Vi har tabt vores hjerter til naturparadiset Costa Rica. Følg i vores hjulspor på en road trip rundt til vores fire foretrukne steder i tropeparadiset.

Rejseguiden har været bragt i Modemagasinet IN, december 2015

Rejseblog om Costa RicaSolens sidste stråler kiler sig ind mellem sprækkerne i den tætte tropeskov, der hænger som en ramme af grønt. I horisonten lyser Stillehavet glødende, og den dragende udsigt får alt til at stå stille. Næsten.

For lader du øjet vandre, vil du opdage det farverige liv af eksotiske dyr, som du deler udsigten med: tukaner, kolibrier og røde macaw papegøjer flyver rundt. Nysgerrige kapuciner aber springer fra gren til gren og øverst i en trætop hænger et døsigt dovendyr.

I det hele taget er det som om, Moder Natur har været særlig gavmild ved Costa Rica. Selvom landet ikke er meget større end Danmark, anses det for at besidde den højeste koncentration af biodiversitet i hele verden. Det har en sjælden rigdom af flora og fauna, som costaricanerne er stolte af og verdensberømte for at passe på. Og som pionerer inden for økoturisme er landet et af de få steder i verden, hvor udviklingen af ferieparadiset sker i harmoni med naturen.

Peace, love & Pura Vida

Costa Rica er på mange måder en oase af fred. Efter borgerkrigen i 1948 opløste landet deres hær og brugte i stedet pengene på et fredsuniversitet, der uddanner akademikere fra hele verden i at forebygge konflikter. Og mentaliteten hos tico’erne – som costaricanerne kalder sig selv – er præget af en tilbagelænet venlighed:

De er indbegrebet af livsnydere. ”Pura Vida”, lyder deres motto, der kan oversættes til ’det rene liv’, og det hører du i mange sammenhænge. Som en hilsen, som en tak og som en måde at huske hinanden på, at livet er godt. At livet skal nydes.

Og det er ikke svært at nyde Costa Rica. Selv om det er 500 år siden, Christoffer Columbus navngav landet med den spanske betegnelse for ’rig kyst’, passer det stadig den dag i dag. Lidt over 1200 kilometer kyst strækker sig langs Stillehavet mod vest og Det Caribiske Hav mod øst, og for mange er Costa Rica synonymt med turkisblåt vand og svajende palmer, som fuldender drømmen om en paradisisk strand. Men det er også et bølgende bjerglandskab med dampende vulkaner, som rejser sig majestætisk over det frodige land med kaffemarker og frugtplantager.

Den bedste måde at opleve Costa Rica på er derfor bag rattet af en firhjulstrukket bil, med frihed til selv at bestemme tempoet og indholdet af din rejse. Og husk nu, at en stor del af at besøge tico’ernes land er Pura Vida. Sæt farten ned – og nyd det gode liv.

Hermosa strand Costa Rica

Guide: Vores 4 foretrukne steder

Det lille fredfyldte land i Mellemamerika er rigt på uspoleret natur og en venlig befolkning, der gør det til et af verdens smukkeste steder. Vi kørte på et road trip, der gik gennem frodige landskaber, langs kanten af Stillehavet, højt op i skyerne og mod toppen af en vulkan. Her har vi samlet vores bedste tips til vores 4 foretrukne steder i Costa Rica:

→ Manuel Antonio
→ Santa Teresa
→ Monteverde
→ La Fortuna & vulkanen Arenal

 

Road trip Costa Rica

Praktisk: Rejsen til Costa Rica

Fly

Lufthansa og United Airlines flyver via New York til Costa Ricas hovedstand San José til ca. 7.000 kroner i højsæsonen.

Billeje

Hvad Costa Rica har i skønhed, mangler det i infrastruktur. De største hovedveje og byer er asfalteret, men al bilkørsel i resten af landet foregår på rå grusveje. Med en firhjulstrukket bil kan du uden problemer forcere store huller, stejle skråninger, smalle passager og hårnålesving på et ujævnt underlag. Derudover kan du møde kvæg på vejen og komme bag tunge køretøjer i ufrivilligt søndagstempo. Så på trods af Costa Ricas størrelse kan du forvente at skulle bruge længere tid end beregnet på de forholdsvis korte afstande. Sæt farten ned og nyd naturparadiset.

