Med over 7.000 øer er Filippinerne stemplet som ’Mission Impossible’, hvis du kun har et par ugers ferie. Det fandt vi ud af, da vi forsøgte at planlægge en rundrejse og opdagede, at vi umuligt kunne nå at se alle de øer, som vi gerne ville besøge! Vi besluttede derfor at begynde på den smukkeste og ville derefter fortsætte uden en planlagt rute. Vi har her beskrevet, hvad der endte med at blive vores rejse.

Rejseblog om rundrejse i FilippinerneFilippinerne var i mange år en af vores drømmedestinationer. Derfor var vi nok også lige ambitiøse nok, da vi gik i gang med at planlægge en fire ugers rejse over julen i 2015 til verdens næststørste ørige. Godt rustet med guidebøger, rejseblogs og en lang e-mail med anbefalinger fra en flykaptajn, der har boet flere år i Filippinerne, bryggede vi os frem til den ultimative rundrejse.

Vi ville begynde i nord, hvor vi skulle se de verdensberømte rismarker, vandre på vulkaner og besøge historiske landsbyer. Derfra videre sydpå for at øhoppe rundt til den ene bounty-drøm efter den anden. Men hvordan finder du ud af, hvilke filippinske øer, du skal besøge, når der er intet mindre end 7.107 af slagsen. Syvtusinde-ethundrede-og-syv?!

Man behøver ikke en kugleramme for at regne ud, at fire uger og 7.107 øer aldrig vil gå op. Oveni kom erfaringen af, at nok er der mange måder at komme rundt i landet, men infrastrukturen forlænger hurtigt selv en kort tur til flere timer. Hvad gør man så? Man dropper rejsen til den nordlige del, giver hinanden håndslag på, at man en dag vender tilbage, og begynder derefter at undersøge:

Hvilke øer i Filippinerne
er de smukkeste?

Rejseblog om Filippinerne Rejse til Filippinerne

Verdensklasse øhop ved Palawan

Svaret er Palawan. Du skal i hvert fald ikke google længe, før du finder ud af, at Filippinernes mest vestlige ø er på samtlige Top 10-lister over verdens smukkeste. Godt så! Vi bookede derfor et direkte fly fra Manila til El Nido, som ligger på nordspidsen af Palawan og er udgangspunkt for at opleve Bacuit-øhavet, der medfører alle lovprisningerne.

→ Book fly fra Manila til El Nido HER

Uden at gå amok i højtflyvende superlativer, kan vi fortælle, at det vitterligt også er ét af de smukkeste steder i verden, vi har set. Vi ville derfor gerne have forlænget vores ophold, men samtlige hoteller var booket flere uger i forvejen, da vi var der midt i juleferien. Doh! Så husk at book i god tid, hvis du vil besøge Palawan i højsæsonen.

→ Rejseguide: Her skal du bo på Palawan

Malapascua i FilippinerneDykkerparadiset Malapascua

Vi fløj derfor videre fra El Nido til Cebu. Her tog vi en enkelt nat i Cebu City for at opleve Filippinernes næststørste by, inden vi forsatte op til nordspidsen, hvor den lillebitte ø Malapascua ligger en halv times sejlads fra kysten. Malapascua er især kendt for at være stedet, hvor du kan dykke med de sjældne rævehajer – men også for at være blandt de øer, der blev hårdest ramt af tyfonen i 2013. Der er stadig synlige spor efter rædslerne, men øen er på benene igen og særligt en oplevelse, hvis du gerne vil kombinere dykning og afslapning med masser af ø-stemning.

Rejseblog om Malapascua i FilippinerneRejsen til Filippinerne 8

Det lokale liv på Bantayan

Herefter bookede vi en lokal bådmand til at sejle os fra Malapascua til Bantayan, der ligger vest for Cebus nordspids. Vi blev lokket af beskrivelsen af, at øen anses for at være som Boracay i 80’erne – det vil sige Filippinernes mest kendte strandparadis, inden den blev overtaget af masseturismen. Bantayans sydlige strande har da også sine kvaliteter, men efter at have oplevet øhavet ved Palawan må vi indrømme, at vi var svære at begejstre.

Til gengæld gjorde Bantayans lokale og meget fredelige liv indtryk på os begge. Her er nemlig meget få turister, hvilket gjorde øen til et lille autentisk eventyr, da vi lejede en scooter og kørte rundt for at besøge de små byer, se fiskerne i arbejde og handle på lokale markeder.

Rejseblog Boracay

Legendariske Boracay

Inden vi tog til Filippinerne, havde vi mange overvejelser om, hvorvidt vi skulle besøge landets mest kendte turistattraktion: Boracay. Rygtet går, at paradisøen er druknet i sin egen succes og overstrømmet af turister. Samtidig bevarer øens 4 kilometer lange strand, ”White Beach”, år efter år pladsen som værende verdens smukkeste. Kan man således overhovedet besøge Filippinerne uden at have set ”White Beach”? Er det ikke lidt som om at have besøgt Paris, men uden at have set Eiffeltårnet?

Efter Bantayan tog vi derfor en hurtig beslutning og bookede et fly fra Cebu til Caticlan, der ligger på nordspidsen af naboøen til Boracay. Herfra blev vi sammen med en strøm af andre turister fragtet først med bus og dernæst båd til Boracay. Og halleluja – det første syn af ”White Beach” fik bogstavligt talt vores kæber til at falde med et smæld. Ja, her er mange turister – og ja, det er et cirkus. Men på trods af alt det (!), så er Boracays berømte strand den absolut smukkeste, vi nogensinde har set. Punktum.

Rejseblog Manila

Megabyen Manila

Tanket max op på paradis og med et par dage tilbage inden afrejsen, fløj vi retur til Manila. Vi havde på forhånd intet godt hørt om verdens mest befolkede by, men på trods af anbefalinger om at bruge tiden på alt muligt andet, var vi nysgerrige efter at opleve Manila med egne øjne. Og det er vi virkelig glade for, at vi gjorde. Faktisk var vi kede af, at vi kun havde to dage i byen – for vi kunne snildt have brugt dobbelt så lang tid.

