det er vist lidt forskelligt alt efter sæson 🙂

   Kh Mette

 6. Hej Med jer, vi er netop kommet hjem fra rundrejse på Bali, og er nu i fuld gang med at arrangere næste års rejse. Vi var på Bali i slutning af oktober-start november der skulle være regntid. Vi oplevede 1 regnvejr i 10 min. Det skulle også være regntid på Zanzibar i den periode, er det rigtigt? Vi starter med safari i Kenya, og så oplevelse/solferie på Zanzibar
  Venlig hilsen Majbritt og Klaus

  • Hej Majbritt og Klaus,

   Vi besøgte Zanzibar i februar, så vi har desværre ikke erfaring med vejret i oktober-november. Men lige som herhjemme, og som I har oplevet på Bali, er vejret det sværeste at forudsige. Man kan være heldig og uheldig, hvad angår det optimale ferievejr 🙂 Vores bedste anbefaling vil derfor være at forholde jer til beskrivelserne af sæsonerne og vurderer, hvad I har lyst til. Tjek fx her: http://www.blixentours.dk/destinationer/det-indiske-ocean/zanzibar – de beskriver, at der nogle gange ikke kommer særligt meget nedbør i denne regnperiode.

   Med det sagt så er både safari i Kenya og smukke Zanzibar vidunderlige steder – rigtig god rejse! 🙂

   Kh Mette

 7. Hej Mette,
  Tak for et spændende rejsetip. Vi planlægger netop, at skulle til Zanzibar og ville gerne høre, hvor længe I synes man skal sætte af til rigtig at kunne opleve øen? Vi har begge dykkercertifikat, så noget af tiden kommer til at skulle bruges under vand 🙂

  Mvh Sofja

  • Hej Sonja,

   Vi var selv en uge på øen og kunne godt have brugt lidt længere tid. Så vi tænker, at man snildt kan bruge halvanden-to uger på øen, hvis man som jer også bruger tid på at dykke. Men det kommer i sidste ende også lidt an på, hvad man er glad for at opleve. Vi kunne fx godt have brugt 3 dage i Stone Town, og så ville vi gerne have været et par dage til naboøen Pemba – og skal man derudover også på et par udflugter, hænge ud på et par forskellige strande og sove på nogle af de mindre øer, så går der snildt 2 uger. Men ja, afslapning på de smukke strande er en stor del af det at besøge Zanzibar, så det skal man være glad for 🙂

   Rigtig god rejse til fortryllende Zanzibar 🙂

   Kh Mette

 8. Hej Mette
  FEDT at jeg faldt over Jeres side:-) Jeg planlægger en fødselsdagsrejse for min mand og vores 8 årige søn. Lige nu står den på Zanzibar. Jeg vil gerne være afsted i ca. 3 uger, men kan fornemme, at det måske lige er i overkanten at opholde sig på Zanzibar i 3 uger?
  Og hvordan er prislejet på leveomkostninger (overnatning og mad) i forhold til fx. Thailand?
  Og vil det være muligt, at bestille bare de første par overnatninger hjemmefra og så bare “tage det som det kommer”, når vi kommer frem? Vi skal afsted til februar.

  På forhånd mange tak!

  Dbh. Trine

  • Hej Trine,

   Novra, det lyder som verdens fedeste fødseldagsrejse! Man sagtens nyde tre uger på Zanzibar, men det kommer an på, hvilken type oplevelser, man ønsker på en rejse. Holder I at slappe af, nyde strandene og bade og kombinere det med udflugter/ophold på forskellige steder – så kan tre uger være super. I kunne fx. kombinere det med ophold på nogle af de mindre øer eller naboøen Pemba og på den måde se en hel del af Zanzibar.

   Prisniveauet er højere end Thailand. Asien er vist svær at slå, når man kigger på priser 😉

   Hmm … Umiddelbart vil jeg tro, at I godt kan ‘tage rejsen, som den kommer’. Men det kommer an på jeres budget, da det oftest bliver dyrere at rejse på denne måde (pånær i Asien, hvor man altid kan finde et billigt hotel). Hvis I vil være sikre på at få overnatninger på de steder, hvor I gerne bo, samt holde udgifterne på et realistisk leje, så vil jeg anbefale jer at booke hoteller hjemmefra. De populære ‘prisvenlige’ hoteller ryger nemlig altid først. Zanzibar har mange lækre luksushoteller, hvor I med stor sandsynlighed altid kan få et værelse, men så koster det også derefter.

