Hvad bør du pakke til en safari? Vi har interviewet en erfaren safariguide, der kommer med 20 gode tips til, hvordan du bedst forbereder dig til rejsen, og hvad du kan forvente at opleve på den afrikanske savanne.

[Reklame] Rejsen var arrangeret af Afrika-Safari.dk.

Vi er netop kommet hjem fra fantastiske Afrika, hvor vi for trejde gang har været på safari. Denne gang gik turen til Kenya, hvor vi bl.a. besøgte Masai Mara, Samburu, Nairobi og Mombasa – men mere om det senere. Vi har nemlig fået en del forespørgsler om, hvad man bør vide, inden man tager på safari – og det kan vi godt forstå.

At tage på safari minder om ingen anden type rejse, vi ellers har været på. Og vi husker tydeligt, hvordan vi følte os lettere udfordret, især hvad pakkelisten angik, da vi første gang rejste på safari.

Er der en særlig dresscode
for en safari?

Især dét spørgsmål fyldte meget. Ville vi blive afvist ved indgangen til savannen, hvis ikke vi var iført ‘safari-habit’ – en sandfarvet skjorte med matchende bukser og en lærredsvest med uoverskueligt mange lommer. Dertil en kikkert om halsen og et par solide vandrestøvler på fødderne. Hvad er egentlig dresscode?

Guide til safari
Det her er uden sammenligning ét af vores yndlings-selfier fra vores første safari i Tanzania. Vi vidste ikke, at safari-parret bag os lavede en (ufrivillig?) photo bomb. De er tydeligvis gået all-in på dresscode og købt stort ind på friluftsgear og safari-fashion, hvor vi har valgt det billigere alternativt hos H&M.

Efter vi har været på safari i TanzaniaSydafrika og nu også Kenya, er vi blevet lidt klogere (og vildt forelskede i kontinentet!). Nu ved vi, at du ikke behøver ligne en safari-stylish Karen Blixen eller medbringe gear, som skulle du overleve i bushen med Bear Grylls. Til gengæld har vi fundet ud af, at der er nogle ting, der er uundværlige – såvel som helt unødvendige.

For at hjælpe dig – som måske skal på safari for første gang? – har vi lavet et lille interview med Anne. Hun er nemlig en dansk safariguide med over 10 års erfaring og ved alt, hvad du har brug for vide.

Vi havde selv fornøjelsen af at møde hende i Sydafrika, hvor hun hjalp os med at få arrangeret alt det praktiske, da vi skulle lave denne rejsefilm for rejsebureauet Afrika-Safari. Og nu har hun også hjulpet os med at besvare de mest klassiske spørgsmål, som ofte popper op, når du skal på safari.

Safari i Afrika

PAKKELISTE

Bør jeg købe en ‘safari-habit’?

Nej, det er absolut ikke nødvendigt at iklæde sig beige-/khaki-farvet tøj og army gear fra top til tå. Kun hvis du skal på bushwalk (safari til fods) i et område, hvor du kan møde The Big Five, er det en god idé at være iklædt tøj i lyse naturfarver. Ellers er det næsten lige meget, hvilke farver du har på – men lad det neon-farvede tøj blive hjemme.

Skal du til et område, hvor der er tsetsefluer, bl.a. Serengeti og Tarangire Nationalpark, skal du undgå mørke og stærke farver (især grøn og blå), da de tiltrækker insektet.

Hvad skal jeg pakke?

Medbring tøj så du kan iklæde dig lag-på-lag, da temperaturene svinger henover dagen. Det er nok det bedste råd, jeg kan give. Derfor er et stort, let tørklæde også godt at have med, da det både kan skærme mod den varme sol midt på dagen – og lune om morgenen samt sidst på dagen, hvor det bliver køligt.

Generelt er let bomuldstøj godt at have med. Om dagen er det behageligt at have shorts og en T-shirt/top på, men sidst på dagen eller på en bushwalk er det godt at have lange bukser og en langærmet trøje/skjorte på, som beskytter mod myg og andre insektbid. Derudover er det praktisk at tage en let regnjakke, vindjakke eller fleecejakke med samt en lille rygsæk.

Efter en safari-dag på savannen kan det være rart at skifte til noget andet tøj, så medbring gerne et pænt sæt tøj og sko, som du vil føle dig tilpas i, når I slapper af på lodgen og spiser i restauranten.

Hvilket fodtøj er bedst?

