Må vi præsentere jer for Zamo. Han er vores guide og chauffør på de næste seks dages safari gennem det nordlige Tanzania.

[Reklame] Rejsen var arrangeret af Afrika-Safari.

Navnet Zamo er kort for Zamoyoni, der betyder ’inde fra hjertet’ og som allerede efter få minutters bekendtskab synes fuldkommen passende til hans varme og hjælpsomme væsen. Hans lune og lettere ironisk humor gør det instinktivt nemt at føle sig godt tilpas i hans selskab – og svært ikke at grine med, når han flækker i en høj latter, der afslører et bredt tandsæt og et stort mellemrum mellem fortænderne.

Han er født og opvokset i byen Moshi i Tanzania, hvor vi har sovet natten over. Og det er en radikalt anderledes by, der er vågnet sammen med solen, end den, der tog imod os langt over midnat.

”Jambo, jambo”, hilser Zamo på swahili, da vi triller forbi hotellets portner og ud på den rustrøde grusvej på den anden side af muren, hvor vi mødes af et farverigt mylder af tanzaniere – gående, stående, siddende, arbejdende, snakkende, løbende, slentrende, cyklende og kørende. Synet er fascinerende fremmed, og giver os et sug i maven. Vi har for alvor taget hul på vores afrikanske eventyr.

Road trip med afrikanske historier

Med hænderne på rattet af en stor mørkegrøn Toyota Landcruiser, der er specialdesignet til safari, og udsigten til et 200 km langt road trip gennem små landbyer, endeløse sletter og bølgende bjerglandskaber, går Zamo i gang med at fortælle historier. Historier om Tanzania, om landets mange forskellige stammefolk og om sig selv.

Zamo tilhører Hehe’erne, der er et af Tanzanias 125 forskellige stammefolk. Og som så meget andet i Afrika, så hører der ofte en historie med, der forklarer, hvorfor ting hedder, som de hedder. Hvad angår Hehe-folket, så fik de deres navn, da de for mange, mange år siden mødte nogle fremmede folk på savannen. Af ren overraskelse udbrød de: ”Hehe!” – et udtryk, der i vores ører lyder som om, at de fandt mødet enormt morsomt. Men for Hehe’erne kan det oversættes til ”wow!”.

”Wow!” er også det rigtige ord at sætte på vores oplevelser på den første dag i Tanzania. Og dagens mange farverige indtryk bevirkede da også, at vi var godt blæste, da vi om aftenen ankom til vores hotel i Karatu – byen, der er vores udgangspunkt for morgendagens safari i én af landets mest berømte naturparker, Tarangire Nationalpark.

Vil du have hele historien, kan du læse rejseartiklen om vores safari i Tanzania.

> Rejsen var arrangeret af Afrika-Safari.dk. Tekst, billeder og holdninger er udelukkende vores egne. <

På-safari-med-Zamo-1 På-safari-med-Zamo-2 På-safari-med-Zamo-3Safari i TanzaniaPå safari i Tanzania-2Hotel i Karatu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here