Mange rejser til Bali uden at tage sig tiden til at besøge naboøen Nusa Lembongan. Det er synd – for som Lonely Planet nu engang skriver, så er Lembongan “det Bali, du drømmer om, men aldrig finder“. Vi faldt pladask for den lille indonesiske perle og har her lavet en rejseguide med vores bedste tips til øen.

Rejseguide Nusa Lembongan Nusa Lembongan er et lille stykke autentisk tropeparadis i Indonesien. Det fandt vi ud af, da vi besøgte øen i sommeren 2014. Her er uberørte, mennesketomme bounty-strande. Azurblåt vand med en banegård af farverige fisk, store djævlerokker og sjældne klumpfisk. Og så triller solen ned i seng ved siden af Balis største vulkan, der troner majestætisk i horisonten. What’s not to like?

Fredsommelig tropeø

Fra du sætter foden på øen, mærker du den afslappede atmosfære, som hersker på den otte km2 lille ø, der ligger en halv times sejllads fra Sydbalis kyst. Her er hverken gadesælgere eller tung trafik. Og de lokale på øen lever, som de altid har gjort de sidste fyrretyve år, hvor 85% af befolkningen ernærer sig af tanglandbrug. De siger det endda selv – at de i dag er mere balinesiske end balineserne selv, der er stærkt påvirket af den store strøm af turister.

→ Rejseartikel: Læs om vores oplevelser på Nusa Lembongan

Lembonganeserne er rørende gæstfrie og altid ivrige efter at hjælpe en fortabt rejsende – vel at mærke uden at forvente noget til gengæld. Så er du nysgerrig efter at komme tættere på det liv, der virkelig leves her, så tal med dem, du møder på din vej. På den måde blev vi bl.a. inviteret med til ceremonier og hanekampe, fik personlige anekdoter fra ølivet og blev budt indenfor af lokale tangbønder. Den gode karma og de hjertevarme smil bor på Lembongan.

Rejseguide Nusa Lembongan 17Rejseguide Nusa LembonganRejseguide Nusa Lembongan

Men hemmeligheden om Lembongan er dog uden tvivl allerede sluppet ud. For da vi besøgte øen, kunne vi se, at der var gang i mange byggeprojekter. Så du skal snart af sted, hvis du vil nå at opleve det ægte, uforstyrrede tropeparadis.

11 ting du skal opleve på Lembongan

Rejseguide Nusa Lembongan1. Et Balinesisk getaway

Nusa Lembongan er i sig selv en ting på to-do-listen, hvis du rejser til Bali. Øparadiset har den dér eftertragtede ’vibe’ – den afslappede, autentiske og eksotiske atmosfære, som mange rejsende forgæves leder efter blandt horderne af turister på det langt mere overrendte og tætbebyggede Sydbali. Her er få biler og alt foregå i et tropisk langsomt tempo, som tvinger dig ned i gear. Smid tasken og nyd et par dage i det lille tropeparadis.

2. De bedste strande på Lembongan

De mest populære strande er Mushroom Beach, Sunset Beach og Dream Beach, der alle er at finde på øens vestside. De er mindre, men både smukkere og mere charmerende end øens hovedstrand ved byen Jungutbatu, hvor bådene kommer ind, og hvor du også finder størstedelen af øens butikker, restauranter og hoteller.

Den hemmelige strand

En af de lokale fortalte os om en ’hemmelig’ strand, som ikke er at finde på kortet. Den ligger hengemt mellem Mushroom og Tamarind Beach og putter sig i favnen på stejle klippeskråninger med vildvoksende buske og træer.

Du finder den ved at køre mod Tamarind Beach. Lige inden du kommer ned til stranden, drejer du til venstre op ad en lille vej ved ’Nanuk Bungalow’. Kør så langt du kan komme op ad en asfalteret vej (et par hundrede meter) og parker scooteren for enden. Følg den lille natursti, der går ud mod vandet. Her kravler du ned ad skråningen og – voila!

Du står nu helt alene på en smuk, gylden sandstrand og kan lege Robinson Crusoe for en dag. Rygtet siger, at det dog er et spørgsmål om tid før pengegriske mænd opdager skønheden …

Rejseguide Nusa Lembongan 30
Den hemmelige strand
Rejseguide Nusa Lembongan
Mushroom Beach
Rejseguide Nusa Lembongan
Sunset Beach

3. Solnedgang med vulkansk view

Af alle de solnedgange, som vi har set rundt omkring i verden, så er den på Lembongan blandt vores yndlings. For hvor ofte er det lige, at du har mulighed for at betragte solens sidste stråler danse på en kegleformet vulkan, der troner majestætisk ude i horisonten?

