Playa Santa Teresa er Costa Ricas hippe og smukke beach babe. Den gyldne strand er med sit bløde sand, slanke palmer og pastelfarvede solnedgange et ægte yoga- og surferparadis.

Santa Teresa er vores ubetinget yndlingssted i Costa Rica. Punktum. Den langstrakte og natursmukke strand ligger ved den lille, afsidesliggende fiskerby Mal País i det sydvestligste hjørne af Península de Nicoya-halvøen. Turen hertil går gennem den tætte jungle ad stejle og rå grusveje, der kræver et tålmodigt, langsomt og pura vida’sk tempo – men som giver dig følelsen af at være ankommet til et hemmeligt sted, som kun få før dig har udforsket.

Rejseguide

Her har vi samlet vores bedste tips til, hvor du skal bo, spise, shoppe og kaste dig over både surfbræt og yogamåtte. For hvis der er et sted, du skal ride bølgerne og finde din indre yogi – så er det her!

Smukke strande i Costa Rica

Hotel: En tropisk oase

Selv om stranden Santa Teresa langt fra er en ukendt turistdestination, har den formået at bibeholde en uspoleret og fredfyldt atmosfære. Stranden er ren og naturlig, og en rustrød grusvej samt en række junglestier er det eneste, som forbinder områdets restauranter og små hoteller, der ligger spredt og godt gemt i de grønne omgivelser.

Det charmerende boutiquehotel Tropico Latino har både bungalows, suiter og et familiehus blot få skridt fra stranden, samt alle nødvendige faciliteter til en luksuriøs ferie: Daglige yogahold i åbne lokaler med udsigt til stranden, et spa med 100% naturlige skønhedsprodukter og en udendørs strandrestaurant med kreative internationale retter af økologiske råvarer og lokale friske fisk, skalddyr og kød.

Spis: Tre must-eats

Santa Teresas tropiske charme og afslappede livsstil har gennem tiden tryllebundet folk fra hele kloden, og med sig har de taget nogle af verdens bedste og mest populære køkkener – alt fra sublim sushi, italiensk gourmet og argentinske bøffer til finere bagerhåndværk, amerikanske burgere og økologisk helsekost.

Begynd dagen med en lækker og kernesund morgenmad på den hvidmalede Zwart Art Café, der også fungerer som boghandel og galleri for ejerens farvestrålende surfer-inspirerede malerier. Spis frokost på den lille, men velbesøgte familieejede fiskerestaurant Product C, der også sælger dagens friske fangst samt østers over køledisken. Og slut aftenen af i jungleomgivelser på den minimalistiske restaurant Katana, der serverer udsøgte asiatiske retter og kreative cocktails.

Strandbar Santa Teresa

Strandbar: Palmeskygge og solnedgang

I Costa Rica er alle strande offentlig ejendom, hvilket betyder, at der er længere mellem strandbarerne, end man umiddelbart skulle forvente i et tropisk land med en mere end 1200 kilometer lang kyststrækning. I Santa Teresa ligger til gengæld en af landets bedste strandbarer, der også figurerer på Top 5-listen hos det prestigefyldte rejsemagasin Travel + Leisure.

Hver dag ved solnedgang er strandbaren og loungerestauranten Banana Beach et populært samlingssted for surfere, tilflyttere og rejsende. Restauranten serverer sprøde salater, lækre sandwich og delikate hovedretter med frisk fisk og kød. Stedet er indrettet under et grønt tag af duvende palmer med hængekøjer, rustikke træmøbler i sandet og farvede lyskæder i parasollerne.

Rejse til Costa Rica

Yoga: Namasté

Harmonien i Santa Teresas smukke natur er optimal til et par dages selvforkælelse i yogaens tegn. Flere hoteller tilbyder yoga-pakker kombineret med spa, massage og surfing. Har du ikke mulighed for at tage på retreat, kan du dagligt finde åbne hold hos bl.a. Casa Zen, Nautilus og Tropico Latino.

De to mest anbefalelsesværdige yogahoteller er det elegante og luksuriøse Pranamar Villas, der ligger lidt nord for Santa Teresa på stranden Playa Cocal, og det intime og charmerende Horizon Hotel, der ligger – som navnet afslører – på en skråning hævet over Santa Teresa og har en hypnotiserende udsigt ud over det endeløse Stillehav.

Lej surfbræt i Costa Rica

Surfing: Et grønblåt mekka

Falder snakken på Costa Rica vil enhver surfer få et drømmende blik i øjnene, og netop Santa Teresa er kendt som et grønblåt surfer-mekka. Året rundt slår Stillehavet mod stranden med en rytmisk stabilitet, der giver perfekte bølger til både begyndere og erfarne. Og med en klangbund af det costaricanske motto ’Pura Vida’, der jo også rummer essensen af en surfer-livsstil, er Santa Teresa uomtvisteligt stedet, hvor du skal udleve dit eget surf-eventyr. Der findes flere surf-shops, hvor du kan leje boards og booke timer hos en instruktør. Del Soul Surf er Santa Teresas bedste surfskole og ejet af den tidligere professionelle surfer Amit Londner.

 

Shopping Costa Rica

Shop: Costaricansk boheme

Langs grusvejen i Santa Teresa ligger der surf-shops, souvenirbutikker og små supermarkeder. Men det er i den stilfulde, farverige og orientalsk-inspirerede butik Santa Ganesha – som også rummer et spa og et asiatisk take-away køkken – at du finder den gode shopping. I den store butik finder du en eklektisk samling af kunsthåndværk, interiør, mode, sko og smykker. Alt fra kulørte og håndsyede tæpper og puder, costaricanske hængekøjer, designertøj, smukke lædervarer og fine accessories, både skabt af lokale kunstnere og importeret fra Nicaragua, Guatemala, Marokko, Bali og Indien.

Gode links:

Santa Teresa strand Stranden Santa TeresaRejseblog om Santa Teresa i Costa RicaMal Pais og Santa Teresa

– – – –

Har du været i Santa Teresa eller overvejer du en rejse til Costa Rica? Skriv gerne en kommentar herunder, hvis du har lyst til at dele dine oplevelser eller har spørgsmål om stedet? Bon voyage, M&M

SKRIV EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here