Det omfattende udvalg af fantastiske restauranter i Ho Chi Minh City er en af hovedattraktionerne. Få byer i verden har givet os så mange gode spiseoplevelser – uden at flænse vores pengepung. Her har vi listet vores 5 favorit restauranter – og én kaffebar. Den er nemlig alt for god til ikke at dele.

“First we eat
Then we do everything else”

Citatet er fra den berømte amerikanske madskribent Mary F. K. Fisher – og det sætter ret godt ord på vores ophold i Ho Chi Minh City. Dels er vi to madører. Dels er byen et mekka af madoplevelser. Så lægger du to plus to sammen, er det nemt at regne ud, hvad vi brugte en stor del af vores tid på i Vietnams største by. Uhm!

Fra gourmet til gadekøkken

Ho Chi Minh City (HCMC) er beriget med en spændende kombination af madkulturer, som afspejler dets historie. Flere hundrede års stærk indflydelse fra Kina og en fortid som fransk koloni er kogt sammen med det traditionelle vietnamesiske gadekøkken. Og sammensætningen af de tre berømte køkkener er blot én af grundene til, at byen lokker foodies til fra hele verden.

Derudover er priserne også en af årsagerne til, at du bør sætte tid af til at gå på jagt efter spiseoplevelser. Maden er billig, og alle rejsende, på et gennemsnitligt budget, har råd til at forkæle sig selv med en gourmet oplevelse ud over det sædvanlige.

Men omgivelserne behøver dog langt fra at være fancy, for at maden er uforglemmelig. Den ene dag kan du spise dig lykkelig i fransk gourmet på en fornem restaurant – og næste dag fortabe dig i de bedste vietnamesiske forårsruller i et primitivt gadekøkken. Og således svingede priserne på vores måltider fra alt mellem 40 til 900 kroner (for 2 personer).

Vores 5 favorit restauranter

Det eneste, vi fortryder under vores ophold i HCMC, er, at vi ikke nåede at spise … meget mere mad! Så vores bedste tip til dig er derfor: Kridt dine spisepinde og oparbejd en sund appetit, inden du sætter tænderne i byen! Og husk at booke bord på forhånd, da restauranterne hurtigt bliver fyldt op om aftenen.

Mountain Retreat_Restaurant i Ho Chi Minh CityMountain Retreat_Restaurant i Ho Chi Minh CityMountain Retreat_Restaurant i Ho Chi Minh City

1.) MOUNTAIN RETREAT
Det traditionelle køkken på toppen af byen

Det var lidt en blanding af held og lykkeligt tilfælde, at vi fandt Mountain Retreat. Restauranten ligger på taget af et gammel højhus og har en lettere hemmelig indgang, der ligger skjult i en lille sidegade til den travle Le Loi Street. Kig efter et rødt skilt for ”Little Saigon Boutique Hotel”, gå lidt ned ad den lille smøge og ind ad en dør til højre, der fører ind til en trappeopgang – og nu begynder opstigningen …

Heroppe, på toppen af bygningen med udsigt til byen, serverer restauranten traditionelle og smagfulde vietnamesiske retter. Maden er smukt anrettet på malet lertøj og smager mindst ligeså godt, som det ser ud! Indretningen er rustik og holdt i jordbrune farver, træ og bambus, hvilket giver omgivelserne en landlig og lokal stemning, selvom det ligger i hjertet af byen.

Tip: Restauranten er virkelig populær blandt lokale og expats, der kommer for at nyde en smagfuld og autentisk spiseoplevelse. Husk derfor at booke et bord, især om aftenen – og spørg gerne efter et bord på en af de åbne tagterrasser. Der ligger en lidt mindre tagterrasse på samme etage som køkkenet og en lidt større helt oppe på taget, hvor du sidder mellem grønne planter. Du kan se flere lækre billeder fra Mountain Retreat på både Instagram og Facebook.

Adresse: 36 Le Loi Street, Ben Nghe Ward, District 1

Ichiba Sushi_Ho Chi Minh CityIchiba Sushi_Ho Chi Minh City

2.) ICHIBA SUSHI
Vietnams bedste sushi

Uden at have prøvet samtlige sushi-restauranter i Vietnam, vil vi alligevel vove pelsen og erklærer, at Ichiba Sushi laver Vietnams bedste sushi! Restauranten er ejet og drevet af en passioneret vietnamesisk sushi-kok, der måske ikke har flair for indretning, men til gengæld mestrer en helt sublim sushi!

