”If you just look long enough, something will move”. Sætningen var Davids – fyren, som vi lejede junglehytten af, da vi boede i Manuel Antonio. Og den faldt en morgen, vi sad på hans terrasse og kiggede efter dyr i junglen, der omgav os.

Monteverde i Costa Rica 2Sjovt nok så er David, ganske nok ubevidst fra hans side, blevet en form for mentor for vores costaricanske eventyr. Vores første dage i Costa Rica tilbragte vi delvist i hans selskab – morgensludder på terrassen, aftenøller ved poolen og julefester på de lokale barer – hvilket forsynede os med en lind strøm af insiderviden om Costa Rica og livet, der leves her, som vi aldrig havde fået fra rejseguides og bøger.

Og sætningen, ”If you just look long enough …”, er efterfølgende nærmest blevet vores mantra. For i Costa Rica myldrer det med dyr. Det kribler, krabler og kravler. Både lydløst og højrøstet. Selv når du tror (og håber) at intet levende er omkring dig, så skal du blot lade øjnene vandre, hvorefter du med garanti vil finde noget, der bevæger sig.

Med den erfaring begav vi os i går, væbnet med kameraer og myggespray, ind i hjertet påMonteverde Cloud Forest. Skoven i skyerne, der er indhyllet i en evig tåge og hjem for langt flere dyr end vi i princippet overhovedet har lyst til at vide. Turen gik rundt nede på jorden ad små, tilgroede og mosbevoksede naturstier såvel som flere meter oppe i skyerne på lange hængebroer.

Velkommen til Monteverde:

Monteverde i Costa Rica 3 Monteverde i Costa Rica 4 Monteverde i Costa Rica 5 Monteverde i Costa Rica 6 Monteverde i Costa Rica 7 Monteverde i Costa Rica 8 Monteverde i Costa Rica 9Monteverde i Costa Rica 10Monteverde i Costa Rica 11Monteverde i Costa Rica 12Monteverde i Costa Rica 13Monteverde i Costa Rica 14Monteverde i Costa Rica 15Monteverde i Costa Rica 16Monteverde i Costa Rica 17Monteverde i Costa Rica 18Costa Rica 1Costa Rica 2

Og nej, vi så hverken slanger, firben eller leguaner i fri dressur i naturen, men i Santa Elenas serpentarium, en zoologisk have primært for slanger. Kun lille Pip Hans og en håndfuld kolibrier gjorde sig til for vores skyld. Heldigvis.

SKRIV EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here