Selv om Palawan med god grund er på alles læber, når snakken falder på rejser til Filippinerne – så kan det være svært at regne ud, hvor det er bedst at bo? Vi har her beskrevet, hvilke områder, vi kan anbefale, og samlet tips til gode bungalows, hoteller og resorter.

Rejseblog om rundrejse i Filippinerne
Jack’s Place på Nacpan Beach

Rygtet om paradis-øen Palawan har efterhånden spredt sig. Ikke mindst på grund af at samtlige prominente rejsemagasiner, såsom Condé Nast Traveller og Travel & Leisure, har nomineret øen til at være blandt verdens smukkeste.

Nogle beskriver dog forsat Palawan som et uopdaget paradis. Bum bum … det er måske nok liiige at skrue vildt nok op for turistbrochure-retorikken. For de rejsende har skam allerede fundet frem til den ø i Filippinerne, der i øvrigt inspirerede Alex Garland til at skrive bogen ”The Beach”.

Til gengæld er det lidt af en (tids)krævende rejse at komme hele vejen ud til de bedste områder på Palawan, hvilket sandsynligvis har begrænset strømmen af turister. Heldigvis! Derfor kan du stadig opleve øde og uberørte sandstrande, der vil hjemsøge alle dine bounty-drømme for resten af dit liv. Så er du advaret …

Her finder du det smukkeste af Palawan

Inden vi tog af sted, havde vi lidt svært ved at regne ud, hvor det var bedst bo – også i forhold til, hvilke oplevelser, som var mest attraktive. Vi fandt dog hurtigt ud af, at det mest omtalte sted var El Nido – men det stod ikke synderligt klart, om det var en by, en strand eller et større område med flere små øer?

Nu ved vi, at El Nido er en af Filippinernes knap 1.500 kommuner og omfatter den nordlige del af provinsen og øen Palawan. Godt så. Dertil er El Nido også navnet på den by, der ligger ved stranden af samme navn, og er udgangspunktet for at opleve Palawans hovedattraktion: øhavet Bacuit.

Bacuit Archipelago består af i alt 45 mindre øer med forrevne kalkstensklipper, der skyder op ad det krystalklare vand og skaber en dragende horisont fra Palawans nordvestlige kyst. For foden af de tårnhøje klipperne smyger kridhvide og palmeklædte sandstrande sig og repræsenterer enhver Lotto-reklame. Og det er lige præcis her du skal rejse hen, hvis du gerne vil opleve dét, som de seneste år har placeret Filippinerne øverst på listen over verdens smukkeste steder.

Nacpan Beach

Her skal du bo på Palawan

Det nordlige Palawan er ikke længere en afsondret destination forbeholdt backpackere. Der findes derfor en hel del overnatningsmuligheder for alle typer rejsende og pengepunge – fra backbacker-budget til bryllupsrejse-luksus. Så spørgsmålet om, hvor du skal bo, kommer således nok mest an på dit budget, behov og hvad du gerne vil opleve.

Vi har her beskrevet seks forskellige steder i og omkring El Nido, som vi kan anbefale ud fra forskellige kriterier.

1. Bacuit øhavet

Matinloc Resort og El Nido Resorts, der består af fire forskellige resorter, ligger hver især alene ude på én af de små øer i Bacuit. De opfylder alle luksuriøse drømme om at bo på en øde paradis-ø, men koster også derefter. Fordelen ved at bo på øerne er, at du befinder i Bacuits smukke farvande og nemt kan tage på opdagelse til de omkringliggende øer, laguner og uspolerede strande, som du kan få helt for dig selv.

Foretrækker du at være til søs og opleve øerne fra et skib sammen med andre vandhunde, så bør du booke en plads på en af Tao Philippines både. Vi har hørt om flere, der har sejlet rundt i øhavet i et par dage på denne måde – og det lyder som en oplevelse, du aldrig glemmer. Det er helt klart på vores ’must do’-liste næste gang!

El Nido på Palawan_Filippinerne
Udsigten til øhavet fra El Nido by

2. El Nido Town

Byen El Nido ligger på stranden af samme navn og er det kommercielle udgangspunkt for at opleve Bacuit øhavet. Det er her du finder de fleste hoteller, hostels og bungalows samt diverse butikker, turarrangører, restauranter og barer. Byen består af små, snævre og tætbebyggede gader og kan hurtigt føles overfyldt, når de larmende tricycles snor sig rundt om de klip-klap-slentrende turister.

El Nido er det mest praktiske sted at bo og er for dig, der gerne vil være tæt på gode restauranter, høj musik, shopping og selve havnen, hvorfra alle udflugter til Bacuit-øerne begynder, og hvor du kan leje mountainbikes, scootere og kajaks. Derudover finder du her også områdets eneste ATM – som dog sjældent duer – ved byens Rådhus. Selve stranden er ikke et besøg værd i sig selv, da vandet er lettere grumset og fyldt med skarpe klipper og både.