Som turistdestination er Manila naturligvis udskældt af en grund, men har du besøgt andre storbyer i Asien, vil du ikke føle den store forskel. Her skal du også tage dine forholdsregler og begå dig med omtanke. Med det sagt så er Manila en interessant by, der byder på mange spændende oplevelser, lækker mad og historiske bydele, der er værd at undersøge til fods. Mere om det senere, for vi vil virkelig gerne slå et slag for Manila og foreslå andre også at give den en chance, hvis man er den eventyrlystne type.

Rejsen til FilippinerneEn tur til?

Det er en klassiker, at når man først er kommet hjem fra en rejse – så ved man præcis, hvordan man gerne ville skrue den sammen, hvis man skulle gøre det hele igen. Og vi ville nok begynde med den del, som vi udelod – nemlig den nordlige del med rismarkerne og i stedet udelade Cebu, Malapascua og Bantayan.

Derefter ville vi tage til Palawan og tilføje naboøen Coron, hvorfra man kan tage en vandflyver, der går direkte til Boracay et par gange om ugen – vi har nemlig altid drømt at prøve en vandflyver. På Boracay ville vi suge blandingen af luksus, afslapning og paradisstrand til os, inden vi satte kurs mod Manila for at opleve byens liv, historie og kultur.

En ting er sikkert: Vi skal helt sikkert tilbage til Filippinerne en dag! Så har du gode tips til steder, vi ikke må gå glip af næste gang – så vil vi elske, hvis du har lyst til at skrive dit besyv herunder. Tak 🙂

Turen går til Filippinerne

46 COMMENTS

 1. Finally! I have been wondering for a long time when you guys are going to write about your trip to my home country! 🙂
  Flotte billeder! Tip næste gang, også til os. – Puerto Galera Mindoro, Coco Beach.

  • Hahahah… Tak Angela 🙂 Vi indrømmer blankt, at vi har hængt i blogger-bremsen! Vi har nemlig kæmpet med at få det nye blogtema på plads. Manner, det holdt hårdt! Men nu er vi ‘fit for fight’ og klar til at skrive igen. Og TAK for indsider-rejsetip – vi var vildt kede af, at vi ikke kom forbi Puerto Galera. Det sted står hermed øverst på vores liste, når vi vender retur!

 2. Hej Mette og Martin
  Det lyder virkelig lækkert – jeg glæder mig endnu mere til min tur til Filippinerne nu!
  Har I gode tips til aktiviteter og overnatningssteder på Palawan?
  Vh. Signe

  • Hej Signe

   Tak, Filippinerne er virkelig også fantastisk, du kan roligt glæde dig max 🙂 Og især Palawan er et helt unikt sted! Vi vil helt klart anbefale dig at rejse til den nordlige del omkring El Nido, hvorfra du bl.a. kan sejle ud og opleve Barcuit-øhavet – det er indbegrebet af bounty-paradis! Du kan også bo på enkelte af øerne, men det er alle luksusresorter, der ligger her, så det er i den dyre ende.

   Vi havde selv lidt svært ved at regne ud, hvor det var bedst at bo – men i sidste afhænger det af, hvad der er dit budget og hvad du gerne vil lave. Vi har her samlet nogle forskellige overnatningsmuligheder, som vi kan anbefale af forskellige årsager:

   Luksus:
   El Nido Resorts består af en række resorter, der hver især ligger alene ude på de små øer ud for El Nido. De opfylder enhver bounty-drøm om at bo (næsten alene) på en paradisisk øde ø. Herfra kan du tage på opdagelse i det omkringliggende øhav (Barcuit Archipelago).

   Mellembudget:
   Bor du på fastlandet (nordlige Palawan) er der flere muligheder.

   1.) El Nido (hovedstranden ved selve byen) er det største og mest turistede sted med butikker, restauranter, barer OG områdets eneste ATM, der dog kun virker en gang i mellem. Derudover er det udgangspunktet for de fleste aktiviteter, dvs alt fra snorkling/bådturer til klatring, kajak- og scooter-udlejning m.m. Her boede vi, men det ville vi ikke gøre, hvis vi skulle af sted igen. Det godt kan være lidt larmende pga. høj musik og de mange dyttende, spruttende og larmende tricycles, også kan man heller ikke bade i vandet. Lettere grumset og fuld af både.

   2) Stranden Corong-Corong ligger ca 1,5 km syd for El Nido og har den der laidback, lidt primitive stemning, som vi godt kan lide. Her ligger et par strandbarer, restauranter og en del bungalows, både de skramlede til en billig penge og de pænere til et mellembudget. Vi ville nok foretrække at bo her, da stranden er pænere (vandet er dog ikke glasklart, som det er ude ved de små øer) og atmosfæren fredelig og hyggelig. Herfra kan du også gå nogle lange turer langs vandet – det er så flot en udsigt til øhavet i horisonten! Det tager ca 5-10 minutter med en tricycle til El Nido og koster 10-20 kroner.

   3) Stranden Marmegmeg (også kaldet Las Cabanas) ligger et par kilometer syd for El Nido og efter Corong-Corong. Her er klart den lækreste strand! Der ligger ikke så mange bungalows eller restauranter, men personligt er vi helt vilde med “Las Cabans Beach Resort”, der ligger ude på spidsen og har et 180 graders view til det smukke øhav. Deres hytter med strandudsigt ser så hyggelige ud! Der er hængekøjer i små hyggekroge med udsigt til vandet samt en god restaurant.

   4) Nord for El Nido-by, ca. 5-10 minutter i gåafstand, ligger stranden Caalan Beach. Stedet har en hyggelig/autentisk landsby-stemning over sig og der kan ikke køre mange motorkøretøjer på de små grusstier, så her er dejligt fredeligt. Her er mere grønt med masser af palmer og hyggelige sivflettede palmehytter. Dog er vandet ikke badelækkert, men til gengæld ligger der en lille øde strand lidt længere oppe, som er hyggelig at besøge til fods. Ved Caalan ligger et par forskellige bungalows/resorter, bl.a. et af de dyreste, som hedder Cadlao Resort. De var ved at bygge en del i dette område, da vi var der, så vær opmærksom på evt. byggelarm.

   5) Derudover kan vi anbefale, at du tager en udflugt til Nacpan Beach, der ligger ca. 30-45 minutters kørsel nord for El Nido. Lej en scooter for en dag eller book en bungalow hos “Jack’s Place”. Stranden er noget af de smukkeste – lang, bred, hvid og vandet er krystalklart!

