Vi har tabt vores hjerter til naturparadiset Costa Rica. Følg i vores hjulspor på en road trip rundt til vores fire foretrukne steder i tropeparadiset.

Rejseguiden har været bragt i Modemagasinet IN, december 2015

Rejseblog om Costa RicaSolens sidste stråler kiler sig ind mellem sprækkerne i den tætte tropeskov, der hænger som en ramme af grønt. I horisonten lyser Stillehavet glødende, og den dragende udsigt får alt til at stå stille. Næsten.

For lader du øjet vandre, vil du opdage det farverige liv af eksotiske dyr, som du deler udsigten med: tukaner, kolibrier og røde macaw papegøjer flyver rundt. Nysgerrige kapuciner aber springer fra gren til gren og øverst i en trætop hænger et døsigt dovendyr.

I det hele taget er det som om, Moder Natur har været særlig gavmild ved Costa Rica. Selvom landet ikke er meget større end Danmark, anses det for at besidde den højeste koncentration af biodiversitet i hele verden. Det har en sjælden rigdom af flora og fauna, som costaricanerne er stolte af og verdensberømte for at passe på. Og som pionerer inden for økoturisme er landet et af de få steder i verden, hvor udviklingen af ferieparadiset sker i harmoni med naturen.

Peace, love & Pura Vida

Costa Rica er på mange måder en oase af fred. Efter borgerkrigen i 1948 opløste landet deres hær og brugte i stedet pengene på et fredsuniversitet, der uddanner akademikere fra hele verden i at forebygge konflikter. Og mentaliteten hos tico’erne – som costaricanerne kalder sig selv – er præget af en tilbagelænet venlighed:

De er indbegrebet af livsnydere. ”Pura Vida”, lyder deres motto, der kan oversættes til ’det rene liv’, og det hører du i mange sammenhænge. Som en hilsen, som en tak og som en måde at huske hinanden på, at livet er godt. At livet skal nydes.

Og det er ikke svært at nyde Costa Rica. Selv om det er 500 år siden, Christoffer Columbus navngav landet med den spanske betegnelse for ’rig kyst’, passer det stadig den dag i dag. Lidt over 1200 kilometer kyst strækker sig langs Stillehavet mod vest og Det Caribiske Hav mod øst, og for mange er Costa Rica synonymt med turkisblåt vand og svajende palmer, som fuldender drømmen om en paradisisk strand. Men det er også et bølgende bjerglandskab med dampende vulkaner, som rejser sig majestætisk over det frodige land med kaffemarker og frugtplantager.

Den bedste måde at opleve Costa Rica på er derfor bag rattet af en firhjulstrukket bil, med frihed til selv at bestemme tempoet og indholdet af din rejse. Og husk nu, at en stor del af at besøge tico’ernes land er Pura Vida. Sæt farten ned – og nyd det gode liv.

Hermosa strand Costa Rica

Guide: Vores 4 foretrukne steder

Det lille fredfyldte land i Mellemamerika er rigt på uspoleret natur og en venlig befolkning, der gør det til et af verdens smukkeste steder. Vi kørte på et road trip, der gik gennem frodige landskaber, langs kanten af Stillehavet, højt op i skyerne og mod toppen af en vulkan. Her har vi samlet vores bedste tips til vores 4 foretrukne steder i Costa Rica:

→ Manuel Antonio
→ Santa Teresa
→ Monteverde
→ La Fortuna & vulkanen Arenal

 

Road trip Costa Rica

Praktisk: Rejsen til Costa Rica

Fly

Lufthansa og United Airlines flyver via New York til Costa Ricas hovedstand San José til ca. 7.000 kroner i højsæsonen.

Billeje

Hvad Costa Rica har i skønhed, mangler det i infrastruktur. De største hovedveje og byer er asfalteret, men al bilkørsel i resten af landet foregår på rå grusveje. Med en firhjulstrukket bil kan du uden problemer forcere store huller, stejle skråninger, smalle passager og hårnålesving på et ujævnt underlag. Derudover kan du møde kvæg på vejen og komme bag tunge køretøjer i ufrivilligt søndagstempo. Så på trods af Costa Ricas størrelse kan du forvente at skulle bruge længere tid end beregnet på de forholdsvis korte afstande. Sæt farten ned og nyd naturparadiset.

Find rundt

I Costa Rica er det normalt kun vejene i byerne og de større hovedveje, som er navngivet. Ofte er de små veje slet ikke at finde på hverken kortet eller GPS’en og skiltningen kan være mangelfuld. Lokalbefolkningen orienterer sig i stedet ved hjælp af stedspecifikke ting, hvorfor du kan opleve adressebeskrivelser såsom ’250 meter vest for banken’ eller ’modsat det røde hus’. Sørg derfor for altid at ankomme til nye steder i dagslys.

Bedste rejsetidspunkt

Costa Rica har et behageligt tropisk klima året rundt, men det bedste rejsetidspunkt er fra december til marts, da det er uden for regnsæsonen, hvor flere veje lukker på grund af regn. Du kan dog godt rejse til Costa Rica uden for højsæsonen, hvor priserne falder drastisk og landskabet bliver utroligt grønt. Temperaturerne varierer hele året, alt efter om du er på trekking i bjergene eller badeferie ved kysten, så medbring en garderobe til begge dele.

Sikkerhed

Costa Rica er et fredeligt land og et sikkert rejsemål, hvor du med almindelig omtanke og sund fornuft kan rejse rundt i alle regioner uden problemer. Lokalbefolkningen taler spansk, men i turistområderne taler flere engelsk. Planlægger du at køre til afsidesliggende egne, vil det være en fordel at kunne modersmålet.

Links

Rejseblog

Læs mere om vores oplevelser i Costa Rica på vores rejseblog

Rejsebloggere i Costa Rica

– – – –

Skal du til Costa Rica eller har du været? Skriv dine spørgsmål eller del dine oplevelser i kommentarboksen herunder. Vi vil altid gerne hjælpe, hvis der er noget du gerne vil vide – og vi vil elske at høre om dine erfaringer fra Costa Rica. Bon voyage, M & M

61 COMMENTS

 1. Hej Mette og Martin

  Tak for en skøn blog! Dejligt med både tekst og billeder fra turen.
  Har netop læst jeres beretninger fra Costa Rica – wauw, sikke et land! Appetitten på dette land vokser stødt!
  Som jer, har jeg en kæmpe “explorer” gemt i maven… Gemt og gemt er måske ikke det rigtige udtryk, for for det meste, må overgive mig og bare rejse ud:-)
  Min situation er som jeres – gift og i 30’erne – dog med den væsentlige forskel i form af påhæng af en 3,5 årig glad og nysgerrig datter.
  Mit spørgsmål til jer er om I tror at landet er noget for børn? Så I andre familier med børn på farten? Og hvordan med overnatning , prisniveau ca.? Normalt er vi vilde med kør-selv oplevelser (enten 4wd eller autocamper), men har aldrig prøvet kræfter med andet end Australien, New Zealand og USA. Det behøver på ingen måde at være fint og fornemt for os…
  Tænker umiddelbart at landets natur og strande lige er noget for os…
  Hvor længe var I afsted? Og hvilken rute?

