I dag rejser vi 6 uger til Vietnam og Cambodja, som vi skal besøge for første gang. Og mens sommerfuglene i maven begynder at slå en proper næve, begynder tankerne at kredse om spørgsmålet, hvorvidt de to lande kan leve op til vores forventninger?

Vi elsker Asien! Vi er vilde med maden, kulturen og stemningen. Det er et af vores foretrukne steder at blive tanket op på sol, når vinteren invaderer Danmark og hiver et mørklægningsgardin ned over landet. Så selvom Østen (endnu?) ikke står øverst på vores liste over de største rejseoplevelser, har vores forhold til denne del af verden efterhånden udviklet sig til en livslang kærlighedsaffære. For vi bliver ved med at vende tilbage, igen og igen.

I dag tager vi hul på et nyt kapitel af rejseromancen, når vi flyver fra Kastrup Lufthavn med kurs mod en 6 ugers hjemmebrygget rundrejse i Vietnam og Cambodja. Vi har længe drømt om at besøge de to lande. Ikke mindst fordi vi er to madører med hang til vietnamesisk mad, men især også fordi det cambodjanske tempel Angkor Wat har huseret alt for længe på toppen af vores Bucket List. Det er et sted, vi virkelig glæder os til at se med egne øjne.

Kunsten at iføre sig en rejseplan

Oftest rejser vi uden at have lagt en konkret rejseplan. Vi plejer højest at have booket flybilletterne og et hotel til de første par dage. Det giver os den ultimative frihed til at blive hængende de steder, vi falder for – og flygte fra de steder, der skuffer os fælt.

Men denne gang har vi lavet en rejseplan og booket hoteller hele vejen rundt, kun med et par dages buffere indimellem. Egentlig ville vi gerne have undgået det, men da vi gerne vil besøge både mindre øer og populære turistdestinationer i højsæsonen, hvor hotellerne hurtigt bliver booket op, valgte vi at lægge en rejseplan.

Hmm … For os føles det at lægge en rejseplan lidt som at låne et par bukser, uden at vide hvordan de passer. Enten ender det med, at man danser natten lang, fordi ens røv aldrig har siddet bedre – eller at man føler sig fysisk begrænset og bliver aftens bænkevarmer. Okey, det er måske lidt mærkeligt at sammenligne en rejseplan med et par bukser. Men pointen er, at vi synes, det er nemmere at få flere fede rejseoplevelser, når man ikke er indskrænket af ubekendte faktorer på forhånd. Kender du det?

Vores rejserute

Bukser eller ej! Vi ankommer til Ho Chi Minh City, hvorfra vi flyver direkte videre til Con Dao-øerne. Ifølge rygtet er øerne, der tidligere var helvede på jord for politiske fanger, i dag et naturskønt paradis. Hovedøen huser et af hotelkæden Six Senses’ luksuriøse resorter, hvilket ofte er et tegn på, at en ø er beliggende i den høje ende af bounty-barometret. Vi krydser fingre for, at det holder stik!

Juleaften flyver vi tilbage til Ho Chi Minh City – Vietnams største by, der skulle være et ægte mekka for ’foodies’. Umiddelbart lyder det jo som det oplagte sted at fejre jul? Efter et par dage i den pulserende millionby har vi et par blanke dage i kalenderen. Planen er, at vi skal finde en båd, der kan sejle os op af Mekong-floden og ind i Cambodja. Håbet er at finde en båd, som vi kan bo på, men spørgsmålet lige nu er, hvorvidt vi skal bruge bådturen til at komme fra Vietnam til Cambodja – eller om det er mere interessant at sejle rundt for at opleve spændende steder i det historiske delta.

Om vi ankommer med båd eller ej – så begynder vores cambodjanske eventyr i hovedstaden Phnom Penh. Det er en by, som vi har hørt meget delte meninger om, så vi er spændte på, hvad der er os i vente. Derefter hopper vi ombord på en bus, der ræser mod en af rejsens hovedattraktioner: Angkor Wat. Vi har booket et hotel i Siem Reap, der synes at have erobret mange rejsendes hjerter.

Tanket op på nogle (forhåbentlig) helt fantastiske dage i historiens fodspor, tager vi en bus til kysten, nærmere bestemt Shihanoukville, hvorfra vi tager en båd til to af landets mest omtalte øer, Koh Rong og Koh Rong Samloem. Vi elsker ø-eventyr! Så har vi booket et par dage på begge øer. Siden har vi sjovt nok erfaret, at det er de øer, som alle rejsende anbefaler, at man bare skal opleve – så forventningerne er skruet helt op!