   Vi håber, du kan bruge dette til noget 🙂 Ellers er du velkommen til at skrive igen. Vi vil også elske at høre om dine oplevelser og hvad du kan anbefale, når du kommer retur. Ha’ en FANTASTISK tur!

   Kh
   Mette

   • Tak for svaret Mette! Jeg havde et lidt andet budget end til nogle af de hoteller og resorts I havde anbefalet, men brugte beskrivelserne af områderne. Jeg var specielt helt vild med Las Cabanas! Boede i bydelen Corong-Corong og tog så en tricycle ned til stranden. Ret lækkert og flot udsigt!
    Kan se, at I tænker på endnu et besøg i Filippinerne, så hvis jeg skal komme med lidt tip må det helt klart være trekkingtur i risterrasserne nordpå og stand-up paddling på Loboc River på Bohol – begge dele virkelig flotte naturoplevelser!

    • Jaaaa, vi elskede også at hænge ud ved Las Cabanas! Og skønt at høre, at du kunne bruge vores beskrivelse af området.
     Hvilket sted boede du ved Corong-Corong? Og er det noget, du evt. kan anbefale til andre? Vi hører altid gerne om andres gode tips og tricks 🙂

     Uh, vi vil så gerne tilbage for netop at se rismarkerne – de lyder helt fantastiske! Så vi er lidt misundelige 😉

     Kh Mette

 3. Efter at have oplevet Boracay i en længere periode – er langt fra backpacker – så tror jeg næste tur står på dykkerparadiset Malapascua. Mulighederne for dyk i Filippinerne er mange, men har hørt så meget omkring dette sted 🙂 Ville slet ikke tænk på, hvor lang tid det ville tage, at skulle komme alle øerne igennem i Filippienerne 😀 Laaang rejse 🙂

  • Hahaha… ja, vi tror også, at det ville blive en meget, meget, meget laaang rejse, hvis man skulle besøge alle øerne! Men vi har stadig lyst til det, for Filippinerne har virkelig nogle smukke øer. Det må blive i vores næste liv, at vi påbegynder den tur 😉 Rigtig god tur til Malapascua og hils rævehajerne 🙂

 4. Vi skulle vidst have spurgt jer til råds inden vi tog til Filippinerne i efteråret. Nøj, en masse gode tips! Vi endte selv på Panglao – en slags halvø ved Bohol, men det levede faktisk ikke helt op til, hvad vi havde forestillet os Filippinerne var. Det var nok fordi vi skulle være taget til Palawan for at opleve det. Eller i det mindste bare Boracay for at se White Beach. Ej, vi havde nogle dejlige uger i Fili, og jeg gad virkelig godt tilbage en dag og opleve endnu mere (og få indfriet nogle af de forventninger, jeg nu kan se landet faktisk kan leve op til). Skønne billeder! Jeg husker guiden til en anden god gang 😀

  • Sjovt du skrivet det – vi sidder nemlig også tilbage med et lidt blandet indtryk af Filippinerne, hvilket helt sikkert er farvet af den hype, der er omkring øriget som værende bounty destination nummer 1. Man tror nemlig lidt, at alle 7000-og-noget øer er bounty. Men set ud fra de øer, som vi oplevede, så var det uden tvivl kun Palawan og White Beach på Boracay, der gør sig fortjent til de forventninger. Men de to steder er virkelig også helt fantastiske! Vi drømmer i hvert fald om at tage til Palawan igen og udforske meget mere af øen.

   Pudsigt du dog nævner Panglao. Da vi rejste rundt i Filippinerne var der mange, som anbefalede os netop det sted. Men det lå lidt skævt i forhold til den rute, vi endte med at tage – så vi kom aldrig derhen. Har I skrevet om jeres ophold på øen? Vil mægtig gerne læse det!

   • Palawan it is! Næste gang altså 🙂
    Vi havde egentlig også hørt godt om Panglao, men det var nok mere prisniveauet, der overraskede os. Området var smukt og fejlede som sådan ikke noget. Det var nok bare Palwan-Filippinerne vi søgte 😉 Jeg husker ikke, at vi skrev meget om Panglao, men der er da lidt fra Filippinerne her: http://afterglobe.dk/category/rejse/asien-oceanien/filippinerne/ 🙂 Vi havde lejet en lejlighed via Airbnb, men opdagede kakerlakker i hytten, så vi var der kun et par uger, selvom vi havde planlagt en måneds ophold i Filippinerne.

    • Uigh, jeg ville sq også pakke sydfrugterne og drage langt væk, hvis vi fik bolig i et kakerlak-hus! Kan godt forstå, at det påvirkede jeres beslutning! Men ja – så har I jo Palawan til gode. Og det er bestemt ikke nogen skidt ting 🙂

 5. Hej Mette og Martin
  Tak for en masse spændende inspiration forud for vores rejse til Filippinerne til januar.
  Vi skal rejse med vores 2 drenge på 6 og 8, og skal trekke i rismarkerne og ellers være forskellelige steder på Palawan, og vi glæder os helt vildt. Det lyder jo som den rette ø ud fra jeres beskrivelser. 🙂
  Dog er jeg meget i tvivl mht. hvorvidt det er nødvendigt med Malaria tabletter, og vil derfor høre, hvad jeres erfaring var? Tog i Malaria medicin? Og hvad var jeres oplevelse derude, var der mange myg?
  VH. Bettina

  • Hej Bettina
   Tak for din besked – det lyder helt fantastisk med en familietur til Filippinerne med rismarker og øeventyr! Vi er allerede meget misundelige 🙂
   Ang. malaria-medicin så forholdte vi os til Serum Institutets anvisninger og tog derfor malaria-piller i forbindelse med vores ophold på Palawan. Vi har venner og bekendte, der har fået malaria, så vi tør ikke rigtig andet. Vi blev også vaccineret mod japansk hjernebetændelse samt tyfus (vi har vaccine mod difteri, hep.A og gul feber i forvejen). Men hvad mygge-situationen angik, så syntes vi faktisk ikke, at de steder, hvor vi var, var særlig myggebefængt. I forhold til andre steder, hvor vi har været i Asien, så var der mindre myg her. Og Martin er ellers lidt af en myggemagnet – så hvis der er myg, så plejer han at være hårdt ramt.
   Jeg ved ikke, om det kunne hjælpe på din forespørgsel? Ellers er du velkommen til at skrive igen 🙂 RIGTIG GOD TUR!
   Kh Mette