Find rundt

I Costa Rica er det normalt kun vejene i byerne og de større hovedveje, som er navngivet. Ofte er de små veje slet ikke at finde på hverken kortet eller GPS’en og skiltningen kan være mangelfuld. Lokalbefolkningen orienterer sig i stedet ved hjælp af stedspecifikke ting, hvorfor du kan opleve adressebeskrivelser såsom ’250 meter vest for banken’ eller ’modsat det røde hus’. Sørg derfor for altid at ankomme til nye steder i dagslys.

Bedste rejsetidspunkt

Costa Rica har et behageligt tropisk klima året rundt, men det bedste rejsetidspunkt er fra december til marts, da det er uden for regnsæsonen, hvor flere veje lukker på grund af regn. Du kan dog godt rejse til Costa Rica uden for højsæsonen, hvor priserne falder drastisk og landskabet bliver utroligt grønt. Temperaturerne varierer hele året, alt efter om du er på trekking i bjergene eller badeferie ved kysten, så medbring en garderobe til begge dele.

Sikkerhed

Costa Rica er et fredeligt land og et sikkert rejsemål, hvor du med almindelig omtanke og sund fornuft kan rejse rundt i alle regioner uden problemer. Lokalbefolkningen taler spansk, men i turistområderne taler flere engelsk. Planlægger du at køre til afsidesliggende egne, vil det være en fordel at kunne modersmålet.

Links

Rejseblog

Læs mere om vores oplevelser i Costa Rica på vores rejseblog

Rejsebloggere i Costa Rica

– – – –

Skal du til Costa Rica eller har du været? Skriv dine spørgsmål eller del dine oplevelser i kommentarboksen herunder. Vi vil altid gerne hjælpe, hvis der er noget du gerne vil vide – og vi vil elske at høre om dine erfaringer fra Costa Rica. Bon voyage, M & M

19 KOMMENTARER

 1. Hej Mette og Martin

  Tak for en skøn blog! Dejligt med både tekst og billeder fra turen.
  Har netop læst jeres beretninger fra Costa Rica – wauw, sikke et land! Appetitten på dette land vokser stødt!
  Som jer, har jeg en kæmpe “explorer” gemt i maven… Gemt og gemt er måske ikke det rigtige udtryk, for for det meste, må overgive mig og bare rejse ud:-)
  Min situation er som jeres – gift og i 30’erne – dog med den væsentlige forskel i form af påhæng af en 3,5 årig glad og nysgerrig datter.
  Mit spørgsmål til jer er om I tror at landet er noget for børn? Så I andre familier med børn på farten? Og hvordan med overnatning , prisniveau ca.? Normalt er vi vilde med kør-selv oplevelser (enten 4wd eller autocamper), men har aldrig prøvet kræfter med andet end Australien, New Zealand og USA. Det behøver på ingen måde at være fint og fornemt for os…
  Tænker umiddelbart at landets natur og strande lige er noget for os…
  Hvor længe var I afsted? Og hvilken rute?

  På forhånd tak for svar:-)

  Mvh
  Rikke

  • Hej Rikke

   Tusind tak for din besked – og uh, vi kender alt for godt til det dér med at have en kæmpe appetit på verden 🙂

   Vi vil bestemt mene, at I sagtens kan tage jeres datter med til Costa Rica. For det lyder som om, at I er vant til at rejse og at jeres datter er frisk på at opleve et rigtigt natureventyr, hvor I vil møde flere fugle, aber og dovendyr end turister og se langt flere uberørte sandstrande end hoteller. I så fald vil I elske Costa Rica, som vi i øvrigt oplevede som langt mere tilgængeligt end hvad vi ellers lige havde hørt. Måske har I hørt lidt af det samme, siden du spørger, tænker jeg?

