Skal du til Costa Rica, skal du ikke snyde dig selv for en road trip op til bjergene ved Monteverde, der med god grund også er kaldt for “skoven i skyerne”.

Road trip til Monteverde i Costa Rica 2Vi er nu kørt fra den smukke, solrige og 35 graders varme strand Santa Teresa og op til Naturparken Monteverde. Det vil sige – vi er mere præcist kørt til byen Santa Elena, der ligger 1800 meter over vandoverfladen i Costa Ricas nordvestligste bjergkæde og er porten til parken. Her har vi booket et hotel i tre dage. Og det er noget af et sceneskift …

Heroppe er vejret at sammenligne med en dårlig dansk sommerdag. I perioder pisker regnen ned, vinden tuder udenfor og vindslag slår så kraftigt mod ruderne, at man skulle tro, det var de nordiske guder, der bankede på. Måske gør de også det? I hvert fald er det sandsynligt, at Thor allerede er landet med sin gedetrukne trævogn. For på vej herop kørte vi under den smukkeste regnbueport.

Det føltes næsten overnaturligt at opleve en regnbue så stor og kraftig i sit lys og så tæt på os, at det var fuldkommen tydeligt, hvor begge ender landede. Hvis ikke det var, fordi vi havde lettere travlt med at nå frem til vores hotel, inden mørket faldt på, havde vi kørt mod den ene ende af regnbuen for at afmystificere, om der virkelig findes en skattekiste med guld?

Road trip til Monteverde i Costa Rica 3 Road trip til Monteverde i Costa Rica 4

Nu sidder du måske og tænker, hvorfor vi kørte Thorkild Thyringsk i kapløbet mod noget så uskyldigt som mørket, nu hvor guldet potentielt var indenfor rækkevidde? Men hvis du har været i Costa Rica, ved du godt hvorfor.

Vejene.

Eller nærmere bestemt manglen på vejene. Det vil sige – der findes veje i Costa Rica. Teknisk set. Nogle veje er asfalterede og glimrende at køre på. Andre er rå grusveje, hullede og stenede, og de er uden tvivl skyld i en høj dødelighed blandt biler. For de firehjulede får bogstaveligt talt smadder.

Til gengæld føles det også som et større eventyr at bevæge sig bumlende, zig-zaggende og hakkende fra A til B. Det føles lidt som at arbejde sig frem mod en destination, som kun få hvide mennesker før os har set. Virkeligheden er dog en helt anden. Men vejene er med til bibeholde illusionen. Vi er Indiana Jones-wannabees. På jagt efter guldet under regnbuen …

Road trip til Monteverde i Costa Rica 5 Road trip til Monteverde i Costa Rica 6 Road trip til Monteverde i Costa Rica 7

SKRIV EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here