Indstil søgningen. Bounty er fundet. Og det er ikke bare én ø. Det er ni: En, to, tre, fire, fem, seks, syv, otte, NI! Gruppen af øer går under navnet Similan Islands og ligger ca. 70 km fra Khao Laks kyst.

Martin og jeg hoppede for et par dage siden på en speedbåd og nød en hel dag på nogle af de ubeboede øer med kridhvide sandstrande og snorklede rundt i det azurblå vand med et mylder af farvestrålende fisk, levende koraller – og havskildpadder!

Sådan en skjoldet fyr er temmelig stor. Og så kan den svømme temmelig stærkt. Det fandt jeg ud af, da jeg uvidende lå og boblede rundt i vandoverfladen. Jeg havde spottet en spøjs blå fisk med en form for horn i panden, som havde travlt med at flytte nogle småsten på bunden, da jeg kunne mærke noget svømme op under mig nedefra. Ganske få centimeter fra min mave susede en havskildpadde forbi. Den nærmest fløj, som den smukt og ubesværet gled afsted i vandet …

Jeg var langt fra lige så elegant. Jeg må ha’ lignet en elektrisk sprællemand med en kodefejl, da det gik op for mig, hvem jeg netop havde mødt. Jeg både spjættede af begejstring og forsøgte at råbe til Martin, hvad jeg lige havde oplevet. Og det er to ting, som man ikke rigtig kan under vand. Eller jo, det kan man i princippet godt. Man får bare vand i snorklen.

Heldigvis lå Martin lige bag mig og nåede at fange et snapshot. Og jeg tror næppe, at jeg nogensinde glemmer følelsen af blive overhalet af en havskildpadde …

Ps. Similan Islands er blevet en populær endagstur for turister, så vær opmærksom på, at der kan være rigtig mange mennesker i højsæsonen, hvilket kan stjæle charmen og oplevelsen af at besøge.

Strand på Similan Island Simland Island strand Snorkling Snorkling på Similan Havskildpadde ved Similan Island Similan Islands 7

2 COMMENTS

 1. Hej igen igen ,? jeg elsker virkelig jeres blok! Når jeg Googler ting kan jeg ikke finde en dyt, men kommer i tanke om jeres blog og finder svaret på alt?
  Men de 9 øer, er det kun nr 4, der er mange turister eller er de generelt alle folk tager til?

  Mvh Tina

  • Hej Tina,

   Så dejligt at høre, at vi kan hjælpe 🙂 Similan er desværre generelt blevet voldsomt populært. Men med god grund. Det er virkelig nogle fine øer og vandet har den vildeste farve. Det er virkelig smukt! Men ja, sådanne steder mister charmen, når man ikke se naturen for skoven af turister og både i vandet, der hvirvler sand op og gør vandet mindre klart/skræmmer fiskene væk. Mine forældre har faktisk netop været der, og de kunne melde, at der var mange, mange mennesker de steder, hvor bådene måtte sejle hen. Flere end vi oplevede, da vi besøgte øerne for et par år tilbage.

   På en endagstur får man nemlig kun mulighed for at besøge udvalgte steder. Alle bådene sejler mere eller mindre til de samme steder hen, så der er en lind strøm af turister over det hele. Nogle steder er dog mere populære end andre. Et alternativ kunne derfor være, at I booker en tur på en af de både, der er fast derude. Således kan I opleve øerne før og efter alle dagsturisterne ankommer. Det giver jer et par timers eksklusivt 🙂

   Vi har læst om andre, der har gjort dette – og det lyder som en rigtig god oplevelse. Man kan også booke telte og bungalows, men de får ikke de bedste anmeldelser, da de vist er temmelig slidte.

   Kh Mette

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here