Vores første møde med Balis mest turistede strandby Kuta var et møde med costa del surf. Det er tydeligt at surfing er en kæmpe turistindustri i byen – og det blev vi jo nødt til at kigge lidt nærmere på. Men skal man tage på surf-skole eller kaste sig ud i ‘learning by doing’ med de lokale?

You not stand up, you not pay, smågriner den unge fyr. Vi står på Kuta Beach, én af Balis både mest besøgte og berygtede strande, og ser på os selv i refleksionen af et par Raybans med dieselfarvet spejlglas. Solbrillerne sidder på næsen af en lille smilende balineser. Med kæk kasket, bar overkrop, løsthængende badeshorts og tatoveringer på begge overarme.

Surfing BaliLook here, boss”, siger han og stiller sig tæt op ad os og slår energisk ud med armene, som forsøger han med et helt særligt kropssprog at holde på sit netop indfangede kvæg. Det er tydeligt, at han rigtig gerne vil tjene et par Indonesiske Rupiah på os. Eller et par hundredetusinde – blot for at være mere præcis i forhold til den indonesiske valuta, hvor 200.000 svarer til 100 danske kroner.

Vi er endelig ankommet til Bali efter lidt over 15 timer i en anti-yoga’sk stilling. Thai Airways’ flysæder er så langt fra bygget til den skandinaviske viking. Men selvom vi sad unaturligt sammenkrøllet i spænd midt i orkanens øje – omringet af en samling thailandske børnefamilier, der under hele turen tilbød deres medpassagerer et ganske gratis lysshow ved at bruge læselampen som blinkende diskokugle og udføre halsbrækkende akrobatiske spring mellem rækken af sæder – så var det langt fra flyveturen, men ankomsten til Denpasar Lufthavn, der skulle vise sig at teste vores tålmodighed.

Jeg vil dog ikke trætte jer med beskrivelsen af slangekøerne, som vi skulle tøf-tøf-tøffe os igennem. Jeg vil blot konstatere, at det tog lidt over to timer (!) at bevæge sig gennem den ca. 300 meter lange ankomsthal. Og at synet af horderne gav en ret god fornemmelse af, at Bali er en F… populær turistdestination!Surfer på Bali

Men nu er vi her. NU! Og vi befinder os direkte under den 30 graders bagende sol midt på den brede, gyldne sandstrand, som nogle kalder Australiens svar på Sunny Beach. Kuta er verdenskendt for kombinationen af bølger og barer. Og foran os står nu denne balineser som mener, at han kan lære os at ride førstnævnte på under en time.

Han peger op mod en klynge af surfboards, der står under skyggen af en palme med næsetippen boret ned i sandet. Det er langt fra et usædvanligt syn. Stranden er plastret til med surfboards og dertilhørende lokale som tilbyder surfer-undervisning. For lige præcis Kuta Beach er med det lave tidevand verdenskendt for at have nogle af de allerbedste nybegynder-bølger – lange, små bølger som konstant triller ind mod stranden. Det er også dem, vi er for.

Den lille balineser spjætter begejstret og kaster hoftehøje håndtegn, da vi siger ”See you tomorrow at eleven”. Hans salgsmetode virkede. Fortsættelse følger HER

Surfing Bali 3 Surfing Bali 4 Surfing Bali 7 Surfing Bali 8 Surfing Bali 9 Surfing Bali 10 Surfing Bali 11 Surfing Bali 12 Surfing Bali 13

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here