El Nido Beach Hotel er byens største hotel. Det er lettere slidt, men funktionelt, rent og at foretrække på grund af en god placering på den nordlige del af stranden, som er langt mere fredelig. Der kan dog være stor forskel på værelserne, så sørg for at få et værelse i den sydlige længe. Derudover har vi fået anbefalet hoteller såsom Rosanna’s og El Nido Garden Beach Resort.

El Nido strand på Palawan i Filippinerne
Stranden ved El Nido by
El Nido by på Palawan_Filippinerne
Hovedgaden i El Nido by løber parallelt med stranden

3. Corong-Corong

Stranden Corong-Corong ligger ved en mindre landsby ca. 1,5 kilometer syd for El Nido by og på den anden side af et mindre bjerg. De fleste resorter og bungalows ligger ud til selve stranden, hvor du finder en dejligt doven og afslappet stemning. Her er også et par restauranter og strandbarer, der tilbyder den smukkeste solnedgang med udsigt til Bacuit-øerne.

Vi vil klart anbefale at bo her, hvis du som os gerne vil være tæt på El Nidos ’leben’, men foretrækker at bo i naturlige og fredelige omgivelser. Du kan nemlig nemt tage en tricycle til El Nido – turen tager ca. 5-10 minutter og koster omkring 100 PHP.

Det bedste sted at bo ved Corong-Corong er på Mahogany Beach Resort, der har en række stilfulde og rummelige bungalows og villas samt en smuk pool. Ved siden af ligger Last Frontier Beach Resort, der har nogle lidt mindre, men virkelig pæne bungalows, der alle har kig til stranden. Alternativt er det værd at kigge på en bungalow hos Greenviews Resort, hvis du foretrækker at bo lidt billigere.

Corong Corong_Palawan_Filippinerne
Corong-Corong strand
Corong Corong_Palawan_Filippinerne
Corong-Corong strand

4. Marimegmeg / Las Cabanas

Et par kilometer syd for El Nido by og Corong-Corong ligger stranden Marimegmeg, hvilket er den mest badevenlige strand inden for et par kilometers afstand fra El Nido. Mange tager derfor også hertil kun for at hænge ud på stranden for en dag. Lejer du en tricycle fra El Nido by koster turen ca. 150 PHP og tager 10-15 minutter. Der ligger et par bungalows a la backpacker-style samt restauranter og små strandbarer, men personligt ville vi tage et lille stykke videre ned ad stranden til Las Cabanas. Både for at bade og bo.

Las Cabanas Beach Resort ligger ude på en spids og har et smukt 180 graders view til Bacuit øhavet. Resortet har to typer bungalows – en med strandudsigt og en omgivet af en hyggelig have. Og så har stedet en god restaurant med en stor menu, der kan tilfredsstille alles lyster (uhm!). Der er god plads mellem alle hytterne, hvilket giver en særlig fredelig stemning, og i den grønne have er der spændt hængekøjer op mellem palmerne, der gør stedet til det optimale sted at slænge sig – enten for at stene over den smukke udsigt eller slappe af med en god bog.

Vi nød at hænge ud her, når vi gik lange turer langs kysten. Du bør i øvrigt tage dig tiden til at slentre ned ad stranden fra Las Cabanas og mod luksus-resortet Dolarog. Især hvis du er vild med uberørte sandstrande og palmer og gerne vil føle dig ligeså alene som Robinson Crusoe for en dag.

Las Cabanas_Palawan_Filippinerne
Udsigt over Las Cabanas
Bungalow på Las Cabanas_Palawan_Filippinerne
Bungalow hos Las Cabanas
Stranden Las Cabanas_Palawan_Filippinerne
Stranden ved Las Cabanas

5. Caalan Beach

Lige nord for El Nido by ligger nabostranden Caalan, som du kan gå hen til på ca. 5-10 minutter ad en lille grusvej langs vandet. Det er en hyggelig gåtur til et område, der er langt mere grønt og fredeligt end El Nido, da der heller ikke kan køre mange tricycles ad den lille grusvej. Her ligger et par bungalows og resorter, bl.a. Cadlao Resort, der er El Nidos dyreste og omfatter også byens fineste restaurant.

6. Nacpan Beach

Du skal ikke befinde dig i El Nido særligt længe, før den første tricycle-chauffør spørger, om du vil en tur til Nacpan Beach. Og tro mig – det vil du gerne! Men hvis muligt, vil vi anbefale, at du lejer en scooter og selv kører den ca. 30-45 minutters tur. For det er en smuk udflugt gennem Palawans frodige jungle, små charmerende landsbyer og forbi langstrakte rismarker.