   Men landet er en yndet feriedestination for især amerikanere, så de er vant til turister, har gode forhold for besøgende og så er det nemt at rejse rundt med bil mellem de forskellige steder (men ja, lej en firehjulstrækker, da det gør det noget nemmere at komme ud til de fede steder, hvor I ofte skal køre på en del grove grusveje). Vi blev dog overrasket over, at det ikke var mere ‘råt’, så at sige. Samtidig er det en kæmpe fryd at opleve et land, som er så kæmpe stor en naturoplevelse og overhovedet ikke spoleret af turisme. Så i sidste ende vil jeg mene, at det kommer an på, hvordan I forbereder rejsen. Hvis I booker hoteller og lægger en rute på forhånd, vil I snildt kunne tage en road trip alle tre. For det kræver jo alligevel lidt ekstra forberedelse at have en lille eventyrer med ombord 😉

   Vores rute: Vi var af sted i tre uger. Vi fløj til San José, derefter satte vi direkte kurs mod Manuel Antonio. Herfra kørte vi op langs kysten og gjorde stop et par steder, inden vi tog en lille båd fra Jaco til Montezuma. Hvis I har bil med hele vejen, kan I sejle over et andet sted eller kører turen over halvøen. Herfra tog vi til Santa Teresa, som vi blev smask forelsket i! Med hiv og sving fik vi os løsrevet fra dette paradis og rejste videre ind i landet for at opleve naturen ved Monteverde og derefter omkring vulkanen Arenal.

   Costa Rica er den ultimative blanding af strand, jungle, bjerge og vulkaner. Vi ville dog rigtig gerne have haft østkysten med også, men det er svært at nå det hele, hvis man også gerne vil nyde de enkelte steder lidt 🙂 Men ja, det er jo bare (endnu) en grund til at komme tilbage. For det skal vi helt sikkert, altså tilbage til Costa Rica! Wauw! Det land er stadig på vores top tre over de fedeste, smukkeste og mest vidunderlige steder i verden.

   Prisniveauet: Costa Rica er desværre ikke lige så billigt som nogle af de andre mellem- og sydamerikanske lande. Vi rejste dog i høj-høj-højsæsonen (dvs. december-januar), så alting var skruet ekstra op. Priserne er ca. lidt lavere end fx USA, men hvis I holder jer til lokale restauranter og ikke har behov for 4-5-stjernet hoteller, så vil der være penge at spare. Nogle ting er svinebilligt (fx lokal transport og mad på lokale spisesteder, de såkaldte ‘Soda’).

   Standard: Til et mellempris-budget så vil I finde ok hoteller. Dvs. de er pæne, rene, praktiske og fejler ingenting. Men I får ikke samme luksus og standard, som man fx gør i USA og Australien. Hvis I booker i god tid og ikke rejser over julen, vil der være rigtig gode fordele at hente. Der er også en del Airbnb, som kan være en mulighed, hvis I gerne vil have lejligheder med køkken.

   Jeg håber, at det kan hjælpe jer lidt på vej – ellers er du velkommen til at skrive igen 🙂

   Kh Mette

 2. Kære Mette og Martin

  Tusind tak for stor inspiration til en kommende Costa Rica tur! Min kæreste og jeg planlægger at skulle afsted den første uge i december, desværre ikke længere. Vi rejser dog fra USA, hvor min kæreste bor, så er ikke helt så lang en rejse.

  Spørgsmålet er nu hvad vi skal fokusere på når vi har så forholdsvis kort tid? Vi lejer en bil og er opmærksomme på at det tager tid at komme omkring. Jeg kan se, efter spændende nærlæsning af jeres blogindlæg, at vi deler opfattelsen af hvordan et land som Costa Rica skal opleves, og tænker umiddelbart at holde os til 2 destinationer (når vi nu er nødt til det), nemlig Manuel Antonio og Santa Teresa. Er selvfølgelig super ærgerlig over at måtte skære meget fra, men vil hellere opleve og stresse ned end gabe over for meget. Tror I det er muligt at nå på en uge, at komme frem og tilbage eller vil det være en fordel at skifte bopæl?

  Vi rejser begge meget med vores jobs og vil derfor hellere bo privat, Airbnb, end på hotel. Har I mon kendskab til om det er godt i Costa Rica?