  På forhånd tak for svar:-)

  Mvh
  Rikke

  • Hej Rikke

   Tusind tak for din besked – og uh, vi kender alt for godt til det dér med at have en kæmpe appetit på verden 🙂

   Vi vil bestemt mene, at I sagtens kan tage jeres datter med til Costa Rica. For det lyder som om, at I er vant til at rejse og at jeres datter er frisk på at opleve et rigtigt natureventyr, hvor I vil møde flere fugle, aber og dovendyr end turister og se langt flere uberørte sandstrande end hoteller. I så fald vil I elske Costa Rica, som vi i øvrigt oplevede som langt mere tilgængeligt end hvad vi ellers lige havde hørt. Måske har I hørt lidt af det samme, siden du spørger, tænker jeg?

   Men landet er en yndet feriedestination for især amerikanere, så de er vant til turister, har gode forhold for besøgende og så er det nemt at rejse rundt med bil mellem de forskellige steder (men ja, lej en firehjulstrækker, da det gør det noget nemmere at komme ud til de fede steder, hvor I ofte skal køre på en del grove grusveje). Vi blev dog overrasket over, at det ikke var mere ‘råt’, så at sige. Samtidig er det en kæmpe fryd at opleve et land, som er så kæmpe stor en naturoplevelse og overhovedet ikke spoleret af turisme. Så i sidste ende vil jeg mene, at det kommer an på, hvordan I forbereder rejsen. Hvis I booker hoteller og lægger en rute på forhånd, vil I snildt kunne tage en road trip alle tre. For det kræver jo alligevel lidt ekstra forberedelse at have en lille eventyrer med ombord 😉

   Vores rute: Vi var af sted i tre uger. Vi fløj til San José, derefter satte vi direkte kurs mod Manuel Antonio. Herfra kørte vi op langs kysten og gjorde stop et par steder, inden vi tog en lille båd fra Jaco til Montezuma. Hvis I har bil med hele vejen, kan I sejle over et andet sted eller kører turen over halvøen. Herfra tog vi til Santa Teresa, som vi blev smask forelsket i! Med hiv og sving fik vi os løsrevet fra dette paradis og rejste videre ind i landet for at opleve naturen ved Monteverde og derefter omkring vulkanen Arenal.

   Costa Rica er den ultimative blanding af strand, jungle, bjerge og vulkaner. Vi ville dog rigtig gerne have haft østkysten med også, men det er svært at nå det hele, hvis man også gerne vil nyde de enkelte steder lidt 🙂 Men ja, det er jo bare (endnu) en grund til at komme tilbage. For det skal vi helt sikkert, altså tilbage til Costa Rica! Wauw! Det land er stadig på vores top tre over de fedeste, smukkeste og mest vidunderlige steder i verden.

   Prisniveauet: Costa Rica er desværre ikke lige så billigt som nogle af de andre mellem- og sydamerikanske lande. Vi rejste dog i høj-høj-højsæsonen (dvs. december-januar), så alting var skruet ekstra op. Priserne er ca. lidt lavere end fx USA, men hvis I holder jer til lokale restauranter og ikke har behov for 4-5-stjernet hoteller, så vil der være penge at spare. Nogle ting er svinebilligt (fx lokal transport og mad på lokale spisesteder, de såkaldte ‘Soda’).

   Standard: Til et mellempris-budget så vil I finde ok hoteller. Dvs. de er pæne, rene, praktiske og fejler ingenting. Men I får ikke samme luksus og standard, som man fx gør i USA og Australien. Hvis I booker i god tid og ikke rejser over julen, vil der være rigtig gode fordele at hente. Der er også en del Airbnb, som kan være en mulighed, hvis I gerne vil have lejligheder med køkken.

   Jeg håber, at det kan hjælpe jer lidt på vej – ellers er du velkommen til at skrive igen 🙂

   Kh Mette

 2. Kære Mette og Martin

  Tusind tak for stor inspiration til en kommende Costa Rica tur! Min kæreste og jeg planlægger at skulle afsted den første uge i december, desværre ikke længere. Vi rejser dog fra USA, hvor min kæreste bor, så er ikke helt så lang en rejse.

  Spørgsmålet er nu hvad vi skal fokusere på når vi har så forholdsvis kort tid? Vi lejer en bil og er opmærksomme på at det tager tid at komme omkring. Jeg kan se, efter spændende nærlæsning af jeres blogindlæg, at vi deler opfattelsen af hvordan et land som Costa Rica skal opleves, og tænker umiddelbart at holde os til 2 destinationer (når vi nu er nødt til det), nemlig Manuel Antonio og Santa Teresa. Er selvfølgelig super ærgerlig over at måtte skære meget fra, men vil hellere opleve og stresse ned end gabe over for meget. Tror I det er muligt at nå på en uge, at komme frem og tilbage eller vil det være en fordel at skifte bopæl?

  Vi rejser begge meget med vores jobs og vil derfor hellere bo privat, Airbnb, end på hotel. Har I mon kendskab til om det er godt i Costa Rica?

  Tusind tak for de smukke billeder og interessante indlæg. 🙂

  Mange hilsner
  Trine

  • Hej Trine

   Tusind tak for din besked 🙂 Vi ville gøre præcis det samme, som jer: Leje en bil og køre til 1.) Manuel Antonio og 2.) Santa Teresa (og tag så tilbage på et andet tidspunkt for at opleve resten – det har vi selv planer om, da vi dødærgerlige over, at vi ikke set østkysten). MA og ST var klart vores favoritsteder, så det er også dem, vi ville fokusere på, hvis vi var jer.