 6. Hej Mette
  Har læst meget på jeres blog – hvor lyder det fantastisk!
  Vi skal til Filippinerne til februar og vil meget gerne til Palawan og El Nido. Jeg kan bare ikke finde ud af hvordan man booker fly direkte fra Manila til El Nido.
  Hvordan finder man ud af hvor man kan flyve?
  Har også overvejet at rejse til Puerto Princesa også rejse op gennem øen, men vi har kun 3 uger, og det er især den nordlige del og øhavet som I beskriver der tiltaler os.
  Turen med vandflyveren fra Coron til Boracay kan man finde info omkring den på nettet?

  Planen er lidt at rejse fra El Nido også vidre op til Culion, Busuanga og Coron også vidre til Boracay. Har i rejst der – kan man sejle rundt deroppe?

  • Hej Mette

   Tak for din besked – og hvor lyder det bare skønt med en tur til Filippinerne i februar, hvor hver en celle i kroppen bare skriger på sol og varme 🙂

   Vi bookede flyet fra Manila til El Nido via El Nido Boutique & Art Café. Du kan læse mere her:
   http://www.elnidoboutiqueandartcafe.com/TravelCenter.html

   Vi prøvede desværre ikke selv vandflyveren fra Coron til Boracay, og vi kan forstå på andre, at det vist er lidt usikkert, hvorvidt den flyrute stadig er åben? Men vi fandt dette link, hvor du evt. kan finde frem til mere info:
   http://www.philippineflightnetwork.com/2015/04/air-juan-boracay-to-coron-flights.html

   Vi var desværre ikke forbi Culion, Busuanga og Coron, men efter at have været i Filippinerne er det vores indtryk, at der nærmest ikke er den ø, som du ikke kan sejle til. Det virker som om, at alle øerne er ret god forbundet med diverse både, der sejler på kryds og tværs. Og hvis der ikke er en officiel båd, så kan du booke en privat båd, hvis afstandene er overkommelige. Til gengæld er det lidt af et puslespil at finde frem til de mange forskellige rejseruter via fly og båd, da de fleste operatører ikke har hjemmesider eller officielle booking-sider. Det gør det svært at planlægge hjemmefra. Det er langt lettere at være dernede, hvor man kan spørge sig lidt frem hos de lokale.

   Jeg håber, at du kunne bruge ovenstående til noget? Ellers er du velkommen til at skrive igen 🙂

   Kh Mette

 7. Hej Mette

  Hvor ser det lækkert ud! Min kæreste og jeg overvejer 4 uger til Filippinerne til sommer. Jeg vil derfor høre dig, om du har mulighed for at fortælle, hvor meget jeres 4 ugers rejse kostede? 🙂

  Hvor er det en fin blog i har!

  Med venlig hilsen
  Elisabeth

  • Hej Elisabeth,

   Tak for din besked og søde ord 🙂 Jeg tror, at vores rejse kostede ca. 50.000 kr – alt inklusiv (dvs. fly, hotel, vaccinationer, mad, transport, udflugter etc.) Du kan helt sikkert gøre det billigere, da vi tillod os lidt luksus med bl.a. private turer og indenrigsfly. Det er nemlig billigt at leve i Filippinerne, så hvis du skærer på udflugter, overnatninger og transport, kan du skære en hel del af prisen.

   Jeg håber, at mit svar kunne hjælpe dig. Ellers er du velkommen til at skrive igen. Og så ønsker vi jer rigtig god tur! Glæd jer, Filippinerne er et ægte øparadis!

   Kh Mette

 8. Hej Mette og Martin
  Jeg har nu læst jeres rejse til Filippinerne, og det er skønt at læse.
  Jeg kunne rigtig godt tænke mig at høre hvor mange dage i havde på malapascua & Bantayan.
  Min kæreste og jer rejser afsted her den 23 feb. Og starter på Bohol og tager så op nord på bagefter, men vi er meget i tvivl om hvor mange dage vi skal vælge de forskellige steder. Håber i vil dele ud af jeres erfaring, og måske hvor i boede og kan anbefale 🙂
  Rigtig god aften
  Mvh. Julie ☺

  • Hej Julie

   Det lyder lækkert med en øhop-tur i Filippinerne til februar, hvor man virkelig er blevet godt træt af det kolde, grå vintervejr derhjemme! Glæd jer, øerne i Filippinerne er fantastiske 🙂 Vi var tre dage på hver ø. Jeg vil dog anbefale, at I sætter dage af til de forskellige øer alt efter, hvilke aktiviteter og oplevelser, I godt kan lide.

   Fx er Malapascua især et hit, hvis I dykker. Her kan man nemlig dykke med de sjældne set rævehajer. Øen i sig selv er hyggelig, men udover dykning og afslapning på stranden er der ikke meget at foretage sig. Øen er så lille, at I kan gå rundt. Hvis ikke I er til dykning, vil jeg anbefale, at I max tager 3 dage. I kan fx hænge ud på stranden, gå rundt til de andre små strande (dog er hovedstranden, hvor hotellerne ligger, klart den bedste) samt tage en gåtur ud til spidsen af øen, hvor I (sandsynligvis) stadig kan se efterveerne af den frygtelige tyfon, der smadrede øen for et par år tilbage. Bl.a. står ‘resterne’ af et resort tilbage tilbage som et spøgelseshotel (Tjek evt. vores instagram-update om det her: https://www.instagram.com/p/BABhY4Yg79b/?taken-by=metteogmartinrejser)

   Vi boede to forskellige steder på Malapascua, og jeg vil især anbefale det ene, som også har et populært søsterhotel placeret på selve stranden (det er også det stykke på stranden, hvor der er mest aktivitet). Vi boede på Buena Vida Resort & Spa og søsterhotellet hedder Ocean Vida Beach & Dive Resort. Personligt ville vi vildt gerne have boet på Tepanee Beach Resort, men det var desværre fuldt booket. Det ligger ude på spidsen mellem hovedstranden og en anden lille strand.