Du får det bedste view ved Panorama Bar & Restaurant. Her får du samtidig en betagende udsigt ud over vandet, bådene, tangmarkerne og byen, hvor grillrøgen stiger til vejrs fra de lokales køkkener og du kan høre livets summen. Hent et par kolde øl i baren og gå ud til bænken på den anden side af vejen. Sæt dig godt tilrette og nyd showet.

Tangbønder Nusa Lembongan4. Tangmarkerne rundt om øen

Hvor de balinesiske naboer ernærer sig af ris, så tjener lembonganeserne penge på at dyrke havtang. Og denne detalje gør Lembongan helt unik. Det simple øliv følger tidevandets rytme. Når vandet trækker sig tilbage, dukker tangmarkerne op og de lokale myldrer ud i det ankelhøje vand for at plukke dagens høst. Tanget lægges i store, flettede sivkurve, som bønderne sætter op på hovedet og balancerer ind til land, hvor det lægges til tørre i solen. Derfor vil du overalt på øen se bunker af tang – i alle nuancer af farven grøn.

Du finder tangmarkerne hele vejen rundt om hele øen, men ved Lembongan Village finder du nogle af de største, da det grønne tang har optimale vilkår i vandet mellem Lembongan og den lille naboø Ceningan.

Rejseguide Nusa LembonganRejseguide Nusa Lembongan

5. Tag på scooter-safari

Flere rejseguides skriver, at du kan gå øen rundt på en dag. Alternativt leje en cykel. Og det er sikkert rigtigt nok. Vi ville bare ikke gøre det, hvis planen er at tage en dag på opdagelse. For øen består af stejle bjergskråninger og primitive veje, der kan gøre din udflugt lettere udfordrende på en varm dag.

Lej i stedet en scooter, enten via dit hotel eller i byen Jungutbatu. Den koster ca. 30-50 kr. pr. dag. Dermed kan du også køre en tur over den smalle hængebro ved Lembongan Village og besøge den lille naboø, Nusa Ceningan. Broen er kun for scootere og i sig selv en rigtig fin oplevelse at køre over.

6. Vild med vandsport

Trænger du til at få pulsen op, er vandsport den største attraktion på Nusa Lembongan. Du kan blandt andet surfe ved revet ud for byen Jungutbatu, leje padleboards ved Mushroom Beach eller springe ud fra en klippe sammen med andre vovehalse på øen Ceningans sydvestlige spids.

Surfing Nusa Lembongan

7. Snorkling og dykning i verdensklasse

At tanglandbruget er den primære indtægtskilde betyder også, at de lokale ikke er afhængige af fiskeri. Det ses tydeligt, når du tager dykkermasken på og stikker hovedet under det azurblå vand. Der er et imponerende mylder af farverige, eksotiske fisk i de mange levende koralrev rundt om øen.

Derudover kan du være heldig at møde havskildpadder, djævlerokker, delfiner og den sjældne klumpfisk, hvilket har gjort Lembongan til en populær destination blandt dykkere. Du finder flere gode arrangører i Jungutbatu og ved Mushroom Beach, der arrangerer både dykker- og snorklingturer.

Vi havde selv booket en snorklingtur gennem vores hotel, hvor vi skulle ud og svømme med djævlerokker, men desværre slog vejret om den planlagte dag og gjorde det for udfordrende at sejle ud til det sted, hvor djævlerokkerne året rundt svømmer ind for at blive renset af de mindre fisk. Prøv lige at spørg, om vi var triste den dag …

Snorkling ved Nusa LembonganSnorkling ved Nusa Lembongan

Rejseguide til øen Lembongan

8. Det lokale køkken og gode restauranter

Selv om Lembongan er en lille ø uden egne afgrøder, og som derfor må hente alle sine forsyninger på naboøen Bali, så byder øen stadig på fantastiske madoplevelser. Er du vild med det lokale køkken, bør du besøge den lille familieejede ”Nyoman’s Warung”, som vi fik anbefalet af lokale, der selv kommer her for at spise. Restauranten ligger lidt afsides på øens nordlige strand og udover en betagende udsigt til Balis sydkyst, så er maden billig og serveres med et stort smil.