   Derudover får I set en hel del af landet ved at køre mellem lige præcis de to destinationer. Men ja – husk at sætte god tid af til køreturen af flere grunde. Dels er både vejene og skiltningen ringe, når I kommer lidt væk fra hovedvejen – dels tager det længere tid at komme omkring end man lige tror (også fordi man hele tiden får lyst til at stoppe og nyde de mange udsigter 🙂 ). I kan evt. booke en overnatning for at dele køreturen op mellem MA og ST, så det ikke bliver så stressende.

   Vi lejede Airbnb i Manuel Antonio. Jeg forsøgte, om jeg kunne finde et link til den hytte, som vi lejede – men desværre forgæves. Der er dog MASSER af Airbnb i Costa Rica, så jeg tænker, at hvis I har mulighed for at planlægge i god tid, så bør det være nemt at finde et godt at sted at bo 🙂

   Jeg håber, at det var svar på dine på spørgsmål? Ellers er du velkommen til at skrive igen.

   RIGTIG GOD TUR! Costa Rica er én af vores über-yndlings destinationer, så jeg er ikke i tvivl, om I vil få en fantastisk tur! Vi er i hvert fald vildt misundlige 🙂

   Kh Mette

   • Hej Mette

    Tusind tak for hurtigt og fyldestgørende svar! Vi booker alt her nu lørdag, og med dine gode råd i baggagen er jeg nu fuldstændig sikre på de to destinationer 🙂

    Kærlig hilsen
    Trine

    • Det var så lidt – det er kun dejligt, at vi kan hjælpe 🙂 Jeg håber, at I får en helt fantastisk tur! Gid vi kunne snige os med i jeres kuffert 😉

     Kh Mette

 3. Hej Mette og Martin
  Det er jo hel fantastisk læsning – kan ikke vente med at booke billetter 🙂
  Vi er en familie på 4, og planlægger en tur til Costa Rica i februar.
  Bookede I jeres hotelller på forhånd? Vi kan godt li, at vi ikke er afhængige og kan booke løbende alt efter hvad vi har lyst til. Ved I om det er muligt?
  På forhånd tak

  Mvh Louise

  • Hej Louise

   Tak for din besked 🙂 Costa Rica er et af de skønneste lande, vi har besøgt – så det lyder fantastisk med en familietur til februar! Vi rejste i den mest travle sæson, lige omkring jul og nytår. Så der var kamp om hotellerne, og mange steder måtte vi booke noget helt andet end planlagt, da alle stederne var reserveret flere uger frem. Vi kan nemlig, ligesom jer, også bedst lide at rejse uden at være afhængig af en fastlagt rute.

   På grund af vores oplevelse vil jeg nok hælde mest til, at I booker hjemmefra. På den anden side ved jeg heller ikke, om booking-situationen måske ser anderledes ud i februar end den gjorde for os i december og januar. En løsning kunne evt. være, at I overvåger udbudet af hoteller på nettet – og hvis I kan se, at det strammer til, så overvej om det er værd at planlægge en rute og booke hoteller derefter?

   Med det sagt – så er jeg sikker på, at I får en fantastisk tur! Har I allerede kig på nogle bestemte steder og oplevelser?

   Kh Mette

 4. Hej Mette

  Tak for sit svar ?

  Vi har intet planlagt endnu, jeg så blot jeres blog og tænkte der SKAL vi hen!!

  Vi har 3 uger og 2 børn på 5 og 6 år. Vi vil gerne nyde den storslåede natur både regnskov og vulkaner, men vil også gerne have nogen rolige dage hvor vi kan snokle dagen lang og ikke køre bil.

  Er der en bestemt rute du kan anbefale?

  Hilsen Louise

  • Hvor er det skønt at høre, at vores rejselyst og forelskelse i Costa Rica smitter 😉

   Ud fra de ønsker, som du skriver her, så ville jeg nok begynde med at besøge vulkanen Arenal og naturparken Monteverde, som ligger i den nordlige del af landet. Det er nemt at køre dertil fra hovedstaden San Jose. Herefter ville jeg vælge enten øst- eller vestkysten for at nyde vandet, stranden og slappe af a la bedste ‘pura vida’-stil 🙂

   Østkysten: Vi nåede desværre ikke til østkysten, men ud fra hvad jeg hører, så skulle det være helt fantastisk. Lidt mere ‘backpacker’-agtigt sammenlignet med vestkysten, der er mere udviklet til turisme. Her er der også en regnskov/naturpark – og kysten ligger ved det caribiske hav, så vandet skulle være virkelig smukt.

   Vestkysten: Her ville jeg prioritere at besøge områderne Manuel Antonio og Santa Teresa, hvor vi havde nogle fantastiske dage! Det er den optimale kombination af små fiskerbyer, smukke lange strande og naturparker.

 5. Hej Mette
  Tak for dit svar. Overvejer om man kan tage den ene kyst ned mod syd og så den anden kyst tilbage til San José. Flybilletterne er netop købt og nu skal
  Lonely planet købes ?
  Mvh Louise

  • FEEEDT! Rigtig god tur, Louise – vi er vildt misundelige! Vil så gerne høre lidt om jeres tur, når I retur 🙂 Kh Mette

 6. Hej Mette.

  En kammerat og jeg skal afsted til Costa Rica her i februar. 🙂 -og vi gælder os helt vildt… 😉

  Havde I booket bil hjemmefra? og er det dyrt?
  Havde I et internationalt kørekort med?

  Hilsen Maria.

  • Hej Maria

   Tak for din besked – og undskyld vores sene svar. Vi rejser pt. rundt i Cambodja på nogle små øer, hvor (velfungerende) internet er en sjælden delikatesse 😉

   BOOKING:
   Jep, vi havde booket bil hjemmefra. Vi rejste nemlig i højsæsonen, hvor vi havde hørt rygter om, at 4xhjul biler hurtigt bliver booket. Derudover ønskede vi også at booke en bil fra et sted (Santa Teresa) og aflevere den et andet sted (San Jose), så vi ville sikre os, at dette kunne lade sig gøre.

   PRISER:
   Så vidt jeg lige husker, så var priserne for udleje-biler næsten at sammenligne med Danmark. Det er ikke helt billigt. Og det er især dyrt sammenlignet med priserne på de offentlige transportmidler (busser), der er vildt billige! Der kan derfor være mange penge at spare, hvis I rejser på budget og dropper bilen. Vi vil dog til hver en tid anbefale at leje en bil – det er alle pengene værd! Friheden og oplevelsen af at køre rundt i Costa Rica er helt fantastisk. Det er klart en af vores største road trip-oplevelser.