Nacpan Beach ligger ca. 20 kilometer nord for El Nido. Stranden er et par kilometer lang, sandet er pulverblødt og vandet er vitterligt krystalklart. En del turister tager hertil for at bade og for at se stykket, hvor Nacpan og Caitang Beach støder op mod hinanden og danner en smal strand med vand på begge sider. Men har du god tid, kan vi anbefale et barfods-eventyr, hvor du vandre et godt stykke op ad den uberørte strand, hvor palmernes skygge er det eneste, der giver dig en pause for solen.

Kan du ikke få nok af Nacpans eksotiske skønhed og fredelige omgivelser, bør du booke en overnatning hos Jack’s Place. Her kan du få en lettere primitiv, men hyggelig bungalow med udsigt direkte til stranden. Alternativt kan du på en dagsudflugt nyde en kold øl i en af deres hængekøjer, der er spændt ud mellem palmerne på stranden. Det er intet mindre end ’heaven’, hvis du spørger os.

Rejseblog om Filippinerne
Nacpan Beach
Palawan-Filippinerne
Nacpan Beach

Vigtig info før du rejser til El Nido

Sørg for at have nok kontanter med til El Nido. For her findes der kun én ATM, som ligger i El Nido by – og denne er ofte i udu eller tømt for pengesedler. Og der hverken banker eller andre hævemaskiner i miles omkreds.

Gode links til rejseguides

Palawans officielle rejseguide
Rejsesite om ferier i Palawan
Wiki-Travel om Palawan
Wiki-Travel om El Nido

Hvad synes du? Skriv hjertens gerne til os, hvis du synes, at vores tips var brugbare eller hvis der er noget, du savner – så vender vi gerne tilbage med opfølgende info. Vi hører også meget gerne fra dig, der har besøgt Filippinerne og kan tilføje ydeligere tips. Vi vil elske, hvis du har lyst til at dele dem i kommentar-boksen herunder. Bon voyage, M & M

32 COMMENTS

 1. Det ser SÅ lækkert ud! Jeg elsker billedet af palmernes skygger i sandet. 🙂 Jeg kunne selv enormt godt tænke mig at rejse til Filippinerne. Jeg vil lige gemme linket til dette indlæg. 😉
  Nikoline

  • Tusind tak, Nikoline 🙂 Og rigtig god tur, når tiden kommer – Palawan er bestemt en oplevelses for livet! Ps. Endnu en gang tillykke med specialet, så sejt!

 2. Tak for en god beskrivelse. Var derovre sidste år i november og har bestilt igen. Tager afsted 3 januar 2017 28 dage. Tager udgangspunkt igen fra Puerto Princesa og flytter så lidt rundt. I må ikke glemme The underground river i Sabang. Måske bestille en special tour. Meget tidlig om morgenen helt alene derinde bortset fra fyren der roede. En stor oplevelse. Er man samme tid i samme by kan det virkelig godt betale sig at lave en aftale med en tricycle driver sådan i en moden alder. De kender altså byen og kan vise steder man kun kan drømme om.
  Foreløbig plan Puerto Princesa, Port Barton hvor en lokal har lovet at vise rundt og så tage med videre til El Nido. Og ellers bare opleve. Der er nyt om hvert hjørne man runder.
  Jeg er førtidspensionist og pengene er jo ikke så store men priserne på mad er altså latterligt billige. Min chauffør havde et madbudget på 30 kr. til 2 voksne og 2 børn.
  Lige under 10.000 så er der flybillet B & B egen hytte med bad og Air Con. forsikringer Alt
  Rigtig god tur til Nikoline og hvem ellers der tager afsted.

  • Hej Bent
   Tusind tak for din besked og super gode tips! Vi ville så gerne ha’ været nede og opleve Sabang, men desværre var det umuligt at nå alle de ting, som vi gerne ville se. Der er så mange fantastiske steder i Filippinerne, så vi kan godt forstå, at du tager af sted igen! Rigtig god tur!
   Mvh M&M 🙂

  • Super dejlig rejseblog har kigget ind før (Lemgongan) nu er jeg her igen turen går til Filippinerne 31 januar 2017 vi flyver ud til Puerto Princesa, Sabang , Port Barton, slutter af i El Nido og hjem ad over Manilla ,vi har 30 dage så må tiden vise hvad vi når har ikke travl, men vil godt lige spørge Brian om han har nogle gode B&B han kan anbefale håber det er iorden at spørge på kryds og tværs
   hilsen Helle

   • JA, naturligvis – vi håber i høj grad, at vores blog kan være med til at andre rejseglade mødes på kryds og tværs 🙂
    Det lyder som en fantastisk rejser, I har i sigte. Vi vil elske at høre lidt om jeres største oplevelser, når I kommer hjem.
    Rigtig god rejse, kh Mette