Er du gået kold i nudler og grillet fisk, kan vi anbefale den moderne “Hai Bar & Grill“, der ligger på Mushroom Bay og serverer klassiske europæiske retter. Det bedste og fineste spisested er restauranten ”Indiana Kenanga”, der en del af øens mest fancy hotel med samme navn. Og trænger du til en rigtig god kop kaffe, skal du køre forbi ”Two Towers”, der ligger på toppen af bjerget ved Jungutbatu.

Rejseguide Nusa Lembongan 10 Rejseguide Nusa Lembongan 11

9. Helligdom og hanekamp

Det primitive og fredsommelig øliv akkompagneres af messende bønnesang og galende haner. Dagen lang. Hinduismen er nemlig en uadskillelig del af lokalbefolkningens liv, og den religiøse kultur kommer ikke alene synligt til udtryk gennem øens mange templer og små offergaver, som ligger overalt og spreder duften af røgelse – men også gennem et helt særligt lydtæppe.

Der går stort set ikke en dag, uden der er en ceremoni for nogen eller noget. Selv de blodige hanekampe indgår som et religiøst ritual, hvor blodet fra hanerne anses for en ofring, der skal formilde de onde ånder. Vil du gerne opleve en hanekamp eller en religiøs ceremoni, kan du blot spørge de lokale. De fortæller dig gerne, hvad der sker på øen.

Hanekamp Hanekamp

10. Byerne på Lembongan

Der er to små byer på øen – hovedbyen Jungutbatu, hvor de fleste turister ankommer med båd og bor, samt den lidt mindre Lembongan Village, der ligger ved øens største tangmarker og kun huser de lokale.

Begge byer er med deres snævre, labyrintiske gader en oplevelse at gå på opdagelse i og få fornemmelsen af at komme helt tæt på det lokale liv. Her løber børnene rundt og leger i gaderne under snorene med vasketøj og rundt om de flettede bure med galende kamphaner. I de små templer kan du høre dagens messe og overalt i gaderne hænger der en aromatisk duft af røgelse. Øens shopping finder du i Jungutbatu, hvor de fleste butikker, restauranter og turarrangører ligger.

Rejseguide til øen LembonganRejseguide Nusa Lembongan

11. Djævelens tårer

Lembongans uberørte kyster består af en blanding af sandstrande, tætbevokset mangrove og rå klipper. Mellem to af øens bedste strande – Sunset Beach og Dream Beach – finder du klippen, som de lokale har døbt ”Devil’s tear”.

Her buldrer bølgerne fra Det Indiske Ocean ind mod land med en sådan kraft, at vandet sprøjter flere meter op i luften. Det kan blive en lettere våd affære at stå tæt på kanten, men det er fascinerende at betragte scenariet og mærke suget i kroppen, når en ny bølge brydes og skyder mod himlen som en gejser.

Rejseguide Nusa Lembongan

5 ting du skal vide før afrejse

1. Tre små Nusa’er i Indonesien

Nusa Lembongan er én af Indonesiens 17.000 øer. På landkortet er den mere præcist at finde som én af de tre øer, der ligger 12 kilometer fra Balis sydøstlige kyst – Nusa Penida er den største og Nusa Ceningan den mindste. Men af de tre øer er Lembongan den, der længst fremme i udviklingen af et afslappende ferieparadis, og den stigende turisme har bl.a. betydet, at øens strømforsyning nu er tændt døgnet rundt.

Rejseguide Nusa Lembongan

2. Rejsen fra Danmark til Lembongan

En returbillet til Ngurah Rai, den internationale lufthavn på Bali, koster fra 6-7000 kr. Derfra er der ca. ½ times kørsel til Sanur, hvor der flere gange om dagen går både direkte til Lembongan.

Billigst er det at sejle med de offentlige både, som vil fragte dig til øen for under 100 kroner på ca. 1-1½ time. For knap det dobbelte kan du tage en speedbåd, som ankommer efter 30 minutter. Vi sejlede med speedbåd-selskabet ‘Bali Brio’, der fungerede upåklageligt.

OBS! Vær opmærksom på at der ikke er nogen havn på Lembongan. Du skal derfor være forberedt på at kunne hoppe i vandet ved ankomsten og gå de sidste meter fra båden og ind til land.

Rejseguide til Lembongan

3. Hvor skal du bo

På Lembongan finder du overnatningsmuligheder i alle klasser – alt fra luksuriøse villaer til beskedne bungalows. Tre, som kan anbefales, er: Twin Island Villas, hvor vi boede under vores ophold (læs her). Villaerne har alle egen pool og ligger lidt afsides på en bjergskråning ved den smukke kanal mellem Lembongan og Ceningan.

