Med flere stempler i passet end de fleste er rejsebloggere mestre i at inspirere alle rejselystne sjæle. Men hvor rejser de selv hen i sommerferien? Vi har spurgt fem rejselystne par, om de vil anbefale sommerens bedste rejsemål.

Vi elsker denne tid på året, hvor sommerferien lyser forjættende op i horisonten. Det dufter af autosvar på arbejdsmailen, strandsand på tæerne og kolde drinks på ukurante tidspunkter. Juhu!

For os går turen traditionen tro altid til Odsherred, hvor vi har et hyggeligt sommerhus. Det er nemlig først rigtig sommer, når vi har spist stjerneskud på Rørvig Havn, dyppet stængerne i Sejerøbugten og pruttet om prisen på tuskemarkedet i Vig.

Vi går dog nødigt ned på sommerferie-traditionerne – så naturligvis skal vi også en tur uden for landets grænser. Vi er netop kommet hjem fra en uges fantastiske oplevelser i Østrig og nu går turen til Kenya i juli og Brasilien i august.

For selvom Danmark er verdens smukkeste land om sommeren (når solen skinner), så kan vi ikke rigtig løbe fra, at vi lider af kronisk udlængsel (apropos solen!). Derfor er vi altid på udkig efter nye, spændende destinationer, og ofte lader vi os inspirere af andre rejsebloggere.

Vi har derfor spurgt en håndfuld af vores yndlingsbloggere, der altid giver os akut rejselyst, om de ville anbefale sommerens bedste rejsemål og dele deres egne rejsedrømme. Tjek også deres Instagram-profiler ud. Det er svært vanedannede at følge med på deres eventyr – så er du er advaret …

Marokko / Afterglobe
Marokko / Afterglobe

Afterglobe.dk

Laura og Anders står bag Afterglobe.dk, som er den danske rejseblog, vi har fulgt gennem længst tid. Siden 2013 har de delt rundhåndet ud af personlige beretninger og postkortsmukke billeder fra deres rejser rundt i hele verden: road trips i USA, storbyferier i Europa og backpacking i Asien.

Hvilken destination vil I anbefale til andre – og hvorfor?

Vi opfordrer ofte folk til at besøge Vietnam, når de spørger. Specielt den vietnamesiske mad er anbefalelsesværdig. Vietnam er et nemt land at rejse rundt i, og derfor også oplagt at besøge, hvis man ikke tidligere har rejst i Asien. USA er vi også glade for, så vi anbefaler også folk at tage på roadtrip. Det er bare en helt specielt måde at rejse på, som vi virkelig er blevet forfalden til.

Sidste år besøgte vi selv Marokko for første gang, og hold nu op et skønt land. Menneskene, maden, naturen, det hektiske liv i Marrakech, ja, der var mange ting, der imponerede os ved Marokko.

Marokko / Afterglobe
Marokko / Afterglobe
Marokko / Afterglobe
Marokko / Afterglobe
Marokko / Afterglobe
Marokko / Afterglobe

Hvor planlægger I selv at rejse hen i år?

I år går turen til USA. Først har vi dog en lille smuttur til Tyskland i juli, efterfulgt af et par uger i det jyske med familien. Til august tager vi dog turen over Atlanten, hvor den står roadtrip og feltarbejde til mit speciale, som jeg skal skrive i efteråret. Det bliver en blanding af nationalparker (blandt andet Yellowstone og Grand Teton) og storby i NYC. En kombination man nok aldrig går galt i byen med 😉 Senere på året har vi en tur til Irland på programmet, og så pønser vi stadig på at tilføje lidt flere rejser i løbet af året. Vi må se 🙂

USA / Afterglobe
USA / Afterglobe
USA / Afterglobe
USA / Afterglobe

Hvilket sted i verden drømmer I om besøge næste gang?

Vi gad begge to godt opleve Jordan. Og Iran. Og Island. Og Myanmar. Og Laos. Og Sri Lanka. Og Indien. Og Cuba. Haha, vi drømmer ikke så lidt herhjemme. Ofte bliver vi også inspireret til andre destinationer via for eksempel Instagram, og der går nok ikke en dag, hvor vi siger til hinanden “Hey, Portugal kunne også være meget fedt at opleve!”. Hvis vi skal prøve at indsnævre os til en verdensdel, tror jeg dog, at det bliver Asien næste gang – altså efter USA og Irland.

