Rejser du til Costa Rica, er Naturparken Manuel Antonio selvskrevet på listen over et must-see. Det samme kan man ikke sige om byen Quepos, som du kører igennem, inden du skal op over et bjerg ad en 7 kilometer lang og snørklet vej langs Stillehavet, for at komme til mekkaet for den costaricanske natur. Men der er én rigtig god ting ved Quepos!

Quepos er en lille fiskerby, som er vokset i takt med strømmen af turister, der valfarter til Manuel Antonio, og er med en ny havn blevet udgangspunktet for dybhavsfiskeri, som er en populær sport, især for de amerikanske turister.

Der ligger et par hoteller, hostels, butikker, restauranter og barer, hvor USA’s grå guld hænger ud og drikker dagens cervezas, mens de med stærk sydstatsaccent fortæller anekdoter om deres største, vildeste og sejeste fangst fra havet. Og det er ikke småting – ifølge dem selv.

Quepos Costa Rica 2 Quepos Costa Rica 3

Men sker det, at du befinder dig i Quepos – hvilket er forholdsvis sandsynligt, hvis du ankommer med bus, da stationen ligger midt i byen – så skal du unde dig selv at spise på Soda Sanchez.

En soda er Costa Ricas svar på en diner, der serverer lokal og billig mad. Det er også her byens beboere spiser. Og med god grund. Måske ser det lille sted ikke ud af meget med sine klinker på væggene, brune plasticstole og nussede duge på bordene, hvor køkken-mama smækker den ene tallerken med brun og gul mad på bordet efter den anden. Men på trods af madens farve og lidt kedelige lighed med Knorr’s risretter, så smager maden virkelig godt! Lad mig gentage: Virkelig godt!

Hverken tjeneren eller køkkenpersonalet kan et eneste ord engelsk, så hvis ikke du kan et par spanske gloser, så har jeg fundet ud af, at pege-systemet, smil og en stor portion nysgerrighed efter at smage retterne med de sjoveste ord, er en glimrende taktik!

Velbekomme. Buen provecho.

Ps. Soda Sanchez ligger på samme gade som busstationen. Gå cirka 200 meter i retningen mod bjerget og væk fra havnen, så ligger den på din højre hånd.Quepos Costa Rica 4 Quepos Costa Rica 5

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here