Herefter sejler vi tilbage til kysten for at rejse tilbage til Vietnam. Vi befinder os dog kun på fastland ganske kort, måske omkring Kep eller Kampot, da vi fluks sætter til søs igen med kurs mod den vietnamesisk ø Phu Quoc. Alle guidebøger beskriver øen som landets mest populære, men så vidt vi kan forstå har Phu Quoc derfor været under heftig udvikling, hvor noget af magien måske lidt er gået tabt … Vi håber, at vi genfinder lidt af den autentiske atmosfære.

Og vupti, så er der gået 6 uger! Jeg er ikke i tvivl om, at det er med lettere modstræbende skridt, at vi går ind i flyet, som bringer os tilbage til Ho Chi Minh City, hvor flyet retur til København venter.

– – – –

Har du været på disse kanter i Vietnam og Cambodja, vil vi elske at høre fra dig. Har du tips – do’s and dont’s – så skriv dem meget gerne i kommentarfeltet herunder. 

6 KOMMENTARER

 1. Jeg GLÆDER mig til at læse med og se jeres (som altid) skønne billeder 🙂 Det bliver også lidt sjovt at se, når vi jo selv rendte rundt på de samme breddegrader for lidt mere end et år siden. I Saigon skal I unde jer selv et måltid på Bun Cha på Bui Vien 145 i District 1 (https://www.tripadvisor.dk/Restaurant_Review-g293925-d7844724-Reviews-Bun_Ch_145_Bui_Vi_n-Ho_Chi_Minh_City.html). Deres bun cha drømmer vi stadig om! Håber I får en helt fantastisk tur, en rigtig god jul og et godt nytår 🙂 Nyd det, I to!

  • Tusind tak, søde Laura. Vi har fluks sat Bun Cha på listen over must do’s i HCMC! Rigtig god jul og godt nytår til jer to! Kh M

 2. Mit bedste tip må være at tage Angkor Wat i MODSATTE retning af de syv millioner kinesiske turister, 2 millioner selfiestænger og 500.000 iPads. Det ville have været godt for mit blodtryk at gøre det, for de turgrupper ødelagde godt nok meget af magien. Der er ligesom en rute, som de fleste følger. Det er ved at være to år siden, så jeg kan ikke huske navnene, men ruten starter i hvert fald med solopgang over Angkor Wat og så ellers rundt. Hvis man starter i den anden ende, så har man det næsten for sig selv 🙂 Den idé var dem, jeg rejste med, desværre ikke med på, men nu er tippet i hvert fald givet videre.

  Derudover så var Koh Rong fantastisk og PP var også spændende, særligt deres Killing Fields, som var meget rørende. Jeg forlod også Cambodia med en kæmpe lyst til at tage tilbage; tage en lokal bus i den modsatte retning af alle turisterne (som jo, fuldstændigt som jeg gjorde, kun rejser PP-Siem Reap-Shihanoukville…) og opleve det virkelig Cambodia.

  I Vietnam var HCMC ikke det store hit som by, men Hanoi stjal mit hjerte. Måske den tydelige franske indflydelse? Dejlig by at slentre rundt i.

  Jeg glæder mig til at følge med i jeres tur, nyd det 🙂

  • Hej Christine

   Uh, tusind tak for de mange gode og konkrete tips – de er guld værd! Jeg tænker især, at vi nupper dine Angkor War-tips med i rygsækken, når vi stormer ud til templerne sammen med horderne af kinsere. Vi har det nemlig præcis som dig. Turister, der fægter med selfiestænger, er sjældent en magisk oplevelse.
   Vi håber også, at vi får tid til at komme lidt længere ud over den slagne vej i Cambodja, men Koh Rong og PP er i hvert fald øverst på listen 🙂

   Kh Mette

 3. Åh, jeg gleder meg til å lese om deres opplevelser i disse to landene, som står riktig høyt på min ønskeliste. Jeg har to uker fri etter nyttår, og har vurdert å reise til den delen av verden, men jeg har ikke klart å bestemme meg for om jeg skal reise noe sted eller spare ferien til senere.

  • Uh, det evige dilemma 😉 Hvis du beslutter dig for at tage til Vietnam eller Cambodja, må du endelige sige til! Så skriver vi gerne tips og tanker om de steder, vi har besøgt. God jul 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here