Bangkok – verdens største kosmopolitiske myretue – er en eksplosion af sitrende leben og sindsyg trafik. Guderne må derfor vide, hvorfor vi valgte at opleve byen på to hjul.

Vi har aldrig lært at elske Bangkok. Der er for meget af det hele til, at den kan rumme sig selv. Og os. Så vi plejer altid at flygte ud af byen lige så hurtigt, som vi kom ind. Men vi har altid undret os over, hvad det er, vi ikke forstår? Hvad er det, vi ikke har opdaget?

→ Rejseguide: “De 13 bedste tips til Bangkok”

Derfor gik vi denne gang ganske alternativt til værks. Eller rettere sagt: vi cyklede! For vi hoppede i sadlerne og lod os guide gennem millionbyen af en ung thailandsk fyr. Matthew, hed han. Han er opvokset på en risfarm langt oppe i det nordøstlige Thailand, tæt på Laos’ grænse. Han har 9 søskende og samme antal farvede stjerner tatoveret på sin arm. Og så har han lært engelsk ved at se fjernsyn.

Cykeltur i BangkokSelvmord på cykel

Hvis du har været i Bangkok, så sidder du nok lige nu og ryster på hovedet, mens du forestiller dig morgendagens drabelige historie i aviserne: ”To stupide danskere dræbt i Bangkoks livsfarlige trafik”.

Tro mig. Vi så den samme artikel for vores indre blik, da vi cyklede af sted langs én af de femsporet hovedveje, hvor den ene billist kører mere sindssygt end den anden. Ej at glemme de fræsende, ræsende knallertkørende, der uden tvivl må være udødelige væsner. For ellers kan man da ikke frivilligt zig-zagge sig gennem verdens mest sindssyge trafik-inferno, som var man en ninja med motor.

En helt ny verden i Bangkok

Kapow! Vi havde kun cyklet 10 minutter, da vi blev ramt. Af en side af Bangkok, som vi ikke troede kunne eksistere. Lige pludselig trillede vi nemlig ned ad små, stille og hyggelige gader, hvor fuglene sang og blomsterne duftede. Vi cyklede gennem frodigt grønne parker, forbi smukke, gamle templer og stoppede adskillige gange ved små huse, hvor folk sad storsmilende på terrassen og vinkede venligt. Blot for at sludre et par minutter og høre, hvor vi mon var fra?

Vi må hermed give tabt. Vi kan vitterlig ikke sætte ord på, hvor sjælden og stor en oplevelse cykelturen var. Og vi kan heller ikke sætte billeder på. For med to hænder på et cykelstyr og en begejstret guide, der fortæller en strøm af spændende historier, så var det svært at gribe kameraet og multitaske på et højere niveau.

I stedet kan vi kun videregive vores varmeste anbefaling! Hvis du skal til Bangkok, skal du kun én ting: Booke en cykeltur. Med Matthew. Han kan rent faktisk udtale r’er. For det har han lært ved at se fjernsyn …

Cykle gennem Bangkok Bangkok Tempel i Bangkok Cykle i Bangkok 4Cykle i Bangkok 6Cykle i Bangkok 7Cykle i Bangkok 5Cykle i Bangkok 8Cykle i Bangkok 9Cykle i Bangkok 10Cykle i Bangkok 13Cykle i Bangkok 14

4 KOMMENTARER

  • Mange tak, det var virkelig også en både fin og anderledes måde at opleve Bangkok, som vi siden er kommet til at holde meget af. Det tog os lige et par besøg for at forstå den, men i dag er den blandt vores foretrukne byer i Asien 🙂

 1. Hej Mette.
  Vildt!
  Jeg skal måske bruge en dag eller to i Bangkok, og jeg elsker guidede cykelture….
  Men – linket virker ikke i artiklen? ?
  Kan du pege mine rigtigt videre?
  Med venlig hilsen
  Betina (komastaj.dk)

  • Hej Betina,

   Tak for din besked og undskyld vores sene svar – vi har haft hænderne fulde og været en del på farten på det seneste 🙂

   Du har helt ret, æv – linket duer ikke mere. Og det ligner at FDM Travel, der arrangerede cykelturen for os, har lukket for deres rejser til Thailand. Hmm… mystisk. Jeg kan dog huske, at arrangøren kaldte turen for “Colors of Bangkok”, men det er der vist desværre flere arrangører, der gør 🙂 Vores bedste tip vil derfor være at tjekke TripAdvisor for at finde frem til de bedste.

   Planlægger du en tur til Bangkok til vinter? Uh, vi kunne godt bruge en tur til skønne Thailand – det er altid sådan en dejlig oplevelse.

   Kh, Mette

SKRIV EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here