   • Hej Helle. Rigtig god tur til jer. Rejser selv derover d. 3-1-17. Jeg har lejet mig ind på Subli https://www.facebook.com/subliguest.cabins?fref=ts som jeg også havde sidste år. Dejlig sted lidt væk fra byens larm. Jeg har bare lejet den de 28 overnatninger jeg har men tager også videre. Da jeg var i Sabang boede jeg på Dab Dab https://www.facebook.com/dabdabcottagesandrestaurant/?fref=ts Meget primitivt men syntes det var sjovt. Om ikke andet så tag en kop kaffe og se de smukke møbler de har fået lavet. Jeg vil helt sikkert anbefale jer og få lavet en exclusive tour hvis i vil se the underground river hvor i kommer afsted tidlig morgen alene. Der er altså mange der der er derinde op ad dagen. Koster måske lidt mere men nogle af de bedste penge jeg brugte. I skal også tænke på vejret de sejler ikke hver dag også bestille tour pas for at få lov til at komme ind jeg fik Rommel https://www.facebook.com/wildexpeditionspalawan/ til at arrangere det hele i Sabang. Med hensyn til Port Barton ved jeg kun en af de piger der arbejdede på Subli bor der, og hun har skrevet på ( Facebook) at hun nok skal guide mig rundt.tager måske med til El Nido hvis hun har tid. Hvis i er interesseret er jeg sikker på hun gerne vil vise jer tilrette. Lad mig høre hvis i har noget at spørge om så skal jeg gøre mit bedste for et svar fra de lokale.
    Ellers igen en rigtig god tur til jer.
    MVH. Bent

    • Hej Bent
     Så er vi vel hjemme efter en dejlig ferie ville lige fortælle. At vi boede på Dab Dab i Sabang de har fået 3 fine nye og sjove værelser, fulgte dit råd, ang. underground river vi kom med båden med de ansatte så var de første og eneste der var der helt fantastisk , vi var også i Port Barton, Coral blue ,long beach, Roxas, Taytay , Elnido , kan fortælle i Roxas kan man hæve penge på en tank station. I Taytay er der en Bank med 2 hævemaskiner, den bedste øhop tur var fra TayTay. Ingen turister kun vores båd. De mest fantastiske øer vi boede på Pems pension i Taytay, hvis nu din vej skulle falde forbi der er kun 1 times kørsel. Til. Elnido. Som i vores øjne var det kedeligste sted for mange turister.

     • Hej Igen.
      Dejligt i havde en god oplevelse med The underground river og Dab Dab.
      Selv om jeg ingen rigtig plan havde sidste gang fik jeg fik jeg set og gjort det som jeg havde tænkt mig. Var i Port Barton en 3-4 dage et fantastisk sted for mig. Husk at bestille overnatning. Havde bestemt jeg ville sejle til El Nido. Det var så ikke en god ide. Lang sejltur dårligt vejr og intet at se og kun en båd der må sejle derop og rimeligt dyrt. El Nido vil jeg sige er meget meget overvurderet efter min smag men tager den alligevel med næste gang men kun for at tage på de boat trips der er. Selve byen er alt for turistpræget efter min smag.
      Martin og Anne spurgte om at komme rundt på øen. Det er efter min mening slet ikke svært altså hvis man indstiller sig lidt på deres måde at gøre tingene på. Det vil sige hvis der er en der ringer til bus chaufføren om at vente en halv time med at køre skal lige være færdig med at handle ja så venter vi alle. Min opfattelse er de meget gerne vil snakke og hjælpe men man skal selv snakke til dem. Er nok lidt magelig selv og tager taxi Ca 100 Kr. i timen. Tager tilbage for 3 gang til Januar og måske februar kunne ikke drømme om at skulle have en rejse arrangør til at klare det bestemmer mig nærmest fra dag til dag. Bliver nok Manila sejle ti Coron blive der et stykke tid videre til Puerto Princesa skal vist ud og bo ved de lokale et stykke tid men det ser jeg til når jeg er der. Ferie for mig er ingen stress og opleve det jeg ikke forventede og der har Palawan helt sikkert i en meget positiv måde overrasket mig mange gange. Vil gerne hjælpe hvis der er nogen der kan bruge min hjælp.
      Mvh. Bent

     • Tusind tak, Bent – det lyder godt og super skønt, at du vil dele ud af din erfaring 🙂

    • Hej.
     Spændende og interessant læsning. Min datter og jeg tager til Palawan i juleferien. Min tanke var at starte i Sabang. Ved I om det er muligt at få en taxi/van fra Puerto Princesa om aftenen? Vi lander ved 21 tiden og der havde jeg håbet på at kører videre med det sammen, men jeg er blevet usikker på om det er muligt.
     Håber I/andre har tips om dette?
     Mvh Kate

     • Hej Kate,

      Det lyder skønt med en juleferie på Palawan – gid det var os 🙂 Vi besøgte kun området og øerne omkring El Nido, så vi har desværre ikke kendskab til, hvorvidt det er til at finde en taxi på det tidspunkt. Vores bedste bud vil være, at I skriver til det hotel, hvor I skal bo – de må kunne hjælpe jer med nærmere transportinfo.

