Du kan ikke tage til Costa Rica uden at besøge Nationalparken Manuel Antonio – hvis du spørger os. Nok er den landets mindste, men med god grund den mest berømte.

Manuel Antonio ligger på Costa Ricas vestkyst og er både navnet på en lille by, den verdensberømte naturpark og det naturrige område, der omfavner hele herligheden. Intet andet sted i verden er artsrigdommen af dyr og planter større. Stranden er på Magasinet Forbes’ liste over de smukkeste i verden, og hele området emmer af Pura Vida. Så det er nemt at tro, at du befinder dig i Edens Have, når du er i Manuel Antonio.

Her finder du en række af lækre restauranter og bæredygtige hoteller, der ligger på toppen af frodige klipper – også kaldet ’the mountain’ blandt de lokale – som strækker sig langs kysten mellem den lille havneby Quepos og indgangen til nationalparken. Alle med bjergtagende udsigter over Stillehavet – og masser af costaricansk karma.

Rejseguide:

Vi har samlet vores bedste tips til, hvor du skal bo, spise, shoppe og – ganske enkelt – bare fortabe dig i naturparadiset Manuel Antonio!

Hotel i Manuel Antonio_Costa Rica
Billedet er udlånt af Arenas del Mar

Bo: Værelse med udsigt

Det unikke boutique- og spahotel Arenas del Mar har både vundet adskillige priser inden for bæredygtighed og har en af Manuel Antonios bedste beliggenheder. Hotellet har egen nedgang til en fredfyldt strand og ligger kun 15 minutter i gåafstand fra nationalparken samt tæt på nogle af områdets bedste restauranter. Den trope-pittoreske udsigt ud over Manuel Antonios grønne jungle, gyldne strand og blå kyst ophøjes nærmest til magi, når den nydes fra ens egen private udendørs jacuzzi.

Spis: Gourmet med paradisisk panorama

Det er svært at slippe synet af Manuel Antonios smukke natur. Fra La Luna Restaurant ved det luksuriøse Gaia Hotel & Reserve er det heldigvis ikke nødvendigt. Gourmet-restauranten ligger på toppen af bjerget og har en hypnotiserende 180 graders udsigt – for dine fødder strækker paradiset sig ud, mens et hav af stjerner hænger blinkende over dig på den endeløse nattehimmel.

Den udendørs restaurant har en afslappet atmosfære, førsteklasses betjening og en elegant menu med en udsøgt blanding af det internationale, lokale og vegetariske køkken. Begynd aftenens kulinariske oplevelse med en cocktail i baren, fx en ananas jalapenos-margarita. Læs mere om gode restauranter i Manuel Antonio her.

Rejseblog om Costa Rica

Strand: Costa Ricas bounty

Lad det være sagt med det samme: Manuel Antonios strand vil for evigt hjemsøge dine dagdrømme i det danske gråvejr. Stranden er ikke alene anset for at være Costa Ricas smukkeste, men verdens smukkeste. Nationalparkens kridhvide sandstrand ligger uberørt, omkranset af rå granitgrå klipper og et sjældent frodigt jungleparadis. Duvende palmer hænger indover den hesteskoformede bugt og ude i det azurblå vand boltrer delfinerne sig. Er du heldig, kan du se pukkelhvaler i perioderne august-oktober og december-april.

Oplev: Dyrenes paradis

Hovedattraktionen i Manuel Antonio er selve nationalparken, hvor frodige tropeskove og uberørte hvide sandstrande udgør et af verdens mest mangfoldige økosystemer. Parken er hjemsted for et rigt dyreliv – bl.a. brøleaber, dovendyr og firbenet med det bibelske navn ’jesusøglen’, der inspirerede forfatteren af Jurassic Park.

Med en privat naturguide som Reynier ’Rey’ Hernandez kommer du helt tæt på det eksotiske dyreliv og uden om horder af turister. Stå tidligt op, da det er bedst at besøge parken fra morgenstunden, hvor dyrene er mest aktive. Medbring din smartphone, så du kan tage billeder af dyrene gennem Reys specialiserede teleskop, og husk badetøj, da turen slutter ved stranden. Mail: rey-nier12@hotmail.com / Mobil: (506) 8945-5136. Læs mere om Nationalparken Manuel Antonio her.

Manuel Antonio i Costa Rica

Shop: Lokalt weekendmarked

Hver fredag og lørdag kører landmændene fra oplandet ind til den lille havneby Quepos for at sælge deres friske afgrøder. Selv om markedet ikke er stort, er det en farverig og hyggelig oplevelse at gå rundt blandt de små boder, hvor de lokale sælger eksotiske frugter og grøntsager, som du sandsynligvis aldrig har hørt om før.

Prøv fx den brune bælgfrugt tamarindo, der smager syrligt-sødt og drysses med sukker og spises som slik. Eller den grønne guanabana-frugt, der har en hård skal med pigge og smager af jordbær, kanel, mango og ananas. Farmers Market ligger langs diget for enden af hovedgaden i Quepos og åbner fredag eftermiddag kl. 16.00 og lukker lørdag kl. 14.00.

Drik: Sort guld

Ude fra ser Café Milagro ikke ud af meget, og den er heller ikke udstyret med et betagende panorama ud over kysten. Men det lille charmerende sted har et andet stærkt kort på hånden: Manuel Antonios bedste kaffe! Milagro er både et risteri og en café – og kort sagt et populært hangout, der sælger egne kaffebønner og serverer kreative fortolkninger af klassisk café-mad med et costaricansk twist.