   Bantayan er større end Malapascua. Her er det hyggeligt at leje en scooter og cruise rundt på øen. Man kan vist også tage på et par små øhop-ture med båd, bl.a. til Virgin Island (tror jeg vist nok, at den hed?) Vi syntes, det var mest hyggeligt bare at køre lidt rundt på øen og omkring i de små landsbyer, hvor I virkelig kan se, hvordan de lokale lever. Bantayan er en fiskerø, hvor de lokale ernærer sig af fisk/muslinger.

   Vi vil anbefale, at I IKKE bor i selve hovedbyen, Bayan/Bantayan, da den bedste strand, Santa Fe, er på den modsatte side af øens sydspids. Dvs. hovedbyen ligger sydvest og stranden Santa Fe ligger sydøst. Der er også en by ved Santa Fe, som er forholdsvis stor og har masser af små butikker, restauranter etc. Denne by ved Santa Fe er gearet til turister. Hvis I vil se hovedbyen, så kør i stedet en enkelt formiddag/eftermiddag ind til byen for at se det lokale marked med frisk frugt, fisk, kød, tøj, dagligvarer etc, hvis I godt kan lide at ‘strolle’ rundt og se de lokale handle. Byen i sig selv er ikke noget særligt, der umiddelbart er værd at bruge tid på. Vores største oplevelse på øen var, da vi søgte efter “The Secret Beach”. Det er en lille, smuk strand, som de lokale forsøger at bilde dig ind, at du kun kan sejle til med båd. Det nægtede vi at tro på 😉 Så vi kørte af sted på scooteren og fandt med (lidt besvær) en meget lille græssti, som efter 10 minutters gang, førte os ned til stranden. Super fin oplevelse!

   Vi boede på Hoyohoy Villas ved Santa Fe. Det var et stille og hyggeligt sted, men personligt ville vi nok hellere have boet længere nede på selve sydspidsen, da stranden er bedre og du har byen i ‘baghaven’. Hernede lå der flere hyggelige hoteller i forskellige prisklasser. Tjek evt. Kota, Amihan og Marlin’s.

   Alternativt:

   Set i bakspejlet (og ud fra det I skriver her; dvs. at I begynder på Bohol) så ville vi have ønsket, at vi havde lyttet til det spirende rygte om de fantastiske øer, der ligger omkring Bohol og taget hertil istedet for Malapascua og Bantayan. Vi har både hørt og set billeder fra en lille ø, der hedder Camiguin. Tjek den ud! Den skulle være intet mindre end paradis 🙂

   Jeg håber, at vores tips var brugbare – ellers er du velkommen til at skrive igen. Vi rejser dog pt. rundt i Cambodja, så jeg er lidt on/off på mail.

   Rigtig god rejselyst!

   Kh, Mette

 9. Hej Mette og Martin! jeg er i gang med at planlægge en 2 måneders rejse til forskellige lande i Asien og Indonesien med min kæreste. og vi har bl.a. snakkede om malapuasca. men hvordan kom i fra lufthavnen i cebu og op til nord spidsen? og da i kom der fandt i så bare havnen og spurgt om der var en der ville sejle jer? eller er der ligesom en “færge”?

  • Hej Amalie,

   Vi tog først fra lufthavnen og ind til Cebu City, hvor vi boede en nat for at opleve byen. Herfra bookede vi turen fra Cebu City til Malapascua via hotellet, som arrangerede hele turen for os (de bookede chauffør og båd). Vi gav i alt 5.000 php for bil (3.5000 php) og båd (1.500 php). Det tog lidt over 3,5 time at køre fra Cebu City til Maya Port, og så tog det ca. 30 minutter at sejle. Længden på sejlturen kan variere efter vejret, men vi sejlede en dag, hvor der var lidt bølger, dog intet bekymrende.

   Da vi tog turen var der ikke en ‘officiel’ færge eller båd, der sejlede fra Maya Port til Malapascua. Men der var en masse lokale, som meget gerne ville sælge os en tur med deres båd. Det var et værre gedemarked! Hvis I selv tager en bil fra lufthavnen og hopper på en privat båd fra Maya Port, så husk at have små pengesedler parat, da de sjældent kan give tilbage. Husk også at I skal være klar til at kunne hoppe i vandet, når I kommer frem til Malapascua, da der ikke er en bro – så man skal gå det sidste stykke ind (dvs. der var ikke en bro, da vi besøgte øen – måske er der kommet en siden?)

   Jeg håber, at mit svar var en hjælp – ellers er I velkomne til at skrive igen 🙂

   Rigtig god tur! Kh Mette

 10. Skal i til Filippinerne igen, så vov jer ud langs Mindoros vestkyst – ingen – som i INGEN- turister og et autentisk Filippinerne med fattigdom og alt hvad de indebærer. Men også den mest fantastiske ø North Pandan Island. Her lavede vi absolut intet i 6 dage med vores 2 drenge – udover krebsdyrjagt efter mørkets frembrud, satte skildpaddeunger ud om morgenen og snorklede med havskildpadder lige udenfor vores primitive hytte (uden vand og lys). Her oplevede vi at tiden stod stille – mere end noget andet sted vi har været på vores lange rejser ude i verden.
  I El Nido kan vi anbefale at sove hos Wolfgang som har Pura Vida og en båd, der hurtigt kan tage folk til afsides øer, som de lokale både ikke når på dagsture.
  Fin side i har. Vi jagter nye rejsemål – evt costa rica- men faldt over jeres side…
  Hilsen Nanna

  • Ovr, det er et super godt tip! Tusind tak for at dele det med os, Nanna 🙂 Mindoro lyder som et fantastisk sted, især med de mange havskildpadder.
   Vi kan på det varmeste anbefale Costa Rica – det er stadig en af vores største rejse-/naturoplevelser.
   Kh Mette

  • Hej. Lyder fantastisk. Vi skal forhåbentlig afsted med tre børn til vinter. Hvad hedder det sted i boede på Pandan?
   Er der andre steder du kan anbefale når vi rejser med børn 8-11 år

 11. Sikke en fin rejseblog, I har! Faldt over den i går og har allerede fundet megen nyttig viden og inspiration her.
  Vi – en familie på fire – skal til Filippinerne i en måned i jan/februar 2018, og vi glæder os!
  Indtil videre er planen, at vi skal til Bohol/Panglao, Siquijor, og Dumaguete (Negros), men jeg er blevet rigtig meget i tvivl – blandt andet efter at have læst jeres blog. Vi startede nemlig med at ville til Palawan og Coron, men så var vi til et rejseforedrag, hvor vi fik lyst til Bohol, fordi der er så mange forskellige muligheder der (natur, strand, adventure mv.), og hvor vi også hørte, at det er noget mere besværligt at komme til Palawan, og at det også er fhv. dyrt i en sammenligning. Og fordi vi rejser med børn på 8 og 9, er det også vigtigt, at vi ikke skal bruge alt for lang tid på at flytte os rundt. Men som sagt: Jeg er blevet i tvivl om, hvorvidt det er en fejl, at vi ikke holdt os til den første plan.
  Vi har fået to tilbud fra Jysk Rejsebureau, som vi har bestilt billetter igennem (vi skal også til Australien, NZ og Hong Kong), men de er simpelthen for dyre, så nu har vi besluttet at gøre det selv. If. min beregning kan vi spare i hvert fald 10.000 på at planlægge selv.
  Jeg kan dog se, vi kan flyve direkte til El Nido, og at vi også kan flyve derfra til Boracay, hvor vi evt. kunne slutte af – og så tilbage til Manila, hvor vi skal flyve hjem fra.
  Har I – eller andre – et indspark? Er Palawan bare et must see? Det lyder jo sådan.

  Bedste hilsner
  Lisbet

  • Hej Lisbet,

   Tusind tak for din besked – dejligt at høre, at I har fundet lidt rejseinspiration herpå bloggen 🙂 Og wauw, det lyder misundelsesværdigt fantastisk med så lang en rejse! Gid det var os 🙂

   Jeg har forsøgt at dele dine punkter lidt op herunder:

   Valg af øer:
   Vi har desværre ikke været de steder i Filippinerne, som du refererer til, så det er svært at sige, hvorvidt Palawan er at foretrække end fx Bohol? Men vi kan bekræfte, at Palawan og Coron er lidt mere besværlig/lidt mere dyr ift både overnatning og transport, da øerne er afsidesliggende og mindre turistet sammenlignet med Bohol, der ligger i et smørhul på den klassiske turist-rundrejse 🙂 Så der er helt sikkert praktiske fordele ved at rejse til fx Bohol, som vi også kun har hørt godt om.

   Palawan:
   Vi var vilde med Palawan, især pga. det smukke og berømte øhav, som du skal sejle ud til fra El Nido – samt oplevelserne ved at køre rundt på den nordlige del af øen på scooter. Det er nogle af de smukkeste strande, øer og laguner, vi har set på vores rejser rundt i verden. Byen El Nido er desværre i sig selv ikke noget at skrive hjem om. Det er oplevelserne/strandene/øerne ude omkring byen, der er det store trækplaster. Men de kræver alle en del i forhold til transport/sejlads, så jeg er lidt i tvivl, om det er det rigtige for jer, hvis I gerne vil undgå for meget transport – og om det er oplagte oplevelser for børn på 8-9 år? Umiddelbart lyder fx Bohol mere familie-, øko- og transport-venlig 🙂

   Transport til Palawan:
   Vi tog et direkte fly fra Manila til El Nido. Prisen var lidt mere pebret sammenlignet med andre indenrigsfly, men fordelen er, at du ikke skal ud på ca. 2 dages rejse, som begynder med fly til Puerto Prinsessa (sydøst for El Nido) og derfra videre med en bus. Derudover er selve flyveturen virkelig flot, da du ser meget af det smukke blågrønne øhav i den del af landet. Så selvom flyveturen kostede lidt mere, syntes vi, at den var det hele værd.

   Transport fra Palawan:
   Jeg tror ikke, der gik direkte fly fra Palawan til Boracay, da vi var der? Men måske har du fundet nyere, opdaterede info på dette? Vi ville selv have været over Coron, hvorfra der på et tidspunkt gik en vandflyver direkte til Boracay. Men vi endte dog med at tage en anden rute, og siden har tilbagemeldingerne om fly ml. Palawan, Coron og Boracay været meget forskellige. Vi fløj selv fra El Nido over Cebu, som har landets anden største lufthavn og derfor også et godt udbud af rutefly rundt i landet. Det var på det tidspunkt både billigst og nemmest. Men ja, det er Filippinerne – så der kan være sket meget, siden vi var der 😉

   Jeg ved ikke, om det evt. kunne hjælpe dig med den videre rejseplanlægning? Ellers er du altid velkommen til at skrive igen. Vi hjælper gerne, så godt vi kan.

   Kh Mette

   • Kære Mette

    Jeg er lige kommet i tanke om, at jeg aldrig fik tak for dit konstruktive indspark. Jeg fik pludselig så travlt med rejseplanlægningen, at jeg glemte det.
    Men svaret var faktisk – sammen med input fra en bekendt, der netop har besøgt Filippinerne – med til at kvalificere vores valg. Og vi har besluttet os for at rejse til Bohol og omegn, altså centrale Visayaz. Så må vi komme tilbage en anden god gang og besøge Palawan og Coron – og noget af alt det andet, som vi må springe over. Det er jo altid godt at have noget at se frem til :-).

    Vi har også besluttet os for selv at arrangere vores tur, og den beslutning er jeg rigtig glad for.

    Bedste hilsner
    Lisbet

    • Hej Lisbet,

     Det lyder fantastisk, det er fed rejse I har forude – gid vi kunne snige os med i jeres bagage 😉
     Vi ønsker jer en super tur med masser af spændende, sjove og smukke oplevelser!

     Kh Mette

 12. Hej Mette

  Jeg har aldrig været noget badedyr. Derfor har jeg også altid haft det blandet med sådan nogle paradis-øer. Jo, de er da flotte at se på — men hvad laver man egentlig, hvis man gerne vil have, at der skal ske noget? Hvor spændende er det lige med at hoppe fra ø til ø, hvis det alligevel bare handler om at ligge på en strand?