På vores ture i Sydafrika behøver du ikke at have de store vandrestøvler med. Medbring et par kondisko samt et par sandaler, der sidder godt fast om foden. Tag klipklappere med til mere afslappede tidspunkter på dagen. Tal evt. med din guide om, hvad du kan forvente dig af morgendagens udflugt.

Er kikkert nødvendig?

Ja, helt sikkert! Der er så mange ting at se, og guiderne kan desværre ikke garantere, at dyrene kommer helt tæt på safari-jeepen hver gang. Derudover er der rigtig mange flotte fugle, som du langt bedre kan nyde synet af igennem en kikkert.

Skal jeg have en solhat på?

En kasket, solhat eller lignende er et absolut must for mig og min skandinaviske hud. Solen kan nemlig blive rigtig skrap, også på de overskyede dage. Husk derfor også solcreme, solbriller og evt. et let tørklæde.

Masai i Tanzania

FOTOUDSTYR

Hvad er det bedste kamera til en safari?

Det er ikke nødvendigt at anskaffe sig et dyrt spejlrefleks-kamera, men et kamera med en god zoom er en god investering. De fleste nyere digital-kameraer er også helt ok til safari.

Hvis du ikke har lyst til at købe et, så har jeg mødt flere, som har lånt et kamera af venner eller familie. I så fald er et godt tip dog, at du bruger lidt tid på at sætte dig ind i det for at tage billeder, der matcher kameraets kvalitet. Jeg har mødt et par gæster, der tog skuffede hjem med slørede billeder, og det er jo ærgerligt.

Kan jeg bruge min iPhone?

Tager du billeder med en smartphone eller tablet, bør du blot være realistisk med dine forventninger til billedernes kvalitet. Billederne vil måske være fine som minder fra safari-turen, men desværre ikke ligne dem i National Geographic. Det kræver både professionelt udstyr og erfaring.

Bliver dyrene bange, når jeg tager billeder?

Nej, dyrene bliver som regel ikke generet af, at du tager billeder, men lyde og evt. blitz kan virke forstyrrende. Tal gerne med din guide om det på safari-turen. Han eller hun vil være den bedste til at vejlede dig i de specifikke situationer.

Tips til fotoudstyr til safari

Safari i Tanzania

Tips til fotoudstyr til safari
Chaufføren er forpligtet til at holde safari-jeepen på vejen – også selvom dyrene nogle gange er lidt langt væk. En god zoom er derfor et ‘must’ til kameraet, hvis du drømmer om at få nærbilleder af dyrene med hjem.

OPLEVELSER PÅ SAFARI

Hvad er sandsynligheden for at se “The Big Five”?

For nogle ville det måske være ønskværdigt, hvis vi kunne love, at de med garanti kom til at se “The Big Five” – men så ville oplevelsen af at være på en ægte safari ikke være den samme. Det ville mere føles som at besøge en stor Zoologisk Have.

Det, der gør safari så fascinerende, er netop følelsen af held samt oplevelsen af det uventede. Kombineret med guidens skarpe øjne sidder man konstant på kanten af sædet og er spændt på, hvad det næste fantastiske sight bliver. De vilde dyr lever i deres naturlige omgivelser, så man kan aldrig vide, hvad man kommer til at se på en safari. Den eneste garanti er, at guiderne gør alt, hvad de kan, for at vise gæsterne så mange dyr som muligt.

Hvordan finder guiderne dyrene?

At spotte dyrene i naturen kræver masser af erfaring og gode øjne. Guiderne kender bushen og dyrenes adfærd rigtig godt. De forstår at aflæse selv de mindste og nogle gange næsten usynlige spor, som både dyrene og naturen afgiver. På en safari fortæller guiderne, hvad de blandt andet kigger efter, så du også kan forsøge, om du kan spotte dyrene – både de store, men også de mindre og mere camouflerede dyr.

Hvor tæt på dyrene kan jeg komme?

Meget tæt på. Jeg har blandt andet oplevet en elefant, der trompeterede ind i bilen, og et næsehorn, som kløede rumpen på bilens kofanger. Det, at komme så tæt på, er et absolut privilegium, og oplevelsen er kun mulig takket være kyndige guider, som forstår at aflæse dyrenes signaler.

Guiderne ved, hvornår de kan komme tættere på, men også hvornår grænsen for dyrene er nået. I sidste ende er det dog helt op til dyrene, om vi må og kan komme så tæt på. Det er vigtigt at respektere dyrene og deres adfærd.

