Med sine charmerende historiske byer og dragende bjerglandskaber byder Østrig på ferieoplevelser med kontraster. I morgen rejser vi for første gang til det jodlende alpeland, hvor vi skal besøge Salzburg og Hohe Salve.

Sponsoret indhold

The Sound of Music er umiddelbart det allerførste jeg tænker på, når jeg tænker på Østrig. Og det afslører måske lidt, at jeg aldrig har været i Østrig? For så havde mine rejse-romantiske forestillinger om landet nok været lidt mere nuancerede … Martin har dog været der en enkelt gang på en uges vandretur med drengene – men nu er det første gang, vi skal besøge landet sammen. Og vi glæder os!

Vi er blevet inviteret af Østrigs Turistbureau, der har komponeret rejsen for os. Turen begynder med tre dage i den kulturhistoriske by Salzburg, der skulle være en af Europas mest charmerende byer – og sjovt nok også den location, hvor én af filmhistoriens mest elskede musicals blev optaget, nemlig The Sound of Music! 

Salzburg
Billederne er udlånt af Østrigs Turistbureau

Dernæst sætter vi os bag rattet i en lejebil og drager mod tinderne i Tyrol. Her venter et ægte alpeeventyr ved Hohe Salve, der er et mekka for naturelskere med hang til at holde aktiv ferie. Om vinteren er det kendt for at være blandt verdens bedste skisportsteder, men om sommeren lokker bjergene med vandreture, mountainbiking og paragliding.

Jep! Det kommer nok ikke bag på jer, der ofte svinger forbi herpå rejsebloggen, at vi straks takkede ja til indbydelsen. Vi er nemlig svært glade for rejser, der kombinerer stemningfuldt byliv, gode spiseoplevelser og fede naturoplevelser. Og Mozartkugler!

Jeg ved det, min lækkersult er født med en gammel sjæl. Men hvor jeg dog glæder mig til at guffe fyldte chokolader – og måske jodle lidt imens. Ehm, hey Martin, hvorfor har du pakket så mange ørepropper?

Har du været i Østrig?
Hvad forbinder du umiddelbart med landet?

Ps. Rejsetips modtages med kyshånd
– og Mozartkugler!

 

6 KOMMENTARER

    • Tusind tak, Nikoline – og velkommen hjem fra Barcelona! For hulan, nogle lækre billeder, du har taget på jeres tur <3 Kh Mette

  1. Hej i to
    Først og fremmest skal det siges at i kan godt glæde jer!
    I min barndom var vi næsten altid på sommerferie rundt omkring i Østrig og jeg mindes det med stor begejstring. Sidste sommer gengopfriskede jeg gode minder med min bedre halvdel. Det blev mest af alt til Salzburg inden vi kørte mod Slovenien.
    En helt fantastisk by som i godt kan glæde jer til at opleve. Mozartkugler er ikke at undervurdere, men det skal være de rigtige 😉
    Generelt er der faktisk rigtig mange lækre spisesteder og vi var da også på den hidtil bedste foodtour i byen. Salzburg har bare lidt af det hele. Vi brugte en enkelt dag i bjergene kun 1/2 times kørsel derfra og wauw, sikke en smuk natur der er.
    Glæder mig til at følge jer. Håber i får en helt fantastisk tur 🙂
    Mvh. Helle

    • Juhu, nu glæder vi os endnu mere – tusind tak for din besked, Helle 🙂 Salzburg ser virkelig også smuk ud på billeder, så vi glæder os helt vildt til at se den med egne øjne og give os i kast med alle de lækre spiseoplevelser, ej at glemme Mozartkuglerne!

    • Hej Karen, tusind tak – vi håber, at vi får tid til at besøge det. Det lyder som sådan en smuk og stemningsfuld oplevelse 🙂 Tak for linket og det gode tip! Kh Mette

SKRIV EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here