   KØREKORT:
   Inden afrejse havde vi læst, at det var en god idé at tage et internationalt kørekort med – men kun for en sikkerheds skyld, da de sjældent bruger det. Vi havde derfor et internationalt kørekort med, men der var ingen, der ville se det. De brugte blot vores danske kørekort, det var helt fint. Tjek evt. hvad rejseguides som Lonely Planet anbefaler eller skriv direkte til et udlejningsfirma for at være på den sikre side.

   Rigtig god tur og nyd smukke Costa Rica. Årh, gid det var os 🙂

   Kh Mette

 7. Tak for gode tips. Vi rejser nu på onsdag til San jose . Vores rute er Corcovado ,manuel Antonio, monteverde ,Rio celeste ,Arenal ,Puerto viejo ,Borcas del Toro og til sidst Panama City.Vi har sommerfugle i maven . Mvh Janie Adamsen

  • Kære Janie,

   Tak for din besked – det lyder som en helt fantastisk rejse med super gode stop i begge lande! Vi ville ønske, at vi også havde nået en tur til Panama, men det var desværre svært at nå det hele. Så har vi i stedet en god grund til at rejse tilbage 😉 Vi vil elske at høre, hvad I synes om turen, når I retur 🙂 Rigtig god rejse!

   Kh Mette

 8. Tak for hel fantastisk inspiration til Costa Rica.
  Vi er en familie på to voksne og to børn på 5 og 8, som drømmer om orlov i Costa Rica i cirka 8-10 uger.. Synes vi kan læse, at prisniveauer er noget højere end i Asien, hvor vi ellers har rejst en del? Har I nogen som helst fornemmelse af, hvor meget I brugte i lommepenge, bare sådan cirka? Vi er med på, at sådan noget er meget individuelt, og vi kan selvfølgelig lave en søgning og se, hvad et hotel koster. Men én ting er overnatning, man bruger jo også en del på indgange til nationalparker, mad, transport, is og alt muligt andet. Vi regner med at køre en kombi af middelklasseshoteller, billige bungalower og Airbnb,, for at budgettet ikke løber løbsk.

  Kh Stine

  • Hej Stine,

   Tak for din besked 🙂 Det lyder vidunderligt med orlov i Costa Rica!

   Desværre kan vi ikke huske, hvad vi endte med at bruge i lommepenge. Men jep – prisniveauet er højere end i Asien, hvilket man især mærker på hotellerne. Men vi syntes, at det var forholdvis fornuftlige priser at leve dernede. Det var billigt at køre med bus! Madvarerne var billigere end i DK, og spiser I på ‘sodas’ (små lokale restauranter) er der gode penge at spare i det lange løb. Vi blev mod alle forventninger vilde med deres traditionelle retter, som primært består af ris, bønner og kylling. Det ser lettere trist og meget brunt ud, men det smager virkelig godt 😉

   Jeg er ked af, at vi ikke kan komme med et mere konkret svar … Skriv dog gerne igen, hvis der er noget andet, vi evt. kan hjælpe med 🙂

   Kh Mette

   Ps. Tjek Mads & Camillas blog “Backpackerne”. De har lavet et budget her:
   http://www.backpackerne.dk/costa-rica-rejseguide-backpacking/

   • Tak. Vi har godt se backpackernes budget, men vi ønsker ikke at leve så skrabet. Vi vil gerne have hoteller med pool, lækker morgenmad og så indimellem bo privat, spise på små sodas osv. Jeg er nok blevet noget mere magelig end at sove i en bil, som backpackerne gør for at holde budgettet nede:)

    • Så er vi to 🙂 Vi har også ændret vores rejse-stil en del de seneste år, hvor vi blevet noget ældre og mere magelige 😉

 9. Hej Mette.

  Jeg skriver til jer da jeg skal 3 uger til Costa Rica sammen med min kæreste og derfor har læst jeres spændende blog.
  Vi er ikke særlig berejste og er derfor meget i tvivl om hvad vi skal se samt ikke mindst hvordan vi skal komme rundt.

  Vil gerne høre om I har en kort beskrivelse af jeres rute og hvordan I kom fra destination til destination, samt om I har nogle god råd til rundrejse i Cosa Rica til 2 ikke særlig berejse unge mennesker ?.

  Mvh

  • Hej JM,

   Tak for din besked – glæd jer til Costa Rica, det er et fantastisk land!

   Vi var af sted i knap 4 uger, og vores rute gik fra hovedstaden San José (hvor vi havde en enkelt nat) med bus til Manuel Antonio. Efter et par dage her tog vi videre med bus til Hermosa/Jaco (som vi ikke kan anbefale, at I bruger tid på), hvorefter vi sejlede til Montezuma og tog en taxa det sidste stykke til Santa Teresa. Vi blev smask forelskede i Santa Teresa og blev derfor hængende her meget længere end beregnet. Vi ville have været en tur op langs kysten på halvøen, men ja – vi blev fortryllet af Santa Teresa. Herfra lejede vi en bil og kørte videre op gennem landet til Monteverde og videre til Arenal (vulkanen) og så tilbage til San José, hvor vi fløj tilbage til København. Det var ruten meget kort fortalt ?

   Vi vil altid gerne komme med tips til, hvad vi kan anbefale, at man skal se – og ikke se ? Men det kommer lidt an på, hvilken type oplevelser, I bedst kan lide? Er I til trekking i naturen, vilde med eksotiske dyr og planter samt adrenalin-pumpende oplevelser? Eller er I mere til strande, palmer, afslapning samt en god strandbar efter et par timer på et surfbræt?

   Hvis I er til strandeventyr, så er Costa Rica beriget et væld af smukke, uspolerede strande, og det er svært at sige, hvilke der er de bedste? Men personligt var vi vilde med Manuel Antonio og Santa Teresa. Ved Santa Teresa er der også rig mulighed for at prøve kræfter med surfing og fordybe sig i yoga – og tage en tur til de omkringliggende strande, fx Montezuma. Derudover fortryder vi lidt, at vi ikke nåede at besøge strandene på østkyst-siden, da de skulle være super smukke. Så de er værd at tage med i overvejelserne.

   Hvis I er til trekking og lidt vildere oplevelser, så har midten af det nordlige Costa Rica masser af fede oplevelser – både pga. vulkanerne og floderne, hvor man bl.a. kan riverrafte.

