Man behøver ikke opholde sig særligt længe på Bali, før man erfarer, at øens nærmest dråbeformede sydspids, Ulu Watu, er et legendarisk sted for surfere. Siden begyndelsen af 70’erne har rygtet om 6-8 meter høje bølger – der med stærk strøm buldrer ind over koralrev og brager mod den 80 meter høje balinesiske klippekyst – spredt sig til resten af verden og lokket alverdens modigste surfere hertil.

Er du så modig, at du derimod bevæger dig rundt inde på land, så er det ikke surferne, du skal holde et vågent øje med. I hvert fald ikke hvis du bærer solbriller, hat eller – allerværst – mad og drikke. Øens grådige grå aber snatcher alt, hvad de kan få øje på.

Det oplevede vi på nærmeste hånd, da vi besøgte Pura Luhur Ulu Watu – ét af Balis mest betydningsfulde templer. Det over 1000 år gamle hinduiske tempel ligger med en vis dramatisk effekt på klippeskrænten og har en imponerende udsigt ud over det enorme, blågrå Indonesiske Ocean.

Derfor står der også hver aften horder af turister langs stenrækværket for at se solen gå ned og bade havet og templet i en farvestrålende symfoni af glødende, gyldne stråler. Kort sagt har de linet op til Balis største og smukkeste ta-selv-bord for aber. Bon appetit!

Ulu Watu på Bali 2 Ulu Watu på Bali 3 Ulu Watu på Bali 4 Ulu Watu på Bali 5 Ulu Watu på Bali 6 Ulu Watu på Bali 7 Ulu Watu på Bali 8 Ulu Watu på Bali 9

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here