      Rigtig god rejse!

      Kh Mette

     • Selvfølgelig var det muligt…jeg blev bare i tvivl, da ejeren af det hostel vi skal bo på de sidste dage, kun nævnte specifikke tidspunkter på van/taxi og i følge hans oplysninger kørte den sidste kl. 16:-/ Men nu er det meste på plads og vi er virkelig begyndt at glæde os til at opleve Palawan:-)

 3. Super inspirerende rejseblog. Jeg har fået mange gode rejsetips til vores kommende rejse til Filippinerne, hvor vi ønsker at flyve direkte til El Nido fra Manila. Derfor lyder mit spørgsmål:
  Jeg vil lige høre hvem I rejste med Indenrigs fra Manila til El Nido? Jeg har fundet Air Swifts, men der koster indenrigsflyet 1000 DKK, one way. Kan I anbefale andre?
  Og er der indenrigsfly fra Boracay til Manila? Her læste jeg blandt andet om, at I anbefalede en vandflyver. Ved I hvor man kan booke den ? Da den vist kun flyver 3 gange om ugen.

  Tak for alle rådene og en virkelig velskrevet og spændende rejseblog til stor inspiration for os andre rejselystne 🙂

  • Hej Tina

   Tusind tak for din mail. Og uh, det lyder fantastisk med en tur til El Nido og Boracay! Lucky you 🙂

   Jep, vi fløj med Air Swift, som på daværende tidspunkt var ved at skifte navn fra ITI Air til Air Swift (blot hvis du falder over navnet andre steder på nettet). Så vidt vi ved, er det flyselskab desværre det eneste, som flyver direkte fra Manila til El Nido. Derfor er prisen også i den høje ende i forhold til andre indenrigsfly.

   Men set i forhold til at du ellers skal flyve til Puerto Princesa og derfra videre med en bus i ca. 8 timer, så er de ca. 1.000 kroner givet godt ud 😉 Som bonus får I også verdens smukkeste flyvetur over det eksotiske øhav og lander i en lille charmerende lufthavn ca. 15 minutter fra El Nido by. Tip: Hvis muligt, så book et sæde på flyets venstre side (din venstre skal være mod ruden), da du her får det bedste view på turen fra Manila til El Nido.

   Du kan evt. finde flere info via “El Nido Boutique & Art Cafe”, der har et “Travel Center”, som varetager bookingen af flybilletter til og fra El Nido: http://www.elnidoboutiqueandartcafe.com/TravelCenter.html. De kan også hjælpe dig med diverse spørgsmål. Vi havde i hvert fald kun gode oplevelser, da de hjalp os med at komme til/fra El Nido.

   Ang. turen til Boracay: Jeg ved, at der er nogle, der har skrevet lidt om, at der skulle være et fly fra El Nido til Boracay, men vi kunne ikke finde nogen, da vi var der. Til gengæld skulle der gå en vandflyver fra naboøen Coron og direkte til Boracay – det kunne være en alternativ løsning? Flyselskabet hedder Air Juan, og du kan se deres rejseplan/priser og booke her: http://www.airjuan.com/book-now.php

   OBS: Husk at medbring rigeligt med kontanter, når I tager til El Nido. Der er nemlig kun en hæveautomat i selve byen “El Nido”. Da vi var der, var den enten i stykker eller tømt for penge. Vi mødte flere, der måtte rejse videre, netop fordi de var løbet tør for kontanter :-/

   RIGTIG GOD REJSE 🙂 Kh Mette

 4. Så er flybilletterne booket til d. 10-27 februar 2017 🙂 Vi fandt indenrigsfly med Air Swift fra Manila til El Nido til 900 kr. pr. mand. Det er værd at påpege, at de opfordrer en til at være mindst 3 timer før i lufthavnen og den sidste afgang går omkring kl. 16.00 så vi planlagde ankomsten fra København til kl.10.00 og flyver med Air Swift kl. 14.00. Tak for anbefalingen med at undgå Puerto Princesa med besværlig og lang transport til El Nido. Jeg har ligeledes skrevet til flyselskabet Air Juan, men de har desværre ikke Seaplanes fra Coron Island til Boracay, Caticlan, men almindelige indenrigsfly. Der har jeg fået et “Earli Bird” tilbud på 3700 PHP når vi køber i god tid. Her kan jeg anbefale, at planlægge overfarten i god tid, da der kun afgår fly tirsdag og fredag.
  Vi har ligeledes booket indenrigsfly fra Boracay, Caticlan, til Manila for ca. 600 DKK. Tak for rådet med kontanter 🙂 Rigtigt god tur til Vietman og Cambodja 🙂

  • Årh, det lyder helt fantastisk! Det er suverænt lækker tur, I har fået planlagt! Vi er vildt misundelige 🙂
   Og tusind tak for at følge op med diverse info – det er virkelig brugbart!
   Rigtig god tur, når tiden kommer! Kh Mette

 5. Hej..

  Vi er en familie der planlægger en tur til Filippinerne her i december. Vi læser flere steder at det regner en del og der kun er 6 timers sol om dagen. Kan det passe ?