   Vi havde optur over at kombinere oplevelser langs kysten og inde i landet, da det gav et varieret billede af Costa Rica, af naturen og byerne. Vil I gerne ind i landet, vil vi anbefale, at I lejer en bil. Men ellers er de offentlige busser super billige (denne transportform sætter dog lidt begrænsninger på at opleve ting undervejs)

   Derudover kan vi anbefale, at I tager med i overvejelserne, hvor lang tid, I gerne vil være et sted ad gangen? Når vi gerne vil se meget på en rundrejse, bor vi oftes 2-3 nætter ét sted og rejser videre til det næste. Det kan være lidt stressende og hårdt hele tiden at være på farten, men til gengæld får man set en hulens masse. Og det er fedt! Når vi gerne vil ned i gear, bliver vi ofte ét sted 5-8 dage ad gangen, men så er vi som regel også sultne efter at komme videre. For når man rejser så langt væk, som Costa Rica, så er det fedt at få set en masse. Men det er jo meget individuelt, hvordan man godt kan lide at rejse ?

   Hvis I lejer bil hele vejen, så prøv at hold øje med udbuddet af overnatningsstederne i den periode, I skal rejse. Hvis hotellerne begynder at blive fuldt bookede, og det er snært med valgmulighederne, så book hotellerne hjemmefra. Hvis I kan se, at der er masser af hoteller ledige, de steder, I gerne vil bo (hoteller som er af ok standard og til at betale), så forsøg, så vidt muligt, at hold jeres rejseplan åben. Det er nemlig super fedt at kunne blive mere eller mindre et sted, alt efter hvad man synes om stedet ? Især hvis I har bil, hvilket gør, at I ikke nødvendigvis behøver at bo i midten af en by, men godt kan bo i et par kilometers afstand til de sted, I gerne vil opleve.

   Så ja, skriv gerne igen – og vi vil forsøge at hjælpe jer bedst muligt. Det er nemlig lidt nemmere at komme med gode tips, når vi ved, hvad I umiddelbart forestiller jer, at I godt kunne tænke jer at opleve.

   Kh Mette

 10. Hej Mette og Martin,
  Tusind tak for en super veldrejet blog!
  Vi overvejer to uger i CR slut april/start maj til næste år. De steder, I beskriver, lyder jo fantastiske, men hvad gjorde udslaget at I valgte Stillehavskysten? Kender I til en blog, der beskriver østkysten?

  Kh Vibeke

  • Hej Vibeke,

   Mange tak for de pæne ord – og undskyld vores sene svar. Vi har haft hænderne fulde og været en del på farten på det seneste 🙂

   Det er et godt spørgsmål, du stiller. Vi havde nemlig rigtig svært ved at planlægge en rute i Costa Rica, da vi gerne ville nå at se det hele, men desværre ikke havde tiden til det. Så vi forsøgte at lave en prioriteret rækkefølge over steder, vi gerne ville besøge, og derefter se, hvordan køreturen kunne hænge sammen. Her trak særligt Nicoya-halvøen, som vi havde hørt og læst utroligt meget godt om. Dernæst havde vi læst et par artikler om Manuel Antonio, som vi derfor gerne ville se med egne øjne.

   Vi kender desværre ikke nogen, som har skrevet om østkysten – men vi har et par venner, som har besøgt den, og som var meget begejstret! Så den er på vores ønskeliste, når vi engang skal tilbage til Costa Rica – for det skal vi helt sikkert 🙂

   Rigtig god rejse!

   Kh Mette

 11. Hej med jer

  Vi er næsten lige landet på Costa Rica og glæder os til mange gode oplevelser.
  En ting kan vi dog ikke rigtigt finde svar på, og det er drikkepenge.
  Så jeg kan læse er det inkluderet på restauranter, men hvad er niveauet hvis man vil give f. Guider, stuepiger mm drikkepenge.

  Hilsen
  Ingrid

  • Hej Ingrid,

   Årh, gid det var os 🙂 Vi kan desværre ikke huske, hvad vi gav i drikkepenge. Vores bedste tip vil derfor være, at I evt. spørger på hotellet eller hvis I taler med nogle lokale, så hør dem ad. De vil være bedre til at give jer et retvisende svar.

   Rigtig, rigtig god tur!

 12. Hej Mette
  Tak for fantastisk blog.
  Vi rejser til Costa Rica over påsken og tager til MA g ST. Vi lander ca. kl. 18 i SJO og havde egentlig planlagt at køre direkte til MA – indtil vi læste, at det er bedst at ankomme i dagslys.
  Min mand mener fortsat ikke det er noget problem at køre fra lufthavnen, hvor vi vel har bil og bagage kl. 19 – og så 4-5 timer til MA.
  Hvad tænker du??
  Tak for fantastiske råd.

  • Hej Anni,

   Uh, det er et godt spørgsmål. Personligt ville vi ikke vælge at køre direkte til Manuel Antonio efter så mange timer på farten i et fly. Primært pga. vores hoveder altid er så trætte ovenpå den lange flyrejse, og at det således er det ekstra udfordrende at finde vej i et fremmed land og til et sted, vi ikke kender. Derudover holder vi meget af at se og opleve det landskab, vi kører igennem, hvilket man glipper, når man kører i mørke. Det er dog blot vores præference, og den slags er lige så forskellige som os mennesker 🙂

   Vi håber, at I får den skønneste tur. Costa Rica er virkelig et fantastisk land.

   Kh Mette

 13. Kære Mette og Martin
  Tak for rigtig god inspiration til Costa Rica. 🙂
  Vi skal rejse til vinter og har 14 hele dage i Costa Rica, vi har lejet en bil i lufthavnen. Mit spørgsmål er, er det realistisk at kunne nå både La Fortuna, Monteverde, Santa Teresa og tilsidst Manuel Antonio på de 14 dage eller måske fjerne en destination fra rejsen? Vi har et barn med på 9 år, så ønsker ikke at bruge halvdelen af rejsen i bilen.
  På forhånd tak.
  Mvh. Mette Iversen

  • Hej Mette,

   Det lyder som en skøn vinterferie med en tur til smukke Costa Rica 🙂

   Det er muligt at nå at besøge alle fire steder på 2 uger, men så har I kun knap 2 hele dage hvert sted. Det betyder, at I ikke kan nå at opleve så meget hvert sted og er meget på farten. Det hele afhænger derfor lidt af, hvilke drømme I har om rejsen? Vil I gerne se mest muligt eller tage på et par udflugter og nyde de forskellige steder?

