Vi er på vej mod den nordlige indgang til Tarangire Nationalpark, der én af Tanzanias mest berømte nationalparker. Men hvad vi endnu ikke har forstået er, at vi langt væk fra den velkendte zoologiske have hjemme i København. 

Zamo, Martin og jeg sidder i Landcruiseren, hvor de langstrakte afrikanske sletter flyver forbi på den anden side af ruden med lidt over 80 kilometer i timen. Den sorte asfaltvej skærer i en lige linje gennem et uendeligt landskab med en spredt bevoksning af græs, buske og lave træer. Vinden hvirvler den tørre jord op, solen står højt på den blå himmel og horisonten brænder ud i en dis af varmebølger og støv.

Som de to safari-novicer Martin og jeg nu engang er, har vi på forhånd ingen anelse om, hvorvidt det at spotte dyrene fra bilen vil blive som at finde en nål i en høstak. Og med en fantasi farvet af dyreprogrammerne fra tv forestiller vi os, hvordan Zamo vil stige ud ad bilen for at lede efter spor i sandet, tjekke knækkede grene og smage på friske efterladenskaber. Hvordan vi vil bruge alle dagens solskinstimer på finde en bøffel eller to. Måske en zebra. Eller en løve, hvis vi er rigtigt heldige.

Safari i Tanzania 2

Men Zamo behøver slet ikke at gøre andet end at holde bilen på den asfalterede vej, før vi ser tre giraffer – far, mor og teenager. På langbenede listetæer lunter de over vejen. Som prikkede, tårnhøje Houdini’er. Hverken Martin eller jeg fatter, hvor de meterhøje dyr kom fra. De er jo næppe iklædt et særligt kamuflerende outfit eller har en størrelse, der kan gemme sig bag den lave bevoksning i det åbne landskab.

Hvad der synes som et endnu større illusionstrick er, at vi har endnu en halv times kørsel til selve parken. Det lyder helt åndsvagt, men vores hjerner har svært ved at kapere, at dyrene bare vandrer frit rundt. Men Tarangire Nationalpark har ingen indhegning, hvilket vil sige at vi i princippet deles om de samme kvadratkilometer. Over det hele. Lidt som hvis dyrene i Zoologisk Have drev rundt i Københavns gader.

Vil du have hele historien, kan du læse rejseartiklen om vores safari i Tanzania.

> Rejsen til Tanzania var arrangeret i samarbejde med Afrika-Safari.dk. Tekst, billeder og holdninger er udelukkende vores egne. <

Safari i Tanzania 3 Safari i Tanzania 4 Safari i Tanzania 5 Safari i Tanzania 6 Safari i Tanzania 7

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here