  Vi har fundet et hotel tæt på caticlan lufthavnen.

  • Hej Janus

   Ja, beskrivelserne af vejret i Filippinerne kan være lettere forvirrende, da de mange øer har mange forskellige vejrsystemer.

   Vi var på Boracay, Palawan og Cebu/Malapascua/Bantayan i december + januar – og det eneste sted vi oplevede regn var på de tre sidstnævnte øer, der ligger ved siden af hinanden. Det regnede massivt i Cebu City en aften, da vi der, og ganske lidt på Malapascua og Bantayan. Jeg tror dog, at det altid kan regne lidt her og der, og at du vil se skiftende skysystemer på himlen. Men hvad Boracay (som er ved Caticlan) angår, så havde vi dog kun tørvejr og for det meste en flot blå himmel. Vi var der i begyndelsen af januar.

   Kort sagt – så oplevede vi masser af sol og få dage med regn 🙂 Men igen, jeg tror, det kommer an på, hvor I vil befinde jer henne.

   Rigtig god tur til hele familien 🙂 Kh Mette

 6. Hej Mette og Martin,

  Tak for en flot og inspirerende side. Vi skal til El Nido på lørdag og glæder os nu endnu mere efter at have set jeres gode råd!!
  Vi skal flyve med AirSwift fra Manila til El Nido.. er godt klar over, at spørgsmålet måske falder lidt uden for kategori, men har prøvet at kontakte flyselskabet både på telefon og mail – dog uden held. Men vi kan simpelthen ikke finde ud af bagagereglerne. Kan I evt. huske dem? Vi kan forstå, at vi må have 10 kg. med der skal checkes ind og så 7 kg håndbagage? Men hvad med væsker? Må man gerne have mere end 100 ml. s væsker med? Såsom solcreme 🙂 Jeg håber, I kan være behjælpelige. På forhånd tak.
  Mvh. Josefine og veninder..

  • Hej Josefine

   Uh, har I ekstra plads i bagagen? For så vil vi gerne snige os med 😉 Med andre ord: Gid det var os, der skulle afsted!

   Vi kan desværre ikke huske reglerne for væsker m.m., men jeg mener, at de forholder sig til de samme regler, som alle andre flyselskaber. Afgangshallen for AirSwift er dog lillebitte og jeres bagage bliver tjekket ind på et lille kontor, hvor personalet tager sig alle taskerne manuelt, en efter en. Så det er nemt at flytte solcremen m.m. over i den store bagage, hvis I ikke må have det med i håndbagagen.

   Jeg kan dog huske, at de var ret strikse i El Nidos lufthavn. Her stod der vagter, der bad os om at åbne vores tasker, så de kunne tjekke alt indhold igennem. Så sørg for at forhør jer om reglerne hos dem i Manilla.

   Rigtig god rejse og hils smukke Palawan fra os 🙂

   Kh Mette

 7. Hej Mette og Martin,

  Min kæreste og jeg har læst jeres rejseblog med stor interesse og særligt jeres rejser til Filippinerne er faldet i vores søgelys.

  Vi er nemlig lige nu selv i gang med, at planlægge en tur til Filippinerne fra midt december og 3 uger frem. Vi har haft et rejsebureau til, at forsøge at planlægge en tur for os, men jeg har undersøgt priserne selv, og kan gøre det 10.000 kr. billigere, hvilket er mange penge at spare. Men jeg er lidt nervøs for hvordan vi kommer fra A til B, når vi først er ankommet til øen Palawan, og derfor overvejer vi om vi bare skal holde os til rejsebureauets forslag.
  Det er vores første drømmerejse, som ikke blot er charter, og vi kan mærke det giver lidt uro i maven over at stå for det hele selv, selvom vi også godt kan lide den frihed det medfører.

  Nå nok om det, nu til sagen, vi vil rigtig gerne høre jer, hvordan det er at rejse rundt på øen Palawan.