   Hvis I vil se mest muligt, kan I godt nå de fire steder. Hvis I gerne vil opleve lidt mere og ikke hele tiden være på farten, så bør I vælge min. et af stederne fra.

   Vi kan anbefale, at I afsætter en hel dag på køreturene mellem hvert sted. For det er hyggeligt at have tid til at kunne stoppe undervejs og se sig lidt omkring, da der er mange smukke steder i landet. Især køreturen op til Monteverde nød vi meget at have god tid til, da der er mange smukke udsigtspunkter undervejs.

   Vi kan oftest bedst lide at have ca. 3 hele dage hvert sted, da vi således har tid til 1-2 udflugter og en dag, hvor vi bare hænger ud og går på opdagelse i lokalmiljøet. Det er især rart på road trips, hvor man i forvejen er en del på farten hele tiden. Men ja, det afhænger lidt af, hvilken drøm man har og hvor stor en rejseiver, man har med hjemmefra 😉

   Kh Mette

 14. Kære Mette

  Tusind tak for dit svar, jeg tror vi holder fast i alle stederne, da vi virkelig har lyst til at se mest muligt. Lige et sidste spørgsmål…
  Kørte I strækningen Montezuma – Manuel Antonio?, hvis ja, hvor lang tid tog det ca?

  Mvh. Mette

  • Hej Mette,

   Det kan vi godt forstå – Costa Rica er virkelig et smukt land at opleve. Vi rejste med bus og båd fra Manuel Antonio til Montezuma, hvorfra vi forsatte med taxa (minibus) til Santa Teresa.

   Kh M

 15. Hej Mette,
  skal til Costa Rica i august og har planer om at leje bil til at komme rundt. Så vidt jeg kan se koster det ca. 10 usd at leje GPS om dagen. Spørgsmålet er om det er nødvendigt eller spild af penge at leje GPS?
  Venlig hilsen
  Jonas

  • Hej Jonas,

   Vi var ret glade for vores GPS, da vi således ikke skulle sidde med næsen i kort og Google Map hele tiden. Når du kommer længere ud på landet, er der nemlig ikke overvældende mange skilte til at vise vej, så det er klart at foretrække at have noget i bilen som hele tiden kan give dig en retningsfornemmelse. Hvis du dog har en baggrund som spejder, soldat eller andet feltorienteret, så har du måske et andet behov end os 😉 Men vi foretrækker GPS’en.

   Rigtig god tur!

 16. Hej Mette og Martin.
  Hvor er det skønt at læse Jeres meget udførlige rejseblog.
  Vi planlægger tur til Costa Rica i jan, febr. eller marts måned 2019.
  Har I selv planlagt det hele?
  Er det sikkert at rejse i landet?
  Hvor nemt er det at køre selv?
  Vh. Grethe

  • Hej Grethe,

   Tusind tak for din besked. Det lyder skønt med en rejse til Costa Rica – vi er vilde med landet!

   Jeps, vi planlagde og bookede hele rejsen selv. Det gør vi gerne via en kombi af guidebøger (Lonely Planet), inspirerende rejseartikler og diverse rejsesites.

   Ja, Costa Rica er et fredeligt land med en venlig befolkning, og det er sikkert at rejse rundt på egen hånd. Som altid, når man rejser på de kanter af verden, skal man dog rejse med sin sunde fornuft. Dvs. lade være med at gå ind i mørke gyder, udforske skumle kvarterer og undgå kontakt med mystiske personer. Derudover bør I aldrig efterlade værdifulde genstande i bilen eller uden opsyn, da det kan lokke en fristet sjæl til at nuppe dem.

   Det er nemt at køre rundt til de mest turistede områder af landet. Holder I jer til de mest populære destinationer, er det nemt. Men som vi også skriver i guiden, bør I altid køre i god tid, og mens det stadig er lyst, da vejskilte ikke er opfundet i Costa Rica 😉 Men hvis I tager en GPS med og køber et kort, så bør I kunne finde rundt uden de store problemer. Derudover er nogle af vejen rå grusveje, så lej for en sikkerheds skyld en god firhjuler, som kan klare lidt bumlen, løst underlag og stejle veje.

   Jeg håber, at det kunne hjælpe jer lidt på vej med rejseplanlægningen 🙂

   Kh Mette

    • Hej Grethe,

     Hmm … Det er lidt individuelt afhængig af budget. Men ja, hotellerne i Costa Rica er ikke i samme prisleje, som fx Asien. Det er dyrere i Costa Rica, især i højsæsonen. Derudover er der ikke vildt mange hoteller, så de bedste og billigste bliver hurtigt booket. Vi bookede derfor en blanding af Airbnb og hoteller, så det ikke blev alt for dyrt.

     Kh Mette

 17. Hej. Superfin blog I har …..man bliver virkelig overbevist om, at Costa Rica er et fantastisk land..?!
  Jeg var der for 30 år siden, som barn og vil så gerne vise mine børn landet, da det står i min erindring, som et spændende sted….selvom der er meget jeg heller ikke tydeligt husker..?
  Vi har 3 uger henover jul og nytår og drømmer lidt om både at besøge Miami evt 1uges tid og så Costa Rica ca 2 uger….ved I om det er muligt og billigere at booke flybilletter separat fra Miami til Costa Rica og evt hvor vi kan gøre det ..det skal jo nok bestilles i god tid..
  Vi kan godt lide at rejse autentisk og gerne undgå de store turistede hoteller, evt bo i strand hytter og ikke flytte alt for meget rundt..så næste spørgsmål er om der er nogle strande der er jeres foretrukne og evt en park som I vil foreslå et et must at opleve?
  Pft og de venligst hilsner Louise
  PS vi har 2 børn med på 10 og 13 år, så mon ikke overnatning fx Airbnb skal bookes i god tid
  da det er henover julen?

  • Hej Louise,

   Wauw, det må ha’ været fantastisk at opleve Costa Rica for 30 år siden – og hvor er det skønt, at du tager børnene med for at vise dem landet 🙂 Det bliver lidt spændende, om det er, som du husker det. Vi er i hvert fald vilde med landet og drømmer tit og ofte om at rejse tilbage.

   Vi har ikke selv prøvet at flyve fra Miami til Costa Rica, så det er desværre svært for os at svare på. Men tjek Momondo.dk, hvor du kan tjekke mulige fly. Det er gerne den portal, vi bruger, når vi booker flybilletter. Her kan du også finde råd til, hvornår flybilletterne er billigst og dyrest. Umiddelbart tænker jeg, at det er billigst selv at arrangere flyrejsen, og jeps, gerne i god tid, da jul og nytår er højsæson og billetterne dermed dyrere.