USA / Afterglobe
USA / Afterglobe

DepartDeux

Med DepartDeux har Nikoline og Toke skabt en inspirerende collage af små anekdoter, personlige tips og ikke mindst et væld af smukke og stemningsfulde fotografier. Deres rejselyst smitter, og det er en fryd for øjet at rejse med dem i ud verden, når de besøger destinationer i både nord og syd.

Hvilken destination vil I anbefale til andre – og hvorfor?

Det var en kæmpe åbenbaring at komme til Færøerne. Vi var der i juni 2016, og vejret var helt perfekt. Øerne er så små, at man nemt kan komme rundt med bil i løbet af et par timer, og hvor end man kører hen, møder man den smukkeste barske natur, hyggelige små byer, og naturligvis masser af får.

Brug Torshavn som base, og kør så øerne rundt. Man må ikke misse søpapegøjerne på Mykines, bestig det højeste punkt Slættarindur og tal med de lokale. De er ekstremt imødekommende og gæstfrie.

Mykines / DepartDeux
Mykines / DepartDeux

Hvor planlægger I selv at rejse hen i år?

I år har allerede være travl med ture til Budapest, Berlin, Amsterdam, Mallorca og Svalbard, hvor Toke rejste af sted for at se isbjørne og midnatssolen danse. Derudover gik turen også til London på weekendtur – og senere på sommeren til Barcelona og Hamborg.

I efteråret har Toke booket en tur til Moldova. Her skal han med sine venner besøge Tranistrien – et mærkeligt selvstyre på grænsen til Ukraine.

Hamborg / DepartDeux
Hamborg / DepartDeux
DepartDeux / Hamborg
Hamborg / DepartDeux

Hvilket sted i verden drømmer I om besøge næste gang?

Vi har mange drømmedestinationer: Argentina, Senegal og Japan taler vi meget om. Derudover har vi talt meget om Venezuela – men der er situationen nok så anspændt netop nu, at det ikke er realistisk.

DepartDeux_Færøerne
Færøerne / DepartDeux
DepartDeux / Færøerne
Færøerne / DepartDeux

Hellofrom.dk

På rejsebloggen Hellofrom.dk er det Flemming og Kathrine, der skriver personlige hilsner fra deres rejser rundt til verdens kontinenter. Det er først fornyeligt, at vi opdagede deres halvt år gamle rejseblog, men siden har vi nydt at læse om deres rejseoplevelser og personlige tips til alt fra ølsteder i Berlin til snorkling i Belize.

Hvilken destination vil I anbefale til andre – og hvorfor?

Hvis vi snakker indenfor Europas grænser, har Grækenland simpelthen en særlig plads i vores hjerter! Vi synes ikke, man finder mange andre steder med så meget sommer-charme, lækkert badevand og indbydende ruter til en roadtrip på scooter. Vi er særligt forelskede i øerne Korfu og Santorini, hvor vi har drønet rundt på scooter, men der er et hav (bogstavelig talt!) af øer, man kan gå i gang med at udforske!

Hvis man drømmer om en tur udenfor Europa, kan vi varmt anbefale Taiwan! Der er smuk natur, en spændende kultur, dejlige strande nede sydpå og flere moderne storbyer. Og så er det et forholdsvist lille land, man fint kan rejse til på en 2-3-ugers sommerferie.

Hellofrom.dk / Taiwan
Taiwan / Hellofrom.dk

Hvor planlægger I selv at rejse hen i år?

2017 har for os allerede budt på Portugal, New York, Mexico, Belize og Berlin, så henover sommeren venter 10 dage i Norditalien, som vi glæder os rigtig meget til! Når vi kommer hjem igen, skal vi en tur rundt i det danske sommerland med vores ven, som kommer på besøg helt fra Taiwan! Det bliver sjovt at opleve noget mere af Danmark sammen med en, der ikke kender vores land så godt. Og så rejser vi en tur til Færøerne til august.

Hvilket sted i verden drømmer I om at besøge næste gang?

Uh, hvor skal vi starte?! Haha … Vi drømmer nærmest hele tiden om at komme tilbage til Alaska, som vi besøgte sidste år! Intet kan måle sig med Alaska.

Hellofrom.dk / Alaska
Alaska / Hellofrom.dk
Hellofrom.dk / Alaska
Alaska / Hellofrom.dk
Alaska / Hellofrom.dk

Ellers drømmer vi en del om den norske natur, Japan, Sri Lanka og Jamaica. Og takket være bl.a. Mette og Martin, drømmer vi nu også om Costa Rica! På et tidspunkt skal vi selvfølgelig også opleve de sidste 7 amerikanske stater, som vi mangler af de 50.

Nepal / Out'n'about
Nepal / Out’n’about

OUT’N’ABOUT

Det føles som at hoppe ned i rygsækken og komme med på vandreeventyr, når man læser Katrine og Laus rejseblog OUT’N’ABOUT. Deres beskrivelser er så levende, at det er umuligt ikke at få lyst til at trave i deres fodspor, når de trekker Nepals bjerge, backpacker i Indien og tager på opdagelse i Alaska.

Hvilken destination vil I anbefale til andre – og hvorfor?

Det overrasker nok ikke nogle, hvis de slår vejen forbi OUT’N’ABOUT, at vores rejsehjerter brænder for natur, store vidder og outdoor-livet. Derfor står vores tre ugers vandretur til Grønland også som en helt speciel oplevelse.

Grønland har en natur, der sparker (jaja, vi skal nok tale pænt)… numse. De har majestætiske isbjerge, som larmende kælver og flækker til flere hundrede år gamle indlandsisflager. Og så har de meget få veje. Derfor ligger resten af den 2.166.000 km² store ø øde og vild hen. Det giver mulighed for nogle spændende outdoor-oplevelser! Selv havde vi pakket rygsækkene til tre ugers vandretur. Vi mødte fire andre vandrer på vores vej og så sporene efter et par isbjørne.

Vi lever i en tid, hvor alle verdens flækker og afkroge er blevet kortlagt. Men når man vandrer igennem den uberørte vilde grønlandske natur, kun med kort og kompas og ingen stier, så føler man lidt opdagelses-adrenalin suse igennem en! Så vil du gerne opleve et rejseeventyr ’off the beaten track’, kan vi varmt anbefale Grønland. Og så har de kaffemik!

 

Grønland / Out'n'about
Grønland / Out’n’about
Grønland / Out'n'about
Grønland / Out’n’about
Grønland / Out'n'about
Grønland / Out’n’about

Hvor planlægger I selv at rejse hen i år?

Som rejseblogger vender man tit blikket imod fjerne himmelstrøg. Udlængsel er blevet lig med lange distancer, underlig mad og navne man slet ikke kan udtale. Man glemmer at der venter eventyr, hvis bare man bare træder ud af sin dør. Kan man ikke finde spændende oplevelser her, så kan man lige så godt droppe at rejse en jet-lags-tur til den anden side af verden, sagde en rejseeventyrer engang til mig.

Så vi har taget udfordringen op! Til sommer vender vi snuden imod de danske kyster og grønne smukke bakker. Der er også over 7.000 km dansk kyst, så eventyr burde vi godt kunne snuse os frem til. For nylig gav jeg Lau bogen ”100 hyggelige steder i Danmark”. Så mon ikke cyklen, kajakken eller løbeskoene kan luftes og vise os ægte dansk sommer-stemning. Vi venter dog stadig på svar fra vejrguderne …

Danmark / Out'n'about
Danmark / Out’n’about

Hvilket sted i verden drømmer I om besøge næste gang?

Hjemme ved vores spisebord har vi et verdensatlas hængende. Med pinde for hvert sted vi har udforsket. Ser jeg på det, så fremstår Sydamerika meget pindeløs. Det er ellers et fantastisk spændende kontinent, har vi hørt fra flere af vores rejseblogger-venner.

