“Where you from?”, spurgte den unge fyr, som vi mødte på hovedgaden på Gili Trawangan. Vi pegede på hans t-shirt, og han kiggede ned af sig selv. Han vidste det åbenbart ikke. Men det gjorde vi. Byen afbilledet på hans t-shirt var København. Det stod også med store røde bogstaver.

GiliT-shirten betød, at vi valgte ham, da vi skulle finde en lokal Gilineser til at tage os på morgendagens snorkletur. Det var som om, at skæbnen havde bestemt det. Vi skrev vores navne på en lap og stak ham 200.000 Indonesiske Rupiah (ca. 100 kroner). Han takkede og spurgte, igen: “Where you from?”. Vi fortalte, igen, at vi kom fra København og pegede, endnu en gang, lettere uforstående, på hans t-shirt. På hans bryst hang et fotografi af Nyhavn og Operahuset. “Beer and music”, sagde vi. Det synes han var fedt.

Men vidste han da ikke, hvad København var og hvor det lå, spurgte vi? Jo jo, dér drikker man øl og hører musik, sagde han. Så du har været der? – spurgte vi. Been there, done that, got the t-shirt?. Nej, sagde han og lignede et stort spørgsmålstegn. Jeg har fået t-shirten af en turist. Fra Danmark, sagde han.

Det er en lille verden, vi rejser rundt i … Og i morgen forklarer vi helt sikkert igen, at vi kommer fra København. Byen, hvor man drikker øl og hører musik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here