  Vi planlægger et par overnatning i Manila, når vi lander der, og derfra vil vi tage et fly til Puerto Princesa, hvor vi vil tage et par overnatning . Derefter vil vi tage til El Nido, og her har jeres guide, om hvor vi kan bo, været en kæmpe inspiration. Men ved i om det er let, billigt, sikkert, mv, selv at stå for transporten og kører der “busser” eller taxa i mellem og ved i hvor langt (timemæssigt og KM) der er mellem Puerto Princesa og El Nido? OG ligeledes fra El Nido til Port Barton, San Vicent (kender i det sted)?
  Der planlægger vi nemlig at afslutte vores ferie.

  Vi håber på svar, for det er alt andet lige lidt mere troværdig at høre anbefalinger fra personer, som jeg, som selv har været der og som ikke er ude på at sælge en noget 😉

  De bedste hilsner fra
  Martin og Anne

  • Hej Anne & Martin,

   Det lyder fantastisk med en juleferie i Filippinerne! Vi er i hvert fald personligt fan af at danse om palmer i 30 graders varme i stedet for pyntede juletræer i kolde DK 😉

   Allerførst:

   Jeg kan godt forstå jeres bekymringer og tanker om selv at skulle planlægge en rejse – vi havde nemlig præcis de samme, da vi første gang drog af sted på en hjemmebrygget rejse. Det kan virke helt vildt uoverskueligt hjemmefra. Men når først man står dernede, så løser de fleste af tingene sig lettere end man havde forestillet sig.

   Især i lande, netop som Filippinerne, der har mange populære destinationer og således er vant til turister, der selv rejser rundt. Disse lande er en ‘smurt’ turist-maskine 😉 Her er det derfor muligt, uden de store problemer, selv at stykke sin egen rejse sammen – og tage en eller et par dage ad gangen. Det er den ultimative frihed, når man rejser!

   Dét der til gengæld kan være det største ‘problem’ er, at det kan tage lidt ekstra tid, når man selv arrangerer sin egen rejse. Både dernede (at komme fra A til B) og hjemmefra (at researche, booke, planlægge etc.). Derudover kan man ikke altid være sikker på, at man får lige præcis det hotel, man ønsker og drømmer om, da det måske allerede er fuldt booket på forhånd – hvis man altså rejser efter “fra-dag-til-dag”-strategien 😉 Men I har jo god tid til at researche både transport og evt. booke et par hoteller her og der, inden det bliver december, og I vil således være godt klædt på selve rejsen. Jeg tænker derfor, at I snildt kan klippe sikkerhedsbåndet til rejsebureauet og lave jeres egen tur til Filippinerne, hvis I har mod på det 🙂

   Jeg brygger pt. på et længere blogindlæg, der netop handler om, hvilke apps, søgemaskiner, rejseforums vi bruger og hvilke tanker vi gør os, når vi tager på hjemmebryggede rejser. Jeg håber, at jeg får det klar her i løbet af foråret. Det vil måske kunne hjælpe jer lidt med nogle af forberedelserne.

   Dernæst til dit spørgsmål:

   Vi fløj direkte fra Manila til El Nido, som var det eneste sted, vi besøgte på Palawan – så jeg ved desværre meget lidt om transporten til de andre steder. Men vi stødte på en del, der havde skrevet om det, da vi researchede på vores tur. Så vidt jeg husker tager det ca. 8 timer at køre i en bus fra PP til El Nido. Jeg kan også huske noget om, at folk skrev, at det er en lang tur, og at vejene er af mindre god stand, så busturen kan være lidt hård og evt. blive lidt længere end annonceret. Fordelen er, at det er mega billigt! Tager I en taxa, koster det langt mere – men så tager det vist omkring 5 timer? Alternativt er der også shuttle busser.

   Tjek evt. disse links, hvor folk har skrevet lidt om transporten på Palawan:

   https://www.goatsontheroad.com/coming-going-4/
   http://www.gettingstamped.com/how-to-get-from-el-nido-to-puerto-princesa-palawan-phillipines/
   https://mytanfeet.com/the-philippines/taking-the-bus-to-el-nido-puerto-princesa-palawan/

   Ja, I kan med ro i maven tage de offentlige transportmidler i Filippinerne. Med det sagt, så er det er et fattigt land, hvor sikkerheden er langt mindre kontrolleret end i Europa. Det kan være en lidt forvirrende oplevelse, da de taler dårligt engelsk – derudover sker der af og til taskerøverier, små scams og buschaufføren kan køre virkelig råddent. Men lytter I til jeres sunde fornuft, passer på jeres ting og spørger fx andre rejsende, som I møder, eller receptionisterne på jeres hotel om diverse info (hvad koster transporten, hvor lang tid tager det at køre fra A til B og hvilke arrangører, kan de anbefale), så kan I snildt tage rejsen på egen hånd.