Vil du gerne bo tæt på byen, skal du bo på Batu Karang Resort, der byder på en unik udsigt udover tangmarkerne ved Jungutbatu og vulkanen Agung på Bali. Er du mere til strandlivet er Hai Tide Beach Resort noget for dig. Her bor du et stenkast fra på øens bedste og mest populære strand, Mushroom.

Rejseguide Nusa Lembongan

4. Visa-kort eller kontanter?

Da Lembongan kun har en pengeautomat – som sjældent duede tilbage i 2014 – vil vi anbefale, at du medbringer kontanter. Der er dog flere steder på øen, hvor du kan veksle penge (primært USD og AUD) og de større restauranter og hoteller accepterer kreditkort, men mod gebyr. Drikkepenge og afgifter er som regel indberegnet – det er dog god skik at runde op.

5. Inspirende links til rejseguides

Find mere info om Nusa Lembongan på den officielle rejseguide-side “The Lembongan Traveller”, der også findes som en app samt har en inspirerende Instagram-profil med tilhørende hashtag #thelembongantraveller

Rejseguide Nusa Lembongan

Hvad synes du? Skriv hjertens gerne til os, hvis du synes, at vores tips var brugbare eller hvis der er noget, du savner – så vender vi gerne tilbage med opfølgende info. Vi hører også meget gerne fra dig, der har besøgt Lembongan og kan tilføje ydeligere tips. Vi vil elske, hvis du har lyst til at dele dem i kommentar-boksen herunder. Bon voyage, M & M

25 COMMENTS

  • Hej Nikoline, tusind tak 🙂
   I øvrigt: Mega lækre billeder af Berlin – min far er fra Berlin, så har jeg været der meget. Jeg ELSKER byen, så det varmer mig, at du har opdaget, hvad byen også kan være 🙂 Og rigtig god tur til Lembongan, når tiden kommer.
   Kh Mette

 1. Nøj hvor ser det bare skønt ud! Vi tager faktisk til Bali i morgen 😛
  Ved dog ikke om vi får tiden til at tage til Nusa Lembongan, da vi skal arbejde en del de første to uger og får besøg af familien de sidste to,. Men guiden bliver helt sikkert gemt, for det ser da virkelig dejligt ud 😉

  • Åh, nyd det! Bali er fantastisk! Vi glæder os til at læse om jeres oplevelser og håber, at I får tid til at lægge Lembongan et lille vist 🙂 Forsat rigtig god rejse!

  • Tag os med 😉 Vi har nemlig heller intet andet end skønne rejseminder fra denne lille indonesiske perle!

 2. Har igen lige læst lidt på jeres side. Jeg kan forstå, at Lembongan er et besøg værd, så det skal vi da vist overveje 🙂

  Det har så affødt et par spørgsmål…

  – Kan man snorkle direkte fra strandene på Lembongan eller skal man af sted med båd?
  – Hvordan er det at sejle derovre generelt – altså også til Gili? Nogle beskriver det som om det næsten
  er en nærdødsoplevelse…

  Endnu engang tak for spændende side!
  God weekend!

  Mange hilsner
  Birthe

  • Hej Birthe

   Tak for din besked, og JA 🙂 I bør bestemt overveje et besøg! Vi var i hvert fald vilde med vores ophold på Lembongan og stedet, hvor vi boede. Øen er en lille tidslomme, hvor man som turist lever side om side med de lokale. Det vil sige – det gjorde man i hvert fald stadig, da vi var der. Men jeg kan forstå, at der er sket meget den seneste tid. Der er blevet bygget en hel del, flere turister kommer til og øen er blevet mere ‘gearet op’ med små cafeer, restauranter og hvad der ellers følger med turisternes strøm af penge.

   Snorkling:

   Du kan godt snorkle direkte fra stranden, men det kommer an på tidevand og sæson. Snorkler du tæt på land, vil du se lidt forskellige fisk, men du vil uden tvivl få meget mere ud af at leje en båd eller tage på en arrangeret tur. Der er nogle ‘hot spots’, som bådene kan komme ud til, hvor der virkelig er mange fisk. Og store fisk. Samt djævlerokker! Jeg tror, jeg vil anbefale, at I lejer en båd, hvis I vil have det maksimale ud af oplevelsen.