  Tusind tak for de smukke billeder og interessante indlæg. 🙂

  Mange hilsner
  Trine

  • Hej Trine

   Tusind tak for din besked 🙂 Vi ville gøre præcis det samme, som jer: Leje en bil og køre til 1.) Manuel Antonio og 2.) Santa Teresa (og tag så tilbage på et andet tidspunkt for at opleve resten – det har vi selv planer om, da vi dødærgerlige over, at vi ikke set østkysten). MA og ST var klart vores favoritsteder, så det er også dem, vi ville fokusere på, hvis vi var jer.

   Derudover får I set en hel del af landet ved at køre mellem lige præcis de to destinationer. Men ja – husk at sætte god tid af til køreturen af flere grunde. Dels er både vejene og skiltningen ringe, når I kommer lidt væk fra hovedvejen – dels tager det længere tid at komme omkring end man lige tror (også fordi man hele tiden får lyst til at stoppe og nyde de mange udsigter 🙂 ). I kan evt. booke en overnatning for at dele køreturen op mellem MA og ST, så det ikke bliver så stressende.

   Vi lejede Airbnb i Manuel Antonio. Jeg forsøgte, om jeg kunne finde et link til den hytte, som vi lejede – men desværre forgæves. Der er dog MASSER af Airbnb i Costa Rica, så jeg tænker, at hvis I har mulighed for at planlægge i god tid, så bør det være nemt at finde et godt at sted at bo 🙂

   Jeg håber, at det var svar på dine på spørgsmål? Ellers er du velkommen til at skrive igen.

   RIGTIG GOD TUR! Costa Rica er én af vores über-yndlings destinationer, så jeg er ikke i tvivl, om I vil få en fantastisk tur! Vi er i hvert fald vildt misundlige 🙂

   Kh Mette

   • Hej Mette

    Tusind tak for hurtigt og fyldestgørende svar! Vi booker alt her nu lørdag, og med dine gode råd i baggagen er jeg nu fuldstændig sikre på de to destinationer 🙂

    Kærlig hilsen
    Trine

    • Det var så lidt – det er kun dejligt, at vi kan hjælpe 🙂 Jeg håber, at I får en helt fantastisk tur! Gid vi kunne snige os med i jeres kuffert 😉

     Kh Mette

 3. Hej Mette og Martin
  Det er jo hel fantastisk læsning – kan ikke vente med at booke billetter 🙂
  Vi er en familie på 4, og planlægger en tur til Costa Rica i februar.
  Bookede I jeres hotelller på forhånd? Vi kan godt li, at vi ikke er afhængige og kan booke løbende alt efter hvad vi har lyst til. Ved I om det er muligt?
  På forhånd tak

  Mvh Louise

  • Hej Louise

   Tak for din besked 🙂 Costa Rica er et af de skønneste lande, vi har besøgt – så det lyder fantastisk med en familietur til februar! Vi rejste i den mest travle sæson, lige omkring jul og nytår. Så der var kamp om hotellerne, og mange steder måtte vi booke noget helt andet end planlagt, da alle stederne var reserveret flere uger frem. Vi kan nemlig, ligesom jer, også bedst lide at rejse uden at være afhængig af en fastlagt rute.

   På grund af vores oplevelse vil jeg nok hælde mest til, at I booker hjemmefra. På den anden side ved jeg heller ikke, om booking-situationen måske ser anderledes ud i februar end den gjorde for os i december og januar. En løsning kunne evt. være, at I overvåger udbudet af hoteller på nettet – og hvis I kan se, at det strammer til, så overvej om det er værd at planlægge en rute og booke hoteller derefter?

   Med det sagt – så er jeg sikker på, at I får en fantastisk tur! Har I allerede kig på nogle bestemte steder og oplevelser?

   Kh Mette

 4. Hej Mette

  Tak for sit svar ?

  Vi har intet planlagt endnu, jeg så blot jeres blog og tænkte der SKAL vi hen!!

  Vi har 3 uger og 2 børn på 5 og 6 år. Vi vil gerne nyde den storslåede natur både regnskov og vulkaner, men vil også gerne have nogen rolige dage hvor vi kan snokle dagen lang og ikke køre bil.

  Er der en bestemt rute du kan anbefale?