Med en japansk disciplin og kulinarisk kreativitet sender kokkene det ene imponerende fad efter det andet ud til restaurantens gæster. Alle sidder ved borde, der er dækket med glimmer-duge, oplyst af lamper pyntet med similisten og fra loftet hænger sølvsnore som levende vægdekoration. I baren står høje stole betrukket med lyserødt imiteret krokodilleskind og menukortet er iklædt kunstigt, sortlakeret slangeskind. Voila, velkommen tilbage til 80’ernes disko!

Tip: Hvis muligt – så bør du booke et bord i baren. Den fungerer nemlig som et åbent køkken, hvor du kan sidde og betragte, hvordan sushi-kokkene møjsommeligt tilbereder råvarerne, ruller sushien og sender fadene videre til tjenerne. Det er et både underholdene og imponerende syn. Kom sulten! Priserne er nemlig lave, hvis du sammenligner med de bedste sushi-restauranter i Danmark.

Adresse: 204 Lê Lai, Bến Thành, District 1

3.) NOIR
Spis middag i mørke

Restaurant Noir byder på en spiseoplevelse udover det sædvanlige. Her spiser du nemlig i totalt mørke. Vi havde kun hørt om konceptet fra lignende restauranter i blandt andet Berlin og København, men nu skulle tiden være. Og vi er så glade for, at vi gjorde det – det er bestemt en anbefalelsesværdig oplevelse, hvis du ikke har prøvet det før.

Noir er en stilfuld og elegant restaurant, der befinder sig i den mere pebrede prisklasse i forhold til de andre restauranter. Ved ankomst bliver du personligt budt velkommen i en smuk lounge. Her præsenterer en medarbejder dig for aftenens program, mens du nyder en lækker cocktail, og følger dig herefter hen til indgangen til selve restauranten. Her tager din tjener imod dig og guider dig ind i mørket.

Restaurantens tjenere er blinde og trænet i både at servere og guide gæsterne gennem sammensætningen af små smagfulde retter. Det er komplet umuligt at se noget som helst – ikke engang antydningen af den gaffel, du er ved at føre op til munden, kan du skimte. Dine sanser får i den grad en udfordring, og det er sjovt at opleve, hvordan alting pludselig dufter, smager og føles anderledes, når du er frataget synet.

Adresse: 178 Hai Ba Trung, Da Kao, District 1

Propaganda_Restaurant i Ho Chi Minh CityPropaganda_Restaurant i Ho Chi Minh CityPropaganda_Restaurant i Ho Chi Minh City

4.) PROPAGANDA
Kitschet vietnamesisk bistro

Siden vi rejste fra Ho Chi Minh City, har vi drømt om at kunne bestille en stor skål af Propagandas ’Crunchy tri-coloured rice’ med express-post. Retten er en krydret blanding af kogte og puffy-sprøde ris med stegt kylling og æg. Det lyder simpelt, men jøsses, hvor smagte det godt!

Er du så heldig, at du er i byen, bør du helt sikkert lægge vejen forbi Propaganda. Den hippe bistro er nemlig en stemningsfuld oplevelse. Farverige vægmalerier med socialistiske motiver, matchende diner-sofaer og kitschet interiør sætter kulør på de lyse lokaler, der ligger med udsigt til parken foran Præsidentens Palads. Betjeningen er imødekommende og restauranten er ofte fuld af liv.

Propaganda serverer vietnamesiske street-food klassikere – og ifølge rygtet synes selv de lokale, at maden smager bedre her end hos de allerbedste gadekøkkener. På menuen finder du blandt andet friske og stegte forårsruller, Bánh Mì sandwiches, sprøde salater og traditionelle risretter. Men du må love os, at du prøver deres ’Crunchy tri-coloured rice’ med kylling … Hvis ikke, så tag i stedet en skål med hjem til os. Vi belønner med evig taknemmelighed!

Adresse: 21 Han Thuyen, District 1

5.) PIZZA 4 P’s
Verdens bedste pizza

Vi grinede vantro, da en af vores venner fortalte, at verdens bedste pizza findes i Ho Chi Minh City. Det lød som sort snak. Især da han tilføjede, at pizzaen gud-hjælpe-mig også er lavet af en japaner! Argh, nej nej – den købte vi sq ikke!

Vi grinede ikke længere, efter vi havde besøgt restauranten Pizza 4 P’s, hvor vi havde smagt … verdens bedste pizza. Jeg ved det – det lyder næsten blasfemisk, at en japaner i Vietnam laver verdens bedste pizza. Eh? Men det er rigtigt. Og restauranten er med god grund populær blandt lokale og expats, der er begejstrede for japanerens nytænkning af topping på den italienske spise. Der er særligt én pizza på menukortet, som smager så godt, at jeg mangler superlativer til at kunne beskrive det.

