Film: Safari i Kenya og badeferie ved Mombasa

Fra hjertebankende nærkontakt med det vilde dyreliv på savannen til eksotisk afslapning under kokospalmer ved Det Indiske Ocean. Kenya gav os uforglemmelige minder for livet. Ta’ med på vores rejse i denne lille film.

[Reklame] Filmen er lavet for Afrika-Safari.dk

Alt i Afrika bider, men safari-insektet er det værste af alle … Ordene tilhører den berømte britiske rejsejournalist Brian Jackman, der har været på flere end 100 safarirejser. Det er meget muligt, at vi blevet bidt af det samme insekt. For lige siden vores første safari i Afrika har jordens næststørste kontinent givet os konstant rejsekløe.

Safari i Kenya

I juli 2017 fik den kradsende fornemmelse en pause, da vi for tredje gang satte kurs mod Afrika. Denne gang gik turen til Kenya, en klassiker indenfor safarirejser – og med god grund. Landet deler rundhåndet ud af storslåede naturoplevelser. Her kan du komme helt tæt på The Big Five og se den store migration på første række. Fra juli til oktober vandrer op mod 1,2 millioner gnuer gennem Kenya på deres søgen efter friske græsgange.

Vi var så heldige at opleve det spektakulære syn, da gnuerne i selskab med flere hundretusinde zebraer krydsede Marafloden, hvor krokodillerne lå på lur og slikkede sig om munden ved synet af årets festmåltid. Derudover bød Kenya på mange flere vilde oplevelser. Vi så blandt andet geparder jage, en leopard flænse en dik-dik antilope, hanløver kæmpe med voldsom kraft, og en løvemor dele dagens bytte med sine tre små unger.

Badeferie i Mombasa

Efter en uges hjertebankende oplevelser på savannen fløj vi ud til kysten for at få pulsen ned. Her nød vi at slappe af under kokospalmerne på en strand nord for Mombasa – en historisk havneby ved Det Indiske Ocean, hvor man kan opleve swahilikulturen helt tæt på. Her gik vi på eventyr på de lokale markeder – der bugnede af eksotiske frugter, stærke krydderier og frisklavet kaffe – og besøgte håndværkerne, der efter ældgamle traditioner snittede de fineste kunstværker i træ.

Alt i Afrika bider,
men safari-insektet
er det værste af alle …

Heldigvis findes der ingen rejsevaccinationer mod længslen efter at opleve mere af Afrika. For Tanzania, Zanzibar, Sydafrika og nu også Kenya har givet os mange uforglemmelige minder for livet. Nu er spørgsmålet blot, hvilket afrikansk land vi skal besøge næste gang?

– – – –

Har du været i Afrika?
Hvilket land i verden giver dig rejsekløe?

SKRIV EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here