  Jeg er oprigtigt interesseret, for jeg bliver skam også betaget, men tænker blot, at jeg ville kede mig i løbet af nul-komma-fem.

  Bliver det ikke en smule trivielt at hoppe fra den ene strand til den anden? Eller er det mig , som fuldstændig har misforstået konceptet og snyder mig selv for nogle spændende oplevelser?

  Jeg er umiddelbart langt mere tiltalt af jeres oprindelige idé om rismarker og vulkaner i nord.

  De bedste hilsner
  — Christian

  • Hej Christian,

   Jeg kan sagtens følge din tankegang – vi har det nemlig præcis som dig. Vi er virkelig ikke gode til at ligge stille på en strand eller bruge timevis på at bade, men vi elsker de naturoplevelser og den atmosfære, som følger med disse steder. Vi drages uden tvivl af skønheden på de palmeklædte kyster, men for os skal naturen nydes aktivitet, fx ved at tage ud og snorke/dykke, leje surf- eller paddle boards, sejle i kajak, gå lange ture langs vandet og hike på junglestier, som fører rundt til udsigtspunkter, templer, laguner, afsidesliggende klippekyster og øde strande.

   Ofte lejer vi også en scooter for at ‘fare vild’ og tage på opdagelse i området, besøge små fiskerbyer, købe ind på lokale markeder, spise på familieejede restauranter osv. Det er nemlig den lokale, imødekommende og mere primitive og ikke mindst tilbagelænede stemning, vi synes, der er så charmerende ved de små øer. Og når mørket sænker sig, så indrømmer vi gerne, at vi holder utrolig meget af at se solen gå ned over vandet fra en strandbar. Efter en dag med fuld knald på, så findes der ikke en bedre måde at slappe af end at sidde med en kold øl og mærke sandet under tæerne, mens vi lytter til bølgerne, der triller ind mod land, og nyder synet af solnedgangens brændende farver på himmel og vand.

   Men ja, for os er den bedste rejse en rejse med kontraster – øliv og storby, afslapning og aktive oplevelser, primitive spisesteder og fancy restauranter, oplevelser under vand og på toppen af bjerge. Hvis vi kun hoppede fra ø til ø, fra strand til strand, så ville vi også begynde at kede os. Vi synes klart, at rejser er bedst, når vi får en smag af lidt af det hele 🙂

   Hvilke oplevelser holder du særligt af på en rejse? Og hvilke øer har du besøgt? Vi synes altid, det er spændende at høre om andres rejser og syn på, hvor de gode oplevelser opstår ude i verden.

   God søndag,
   M & M

 13. Halløj,

  Jeg står og skal 2uger til Filippinerne her i April og er super meget i tvivl om, hvor meget jeg kan nå at se, og derfor går midt spørgsmål på, hvor naturen er smukkest? Jeg overvejer at rejse omkring Cebu, eventuelt Malapascua og øerne tæt på eller Palawan? Hvad er jeres anbefalinger?

  Mange hilsner, Caroline 🙂

  • Hej Caroline,

   Uha, det er et godt spørgsmål. For der er så mange øer i Filippinerne, og vi har kun set en håndfuld … Vi var dog vilde med at opleve Bacuit øhavet omkring Palawan, som for os var noget helt særligt. Selve El Nido, hvor man sejler fra, er ikke verdens skønhed – men det er øerne omkring til gengæld. Så står valget mellem Cebu og Palawan, ville vi vælge Palawan.

   Rigtig god rejse. Kh Mette

 14. Smukke dejlige Bantayan fik mit hjerte på turen som inkluderede Cebu City og Bohol
  Alene dėt at jeg kunne leje en scooter på gaden med mundtlig aftale om pris og aflevering uden efterfølgende brok…
  Bohol får en international lufthavn snart, og har mange turister med dertil hørende..
  Skal afsted igen og har endnu ikke bestemt hvor, da der er så mange smukke steder.
  Til jer der læser med her – så tjek lige Bylling Foundation som er et dansk drevet hjem for gadebørn i Cebu City og giv dem en velfortjent skilling
  Mvh

  • Hej Johnny,

   Det var helt klart også Bantayans lokale og fredelige liv, der gjorde indtryk på os. Og tusind tak for det gode tip til Bylling Foundation – vi var kun kort i Cebu City, men så en del gadebørn. Så det er godt at høre, at der er nogle gode kræfter, som forsøger at hjælpe.

   Rigtig god tur til Filippinerne, og spændende hvor din tur skal gå hen denne gang?

   🙂 Mette

 15. Hej Mette og Martin

  Sikke en velskrevet og skarp blog i har – det er en stor inspiration.

  Lige nu er vi selv på en lang rejse, omend af en lidt anden karakter, vi bor nemlig et år på et børnehjem i Filippinerne. Vi deler vores tanker og oplevelser her: http://enfamiliesrejse.dk/.

  Det var skægt at læse jeres beskrivelse af Filippinerne. Vi har selv været nogle af stederne (når vi holder ferie fra børnehjemmet) og planlægger at rejse mere rundt. Nu skal vi helt sikkert til Palawan! Vi har to små børn, hvilket selvfølgelig giver nogle andre overvejelser og prioriteter, men meget er også det samme.

  Skal i til Filippinerne igen en dag, så tjek Siquijor ud. Vi har skrevet lidt om øen her: http://enfamiliesrejse.dk/siquijor/

  De bedste hilsner
  Jeppe

  • Hej Jeppe,

   Tusind tak for din besked – og wauw, det lyder som en stor oplevelse med jeres ophold og rejse i Filippinerne. Det er meget inspirerende! Vi glæder os til at følge med i jeres oplevelser og ja, vi kan på det varmeste anbefale Palawan, som var en af vores favoritoplevelser i det smukke land.

   Kh Mette

 16. Hej.

  Jeg kunne godt lige tænke mig at vide, hvilke vaccinationer i fik inden rejsen? Jeg er nemlig i tvivl om jeg vil give 1900 kr, for japansk hjernehindebetændelse, da den ikke er “påkrævet” når jeg kun skal afsted i 3 uger.