  Hilsen Louise

  • Hvor er det skønt at høre, at vores rejselyst og forelskelse i Costa Rica smitter 😉

   Ud fra de ønsker, som du skriver her, så ville jeg nok begynde med at besøge vulkanen Arenal og naturparken Monteverde, som ligger i den nordlige del af landet. Det er nemt at køre dertil fra hovedstaden San Jose. Herefter ville jeg vælge enten øst- eller vestkysten for at nyde vandet, stranden og slappe af a la bedste ‘pura vida’-stil 🙂

   Østkysten: Vi nåede desværre ikke til østkysten, men ud fra hvad jeg hører, så skulle det være helt fantastisk. Lidt mere ‘backpacker’-agtigt sammenlignet med vestkysten, der er mere udviklet til turisme. Her er der også en regnskov/naturpark – og kysten ligger ved det caribiske hav, så vandet skulle være virkelig smukt.

   Vestkysten: Her ville jeg prioritere at besøge områderne Manuel Antonio og Santa Teresa, hvor vi havde nogle fantastiske dage! Det er den optimale kombination af små fiskerbyer, smukke lange strande og naturparker.

 5. Hej Mette
  Tak for dit svar. Overvejer om man kan tage den ene kyst ned mod syd og så den anden kyst tilbage til San José. Flybilletterne er netop købt og nu skal
  Lonely planet købes ?
  Mvh Louise

  • FEEEDT! Rigtig god tur, Louise – vi er vildt misundelige! Vil så gerne høre lidt om jeres tur, når I retur 🙂 Kh Mette

 6. Hej Mette.

  En kammerat og jeg skal afsted til Costa Rica her i februar. 🙂 -og vi gælder os helt vildt… 😉

  Havde I booket bil hjemmefra? og er det dyrt?
  Havde I et internationalt kørekort med?

  Hilsen Maria.

  • Hej Maria

   Tak for din besked – og undskyld vores sene svar. Vi rejser pt. rundt i Cambodja på nogle små øer, hvor (velfungerende) internet er en sjælden delikatesse 😉

   BOOKING:
   Jep, vi havde booket bil hjemmefra. Vi rejste nemlig i højsæsonen, hvor vi havde hørt rygter om, at 4xhjul biler hurtigt bliver booket. Derudover ønskede vi også at booke en bil fra et sted (Santa Teresa) og aflevere den et andet sted (San Jose), så vi ville sikre os, at dette kunne lade sig gøre.

   PRISER:
   Så vidt jeg lige husker, så var priserne for udleje-biler næsten at sammenligne med Danmark. Det er ikke helt billigt. Og det er især dyrt sammenlignet med priserne på de offentlige transportmidler (busser), der er vildt billige! Der kan derfor være mange penge at spare, hvis I rejser på budget og dropper bilen. Vi vil dog til hver en tid anbefale at leje en bil – det er alle pengene værd! Friheden og oplevelsen af at køre rundt i Costa Rica er helt fantastisk. Det er klart en af vores største road trip-oplevelser.

   KØREKORT:
   Inden afrejse havde vi læst, at det var en god idé at tage et internationalt kørekort med – men kun for en sikkerheds skyld, da de sjældent bruger det. Vi havde derfor et internationalt kørekort med, men der var ingen, der ville se det. De brugte blot vores danske kørekort, det var helt fint. Tjek evt. hvad rejseguides som Lonely Planet anbefaler eller skriv direkte til et udlejningsfirma for at være på den sikre side.

   Rigtig god tur og nyd smukke Costa Rica. Årh, gid det var os 🙂

   Kh Mette

 7. Tak for gode tips. Vi rejser nu på onsdag til San jose . Vores rute er Corcovado ,manuel Antonio, monteverde ,Rio celeste ,Arenal ,Puerto viejo ,Borcas del Toro og til sidst Panama City.Vi har sommerfugle i maven . Mvh Janie Adamsen

  • Kære Janie,

   Tak for din besked – det lyder som en helt fantastisk rejse med super gode stop i begge lande! Vi ville ønske, at vi også havde nået en tur til Panama, men det var desværre svært at nå det hele. Så har vi i stedet en god grund til at rejse tilbage 😉 Vi vil elske at høre, hvad I synes om turen, når I retur 🙂 Rigtig god rejse!

   Kh Mette

SKRIV EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here