   Vi var vilde med stranden Santa Teresa og både naturparken og stranden ved Manuel Antonio. Begge steder har ingen store hoteller, men kun mindre hoteller og guest houses, så her føles langt mere autentisk end klassiske turistdestinationer.

   Jeps, book gerne så hurtigt som muligt – både fly og hotel. Det er super populært at rejse til Costa Rica i juleferien, så de gode steder bliver hurtigt booket.

   Rigtig god rejse – vi håber, at I får en vidunderlig tur 🙂

   Kh Mette

 18. Vi kunne godt tænke os selv at planlægge en kør selv-ferie – to uger december/januar. Men vi er bange for, at vi kommer til at køre lidt fortabte rundt. Vi kan godt booke overnatning m.v. og planlægge en rute, men kunne tænke os nogle guidede ture også. Er der mulighed for at bestille sådanne ture på stedet?

  • Hej Jane,

   Årh, det lyder vidunderligt – glæd jer, Costa Rica er så smukt! Jeps, ved de mest turistede destinationer og i byerne er det nemt at finde lokale arrangører, der tilbyder diverse guidede ture. I kan evt. også tjekke TripAdvisor, hvor folk skriver om deres oplevelser og tips til arrangører, de har brugt de specifikke steder.

   Rigtig god rejse 🙂 Kh Mette

 19. kære Mette
  Også jeg vil som så mange andre takke Jer for denne fantastiske rejseblog, hvor man kan læse om berigende rejseoplevelser.
  Jeg håber på at komme afsted med min søn på 11 år ca to uger til februar (desværre henover vinterferien). Jeg svinger hele tiden mellem Tanzania/Zanzibar og Costa Rica.
  Minusset ved Costa Rica ligger nok i den lange flyrejse, da vi må rejse på minimum budget. Det er dog ikke des do mindre Costa Rica, jeg er blevet mest lun på.
  Det bekymrer mig dog lidt, når jeg læser samtlige indlæg inkl jeres, at det varmt anbefales, at man selv lejer bil. Dette er dog udelukket, da jeg ikke har kørt bil i 15 år og ikke har lyst til at udfordret mine dårlige erfaringer som billist og samtidig have ansvar for min søn.
  Min søn og jeg rejste til Bali sidste år i November, hvor jeg bestilte flybilletter hjemmefra, i god tid, og bookede overnatninger via booking.com tre forskellige steder på Bali. På Bali elskede vi naturen, leje cykler, og selv cykle ud i rismarkerne, leje scooter så vi selv kunne komme omkring på Lembongang, kørte på hver vores ATV i regnskoven, var på riverrafting og snorklede rigtig mange gange. Aktiviteter der vakte stor begejstring hos både min søn og jeg.
  Bali er meget mindre i forhold til Costa Rica så planlægningen til Costa Rica kan virke lidt uoverskueligt.
  Så mit spørgsmål er vil vi kunne udvælge to til fire steder på Costa Rica, hvor vi nogenlunde nemt, vil kunne komme fra sted til sted med lokale busser? I så fald vil I kunne hjælpe med hvilke steder, lidt ud fra interesser og oplevelser vi havde på Bali? Skal nok snart bestille flybilletter – måske til San Jose og retur fra San Jose?
  Igen undskylder jeg for at skrive så langt med så få og måske spørgsmål, der er umulige at svare på.
  Med Mange venlige hilsner Tine Og Theodor (min søn)

  • Hej Tine,

   Åh, det er svært at vælge. Der er så mange lækre steder i Costa Rica, og vi har kun set en brøkdel 🙂 Men helt overordnet er mit svar på dit spørgsmål: JA! I kan snildt opleve Costa Rica uden bil. Der går nemlig en del busser mellem de mest populære destinationer. Vi har selv benyttet os af en blanding af busser og lejebil, og de gange, hvor vi tog bussen gik det fint. Og det var virkelig billigt.

   Ulempen ved at tage bussen er, at det tager lidt længere tid at komme omkring. Umiddelbart vil jeg derfor anbefale, at I lægger rejseplanen efter det, så I ikke ender med at bruge det meste af ferien på at sidde i en bus. Jeg tænker, at I bør gå efter 1-2 destinationer på fx vestekysten og 1-2 destinationer inde i landet, så I får set variationen af det smukke landskab. Og vælg gerne destinationer efter, hvordan busruterne hænger sammen, så det ikke bliver for avanceret. Lonely Planet har gode tips til transport fra A-B.

   Jeg er ked af , at jeg ikke kan komme med mere konkrete svar – men det er stort spørgsmål, der afhænger mange forskellige faktorer.

   Kh Mette

 20. Hej
  Skal til Costa Rica fra 20.12.18-5.1.19 – sammen med mine to voksne sønner – og vi glæder os for vildt.
  Har planlagt Arenal-Brasilito-Monteverde og Manuel Antonio.
  Har været ved at undersøge billeje – synes det ser mega dyrt ud – men det er selvfølgelig også et dyrt tidspunkt, vi skal afsted.
  Der står i Lonely Planet at man skal være forberedt på at der er Obligatorisk bilforsikring som kan øge lejeprisen markant ift. den aftalte pris man får, når man booker bilen hjemmefra. Er det noget I har været ude for.
  Tak for jeres fantastiske side – og alle jeres gode råd og kontakt oplysninger på guide mm. .
  Glæder os allerede til at smage Margaritha med ananas og jalapenos :-).
  Mange hilsner fra Gitte

  • Hej Gitte,

   Årh, det lyder som en fed familieferie! Men jeps, Costa Rica er desværre ikke billig i højsæsonen, men til gengæld gør vejret på det tidspunkt ferien endnu bedre. Vi havde det smukkeste, skønneste vejr ude ved kysterne! Jeg kan desværre ikke huske, hvordan det var med bilforsikring, men jeg kan huske, at billejen åd en del af vores budget. Den var dog det hele værd.