   Alternativt kan I leje paddleboards. Vi mødte en pige fra Australien, som boede på øen, og som tit snorklede på denne måde. Således kan du komme lidt væk fra land, men stadig have en ‘base’ i vandet. Det er også hyggeligt at ligge på boardet og bare kigge ned i vandet. Da vi var der, var vandet klart, så man kunne se mange ting. Nogle strande har dog enten tangmarker eller heftige bølger, der slår ind mod kysten ude fra havet. Så det er udvalgte strande, hvor du kan snorkle (Jeg vil tro, at Mushroom Beach er den bedste – men spørg de lokale, de ved, hvad der er bedst hvornår)

   Er du kun interesseret i at kunne snorkle direkte fra strandkanten, vil jeg anbefale, at I overvejer at tage til Gili Islands. Det er et helt fantastisk sted, hvor du kan se havskildpadder et par meter fra stranden (https://metteogmartinrejser.dk/rejseblog-havskildpadderne-ved-gili/)

   Turen til Lembongan:

   Vi sejlede fra Gili Islands derhen og videre til Bali bagefter. Vi havde også læst (de urovækkende) historier om voldsomme turer derud, så vi bookede derfor en af speedbådene af et velanmeldt selskab – Bali Brio. Men tjek Tripadvisor – her vil du finde up-to-date anmeldelser af, hvad der er bedst lige nu. Vores erfaring er, at denne slags ting kan variere en del i Asien/Indonesien.

   Men JA, sejlturen dertil bød på en hel del bølgegang (en enkelt blev søsyg, men ingen kastede op, og vi følte os på intet tidspunkt usikre på situationen). Men igen – sejlturen kommer virkelig an på sæson, havstrømme, vind og vejr … I skal dog nok være klar på lidt bølger som minimum, da der er en del strøm på disse kanter. Jeg ville tage et par søsygepiller med for en sikkerheds skyld, hvis I har let ved at blive sløje.

   Kh Mette

 3. Hej Mette

  Fed blog. Vi er på Bali lige nu og tager til Lembongan i morgen. Bookede I bådbilletter på havnen eller i forvejen? Ville I have valgt Twin Island igen eller en af de andre steder lidt tættere på det hele?

  Stort tak for tips 🙂

  • Hej Christian,

   Vi bookede bådbilletter på forhånd – og vi ville helt klart vælge Twin Island igen. Vi elskede freden, udsigten, hyggen og den gode service. Jeg kan dog forstå, at stedet måske har skiftet ejer imellemtiden, så jeg ved ikke helt, hvordan det er mere? Men selve stedet var i hvert fald en fryd 🙂

   Rigtig god rejse. Gid det var os!

 4. Hej Mette og Martin

  Tak for alle jeres beskrivelser og tips på hjemmesiden. Fantastisk god inspiration. Vi var på Bali sidste år (Kuta, Sanur og Gili Trawangan). Vi overvejer at tage til Bali igen til sommer og besøge Nusa Lembongan. Vi er meget til at snorkle og min mand og søn tog dykkercertifikat i Sanur sidste år, og det vil jo være oplagt at bruge på Nusa Lembongan også.. Mange af Balis strande er jo med forholdsvis store bølger til surfermiljøet, så vi søger specielt efter steder med strande med mere roligt vand. Vi tænker bla på mushroom beach på Nusa Lembongan. Hvordan kommer vi dertil fra ankomst til øen? I snakker om at der bliver messet pga deres religion på øen. På Gili Trawangan blev vi vækket tidligt morgen af messen fra moskeen. Der blev også messet flere gange om dagen, hvilket vi ikke lige synes var så charmerende. Kan afskrække os lidt, så vil gerne høre hvordan I oplevede det på Nusa Lembongan.. På forhånd tak for hjælpen.

  Hilsen Charlotte

  • Hej Charlotte,

   Tak for din besked 🙂 JA, det lyder helt oplagt at besøge Lembongan, især med nyklækkede dykkere i familien. Jeg krydser fingre for, at I bliver mere heldige end os og får muligheden for at svømme med djævlerokkerne.

   Ang. strande så kan jeg høre, at du allerede har researchet godt på øen. For Mushroom Beach er med god grund den mest populære strand i forhold til at bade, i hvert fald da vi besøgte øen. Her var ingen stærk strøm eller store bølger helt inde ved strandkanten, da stranden ligger som en beskyttet halvmåne.

