Travelmarket har netop kåret vores blog til ‘Danmarks Bedste Rejseblog 2017’. I denne festlige anledning besvarer vi her 8 spørgsmål om os, bloggen og rejserne – de bedste, værste og dem, vi drømmer om.

Julens magiske stemning indfandt sig tidligt hjemme hos os i år. For i begyndelsen af december tikkede en uventet besked ind i vores mailbox, der føltes som årets bedste julegave! I den allerførste linje stod:

”Mette & Martin Rejser” er blevet nr. 1
i konkurrencen om “Danmarks Bedste Rejseblog 2017”.

Mailen var fra Travelmarket, der sammen med en jury, bestående af eksperter fra rejsebranchen, havde undersøgt danske rejseblogs for 2. år i træk og udpeget vores som årets bedste. Hold fest, hvor blev vi glade! Udover at prisen føles som et kæmpe skulderklap, så har den også sat ekstra fut i alle vores blog- og rejsedrømme …

Her på tærsklen til et nyt år, synes vi derfor det er oplagt både at se (drømmende) frem mod nye rejseeventyr og kigge tilbage på de forgange. Så her har vi samlet otte spørgsmål og svar om os, bloggen og rejserne.

Vores rejser til USA1. Hvorfor begyndte I at blogge om jeres rejser?

Vi begyndte at rejseblogge i forbindelse med, at vi skulle på en rundrejse i Asien. Dengang skrev vi blogindlæg som en form for online postkort. Du ved, den type af hilsner, hvor man kort skriver: ”Hej mor, vi har det godt, send flere penge!” – uploadet sammen med et iPhone-foto af en palmestrand. Naturligvis plastret til med filtre.

“Hej mor …
vi har det godt,
send flere penge!”

Vi bloggede for sjov. Men så begyndte det sjove at blive sjovere, da vi sneg hver vores ‘ferie-hobby’ ind i bloggen. Mette har altid rejst med en notesbog, hvor hun dokumenterede rejsen og skrev om små glimt fra de mange oplevelser. Og Martin bliver altid lykkelig, når han har et kamera i hånden, det naturlige lys er perfekt og omgivelserne fortæller en historie.

I dag er bloggen blevet et fælles projekt, hvor vi har en fest over at kunne dele vores passion for at rejse og kombinere hver vores indre nørd – bloggeren og fotografen. Samtidig blev festen kun bedre, da bloggen voksede til et sted, hvor vi mødte andre rejseglade mennesker. Flere og flere begyndte at læse med og dele deres egne rejseoplevelser med os. Det er en ting ved bloggen, som vi holder særligt meget af.

Rejseblog om rundrejse i Filippinerne2. Hvilket land i verden er jeres favorit?

Drik os fulde, stjæl vores pas eller tilbyd os en million kroner. Selv ikke den mest udspekulerede taktik kan få os til at svare på det spørgsmål. Argh, vorherre bevares, en million kunne nok få vores tunger på gled. Men sandheden er, at vi umuligt kun kan nævne én destination. Vi kan til nøds gå med til at nævne tre, der har gjort særligt indtryk af forskellige grunde:

Tanzania

Tanzania var vores første safarirejse, og oplevelsen blæste os fuldkommen omkuld. Få ord er store nok til at kunne beskrive følelsen, når du kører ud over de endeløse sletter og kommer helt tæt på verdens vildeste dyreliv, som du ellers kun kan opleve i Zoo.

Safari i TanzaniaSafari i Tanzania Costa Rica

Costa Rica ramte os i hjertekulen på flere måder – naturen, atmosfæren og befolkningens hippie-agtige livsfilosofi, der kommer til udtryk gennem talemåden ’Pura vida’. Oversat til dansk betyder ordene ’det rene liv’ og minder os om, at vi skal huske at nyde livet. Og det er ikke svært i smukke Costa Rica.

Santa Teresa Costa RicaUSA

USA er et uudtømmeligt land af store oplevelser, men for os nåede det hellige højder, da vi drønede ud af Highway 1 i en åben sportsvogn få dage efter, vi havde sagt ”I do” i et lille kapel i Las Vegas. Vores honeymoon-roadtrip strakte sig fra Las Vegas til Seattle og er stadig en af de fedeste køreture, vi har oplevet.

Rejser USA3. Hvad har været den mest mindeværdige rejseoplevelse?

Alle vores rejser har budt på forskellige, uforglemmelige oplevelser. Men skal vi absolut nævne én, så vil vi snyde lidt og udvide den til et overordnet tema: Bryllupper! Udover at de altid er verdens bedste fester (right?), så er de også en af de mest fascinerende og farverige måder at opleve en fremmed kultur.

Det oplevede vi til vores venners sprudlende samba-fest af et bryllup i Brasilien, og da vi spontant blev inviteret til et bryllup i Vietnam, hvor gæsterne gav den gas med karaoke (!) og drak sig fulde i risvin. Og så glemmer vi naturligvis aldrig, da vi selv blev et af de mange par, der hvert år gifter sig i bryllupsbyen Vegas.

Saigon Rejseguide4. Hvad har været den værste rejseoplevelse?

Forrige sommer fik vi det telefonopkald, man frygter mest af alt, når man er langt væk hjemmefra. Vi var taget af sted på en road trip på Island – vi havde pakket en firhjulstrækker med telt, campinggrej, vandreudstyr og planlagt en 2 ugers rundrejse.

Vi havde været af sted i fire dage og var kørt over 300 km ind i landet, da Martins telefon ringede. Hans far var pludselig faldet om og død af et hjertestop. Det er uden sammenligning den mest forfærdelige oplevelse. I det øjeblik ville vi bare hjem. Nu. Rejsen tilbage føltes som en evighed …

Rejseblog Island5. Har I traditioner eller ting, som I altid gør på en rejse?

På nogle punkter kan vi se, at der et mønster, der altid gentager sig. Fx planlægger vi altid, at vi skal have spillekort med på rejsen. Men vi glemmer dem derhjemme. Derudover ender vi med garanti med to kolde øl og numserne plantet i sandet omkring solnedgang, hvis vi bor i nærheden af en strand.

At benægte at vi har ting, vi altid gør, er lige så umulig som at sove, når en myg begynder at summe på hotelværelset, når du lige har slukket lyset (du kender godt situationen, ik?). Men med det sagt, så er vores foretrukne tradition, at vi ikke har nogen. For vi holder allermest af at rejse, når vi ikke er begrænset af ting, vi absolut skal.

Rejseblog om road trip i USA6. Har I nogensinde været bange på en rejse?

Vi har heldigvis (7-9-13) aldrig været udsat for oplevelser, der har gjort os bange. Men vi har oplevet ting, der har givet os hjertebanken. Vi fik fx gelé i knæene, da vores safarijeep blev omringet af vilde elefanter i Tanzania, og vores guide for første gang virkede lettere nervøs ved situationen.

Hjertet slog også et ekstra slag, da vi befandt os i et bur under vand og en fire meter lang hvidhaj ’rensede tænder’ i tremmerne. Og da vi engang fløj i så voldsom turbulens, at vi begge usagt overvejede, om det mon ville blive vores sidste flyvetur …

Senest oplevede vi ufrivillig koldsved, da vi blev jagtet af masaier på motorcykler og forsøgt stoppet af flere mænd med vejspærring, da vores safariguide helt uskyldigt ramte en af deres geder med jeepen ved et uheld. Det føltes som om, vi var med i en film, da vi drønede ud ad grusvejen med høj fart …

Safari Tanzania7. Hvad har været den bedste overraskelse på en rejse?

Ingen overraskelse har endnu kunne hamle op med den, vi fik på Zanzibar. Vi var netop ankommet til øen sidst på aftenen efter en længere og strabadserende tur. Det var mørkt, vi var trætte og det eneste, vi ønskede os, var en god nats søvn. Foran os ventede en times kørsel i bil, før vi kunne falde om i en seng.

Da vi satte os ind i bilen, ’breakede’ vores chauffør beskeden. Vores hotel var overbooket, så han havde fået besked om at køre os til et andet hotel. Vi gruede for det værste – helt unødvendigt.

For vi var ikke alene blevet opgraderet til et femstjernet hotel. Vi havde også fået bryllupssuiten. En luksuriøs hytte på over 100 m2, der lå få skridt fra en af verdens smukkeste strande. Den første nat frygtede vi, at nogen ville hente os og fortælle, at det var en fejl. De næste fem nætter boblede vi af ren lykke. Jeg tror aldrig, vi nogensinde har sovet så godt … Igen, der er altså noget med bryllupper, hæ!

Rejseguide_Zanzibar

8. Hvilket land drømmer I om at besøge næste gang?

New Zealand! Kiwiernes land har længe stået højt på ønskelisten. Så har du gode rejsetips til alt fra leje af autocamper, over valg af rejserute til oplevelser, vi bare ikke må gå glip af – så vil vi være dig evigt taknemmelig, hvis du skriver det i kommentarboksen.

