Det er umuligt at sætte ord på, hvad der er den største oplevelse ved en safari i Tanzania. Men én ting er sikkert: Ngorongoro er noget helt specielt!

[Reklame] Rejsen var arrangeret af Afrika-Safari.dk

NgorongoroI will visit Denmark someday. If God wishes. Sådan sagde køkkendrengen, mens vi pegede på de ting, vi gerne ville have med i vores madpakke: et kogt æg, et tørstegt kyllingelår, en daggammel tebolle, tre skiver vandmelon, en pose saltede jordnødder og en pakke chokoladekiks.

(På en safari er den største oplevelse ikke den kulinariske – men i sidste ende vil vi også meget hellere bruge tiden langt ude på savannen med en lidt tør madpakke end at mæske os i den overdådige buffet på hotellet.)

Køkkendrengen havde netop spurgt, hvor vi kom fra? Og hans respons på vores svar gav os uundgåeligt dårlig samvittighed og følelsen af magtesløshed. Ikke desto mindre syntes vi, at Gud måske var en lige lovlig tung stregspiller at bringe på banen. Og endda så tidligt om morgenen.

Alligevel havde vi efterhånden så småt vænnet os til tilstedeværelsen af den høje herre i Tanzania. For vores safariguide Zamo nævner Ham og Hans vilje hver eneste morgen, når vi taler om, hvilke dyr, vi kan forvente at se denne dag. ”If God wishes”, vel at mærke.

Ngorongoro Hvad Zamo ikke havde fortalt os var, at Gud i allerhøjeste grad ville være tilstede, da vi senere på dagen stoppede ved et udsigtspunkt efter en halv times kørsel op ad en stejl grusvej i det frodige naturområde Ngorongoro Conservation Area. Sådan føltes det i hvert fald, da vi steg ud ad bilen og blev mødt af et himmelhøjt panorama, der slår alt, hvad vi nogensinde har set.

For når du står på kanten af Ngorongoro-krateret, er ingen ord store nok. For dine fødder åbenbarer sig et gigantisk hul, verdens største caldera, der opstod for 2-3 millioner år siden, da en vulkan sank sammen efter en enorm eksplosion. Krateret er over 19 km fra kant til kant og nede i det 260 km2 store hul lever over 20.000 savannedyr i en usædvanlig tæthed. Det er et fuldkommen surrealistisk sted …

> Rejsen til Tanzania var arrangeret af Afrika-Safari.dk. Tekst, billeder og holdninger er udelukkende vores egne. <

Ngorongoro 2 Ngorongoro 3 Ngorongoro 5 Ngorongoro 6

SKRIV EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here