Rejseguide til safari

Vil det være muligt at se et ‘kill’?

Det er altid muligt at se et rovdyr på jagt, men det er sjældent, at man oplever det. Dyrene jager på alle tider af døgnet og alle steder i parken, så det er et spørgsmål om at være på det rette sted, på det rette tidspunkt. Nogle af vores gæster har blandt andet været så heldige at se en leopard nedlægge et vortesvin i fuldt dagslys. Det er dog et sjældent syn.

Hvordan er en safari-jeep indrettet?

Der findes forskellige typer af safari-jeeps. Det afhænger af hvilken arrangør, du rejser med – men især af hvilket land og område, du rejser i. I Tanzania og Kenya kører vi i specialbyggede og lukkede jeeps, med et tag som kan løftes, så gæsterne kan stå op og se ud på omgivelserne.

Her i Kruger Nationalpark i Sydafrika kører vi i halvt åbne safari-jeeps. Bilen har et tag som beskytter mod den varme sol, samt døre, der er lavet af kraftig kanvas. Men bilen har ingen vinduer, hvilket giver en fantastisk fornemmelse af at være helt tæt på dyrene og naturen.

Og så er der nogle parker, hvor man kører i helt åbne jeeps – uden døre, vinduer og tag. Mange genkender disse køretøjer fra tv-programmerne, hvor der ofte sidder en guide/ tracker ude på fronten af bilen.

Rejseguide til safari i Afrika

Bushwalk i Sydafrika
Øverst: Klassisk safari-jeep i Kenya og Tanzania, hvor taget løftes. / Nederst: I Sydafrika er safari-jeepen oftest en åben vogn.

Hvad er din største oplevelse?

Min liste over de største safari-oplevelser har ændret sig mange gange gennem årene. Det er svært at nævne bare én enkelt. Men at høre løvens mægtige brøl runge igennem hele bilen, så højt at man kan mærke det i maven, eller at have fuld øjenkontakt med en leopard kun en meter væk, med bilens tynde kanvas som eneste beskyttelse – det er oplevelser, jeg aldrig glemmer.

Generelt er de største oplevelser for mig nok, når man instinktivt føler sig lille, og bliver lidt bange, for bagefter at kunne ånde lettet op og sige: ”Nøj, det var tæt på”. Jeg er ikke en adrenalin-junkie, hvor det skal være farligt, før det er sjovt, sådan er det slet ikke – men fælles for alle mine bedste oplevelser er, når jeg kan mærke, at alle sanserne er i brug.Safari Sydafrika

Rejseguide Tanzania

SIKKERHED

Er det farligt at være på safari?

Nej, det er ikke farligt at være på safari, så længe man lytter til guidens anvisninger og respekterer omgivelserne, dyrene og deres grænser – men at du får et sug i maven er næsten altid en garanti. For det er unægteligt vilde dyr, vi møder, og det skal man aldrig glemme. Det er også derfor, at de dygtige guider er så uundværlige. De kan aflæse alle signaler fra dyrene – frygt, aggressivitet eller lignende – og ved, hvordan det er bedst at agere i forhold til situationen.

Hvad er vigtigt at vide?

Først og fremmest skal du lytte til guiden. Giver han eller hun besked om, at der er noget du skal gøre, skal du lytte til det. Derudover er det vigtigt, at du holder armene inde i bilen og ikke larmer eller skrige, når du ser et dyr. Dyrene reagerer hurtigt på udråb eller voldsomme skift i volumen af vores stemmer. Bliver dyrene skræmt af os eller vores stemmer, løber de oftest væk – men i værste fald kan de angribe bilen, og ingen af delene er noget, vi ønsker.

Elephant Tanzania

Safari i Kruger Nationalpark

GODT AT VIDE

Drikkepenge

Drikkepenge bliver modtaget med kyshånd af alle! De lokale er lavtlønnede – især guiderne, der har en lang uddannelse bag sig og arbejder mange timer om dagen for en relativt lille løn. Derfor bliver de utroligt glade for en ekstra tak i form af sedler. Mønter bliver afkodet som nedværdigende.