Den helt store drøm er dog en dag at købe en autocamper og køre ned ad den panamerikanske highway. Et ca. 30.000 kilometer langt vejsystem, der løber hele vejen fra Alaska i Nordamerika til Argentina i Sydamerika. Men ja, den kræver cool cash og en meget lang ferie …

– – – –

Har du en farvorit-destination i verden?

8 COMMENTS

 1. Tillykke med førsteplass i konkurransen, godt jobbet! Dette innlegget var spennende lesning, og et godt eksempel på at man kan få opplevelser på både godt og vondt når man reiser.

  Jeg er helt enig med dere i at det er umulig å velge et favorittland, så jeg blir nødt til å nevne flere 😀 Noen av dem er Madagaskar, Namibia, Georgia, Japan, Oman, Cuba og Tadsjikistan. I Europa er det nok Island.

  Godt nytt reiseår!

  • Tusind tak, Marianne 🙂 Og ja, oplevelserne er mange og forskellige på en rejse. Og wauw, sikke nogle skønne lande, du har på din favorit-liste! Senest har vi selv kigget meget på Madagaskar, men da det er et historisk stort udbrud af pest, så sætter vi lige de rejseplaner lidt i bero. Æv. Heldigvis er der mange andre skønne lande at opleve derude. Listen er ‘never ending’… 😉

   Godt nyt rejse-år til dig også!

 2. Først og fremmest skal I lige have et kæmpe tillykke med den flotte og virkelig velfortjente titel! Så flot! Og hvor er det dog dejligt at lære jer en smule bedre at kende. Selv har jeg også svært ved at vælge et favoritland, men på min top 3 indgår nok skøre og naturskønne Kina, uudtømmelige USA og ikke mindst betagende Island (:

  • Tusind tak, Camilla 🙂 Og ja, det er vitterligt “Mission Impossible” kun at vælge ét land, ik? Vi får tit netop dét spørgsmål, og hver gang går vores hjerner helt i stå, hahaha… Så vi tænkte, det var oplagt at tage en Top 3. Det var lidt nemmere, men stadig svært …

   Uh, vi vil også vildt gerne til Kina! Har du nogle særlige steder/byer/oplevelser, du kan anbefale?

 3. Endnu engang tilykke med den velfortjente ære! Favoritrejselandet skifter med jævne mellemrum – det er nemlig altid landet min ældste søn opholder sig i 😉

  Lige nu bor han i Brasilien, som jeg helt og aldeles har tabt mit hjerte til, men jeg har også ømme minder fra Abu Dhabi, hvor han boede tidligere. Om lidt flytter han til USA, og der ligger garanteret også skønne oplevelser og venter.

  Ellers er Japan nok yndlingsdestinationen. Eller Italien, hvor vi har et herligt lille stenhus i bjergene over Comosøen. Eller Burkina Faso. Eller… Ja, det er håbløst 😉

  Glæder mig til at følge jer på nye eventyr!

  • Tusind tak, søde Pia!

   Og ja, dét dér med at udvælge favoritlande er virkelig en udfordring – men det er også lidt sjovt 😉 Vi har med stor glæde brugt dine gode rejsetips fra Brasilien, så vi glæder os til, at sønnen bringer dig videre til USA. Det lyder i øvrigt spændende at have et job, der bringer ham så meget rundt i verden.

   Uh, Japan har længe stået højt på vores ønskeliste! Og Italien har et særligt sted i vores hjerter – ikke mindst på grund af maden, uhm! Åh, verden er så stor og ferien er så kort, haha …

   Kh Mette

 4. Hej Mette og Martin! Jeg har lige opdaget jeres blog her til aften og hold nu op! Det er med god grund at i har fået den pris. Det er virkelig gennemført! Jeg bor i Khao Lak i Thailand og arbejder for TUI som guide og har planer om at tage til Bangkok 3 dage, og i har virkelig givet mig fantastiske tips. Og massere af inspiration til flere nye rejser. Af hjertet tak og kæmpe tillykke med prisen. 🙂

  • Hej Laura,

   Ovr, tusind TAK, hvor blev vi bare glade, da vi læste din søde besked 🙂 Og wauw, det lyder vidunderligt at bo i smukke Khao Lak, vi elskede det sted og de mange flotte strande. Et ægte thai-paradis. God rejse til Bangkok!

   Kh Mette

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here