  Mvh Rasmus

  • Hej Rasmus,

   Uh, lige angående vaccinationer, så forholder vi os som regel altid til, hvad Statens Serums Institut anbefaler os at gøre. Med det sagt så er vi efterhånden så ‘gennem-vaccineret’, at vi har de fleste vacciner og derfor sjældent mangler nogen. Men når der har været vacciner, som vi ikke har haft, så vurderer vi behovet ud fra, hvilke områder af landet, vi skal besøge. I Filippinerne rejste vi rundt på egen hånd i 4 uger, så her sikrede vi os, at vi havde alle vacciner, da vi kom ud i nogle mindre turistede områder og lokale byer.

   Jeg ved, at det er et lidt ‘fluffy’ svar, men lige med vacciner, så er det svært at rådgive. Det vil vi helst lade lægerne om 🙂

   Kh Mette

 17. Kære Mette og Martin!

  Tak for en fantastisk side med meget inspiration. Vi er meget glade for at snorkle, og har hørt at der er mere at se end i Thailand. Kan I anbefale et par steder hvor der er gode muligheder for det. Vi regner med at have 3 uger og vil maks være 3-4 forskellige steder. Vi har lige hørt om 4 venner der skal 18 dage til Bali. Ved selv at booke fly og hoteller ( de samme som et rejsebureau) sparede de 35.000kr så vi vil også gerne selv planlægge rejsen.
  Mange hilsner Helle

  • Hej Helle,

   Mange tak for de varme ord, de varmer her i den danske vinterkulde 🙂 Vi er også store snorkling-fans, så vi kan godt forstå jer. Vores tre største snorklingoplevelser har været ved atollen Mnemba ud for Zanzibar, samt øerne Gili og Lembongan ved Bali og Bacuit-øhavet ved El Nido/Palawan i Filippinerne. Rejsen til de to sidstnævnte destinationer arrangerede vi selv, og på den måde er der helt sikkert penge at spare. Jeg håber, at det kunne hjælpe jer lidt videre med planlægningen. Rigtig god rejse!

   Kh Mette

 18. Hej
  Min familie og jeg skal til Vietnam i 14 dage til februar. Vi har ikke planlagt så meget endnu, andet end at vi ved vi skal afsted.
  Vi er to voksne og to børn på 7-10 år.

  Herefter har vi yderligere 3 uger i Asien.
  Vi vil ikke planlægge noget hjemmefra, men vi vil gerne have lidt råd og vejledning.

  I løbet af vores 5 uger vil vi gerne vise vores børn (og os selv) fattigdom, gadebørn, meget gerne på et skolebesøg, så vores børn kan se hvordan børn i Asien går i skole og vi vil gerne opleve steder hvor plastikken flyder i havene.

  Samtidig med det vil vi gerne opleve sol og Bounty strande samt rismarker, teplantager og evt. regnskove.

  For at opfylde vores ønsker, har vi tænkt på Filippinerne efter De 14 dage i Vietnam.
  Hvad tænker I? Hvor skal vi rejse hen for af opleve alt det? Hvilke muligheder har vi og hvordan kommer man i kontakt med en skole, så vi kan besøge den?

  Nogle af de steder som vi i hvert fald rigtig gerne vil besøge i Filippinerne er: El nido/Palawan, Bohol og Boracay, men kan vi få vores ønsker opfyldt her?
  Hvis ikke, hvor skal vi så mere rejse hen og hvad vil I anbefale os at opleve de pågældende steder?
  Ved det var mange spørgsmål ?

  Håber på snarligt svar.

  Vh. Ida

  • Hej Ida,

   Det lyder som en eventyrlig og uforglemmelig rejse med familien, I har forude! Og skønt at I har så god tid til at opleve Asien 🙂 Uh, det er dog svært for os at svare konkret på dine spørgsmål, for der er så mange faktorer, der spiller ind. Men ud fra de ønsker, du beskriver her, så lyder Filippinerne bestemt som et godt valg, da de tusindvis af øer byder på alt fra bounty, jungle og frugtplantager, til store byer med slum, skoler og byliv.

   Vi har dog svært ved at svare på, hvor I præcist finder alle disse oplevelser, du søger, da vi kun har oplevet en brøkdel af alt det, man kan opleve i Filippinerne. Men overordnet kan vi pege jer i en retning: Rismarker kan opleves i det nordlige (Luzon-øen), Bounty kan opleves på bl.a. Boracay (turistet-version, men vanvittig flot strand) samt Palawan (øerne ved El Nido), og jungle er at finde i ‘baghaven’ på de fleste øer 😉 Men Bohol er vist et godt bud på at opleve det. Vi har ikke selv besøgt skoler, så vi må desværre melde pas på det spørgsmål. Vores bedste bud vil være at undersøge mulighederne i fx Manila, hvor man også kan komme på guidede slumture.

   Rigtig god rejse!

   Kh Mette

 19. Hej Mette og Martin
  Sikke en skøn hjemmeside at finde ind på 🙂
  Vi snakker om en rejse til Filippinerne i februar 2021, hvor vores børn vil være 8 og knapt 10 år.
  Jeg har tilbage i 2004 været med CC Travel til Filippinerne og deres skib Coco Explorer, hvor jeg bl.a boede på Coco Beach 1 uge, men var også forbi Boracay en enkel dag.
  Nu vil jeg gerne vise min egen familie noget af dette fantastiske land.
  Jeg har udtænkt denne rute: CPH – Manila – El Nido hvor vi kunne have nogle dage, evt på tur med taophilippines (hvis økonomien tillader det), derefter Coron og derfra med vandflyveren (hvis den stadig flyver den rute) til Boracay, og så retur til Manila.
  Vi har nok kun 14 dage, så det vil være ca 4 dage de 3 steder.
  Lyder det som en fin nok rute (når vi er meget betaget af bounty strande, snorkling og evt dyreliv)?
  Godt nytår!
  Mange hilsner fra Ditte

 20. Hej M&M
  Super hjemmeside med mange informationer. Vi er selv ved at planlægge en tur til Filipinerne.
  Lige et par praktiske spørgsmål.
  -Skal man booke hotelovernatninger hjemmefra eller er der typisk plads så man kan booke når man er fremme?
  – hvordan med den lokale valuta. Skal man have kontanter vekslet med hjemmefra til hele turen eller er det Bedre at hæve undervejs.
  Det er måske banalt men det vil hjælpe os meget med planlægningen
  Tusinde tak

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here