Malaria og vaccinationer

Når du rejser til Afrika er det vigtigt, at du konsulterer egen læge og bliver rådgivet omkring sygdomme, vaccinationer og malaria for det specifikke område, du skal besøge. Nogle vacciner skal gives op til 2 uger før afrejse – så husk at lav en aftale i god tid. Du kan evt. på forhånd tjekke Statens Serum Instituts hjemmeside, hvor de vejleder, hvilke sygdomme, du kan forvente, at du skal vaccineres eller have tabletter mod.

Derudover anbefales det, at du beskytter dig med myggespray, især omkring skumringstid og om aftenen, hvor malariamyggen er aktiv. Derfor er det også en god idé altid at have lange bukser og en langærmet trøje på, når solen går ned.

Et sidste tip

Kom med åbent sind. Afrikanerne er søde og glade mennesker, men de gør tingene i deres helt eget tempo. Så forventer man, at alt foregår i det vante europæiske tempo, bliver man ret hurtigt skuffet …

Masaier i Tanzania

SAFARI ORDBOG

Er det første gang, du skal på safari, vil du sandsynligvis støde på nogle ord, som du måske ikke har hørt før. Her er en liste med de mest typiske:

SAFARI – ordet stammer fra det afrikanske sprog Swahili og betyder ‘at rejse’. I dag forbinder vi især ordet med rejser i Afrika, hvor man enten kører i specialbyggede biler eller går ud i naturen for at opleve det vilde dyrelive.

GAME DRIVE – er det engelske ord for safari. Du vil ofte opleve, at “Game” bruges i sammenhæng med ordene “Drive”, “Walk” eller “Cruise”. Game Drive køres ofte om morgenen eller sidst på eftermiddagen, hvor dyrene er mest aktive.

NIGHT DRIVE – kaldes også for Sunset Game Drive”. Her køres på safari efter mørkets frembrud, hvilket skaber en helt anden oplevelse end safari i dagslys. Der tændes en stor projektør på safari-jeepen, så man kan se dyrenes aktivitet i mørket. Er du heldig, vil du opleve nogle af de dyr, der er aktive om natten – fx løver og leoparder. Her kan læse om vores oplevelser fra en safari efter solnedgang.

Safari i Sydafrika

BUSHWALK – safari til fods. Det kaldes også “Game Walk” eller “Walking Safari”. Det kan være forskelligt, hvad man kan se på en bushwalk, alt efter området, man besøger. Her vil guiden lære dig at afkode naturens signaler ved at dufte, lytte, spejde og iagttage omgivelserne som en rigtig stifinder. På de ture, hvor der findes rovdyr og de helt store dyr, ledsages man af en bevæbnet guide. Her kan du læse om vores bushwalk i Sydafrika.

THE BIG FIVE – betegnelsen skrives ofte “BIG5” og omfatter, hvad der i gamle dage blev opfattet som de fem farligste og sværeste dyr at nedlægge på savannen: elefant, løve, næsehorn, bøffel og leopard. I jagtsporten er listen i dag udvidet til “The Big Nine”, som udover de 5 store også indeholder flodhest, giraf, gepard og vildhund.

THE SMALL FIVE – er det humoristiske modsvar til “The Big Five”. Listen indeholder små dyr, der alle deler navn med de berømte store dyr: Løvemyre, leopardskildpadde, elefantspidsmus, næsehornsbille og bøffelvæver.

LODGE – er det samme som et hotel, bortset fra at det ligger i et safari-område.

SAFARI CAMP – er en samling af telte, der er slået op ude i naturen. Teltenes størrelse og indretning samt campens faciliteter kan variere, men som regel er teltene lavet af kraftigt kanvas og campen er udstyret med alle moderne fornødenheder.

Safari camp

BUSH – er et ord, der bliver brugt bredt om naturområder; savannen, vildnisset, sletterne etc.

NATIONALPARK – naturområder der underlagt staten og har til formål at beskytte landskabet, dyrene, planterne etc. Mennesker må ikke færdes frit her og udnyttelse af området, fx jagt eller landbrug, er forbudt.

GAME RESERVE – kaldes også vildtreservat på dansk. På samme måde som nationalparkerne har området til formål at beskytte naturen, men lokale stammer kan få dispensation til at leve og lade deres kvæg græsse her. Fx har Masaierne tilladelse til at være i Ngorongoro i Tanzania.