Med en størrelse på ca. 17,8 mio. km burde der være en del eventyr, der bare venter på os. Især har Patagonias bjerge vakt en udlængsel i os. Store vidder, få mennesker og et rygsæk-eventyr med mad, telt og overlevelse i nogle uger kunne være helt fantastisk at kaste sig ud i. Det er bare det med tiden. Men når vi får styr på den, så vender vi kompasset, blyanten og kameraet mod Argentina, Chile og Peru.

Indien / Out'n'about
Indien / Out’n’about

Two Danes on Tour

Anne Marie og Rasmus er “to på tur”, som deres rejseblog “Two Danes on Tour” tidligere har heddet. Og jeg skal lige love for, at det danske par kommer vidt omkring. De er derfor vores go-to rejsebloggere, når vi søger inspiration til destinationer, som er ‘off the beaten track’. De har bl.a. besøgt Galapagos, Madagaskar og Kaukasus – og over 60 andre lande …     

Hvilken destination vil I anbefale til andre – og hvorfor?

Vi tænkte over spørgsmålet, kiggede på hinanden, og sagde “Madagaskar” i kor! Denne ø er endnu ikke overrendt af turister, det er stadig dejligt besværligt at komme rundt (forestil dig 18 afrikanere og 2 danskere i en bus med 15 sæder), og dyrelivet er helt unikt og fantastisk. Er du til eventyr, så er Madagaskar det helt rigtige valg for dig. Derudover er det i vores øjne relativt sikkert og det vi kalder ”Africa light”. Selvfølgelig findes der lommetyve, men der er ingen, der er ude på at tage dit liv.

TwoDanesOnTour_Madagaskar
Verdens mindste kamæleon på finger, Madagaskar / Two Danes On Tour
Madagaskar / Two Danes on Tour

Hvor planlægger I selv at rejse hen i år?

Vores sommerferie går i år 5½ uge til Colombia. Vi var i Ecuador og på Galapagosøerne sidste år, hvilket var super fedt. Vi mødte mange rejsende, som lige var kommet fra Colombia, og de talte alle meget varmt om landet. Grundene til, at det skal være i år er, at Colombia har åbnet meget op de sidste år, og vi vil gerne besøge landet, inden masseturismen for alvor sætter ind. Hovedformålet med vores rejse vil være at se vilde dyr og fugle.

TwoDanesOnTour_Galapagos
Galapagos / Two Danes on Tour

Hvilket sted i verden drømmer I om besøge næste gang?

Hos os er der altid mange rejsedrømme og idéer i spil, og det er nærmest umuligt for os kun at vælge ét sted. Men når I nu vrider armen om på os, så må vi nævne Irian Jaya i Indonesien. Der tror vi, at det ukendte ligger. Der begynder eventyret i mødet med lokalbefolkningen og den fantastiske natur.

Madagaskar / Two Danes on Tour

– – – –

Har du ferieplaner?
Hvilke lande drømmer du om at besøge?

 

4 KOMMENTARER

  1. Dejligt med lidt inspiration! Selvom årets sommerrejser allerede er booket, og den første tur til Island begynder allerede på fredag, så er jeg altid på udkig efter nye spændende steder. Højest på min liste lige nu er Grønland og Færøerne, som begge var i meget hård konkurrence med Island. Forhåbentlig går turen dertil inden alt for længe (:
    I må have en rigtig dejlig ferie i sommerhus. Der er nu intet som den danske sommer. Selv skal jeg også lige et lille smut hjem til Danmark i august, og jeg glæder mig så meget til koldskål, gåture på stranden og selvfølgelig kvalitetstid med familie og venner.
    Camilla | http://cammi.dk

    • Åh, Island er det vildeste natur-eventyr, nyd det – og så vil vi glæde os til at se billeder og læse om din tur 🙂 Rigtig god sommer i det smukke nord. Kh Mette

  2. Det er blevet så fint altså! Tak for spaltepladsen 🙂 Hvor var det også spændende at læse de andres svar. Nu drømmer jeg om Madagaskar, Færøerne, Grønland , Alaska, Grækenland og … ja okay, listen er lang 😛

    • Selv tak, vi havde også en fest over at læse svarene og savle over billederne 🙂 Rejselysten kribler! Kh Mette

SKRIV EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here