Vi er rejst på en ny safari i Afrika – denne gang i Sydafrika, hvor vi bor ved landets største og mest kendte nationalpark. Kruger er på størrelse med det halve af Danmark og udover at være hjem for The Big Five, så huser parken Afrikas næststørste tal af forskellige pattedyr. Spørgsmålet er blot, hvor mange af de 147 arter, vi kommer til at se?

Sydafrika_Kruger Nationalpark[Reklame] Rejsen var arrangeret af Afrika-Safari.dk.

Bad news, siger én af lodgens ansatte, da vi endelig er ankommet efter næsten et døgns rejse fra Danmark. Hendes ansigtsudtryk er svært at tyde, og min mave krymper sig ved tanken om, at vores drøm om at gense The Big Five & