Som en lysende glorie omkranser gyldent strandsand den 2 x 3 kilometer lange ø Gili Trawangan. Det skrigende turkisblå vand er glasklart, og stikker du hovedet under blot få meter fra kysten, vil du opdage, at havbunden er dækket af levende koraller og vandet fyldt med farvestrålende tropefisk. Gili-øerne er Indonesiens svar på Maldiverne, og vores første morgen på den lille ø var helt fortryllende.

Et insisterende symfoniorkester af galende haner tager til i styrke i takt med at solen langsomt klatrer op ad himlen og bader alt i et flammende, orangegyldent lys. En hund lunter ned til strandkanten, dumper dovent måsen i sandet, og kigger på et par fiskere, som kaster deres snøre ud efter dagens første fangst. Snart flænges de bløde, brusende bølger af en strøm af motordrevne både, der lægger til land med friske forsyninger: fødevarer og turister.

Det er morgen på den lille ø, Gili Trawangan, der ligger ud for Lomboks nordvestlige kyst. For bare 25 år siden var den – og de to mindre naboøer, Gili Air og Gili Meno – fuldstændig ubeboet, men i dag er den golde ø omdannet til et mindre dykkerparadis.

Det er hovedårsagen til, at vi er rejst hertil. Og vi kan ikke vente med, at solen står lidt højere på himlen, så vi kan hoppe i vandet og snorkle en tur rundt om øen. Indtil da er det fascinerende at se på det mylder af liv, der opstår langs den lille havn. Hver morgen. Det er tydeligt at se på lasten, som de lokale slæber i land og transporterer videre enten til fods eller med hestevogn, at der er ingenting på Gili. Kun turister. Som drikker virkelig meget vand. Og Bintang – den indonesiske øl.

Gili Trawangan 2 Gili Trawangan 3 Gili Trawangan 4 Gili Trawangan 5 Gili Trawangan 6

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here