   Derudover så vi ingen moskeer på øen (eller hørte heller ikke bønner bliver blæst ud over øen via højtalere, som de gør på Gili) og oplevede ej heller gener i forhold til ‘ufrivillige vækkeurer’ 😉 Vi oplevede dog flere hinduistiske messer, hvor lokalbefolkningen bl.a. spillede traditionel musik, kommer gående i optog gennem byen eller lagde små offergaver og tændte røgelsespinde ved templerne og særligt hellige steder. Det var på alle måder smukt, fredeligt og meget berigende at opleve. Deres musik kan lyde lettere kakofonisk og høj i vores ører, men det foregik som regel kun inde i templerne og ikke på generende tidspunkter af dagen.

   Ang. ankomst: Da vi bookede båden var det inkl. transport til vores hotel. Derudover hørte vi fra andre, at deres hotel havde transport inkluderet – så hør evt. jeres hotel ad, om de kan hente jer? Ellers virkede det, som om det var super nemt at komme fra stranden, hvor båden ankommer. Her står der nemlig folk klar til at tage imod jer og vil helt sikkert spørge, om I skal have hjælp med transport eller om I allerede har arrangeret pickup. De vil altid gerne høre, om de lige kan tjene en skilling 😉

   Jeg håber, at mine svar var en hjælp? Ellers er du altid velkommen til at skrive igen.

   Rigtig god rejse!

   Kh Mette

 5. Hej Mette
  Stødte lige på jeres blog. Altid dejligt at møde ligesindede rejsefreaks og kan se, at vi har besøgt mange af de samme fantastiske destinationer:-)
  Vi har dog ikke været på Bali endnu og folk har blandede følelser omkring det. Kender dog flest som er meget begejstret. Det ledte mig hen op lembongan, som helt sikkert virker til noget af det, vi søger. Uberørte strande, lidt mere idyl og noget snorkling/dykning samt surfing. Vi har mulighed for at rejse i november, hvornår var I der? Kender I nogle som har besøgt stedet siden 2014( hvor jeg forstår, at I var der)og stadig synes det er fantastisk?

  Vi har ca to uger, så en god anbefaling hvordan tiden skal bruges optimalt på øerne?

  Forårshilsner
  Bine

  • Hej Bine,

   Tak for din mail 🙂 Vi er klart også på holdet, der elsker Bali!

   Men ja, den sydlige del af øen er meget turistet. Derfor er det et hit at kunne kombinere lidt af det hele ved at også at besøge Lembongan – som på det tidspunkt, hvor vi besøgte øen, stadig var meget fredelig. Som du skriver, er det desværre nogle år tilbage, og vi kunne allerede dengang fornemme, at de var ved at gøre øen klar til flere turister. Så det er svært at sige, hvordan øen er nu. Men udfra, hvad jeg kan se, at andre skriver om Lembongan, så har den stadig beholdt sin lokale charme og fredelige stemning 🙂

   Vi besøgte Bali, Gili og Lembongan over 3 uger i sommerferien (juni-juli), hvor vejret var vildt lækkert. Så vidt jeg husker, er det regnsæson fra ca. oktober-november til april-maj, og jeg har hørt fra nogle, at det kan regne helt tosset i løbet af december. Andre er dog af den holdning, at regnvejret er til at overskue, da kun regner et par timer om dagen – og så er det godt vejr igen. Personligt ville vi dog ikke besøge øen i regnsæsonen, da vi har oplevet mængden af regn, der kan vælte ned i Asien. Det er voldsomt og for os lettere deprimerende, når man blot kan sidde og kigge hungrende ud på de smukke omgivelser 😉

   Hvis det er Bali og Lembongan I gerne vil besøge, så tror jeg, at jeg ville sætte ca. 8 dage af til Bali (og besøge 2 steder) og 5 dage til Lembongan (og tage på tur til de to naboøer).

   Jeg håber, at dette var en hjælp? Ellers er du velkommen til at skrive igen 🙂

   Kh Mette

 6. Super spændende side. Er ved at arrangere tur til bali til september og faldt over jeres side.
  Leder efter en ø, med knap så meget turisme som jeg forventer Bali har og jeres artikel var til stor hjælp.

  Er der andre øer i nærheden i kan anbefale?

