Vi har fået et nyt vækkeur. Et med fjer på. Vi har faktisk fået to. For lige uden for vores hytte – der ligger på et bjerg mellem byen Quepos og Naturparken Manuel Antonio – bor et par macaws. To farvestrålende papegøjer, der åbenbart er lidt grumpy, når solens første stråler rammer deres gren. ”Aaaaaarrrrwwwwgghhh!!” Deres skrig sætter sig effektivt i vores trommehinder og gør os venligt opmærksomme på, at en ny dag i junglen kan begynde.

Derudover har vi en leguan-familie boende på taget. Det er nogle ordentligt basser, hvilket gør det lettere angstprovokerende, for sådan nogle naturforskrækkede bybørn som os, at komme ind og ud ad vores hytte. Vi har nemlig set, hvordan det nogle gange går galt, når basserne springer – og falder ned med et kæmpe klask. Jeg vil fandme nødigt ha’ sådan én i hovedet! Men som det jo er nærlagt at sige, så er det trods alt bedre at have tre leguaner på taget end én i hånden … eller sådan noget?!

Der er heller ikke nogle gardiner i vores junglehytte. Det fungerer egentlig fint. For lige uden for vores vindue står en mur af grønt. Her står også et par kæmpestore (!) bambus, der en del af capuchin-abernes daglige rute. Og det er nu lidt en speciel følelse at ligge i sin seng og kigge ud på virkelighedens zoologiske have.

Manuel Antonio i Costa Rica 2 Manuel Antonio i Costa Rica 3 Manuel Antonio i Costa Rica 4 Manuel Antonio i Costa Rica 5 Manuel Antonio i Costa Rica 6 Manuel Antonio i Costa Rica 7 Manuel Antonio i Costa Rica 8

Pinto Gallo, traditionel costaricansk morgenmad med ris, sorte bønner, æg og brød. Det smager bedre end det ser ud …

4 COMMENTS

 1. Hej Mette og Martin 🙂
  Hvordan kom i rundt på Costa Rica? Var det med lokal bus eller taxi? Og havde i planlagt alle stops og hoteller på forhånd?
  Mvh Signe

  • Hej Signe,

   En god blanding: Da vi landede i San Jose, tog vi en taxa ind til byen, hvor vi boede i et par dage. Derefter tog vi bus til Manuel Antonio, herfra videre med bus og båd op langs kysten, hvor vi efter et par dages stop forskellige steder til sidst endte i Santa Teresa. Derfra lejede vi en bil og tog på road trip i landet. Vi afleverede bilen i lufthavnen, da vi rejste tilbage til DK.

   Vi besøgte Costa Rica i højsæsonen (december og januar). Så for en sikkerheds skyld havde vi lejet nogle af hotellerne på forhånd.

   Kh Mette

 2. Hej Mette.
  Jeg skal til Costa Rica med min veninde i 20 dage til januar. Vi er meget i tvivl om vi skal leje en bil alle dage eller tage bus rundt i landet. Hvad synes i fungerede bedst? Vi skal på nogenlunde samme rute som jer med et par undtagelser 🙂 Mvh Maria

  • Hej Maria,

   Det lyder som en fed ferie 🙂 Hvis I har budget til det, vil vi til hver en tid anbefale at leje en bil hele vejen. Det giver friheden til at udforske landet. Vi valgte at kombinere bus og billeje, hvilket dog også fungerede rigtig fint, da vi her kunne spare nogle kilometer på vejene og opleve andre sider af landet ved fx at tage en båd fra Jaco til Montezuma.

   Vi tog bus fra San Jose til Manuel Antonio, derfra videre op langs kysten og med båd med til Montezuma. Fra Santa Teresa lejede vi en bil og udforskede halvøen, Arenal og Monte Verden, inden vi kørte retur til San Jose.

   Kh Mette

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here