Pizzaen hedder “Burrata Prosciutto”. Den bages i stenovn og serveres med prosciutto, tomater og salat. Men dét, der fik alle vores smagsbegreber for pizza til at springe i luften, var den hjemmelavede klump af mozzarella. Denne lægges på midten af pizzaen og skæres ud af tjeneren, når pizzaen bliver serveret ved dit bord – som var du på en finere fransk restaurant. Osten nærmest smuldrer fra hinanden og fordeles ud over pizzaen. Oiiiih, Mama Mia!

Adresse: 8/15 Le Thanh Ton, District 1

… Og én kaffebar

The Workshop_kaffebar i Ho Chi Minh City

THE WORKSHOP
Byens bedste kaffe

Vi elsker kaffe! Især jeg er på grænsen til at være svært afhængig … det er, som om jeg ikke rigtig fungerer, før jeg har fået mit første fix af mokka. Derfor er gode kaffebarer også altid noget af det første, vi jagter, når vi ankommer til nye steder. Har du det på samme måde, behøver du ej at lede længere: Vi har fundet byens bedste kaffebar!

The Workshop ligger på 2. sal i en gammel lagerbygning, der leder tankerne hen på SoHo i New York. Det rummelige lokale ligner et tjekket fotostudie og har en rå industriel indretning med rå-pudsede murstensvægge, store metallamper og fabriksvinduer.

I midten står en stor kvadratisk kaffebar, hvor kyndige baristaer brygger kaffe efter alle kunstens vildteste regler. Her er kaffe det nye sort, og de mestrer samtlige slags brygge-metoder. Faktisk har jeg aldrig set så mange måder, hvorpå man kan lave kaffe. Alt deres nørdede udstyr er udstillet på disken og får da også kaffebaren til mere at ligne et fysik-lokale end en klassisk café. Men der er ingen tvivl om, at de har styr på opskriften. Kaffen smager fan-fucking-tastisk!

Adresse: 27 Ngô Đức Kế Street, District 1

The Workshop_Kaffebar i Ho Chi Minh City

Lækre links

Vi skal helt sikkert tilbage til Ho Chi Minh City, ikke mindst for at gå på opdagelse efter endnu flere gode spiseoplevelser. Derfor har gemt disse links fra andre rejsende, der kommer med gode tips til restauranter. Tjek dem ud!

– – – –

Har du tips til lækre restauranter,
vi ikke må glip af?

 

6 COMMENTS

 1. Hvor er det en skøn blog I har? Lige nu er det Vietnam vi er interesseret i. Vi skal holde hul i Ho chi Ninh sammen med vores to sønner på 20 og 22 år. Vi mangler inspiration til den 24. December. Et godt spisested og ideer til oplevelser denne dag. Vi leder ikke efter dags jul?
  Nytår fejres på Phu Qouc.
  Mvh Hanne

  • Hej Hanne,

   Det lyder som en virkelig dejlig og eksotisk juleferie 🙂 Hvis I leder efter en anderledes oplevelse, så kan vi anbefale Restaurant Noir, hvor man spiser i mørke. Eller også er Ichiba Sushi virkelig et godt sted at spise sushi. Aftenen kan evt. sluttes af med en cocktail på en af byens rooftop barer. Heroppe er en magisk udsigt udover byens mange lys 🙂

   Tjek evt. også om der foregår noget på den store boulevard Nguyen Hue. Da vi besøgte byen til jul, var der et stort lysarrangement, som var ret sjovt at opleve. Rigtig god tur til Ho Chi Minh City. Det er en fed by med spændende historie!

   Kh Mette

 2. Kære Mette & Martin.
  Vi – to vennepar – har netop haft nogle pragtfulde dage i Ho Chi Minh City, og nød i den grad godt af jeres anbefalinger til hotel og restauranter. Vi boede på Liberty Central Saigon Citypoint, og vi spiste på både Propaganda og Mountain Retreat. Super fede oplevelser – så tusind tak for jeres anbefalinger ?. Vi spiste også på restautant Vo Roof Garden. Pragtfuld vietnamesisk mad og drikke til meget rimelige priser. Restauranten ligger ca. 5-10 min. gang fra hotellet i District 1. Restauranten kan findes via Tripadvisor el. Facebook. Endvidere var vi en tur i Eon Heli bar i Bitexco Financial Tower. Drikkevarer kan trods de meget eksklusive omgivelser købes for rimelige penge. Til gengæld får man en helt formiddabel udsigt ud over byen fra 52 etage. Se links nedenfor.
  Endnu engang tusind tak for jeres fantastisk gode rejsebeskrivelser ?.
  Bedste hilsner Michael.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here