   Rigtig god rejse! Kh Mette

 21. Hej Mette & Martin,
  Tak for at dele Jeres brugbare og sprøde råd og tips om Costa Rica 🙂
  Jeg rejser solo til Costa Rica i 3,5 uge i denne uge og bruger Jeres anbefalinger som rettesnor: Manuel Antonio, Santa Teresa, Monteverde, Arenal.
  Kender I til andre solo-traveller der har gennemført samme rute som Jer mere eller mindre? Har I nogle gode råd til at rejse i CR alene?
  Jeg er rigtig glad for roadtrips, men uden min kæreste knap så meget. Jeg påtænker derfor offentlig tranpsort. Nogle anmærkninger til rejserne mellem de forskellige destinationer?
  Bedste rejsehilsner,
  Bolette

  • Hej Bolette,

   Vi kender desværre ikke til andre solo-rejsende, der har taget samme tur som os. Costa Rica er dog vant til turister (og lige nu er det slutningen af højsæsonen), så vores bedste råd vil blot være, at du lytter til din mavefornemmelse og spørger de lokale til råds. De ved altid bedst 🙂

   Vi benyttede os af en blanding af offentlig transport og billeje, og de gange, hvor vi tog bus fungerede det upåklageligt. I de større byer, fx San Jose, er den generelle anbefaling, at man ikke vandrer alene omkring i tomme gader efter mørkets frembrud. Derudover kan man ikke altid regne med vejskilte, så sørg for at ankom til nye steder, mens det stadig er lyst, så det er nemmere at finde rundt.

   Sidst, men ikke mindst: Nyd Costa Rica, det er virkelig et skønt land at besøge 🙂 Rigtig god tur!

   Kh Mette

 22. Hej M&M
  Vi er i Costa Rica lige nu, pt. montezuma, det er et fantastisk land, som i selv skriver, Tico`erne er enormt venlige og imødekommende 😉
  Lige et fif i forbindelse med billeje og navigation, det vakte nemlig os en lille bekymring inden turen, det var faktisk ret nemt løst, havde indkøbt et par gode kort hjemmefra, og købte et taletidskort med data i lufthavnen, i San Jose, 10 USD. Incl. 2 gb. det kom vi i en medbragt smartphone, og det har indtil nu bragt os helt uproblematisk rundt, overalt hvor vi har været, fra Playa del Coco, Arenal, Monteverde og nu Montezuma, så det har været en nem og billig løsning.
  Tak for en god og informativ blog, den har vi læst flittigt inden vi selv tog afsted.
  Mange gode rejseh hilsner
  Jan Wogelius

  • Hej Jan,

   Tusind tak for din besked – det lyder som et rigtig godt tip! Det vil vi huske, næste gang vi skal af sted. Og der er helt sikkert flere, som læser med her, der kan bruge det. Så tusind tak for at dele. Håber I havde en fantastisk tur i skønne Costa Rica.

   Kh Mette

 23. Dejlig blog:-)
  Hvordan med kører afstanden til de forskellige steder?? Mere så man kan planlægge det:-)Tænker på de 4 steder i har skrevet om?
  Hilsen Josephine

  • Hej Josephine,

   Bortset fra turen mellem Manuel Antonio og Santa Teresa, som vi bed over i flere etaper langs kysten, samt tog en båd mellem fastlandet og halvøen, så tog køreturen mellem de enkelte steder hver især ca. 6-10 timer inkl. pauser og stop undervejs 🙂

   Kh Mette

 24. Hej Mette og Martin, det var da en dejlig og forfriskende blog i har jer her 🙂
  Det er sjovt at følge med i jeres eventyr. Tak for de gode indlæg!

 25. Kære Mette og Martin. En veninde og jeg (45 år) skal 14 dage til Costa Rica til januar. Jeg kan læse ud fra jeres blogindlæg, at der er nok at se. Jeg har mulighed for at blive der længere tid – så nu overvejer jeg at lave min flybillet om og forlænge rejsen med en uges tid eller mere. Jeg har aldrig rejst i mellemamerika – og har kun rejst alene i Østen. Vil I sige, at det er sikkert at færdes alene i Costa Rica (jeg er meget rejsevant)? Og hvor vil I anbefale at det er bedst at være alene, hvis man bare skal slappe af på en strand. På vest- eller østkysten? Tusind tak for en fed rejseblog. Mvh Gitte

  • Hej Gitte,

   Undskyld vores sene svar. Vi har været på en rundrejse i Peru og haft hænderne fulde af eventyr – og begrænset internet. Men nu er vi hjemme igen, og din besked har fået os til at drømme om Costa Rica. Det lyder vidunderligt med en tur til januar til vidunderlige Costa Rica! Glæd jer, det land er stadig på vores Top 3-liste over steder i verden, der har fået en særlig plads i vores hjerter.

   Ja! Vi tænker, at du snildt kan rejse alene rundt i Costa Rica. De er vant til turister, det er nemt at koordinere og booke transport mellem A-Z på egen hånd, og der er mange, der rejser rundt i landet i januar. Så du vil ikke være den eneste 🙂 Som i alle andre lande, skal du altid blot huske at rejse med din sunde fornuft og være opmærksom, hvor du færdes, når det er mørkt.

   Vi har desværre kun været på vestkysten. Vi har dog hørt fra andre, at vestkysten er klart mere gearet til turister end østkysten, så det sikreste og nemmeste valg, vil vi sige, er nok vestkysten. Her er dog også masser af steder og strande at vælge imellem. Vores favorit-strand er helt klart Santa Teresa. Det sted kan varmt anbefales, da der her ligger mange små hoteller, yoga-steder, surfer-spots, butikker, caféer og restauranter langs kysten/stranden og grusvejen, der løber langs kysten. Fra Santa Teresa kan du fx også tage en endagstur til Montezuma, som er en hyggelig lille hippiby ved vandet.

   Håber, I får en fantastik tur!

   Kh Mette

 26. Excellent post! Very entretaining and the best of all was the pictures! Really nice, I would love to go to Costa Rica, as they said “Pura vida” It’s what we can expect from there, two friends went last summer and told me that the beaches are just magnificent!

 27. Aloha rejsende!
  Tak for cool blog.

  Vi smutter til Costa Rica i januar og februar.
  Iøjeblikket rapporteres der om markant stigning i Dengue Feber.
  De stærke myggespray indeholder jo Deet. Som frarådes af sundhedsstyrelsen.
  Den er hård ved huden og kan angribe centralnervesystemet.
  Vi har børn på 4 og 8.
  Egentlig er vi ikke selv nervøse på vores rejser,men man vil selvfølgelig passe lidt pp de små tosser.
  Spørgsmålet er om de kan tåle 30 dage med dem slags spray, eller om i har tricks til at undgå stik?
  De nægter nok at rende med lange ærmer i en måned haha.

  Mvh
  Peter

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here