Safari Sydafrika
Anne sidder til venstre og vores sydafrikanske guide, Elsabe, sidder til højre

ANNES HISTORIE

Anne rejste for første gang fra Danmark til Sydafrika i 2004 for at lave frivilligt arbejde med vilde dyr – og forelskede sig hovedkulds i landet. Herefter rejste hun de næste par år frem og tilbage til Sydafrika, men også Namibia og Zimbabwe, hvor hun både rejste lidt rundt og arbejdede med rehabilitering af de vilde dyr:

“Jeg har bl.a. kysset et næsehorn på mulen, hjulpet med at bære en struds, håndfodret og vaccineret løver og geparder, er blevet jaget igennem bushen af en eland, muget ud efter elefanter, taget bad med en bavian og sovet under åben himmel med hyæne latter som godnat-sang. Det er alt sammen enestående oplevelser, som jeg aldrig vil glemme.”

I 2009 fik hun muligheden for at arbejde for et dansk rejsebureau – først som guide ved Kruger Nationalpark og derefter på en lodge i Kwazulu Natal, som er zuluernes historiske land. Men hun savnede dyrene og livet i bushen, hvorfor hun i 2010 søgte job i Kruger Nationalpark hos rejsebureauet Afrika-Safari, hvor hun forsat arbejder i dag.

Så tager du til Kruger Nationalpark i Sydafrika, kan du være heldig at møde Anne. I så fald må du hilse mange gange fra de to danskere, der havde en hemmelig drøm om, at dyrene kun poserede for fotografen på højre side af jeepen, hvor filmkameraet sad fastmonteret. Så ved hun, hvem du taler om, haha …

Lækre links

– – – –

Kunne du bruge guiden? Eller har du flere spørgsmål?
Skriv meget gerne i kommentarboksen herunder.

12 COMMENTS

 1. Hej Mette og Martin

  Først og fremmest tak for en SKØN rejseblog! Jeg er faldet over den lidt tilfældigt, men den har allerede inspireret mig meget og jeg nyder at læse om jeres spændende oplevelser.
  Min mand og jeg skal på bryllupsrejse til Sydafrika til januar og vi glæder os helt vildt. Turen indebærer (selvfølgelig) en safari i Kruger Nationalpark, hvor vi har i alt 3 overnatninger i en privat safari lodge. Jeg har læst mig til, at Sydafrika generelt er malariafrit område, på nær området omkring Kruger Nationalpark. Jeg vil meget gerne undgå at tage medicin og tænker, at det er så få dage, at vi reelt er i risiko. Så jeg vil lige spørge jer, om I tog malariamedicin mens I var i Sydafrika og nærmere bestemt mens I var på safari i Kruger? Jeg er klar over, at jeg skal kontakte Statens Serum Institut for et professionelt svar, men var bare nysgerrig på at høre, hvad I gjorde.

  Mange hilsner
  Mette

  • Hej Mette,

   Wauw, det lyder helt fortryllende med en bryllupsrejse i Sydafrika! Og stort tillykke med brylluppet 🙂

   Jeg kan godt forstå, du spørger. Vi er nemlig heller ikke super begejstrede for at skulle tage malariapiller, men da vi kender nogle, som har haft malaria og hørt om sygdomsoplevelserne, har vi aldrig betvivlet, at vi skulle tage pillerne, når det blev anbefalet. Vi tog derfor piller, så det passede med vores ophold i Kruger. Vi boede lige ved et vandløb, så vi så lidt myg, men ikke så mange, som vi havde forestillet os. Men ja, tal meget gerne med SSI – måske kan de fortælle, hvornår på sæsonen, det er værst med myg og således også den største risiko for at blive stukket.

   Rigtig god rejse! Vi håber, at I får den skønneste tur!

   Kh Mette

   • Hej igen Mette

    Tusinde tak for dit hurtige svar 🙂 Det er altid rart at høre, hvad andre har gjort. Jeg kontakter min læge og tager en snak med hende i første omgang.

    Bedste hilsner
    Mette

 2. Hej Mette og Martin

  Vi overvejer en rejse til Tanzania/ Zanzibar eller bare Zanzibar i 2-3 uger. Vi har ikke råd til at tage en pakkerejse. Vi var I Thailand sidste år i 3 uger hvor vi rejse rundt og selv havde arrangereret det hele. Det er trygt og nemt at rejse i Thailand. Men hvad tænker I? Er det forsvarligt at booke fly og hotel selv og komme rundt selv med 3 børn (11-15 år)?