   Kh Mette

 9. Hej
  Tak for god artikel
  Har stadig lidt spørgsmål om gul feber ( har tjekket hos vaccinations centre) jeg har hørt at gul feber vaccinationen ikke må være gammel på trods af at den gælder livslang – ved i noget om det?
  Hilsen Ghita

 10. Hej og tak for gode tips ? overvejer en tur til zanzibar i efteråret/vinteren. Er det muligt tror i, at leje cykler og cykle lidt rundt ?? Og hvad med at leje bil og selv køre lidt rundt, ud fra det i skriver virker det lidt utrygt eller ???

  • Hej Heidi,

   Hmmm … Godt spørgsmål 🙂 Vi så ikke rigtig nogen, der udlejede cykler. Umiddelbart tænker jeg, at det ikke er et oplagt sted at cykle rundt, især pga varmen. Ang. billeje, så har vi hørt om andre, der selv har kørt rundt på øen uden store problemer. Dem vi snakkede med frarådede dog os at gøre det, dels fordi øen er dårligt markeret med skilte, dels fordi man kan risikere at blive stoppet på vejene og afkrævet penge for at få lov til at køre videre. Det kan være svært at navigere det hele, hvis man ikke er stedskendt og fortrolig med den lokale kultur. Men spørg gerne jeres rejsebureau eller hotel – de vil være de bedste til at give jer de bedste råd.

   Rigtig god rejse! 🙂

   Kh Mette

 11. Heeeej Mette og Martin.

  Er vild med jeres blog, så fedt! jeg har planer om en overraskelses rejse til min kæreste, til Zanzibar, men så tænkte jeg lige videre over det, og kunne egentlig godt tænkte mig, at være på Zanzibar i 8-9 dage, og kombinerede det med noget safari tur, resten af de 2 uger, vi skal afsted, så det ikke kun bliver strand.

  Hvad vil i anbefale, hvis jeg gerne ville på noget safari tur og ud og se nogle vilde dyr. Og hvordan er det lettest at komme fra Zanzibar til det sted?
  Mvh Laura 🙂

  • Tusind tak, det gør os virkelig glade at høre! Og wauw, din kæreste er jo verdens heldigste mand. Det er jo den fedeste gave, du planlægger. Hvor er det sejt!

   Alle vores safarirejser har været planlagt af rejsebureauer, så vi har desværre ikke selv prøvet at sammensætte en badeferie på Zanzibar med en safaritur. Med det sagt, så vil vi klart anbefale jer at flyve fra Zanzibar og til fx Mount Kilimanjaro i Tanzania eller Nairobi i Kenya, som begge er et godt udgangspunkt for verdensklasse safari på hhv. Serengeti i Tanzania eller Masai Mara i Kenya.

   Kort sagt: Afstandene er store i Østafrika, så hvis I skal nå mest på de 2 uger, bør I flyve fra Zanzibar til jeres safaridestination 🙂 Derudover har vi hørt fra flere, at man vist skal være af den eventyrlystne type eller virkelig søstærk, hvis man skal med båd fra Zanzibar og til fastlandet/Østafrika.

   Rigtig god rejseplanlægning. Jeg håber, at vores svar kunne hjælpe dig lidt på vej. Ellers du velkommen til at skrive igen.

   Kh Mette

 12. Hej Mette
  Sikke en fantastisk beskrivelse af Zanzibar. Vi skal derned fra 25 marts til 3 april 2021 – ville du være nervøs for tidspunktet? Jeg tænker mht regnperioden?

 13. Hej Mette & Martin

  Vi skal afsted mellem jul og nytår.
  Vi er IKKE til Lars Larsen hoteller og masse turimse.
  Men vil også gerne bo på en strand hvor der er noget ungt, urban life.
  Vi har 2 teenager på 17 og 19 år med.
  Hvor på øen vil I anbefale at bo ?

  På forhånd tak for hjælpen.

  Og fed og inspirerende blog I har

  Bedste hilsner
  Kristin & co

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here