  Hilsner fra Dea

  • Hej Dea,

   Tusind tak for din besked – vi er glade for at høre, at vores artikel kunne bruges 🙂

   Vi var ret vilde med Gili-øerne, men jeg har lidt på fornemmelsen, at de er blevet en hel del mere turistet de seneste par år. De var allerede under kraftig udvikling, da vi besøgte dem. Måske kunne det være spændende at tjekke Lombok ud? Vi mødte flere på vores rejse, der havde været dér – og som derefter foretrak Lombok fremfor Bali, netop fordi der var knap så mange turister. Vi har set en del Insta-fotos derfra og det ser virkelig smukt ud 🙂

   Et helt andet bud kunne være at tage en båd-tur på 3 dage og sejle til Komodo? Vi ville så gerne selv ha’ været på en sådan tur, da vi mødte flere, som havde gjort det. Og det lød fantastisk! Men det passede desværre skævt med vores rejseplan på daværende tidspunkt.

   Rigtig god rejse, og nyd smukke Indonesien 🙂 Vi drømmer os tit tilbage …

   Kh Mette

 7. Hej med jer
  Fantastisk blog! Tak fordi I inspirerer og deler. Det er virkelig dejligt.
  Jeg skriver fordi jeg skal til Bali med min kæreste i september. Vi er der kun 10 dage og skal have det bedste ud af den tid. Vi vil gerne besøge Ubud i nogle dage, derudover har vi tænkt at være i Canggu og så også nogle dage på en af de fantastiske omkringliggende øer. Men hvad skal vi dog vælge – skal vi vælge Nusa Lembongan eller en Gili ø? Eller noget helt tredje. Vi vil helst ikke “spilde” en hel dag på at komme frem og tilbage, og jeg har hørt at det ikk er helt let at komme til Gili.
  Nusa Lembongan er jo noget tættere på og passer måske bedre ind i rejseplanen. Men jeg vil høre om du har nogle erfaring med dette eller gode tips? Vi vil rigtig gerne snorkle og dykke i et tropisk paradis – der må gerne være turistet, bare det stadig har en masse charme 🙂
  På forhånd tak for din hjælp.
  Mvh Ida

  • Hej Ida,

   Tak for din mail – det lyder fantastisk med en tur til Bali i september 🙂

   Vi var vilde med både Gili og Lembongan, og jeg kan godt forstå, du vipper lidt mellem, hvilke I skal vælge. Jeg har prøvet at kridte lidt streger op mellem de to steder – jeg ved ikke, om det evt. kan hjælpe jer med at tage et valg 🙂

   Gili er et snorkle-paradis, da man blot ved at gå ud fra stranden, selv kan snorkle rundt og se mange fisk og skildpadder. Lembongan har dog trumfkortet, hvis I dykker. Alt efter sæson kan I nemlig både dykke med klumpfisk og djævlerokker.

   Gili er bounty-øer og er fantastisk til dovne dage i en sækkestol på stranden (men også til fest langt ud på natten på øen Trawangan, hvis man har lyst til det). Lembongan har lokal balinesisk charme og er fantastisk at udforske på scooter.

   Men ja, det er rigtigt at farvandet mellem både Bali-Gili og Bali-Lembongan kan være temmelig udfordrende at sejle på, men jeg kan desværre ikke huske på hvilke tidspunkter af året, det er? Men når det er ‘rough’, så ville jeg også foretrække turen til Lembongan, da den ikke er så lang. Husk evt. søsygepiller og research på bådfirmaet, inden I booker turen. Vi bruger gerne TripAdvisor til at tjekke, hvad andre rejsende siger bl.a. om bådfirmaet.

   Jeg ved ikke, om du evt. allerede har set den – ellers kan du finde vores guide til Lembongan her, hvor I kan læse lidt nærmere om øen:
   https://metteogmartinrejser.dk/rejseguide-undslip-turistmasserne-paa-bali-og-besoeg-den-lille-nabooe-lembongan/

   Jeg håber, at dette måske kunne hjælpe jer lidt – ellers er du velkommen til at skrive igen. Vi hjælper altid gerne 🙂

   Bh, Mette

 8. Hejsa

  Fedt blog. Vi skal en tur til nusa pendida samt nusa lembongan for første gang.. Vi har valgt at tage turen fra Kusamba ( http://ganggaexpress.com/schedule ) Billigt ca. 25 dkr for en enkelt.

  Bor fast hernede og nu skal det så være de to øer som vores unger skal se i deres som,erferie fra skolen.
  Vi bor i Klungkung, Semarapura, så vi bor meget tæt på.