   Vores bedste råd vil være at google efter andre rejsende, der har taget de forskellige transportruter og skrevet om deres erfaringer og tips til arrangører. Tjek herefter anmeldelserne af den nævnte arrangør på TripAdvisor. Det giver et godt billede af, hvem der har orden i sagerne, og hvem, der tit snyder turisterne. Derudover bør I købe “Lonely Planet”, som beskriver mange af de praktiske ting i forhold til transport. Den rejseguide er altid vores evige rejsepartner, når vi er af sted.

   Jeg håber, at det var svar på dit spørgsmål? Ellers er du velkommen til at skrive igen 🙂

   Kh, Mette

 8. Hej Mette og Martin,
  Min kæreste og jeg er så heldige at have fået 14 dages ferie i januar, og overvejer at bruge dem på Palawan. Dette indlæg har virkelig været hjælpsomt for os, tak for det!
  Vi er primært ude efter et god dykning, men også bare smukke strande og afslapning. Jeg kan se at i også har været på Gili, hvilket jeg også har fået anbefalet.
  Måske er dette et lidt umuligt spørgsmål; men hvor synes I, at vi skal tage hen? 🙂
  Vi er virkelig i syv sind over dette luksusproblem! 🙂

  Vh. Martin og Maja

  • Hej med jer to,

   Tak for jeres besked og undskyld vores sene svar – vi har haft hænderne fulde og været en del på farten på det seneste ?

   Uh, det er et godt spørgsmål 🙂 Vi har talt lidt frem og tilbage (og drømt os tilbage!), og vi ville nok vælge Palawan, da der er flere øer og strande at opleve her. Vi var desværre ikke ude at dykke, men vi havde nogle fantastiske dage, hvor vi sejlede rundt i Bacuit øhavet, snorklede fra båden, besøgte øde strande og smukke laguner. Gili består af 3 små øer og Bacuit har 45 øer – så her er masser af øoplevelser til 2 ugers ferie.

   Rigtig god rejse! Det lyder alt for lækkert med en lang, solrig og eksotisk ferie i januar 🙂

   Kh Mette

 9. Hejsa.

  jeg sidder lige nu og planlægger tur til palawan for mig og min kæreste.
  vi skal afsted ca 30 jan – 15feb. og vi have fået et tilbud af et rejseberuo som jeg nu vil prøve at slå ved selv at arrangere. jeg læste et sted at swift air skulle være godt og billigt til el nido fra manilla.
  nu fik jeg trykket datoerne ind og valgte de billigste tider. ender på 29.200 PHP, hvilket jeg får til 3650 kr. (det er tur/retur 2mand) men så er det her jeg tænker, er det billigt? det er lidt som en flytur fra dk til egypten ud for sæson?
  eller er den god nok og får jeg den ikke billigere?

  Mange hilsner én som er bange for at blive snydt.

  • Hej Line,

   Årh, det lyder dejligt med en tur til Palawan i februar! 🙂

   Jeg kan godt forstå, at du undrer dig over priserne på flyrejsen mellem Manila og El Nido. Vi gjorde nemlig det samme, da vi havde hørt, at det var billigt at flyve indenrigs i Filippinerne. Det er det også – bare lige præcis ikke på denne rute. Jeg tror, det er fordi Swift er de eneste, der flyver denne rute og at El Nido er en lille-bitte lufthavn. Så efterspørgslen er stor, og med få afgange og et lille fly, kan Swift tillade sig at skrue priserne op, da billetterne hurtigt bliver booket. Jeg mener, at vi gav ca. 1.000 kr. pr. person for turen fra Manila til El Nido. Så den pris, du har fundet, lyder desværre rigtig nok.

   Alternativt skal I flyve til Puerto Princesa og derfra med bus i ca. 8 timer. Her kan I gøre det lidt billigere, men turen bliver en del længere og lidt mere omfattende – så det kommer lidt an på, hvad I prioriterer.

   Kh Mette

 10. Hej Mette & Martin.

  Hvornår besøgte i Palawan? Vi har lidt svært ved at gennemskue hvornår på året det er bedste at besøge øen. Aktuelt overvejer vi slutningen af februar / starten ar marts 2019. Ikke så meget regn, ikke alt for varmt og turistsæsonen er lige begyndt (og vist ikke på sit højeste).

  Hvad er jeres erfaringer?

  Vh / Chrstian & Santa

  • Hej Christian & Santa,

   Vi besøgte Palawan i december 2015, og her var vejret glimrende. Nogle af vores venner har været der i hhv. januar og februar, og her var vejret også super. Men ja, på disse kanter er vejret lidt tricky …

   🙂 M & M

 11. Hej,
  Min kæreste og jeg vil gerne til Palawan øen næste år 2022 i maj måned i ca 10 dage. Vi er dog lidt bekymret for alt det man hører om ifl til kidnapning, terror og usikkerheden. Kan man føle sig til tryg eller hvordan skal man forholde sig til det hele og hvad man kan og ikke kan ? 🙂

  Mvh
  Olivia

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here