Prøv deres mangopandekager med brombærsirup til morgenmad og en sandwich med grillet mahi mahi og aioli til frokost. Tjek også hvornår der er livemusik om aftenen, for de costaricanske rytmer gør det ekstra stemningsfuldt at afslutte dagen med en god middag i gårdhaven.

– – – –

Har du været i Manuel Antonio eller overvejer du en rejse til Costa Rica? Skriv gerne en kommentar herunder, hvis du har lyst til at dele dine oplevelser eller har spørgsmål til os? Bon voyage, M&M

7 COMMENTS

 1. Hej Mette og Martin
  Wow. I har solgt mig og min kæreste en rejse til Costa Rica, efter at have læst jeres blog, måtte vi bare opleve dette selv! Vi skal afsted d.26 dec til 7 januar. Vi skal derfor koge lidt af jeres tur ned til godt 14 dage. Jeg ved det er svært at vælge, men hvor mener i er de absolutte must see vi skal krydse på vores vej, når turen er lidt kortere? Vi planlægger at leje en bil som i har anbefalet så vi kan kører rundt på eventyr. Vi skal også holde nytår dernede, så hvis i har et fif hvor i landet man skal nyde den aftalen, tages det imod med kys hånd! Tak for inspirationen, vi GLÆDER OS !

  • Hej Camilla,

   Fantastisk, glæd jer – vi var vilde med Costa Rica, hvilket også skinner igennem på bloggen 🙂 Vi håber, at I bliver lige så forelsket i landet, som os. Men uigh, det er svært for os at begrænse os, når snakken går på, hvad man skal lave i Costa Rica. Umiddelbart tænker jeg, at nu hvor I har bil, så bør I unde jer selv at opleve både lidt af kysten og køre ind i landet. Vores favoritspot var uden sammenligning Santa Teresa og herefter Manuel Antonio. Begge steder ligger på vestkysten, så måske I kunne vælge et af stederne og kombinere det med ophold inde i landet, hvor I kommer tæt på de varme kilder, vulkanerne og regnskoven.

   Vi holdte selv både jul og nytår i Santa Teresa, som var mega chilleren og super afslappet. Er I mere til gang i gaden, så hørte vi andre tale om en strand nordpå – Tamarindo. Men vi nåede desværre ikke selv derhen, da vi lidt spontant besluttede at blive længere i Santa Teresa.

   Rigtig god tur! Håber den opfylder alle jeres rejsedrømme 🙂

   Kh Mette

 2. Hej Mette & Martin! Tak for et inspirerende indlæg. Blandt andet med afsæt i jeres indlæg skal vi til Manuel Antonio. Et par hurtige spørgsmål; Er der særlige forholdsregler som man skal være opmærksomme på? Her tænker jeg på giftige slanger, edderkopper, frøer mv.? Vi er ikke bekymrede af natur, men har aldrig været i Costa Rica (har dog været mange gange i troperne, primært i Asien). Det andet spørgsmål er om det er muligt at arrangere ture med privat chauffør fra området, eksempelvis for at se vulkaner eller cloud forrests eller noget tredje. Jeg er med på at selv relativt korte afstande kan tage lang tid, men vil det eksempelvis være muligt med heldags ture til nogle af de nævnte ting, fra Quepos området? På forhånd tak for svaret ? Mvh Michael

  • Hej Michael,

   Åh, gid det var os 🙂 Vi længes tit og ofte efter smukke Costa Rica og ikke mindst Manuel Antonio. Jeg kan godt forstå, at du spørger til de mange kryb – vi er nemlig heller ikke just fans af de giftige gutter – og det er noget, der bliver skrevet en del om, når man læser om landet. Vi så dog ikke skyggen af nogen farlige slanger, frøer og kryb – kun i fangenskab samt på jungletur med naturguide, som formåede at spotte dyrene inde mellem træerne, hvor de gemte sig fra os. Selvom det er svært at forstå, så er dyrene heldigvis mere bange for os end dem. Så hvis I blot er opmærksomme på, hvor I sætter fødderne, når I fx går i skoven med en bund dækket af blade, og altid ryster fugtige håndklæder, tæpper etc., inden I folder dem om kroppen, så er I på den sikre side. De fleste kryb søger mod fugtige, mørke gemmesteder.

   Hmmm … Jeg tror bestemt, at det er muligt at komme på forskellige arrangerede ture, men da vi ikke selv var opsøgende eller tog på nogen, ved vi desværre ikke, hvad der muligt og om der ligger vulkaner og cloud forrests i ok kørevenlig afstand.

   Rigtig god tur! Vi håber, at I bliver lige så vilde med Costa Rica som os 🙂

 3. Hej Mette og Martin
  Vi var i Costa Rica for …….. ? ja efterhånden 27 årsiden og havde bla. en helt fantastisk uge i Manuel Antonio. Nu kigger vi i retning af Costa Rica igen ? Tak for dejlig inspiration. Efter 27 år er hukommelsen ikke hvad den har været så dejligt med jeres skønne beskrivelser af denne lille mellemamerikanske perle ??
  De bedste hilsner
  Anders & Henrik, PassportPlease

  • Hej Anders & Henrik,

   Jamen, var I overhovedet født for 27 år siden? 😉 Det imponerende så meget I har rejst, I to unge mænd. Det lyder fantastisk med en tur til Costa Rica, og det bliver sjovt at høre, hvor meget I vil synes, at landet har ændret sig? Rigtig god tur!

   Kh Mette

 4. Hej begge

  Vil bare høre hvor længe I var i Costa Rica. Vi er ved at planlægge en rejse dertil til november og frem.

  Vh Trine

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here