  Vi har valgt at sejle med passagerbåd for at se forholde an og næste gang tager vi så vores lille båd derover hvis vejret ( havet ) er ok

  Men jeg vender sikkert tilbage med sidste nyt fra nusa P og nusa L, men endnu tak for jeres beskrivelse af øen Nusa Lembongan

  • Hej Bjarne,

   Tusind tak for din besked! Det vil være super fedt, hvis du vil komme med updates på øen, mange tak 🙂 Og wauw, det må være vidunderligt at bo på Bali. Vi ELSKEDE, at besøge den ø. Stemningen, befolkningen, kulturen, maden … Så vi er kun lidt (meget!) misundelige 😉

   Kh Mette

 9. Hej Mette

  Sikken en fantastisk blog I har lavet her. Det vækker jo virkelig ens rejselyst! Og smukke, smukke billeder.
  Vi er så heldige, at vi er i fuld gang med at planlægge en rejse til Asien i 2018 med vores to børn på 8 og 10 år. Turen går til Nord og central Vietnam, herfra over Singapore et par dage mod Indonesien. Her overvejer vi alle mulige destinationer…. Bali og Gili er jo et must. Men overvejer også Lembongan, Komodo og Borneo.
  Fælles for det hele er, at vi skal snorkle en hel masse. Vi har ikke de store erfaringer. Vi tænker, at vi vil bruge juleønskerne på at ønske os udstyr til rejsen. Har I erfaringer med snorkeludstyr, og er der noget I kan anbefale? Og hvad med udstyr generelt – er der noget man bare ikke kan undvære?
  Jeg glæder mig til at følge Jeres rejser rundt i verden her på hjemmesiden 🙂

  Med venlig hilsen
  Line

  • Hej Line,

   Wauw, det lyder eventyrligt fantastisk med sådan en tur! Vi er desværre ikke eksperter på udstyr, men vi kan som minimum anbefale, at I køber jeres egne dykkerbriller og -snorkler. Dels pga. hygiejne, da det ikke altid er lige lækkert at overtage andres savl 😉 Dels pga. kvalitet, da det bare er sjovere at snorkle, når man rent faktisk kan se noget ud af masken og ikke skal bakse med snorklen, hvis man fx ikke kan puste ordentlig ud. Vi har derfor lært, at det ikke kan spare sig at købe for billigt udstyr. Når vi har gjort det, er det altid endt med, at vi har måtte smide det ud. Og det er så ærgerligt. Prismæssigt ligger en god maske på omkring 400 kroner og op.

   I kan evt. undlade at købe dykkerfødder, men leje dem de forskellige steder, når de er nødvendigt. Dykkerfødderne fylder nemlig en del i bagagen, og det er ikke lige så nødvendigt, at de sidder helt perfekt, som det er med masken og snorklen.

   Hvis I bor i nærheden af København, kan vi anbefale butikken KingFish på Vesterbro. De er toptjekkede og vil kunne give jer gode råd om udstyr. Vi har altid været glade for at købe vores udstyr hos dem:

   https://www.kingfish.dk/

   Jeg håber, at det kunne hjælpe jer lidt på vej 🙂 Rigtig god rejse (og gid det var os!)

   Kh Mette

 10. Hej Mette og Martin

  Vi skal til Bali til marts og vil bestemt lægge vejen forbi Lembongan. Hvor lang tid tænker du at det er passene at bruge her? Det skal lige siges at vi har vores datter med, som vil være 8 mdr på det tidspunkt, så der skal ikke ske så meget…

  På forhånd tak for svar

  Mvh Julie

  • Hej Julie,

   Årh, det lyder som et dejligt forår, I har i sigte – og så hyggeligt, at I har en lille globetrotter-baby med 🙂

   Vi var en lille uge på Lembongan, og det passede super for os, da vi lavede en masse ting: vi kørte øen rundt på scooter, tog på bådture, strandjagt og brugte nogle dage på bare at flade ud ved hytten. Så dagene gik stærkt … Ofte er vi min. 2-4 dage hvert sted, når vi er på farten for at opleve lidt af hvert på en rejse.

   Det tager lidt tid med transport til Lembongan, så så minimum vil vi nok anbefale, at I bruger et 2-3 hele dage her – men det kommer an på, hvad I gerne vil lave og hvor I gerne vil bo 🙂 Jeg er ked af, at mit svar er lidt ‘fluffy’, men det er så forskelligt, hvordan rejsende foretrækker at sammensætte sine dage 🙂 Skriv gerne igen, hvis jeg skal uddybe noget.

   Rigtig god rejse 🙂

 11. Excellent guide for the people who wants to travel to Bali! I will use this information, I have planned a trip with my boyfriend for next year so I’m gonna take advice about the local restaurants and the money! Thanks a lot you have save my trip!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here