  Dejlige indlæg og blog

  De bedste hilsner Jane

  • Hej Jane,

   Tak for din besked her og på mail 🙂 Vi har kun prøvet at rejse til Tanzania og Zanzibar, hvor rejsebureauet Afrika-Safari.dk havde arrangeret det meste af turen – så vi har desværre ikke helt en fornemmelse af, hvad udfordringerne kan være, når man rejser på egen hånd.

   Med det sagt så vil vi umiddelbart tro, at man godt kan rejse til Tanzania selv, men at det kræver en del research samt bookinger af hoteller, transport m.m. på forhånd for at imødekomme eventuelle situationer. Og som ved alle andre steder i verden, hvor befolkningen er fattig, skal man rejse med sin sunde fornuft.

   Tjek evt. Lonely Planet, som her skriver om sikkerheden i Tanzania og hvilke forbehold, man skal gøre sig:
   https://www.lonelyplanet.com/tanzania/safety

   Zanzibar er en ø, som lever af turisme – så her er situationen anderledes. Jeg plejer gerne at henvise til dette blogindlæg, hvor en solorejsende kvinde fortæller om sine oplevelser: https://safarijunkie.com/tanzania/zanzibar/safe-zanzibar-solo-female-traveller/

   Jeg håber, at det kunne hjælpe jer lidt på vej med rejseplanlægningen. Ellers er du velkommen til at skrive igen.

   🙂 Mette

 3. Hello Martin Rejser, thank you for your blog, I bumped into them and I keep reading them, am African( Ugandan) would like to invite you to my country, for a safari, you will see the few remaining mountain gorillas in the wild at Bwindi national park, and all types of chimpanzees at Kibale national park. Edith

 4. Hej Mette

  Tak for et spændene indlæg! Jeg rejser til Kenya til december sammen med min arbejdskollega som kommer oprindelig fra Kenya Vi har bokket rejse på vores egen hånd. Det betyder at jeg skal være sammen min kollega og hendes familie et par dage og andre dage skal jeg rejser alene. Jeg har besluttet at tage til Masai Mara i 3 dage. Kan I anbefale er sted hvor jeg kan booke safari rejse? Mvh Elina

  • Hej Elina,

   Det lyder som en fed og oplevelsesrig rejse, du har i sigte! Vi har selv rejst med Afrika-Safari og været rigtig glade for dem. Jeg er dog i tvivl om, hvorvidt de kun arrangerer pakkerejser – men prøv at giv dem et kald, måske kan de hjælpe? Alternativt ved jeg, at Yaneeda arrangerer safarirejser, hvor man selv står for flybilletter. Vi har ikke selv prøvet at rejse med dem, men måske kunne de være relevante for dig?

   Afrika-safari: https://www.afrika-safari.dk/kenya/rejser.htm
   Yaneeda: https://www.yaneeda.com/dk/destinationer/kenya

   Rigtig god rejse 🙂

   Kh Mette

  • Hej Elina
   Jeg ved ikke om det er tilladt mig her at komme med et svar – men jeg prøver 🙂
   Vi rejser snart afsted på vores første safari, og har booket flybilletter selv.
   Vores rundtur i Kenya er arrangeret af http://geoffreystravels.co.ke/ – et lokalt agentur, ejet af Geoffrey Sendeu der taler dansk, da han har studeret i DK for mange år siden. Vi har dog kommunikeret med firmaet på engelsk 🙂

   Jeg har fra en god veninde fået anbefalinger på firmaet, og stoler på at de har lavet den bedste tur til os, hvilket er sket ud fra vores drømme og ønsker.

   God fornøjelse med jeres tur.
   Mange hilsner Pia

   • Hej Pia,

    JAAAA … du er mere end velkommen til at stille og svare på spørgsmål her. Vi er kun glade for, hvis vores blog kan hjælpe andre rejsende 🙂 Og tusind tak for dit gode tip, det er altid skønt med anbefalinger! Rigtig god rejse til jer!

    Kh Mette

  • Hej Julia,

   Vi bruger lidt forskelligt, men oftest et Canon EOS-1D Mark II og Canon EOS 5d Mark III. Til safari har vi primært gode Zoom-objektiver med, fx Canon 70-200mm + extender. Deruodover er vi glade for at have et all-round objektiv med, 24-70mm, og nogle lidt mere specifikke som 85mm og 33mm.

   Har du zoom med, kan vi varmt anbefale at købe en lille beanbag, så det er nemmere at kontrollere objektivt i den bumlende safarijeep 🙂

   Kh Mette

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here