Vi kender alle historierne fra både film og kulørte blade. Historierne om, hvordan to elskende stikker af til Las Vegas for at sige “I do” til hinanden. Men én historie hører man sjældent. Nemlig den historie om, hvilke papirer, I skal have i orden, før bryllupsklokkerne kan bimle. Her kan du læse, hvordan vi forberedte den formelle del af vores bryllup i Las Vegas.

Der er mange par, som har sagt ‘ja’ til at elske og ære hinanden – i medgang og modgang og indtil døden skiller dem ad – i bryllupsfabrikken Las Vegas. Nogle par har slingret ned ad altergangen efter en lidt for festlig aften, der endte i en hotelseng med onde tømmermænd og en vielsesring på deres finger. Andre har ladet sig svejse sammen af Elvis, Michael Jackson, Jack Sparrow eller Marilyn Monroe. Og så er der dem, som har ladet sig vie i en helikopter, der fløj ind over Grand Canyon eller i en gondol, der sejlede på de smukke kanaler i Venedig. For intet er umuligt i kasinobyen.

Hvad der i stedet kan synes umuligt er, at finde ud af, hvilke papirer, man skal have på plads inden brylluppet? For det er ikke helt nemt at gennemskue, hvad der er en skrøne og hvad der lovmæssigt kræves. Kan man gå direkte ind fra gaden eller skal man booke en tid. Gælder brylluppet i Danmark eller skal man giftes igen på dansk jord? Vi brugte derfor en del tid på research, så vi var sikre på, at alting var på plads på vores store dag.

Bryllup i Las VegasVil du giftes i Las Vegas? Sådan gjorde vi:

–  Rejsebureauet FDM Travel hjalp os med at booke rejsen og finde et romantisk kapel i Las Vegas, The Little Church of the West, som lå tæt på vores hotel. Vi bookede selv vielsen via mail. Ceremonien kostede 199$ og var inkl. bryllupsfotograf + 3 printede billeder, som blev tilsendt med posten.

– Fire uger før afrejse bestilte vi via Clark County Courthouse hjemmeside (Las Vegas’ Bryllupskontor) en bryllupslicens. (I skal personligt afhente licensen på Bryllupskontoret i Las Vegas, inden selve vielsen, og da der er mange, som bliver gift i Las Vegas, kan du godt risikere at stå i kø, hvis du ikke har bestilt licensen på forhånd). Licensen kostede 60$

– Fire uger før afrejse udfyldte vi også en ægteskabsattest på Bryllupskontoret hos Københavns Kommune, som bekræftede, at vi opfyldte ægteskabsbetingelserne. (Attesten er gyldig i 4 måneder og skal afleveres på Las Vegas’ Bryllupskontor, når I skal afhente licensen).

– Inden selve vielsen hos The Little Church of the West afleverede vi licensen på kapellets kontor og fik efterfølgende et bryllupscertifikat, der bekræftede, at vi var blevet lovmæssigt viet i staten Nevada samt et personligt ’souvenircertifikat’ til evigt minde.

– Da vi kom tilbage til Danmark, afleverede vi bryllupscertifikatet hos Folkeregistret i Københavns Kommune og blev erklæret rette ægtefolk efter dansk lovgivning. (Husk at brylluppet skal registreres senest 2 måneder efter vielsen).

Du kan læse vores bryllupshistorie fra Las Vegas HER.

11 COMMENTS

 1. Hold da op, det er meget mere at forholde sig til, end man lige ser i filmene. Tak for den detaljeret guide, det er jo vigtigt at vide hvad man skal have med fra Danmark inden man rejser

  • Ja, vi blev også lidt overraskede over, hvor meget papirarbejde, der egentlig lå bag, når man ikke er amerikaner. Og det vil være så ærgerligt, hvis man står på sin bryllupsdag og ikke kan få de lovmæssige papirer, der dokumenterer ægteskabet. Er man indfødt, så er reglerne dog noget nemmere at forholde sig til.

 2. Hej 🙂
  Jeg skriver bare for at høre, om du evt. kunne linke til den formular inde på Clark Countys hjemmeside?
  Jeg kan simpelthen ikke finde den?!
  – og da vi kune skal være der i et par dage, ville det være rart bare loge at kunne gå ind og hente den 😉
  Tak for beskrivelsen.
  Mvh.

  • Hej LM,

   Tak for din besked og undskyld vores sene svar. Vi rejser pt. rundt i Kenya, hvor internettet en delikat sag, vi sjældent oplever 😉 Jeg forsøgte at google efter formularen via Clark Countys hjemmeside, men apropos internet, så kunne jeg desværre ikke komme igennem til siderne. Det er jeg ked af 🙁 Jeg håber, at du finder en løsning.

   PS. På forhånd stort tillykke med jeres bryllup. Vi ønsker jer den skønneste dag!

   Kh Mette

 3. Hej Mette

  Jeg vil lige høre angående little Church of West, da vi kigger på samme kirke. Sendte i blot jeres informationer til dem via mail eller bestilte i over dere hjemmeside?

  • Hej Kamilla,

   Tak for din besked og undskyld vores sene svar – vi har haft hænderne fulde og været en del på farten på det seneste 🙂

   Allerførst: På forhånd stort tillykke med brylluppet! Vi håber, at I får den skønneste dag i kærlighedens bryllups-by. Dernæst: Jeg kan ikke heeelt huske det, men jeg mener, at vi sendte dem en mail. De var superflinke til at sende diverse info og hjælpe os med det praktiske, da vi havde booket vielsen – så vi kan på det varmeste anbefale Little Church of the West.

   Rigtig god rejse og endnu en gang tillykke!

   Kh Mette

 4. Hej Mette,
  Står selv og skal til Las vegas og giftes 🙂
  Er det kun en vielsesattest fra borgerservice man skal have med? Skal den legaliseres eller aposttile påtegnes ? Kan nemlig ikke rigtig svar på dette nogle steder.
  På forhånd tak 🙂

  Mvh
  Louise

  • Hej Louise,

   Allerførst stort tillykke med det kommende bryllup. Vi håber, at I får præcis det bryllup, I drømmer om 🙂

   Det eneste, vi havde med hjemmefra, var en vielsesattest. Rådhuset var meget behjælpelige med at besvare alle spørgsmål omkring proceduren, så jeg tænker, at du kan tage fat i dem, hvis det er? Husk også at bestille bryllupslicensen i Las Vegas.

   Rigtig god bryllupsrejse 🙂 Kh Mette

 5. Hej Mette
  Er det nede på borgerservice man afleverer sin bryllupsattest for at få det anerkendt i DK? Har nemlig lige modtaget den i dag med posten ?

  • Hej Rasmus,

   Ja, det er det – det er Folkeregistret, der skal have attesten. Og hey, stort tillykke! 🙂 Blev I gift i Las Vegas?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here