Vi har læst et sted – vores stillestående feriehjerner kan ikke huske hvor? – at du skal være heldig, hvis du ikke kommer til at se en havskildpadde, når du snorkler omkring Gili-øerne. Ordet ’ikke’ gjorde den sætning ret så interessant. Men om den så også havde hold i virkeligheden, havde vi lidt svært ved at tro på. Vi blev klogere.

Vores forventninger til snorklingen blev dog hurtigt skruet højt op, da vi netop ankommet til Gili Trawangan stod i strandkanten og måbede over farverne. Azurblå, turkis, glasklart – jeg er fuldstændig ligeglad med, hvad man kan forsøge at kalde det. Vandet lignede noget fra en reklame, hvor en grafiker ikke havde været ked af at hive lidt i farverne.

For os kunne det ikke gå stærkt nok med at komme i. Men vi havde virkelig ikke troet, at det første, vi skulle se, var – en havskildpadde! Knap nok havde vi fået hovederne under vand, før den kom svævende forbi …

Jeg ved ikke, om det var lige dér, i det øjeblik, at vi besluttede at forlænge vores ophold på Gili med et par dage – eller om det var lidt senere, da vi sad ved en strandbar med kold Bintang-øl i hånden og så solen gå ned. Åh, Gili – du forstår at forkæle din gæster.

Havskildpadde ved Gili 2 Havskildpadde ved Gili 3 Havskildpadde ved Gili 4 Havskildpadde ved Gili 5 Havskildpadde ved Gili 6 Havskildpadde ved Gili 7 Havskildpadde ved Gili 8

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here