Det er sort. Kulsort. Tanzania er bogstaveligt talt en verden fortættet af mørke, da vi efter 18 timers flyrejse ankommer fra Kastrup til Kilimanjaro omkring midnat. Solen har for længst fået fyraften og stjernerne har prikket hul i nattehimlen. Og et eller andet sted ude i horisonten troner det verdensberømte bjerg majestætisk. Men i hvilken retning og hvor tæt på vi er, har vi ingen anelse om.

Around that corner, siger vores chauffør, da vi lidt senere står ude på den svagt oplyste parkeringsplads i færd med at kaste vores tasker ind i bagagerummet på en stor klassisk Toyota Landcruiser. Jeg havde netop spurgt om i hvilken retning Mount Kilimanjaro lå. Hans svar blev akkompagneret af en skråsikker pegen.

Om end han havde peget i anden eller helt tredje retning, så havde det nok ikke betydet det store for vores geografiske orientering. For det er altid komplet desillusionerende at ankomme til et nyt og fremmed sted efter mørkets frembrud. Vi kunne lige så godt være dumpet ned hvilket som helst i verden. Næsten. For luften er varm. Sådan rigtig behagelig lun, som kun steder, der ligger omkring ækvator, kan være.

Snart efter er vi på vej med retning mod vores hotel i byen Moshi. Vi æder os gennem det sorte landskab kilometer for kilometer. Chaufføren har Rihanna kørende på random, og enkelte steder lyser små, runde glødepærer eller aflange lysstofrør op og afslører en enkelt brik af et større hele. Det er nærmest tortur. Og vi begynder at fantasere om at kunne tænde verdens største lommelygte, så den kan tage lidt af den højeksplosive nysgerrighed, der bobler i vores blodårer.

Rejsen er vores første tur til Afrika. Og vi er efterladt mystificeret, da vi ud på natten falder om i vores seng. Vi har ikke den fjerneste anelse om, hvor vi er eller hvordan her ser ud. Men det føles allerede som et stort eventyr.

Vil du have hele historien, kan du læse rejseartiklen om vores safari i Tanzania.

> Rejsen til Tanzania var arrangeret i samarbejde med Afrika-Safari.dk. Tekst, billeder og holdninger er udelukkende vores egne. <

Tanzania og Zanzibar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here