For foden af et alpebjerg i det nordøstlige Tyrol ligger Sportresort Hohe Salve. Her er kombinationen af sport, afslapning og god mad opskriften på den fuldendte ferie.
Vi er fan af konceptet, og nu også hotellet.

[Reklame] Rejsen var arrangeret af Østrigs Turistbureau / PR-fotos

Maverne er fulde af østrigske lækkerier og den mentale bagage er proppet med kulturelle oplevelser, da vi triller fra smukke Salzburg og sætter kurs mod Alperne. Her skal vi bo fire dage på et spritnyt sportresort, og udforske de sommergrønne bjerge med vandrestøvler og mountainbikes.

Byen Hopfgarten hvor Sportresort Hohe Salve ligger

Beliggenhed

Efter halvanden times kørsel ankommer vi til Hopfgarten, der ligger for foden af det sceniske bjerg Hohe Salve. Den lille charmerende by har en betagende beliggenhed, i hjertet af de populære Kitzbüheler Alper, og er et perfekt udgangspunkt for aktiv ferie i naturen.

Om sommeren lokker bjergene med vandrestier, klatreeventyr, mountainbikespor og paragliding. Og når sneen falder befinder du dig midt i et af Østrigs mest skattede skiområder, Ski Welt. Det er her landets skielite, OL-deltagere og verdensmestre flyver ned af pisterne.

Allerede på P-pladsen kan vi godt se, at Sportresort Hohe Salve har hapset byens bedste placering. Hotellet ligger nemlig et stenkast fra kabelvognene, der året rundt fragter vandrefolk, cyklister og skientusiaster til toppen af Hohe Salve. Det kan vist næppe blive bedre!

Sportresort Hohe Salve Reception - Sportresort Hohe Salve

Hotellet

Sportresort Hohe Salve er et topmoderne 4-stjernet hotel med 104 værelser. Dertil et fitnesscenter, spaområde, yogarum, to svømmebassiner, sportsbutik, lounge, cocktailbar og en hyggelig café med en udendørs terrasse.

Størrelsen alene og bygningens stringente udseende gør, at det halvt år gamle sportresort skiller sig synligt ud fra byens ældre og mere romantiske omgivelser. Men hvad hotellet mangler af charme udenfor, vinder det tifold igen indenfor.

Her bliver vi hilst velkomne af et smilende, serviceminded og professionelt personale. Receptionisten er langt fra en gammel kromutter, og hotellet er alt andet end en kitchet alpehytte, men atmosfæren er lige så hjertelig og imødekommende, som var vi tjekket ind på et lille, familieejet sted.

Værelse - Sportresort Hohe Salve

Værelset

Det føles næsten som at gå ind i en moderne etværelses lejlighed, da vi smider bagagen på vores superiorværelse. De 32 kvadratmeter er genialt godt udnyttet og rummer foruden seng, sofa, skrivebord også et stort badeværelse med badekar (hurra!), et separat toilet og walkin-closet. Især skabet er optur, når man er på den slags ferie, som kræver en omfattende garderobe, store støvler og masser af udstyr.

Værelset er stilfuldt indrettet med en varm, nordisk minimalisme og har en stor altan med to solsenge og udsigt over byen. Den får vi dog ikke brugt meget, da vi de næste fire dage får vi et næsten symbiotisk forhold til sengen.

En ting er, at søvngarantien er i top! For Alperne i Østrig kræver sine kræfter og gør jobbet nemt for Ole Lukøje. En anden ting er madrassen, dynerne og puderne, der både er faste og fluffy på den dér måde, som de kun kan være på gode hoteller. Kender du dét? Jeg ved, at der er nogle mennesker, der har en uhelbredelig trang til at stjæle ting fra hotelværelser. Martin og jeg ville bare ønske, at det var muligt at nakke en seng med hjem …

Spa - Sportresort Hohe Salve Sauna - Sportresort Hohe Salve Pool - Sportresort Hohe Salve

Move & Relax

Spis, sved, slap af og gentag. Det kunne snildt være sportresortets mantra, der byder på de perfekte rammer til at få pulsen op og hverdags-stressen ned. Vi er i hvert fald vilde med deres koncept ”Move & Relax”, som smelter sammen med de natursmukke omgivelser.

Her begynder dagen med en udsøgt morgenbuffet, der kan tilfredsstille alle madreligioner – stenalder-typer, fitness-fans og folk med en glubsk appetit efter gluten. Derefter kan du selv vælge, om du vil brænde energien af i bjergene eller på hotellet. Udvalget af friluftsaktiviteter i området er overvældende, og i fitnesscentret kan du tilmelde dig alt fra yoga, spinning, cirkeltræning og TRX eller tage timer hos en personlig træner.

Når kroppen vifter med hvide flag, kan du genoplade batterierne i spaområdet, løsne musklerne op i dampbadet, smelte i saunaen, stimulere nervesystemet i den infrarøde sauna og tilsidst blive æltet igennem af en professionel massør.

Herefter er det smagsløgenes tur til at blive forkælet. Hver aften kreerer køkkenet en delikat 5-retters menu med to til tre forskellige valgmuligheder for hver ret – kød, fisk eller vegetar. Dagen efter begynder du forfra. Og lad mig sige det sådan:

Det er svært vanedannende
at bo PÅ Sportresort Hohe Salve.

Vi er fans!

Aktiv ferie i Alperne
Billederne er udlånt af Østrigs Turistbureau og Sportresort Hohe Salve.

– – – –

[Rejsen var arrangeret af Østrigs Turistbureau. Tekst, billeder og holdninger er udelukkende vores egne. Bureauet har ikke haft indflydelse på artiklen.] 

– – – –

Har du prøvet at bo på et sportresort?

SKRIV EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here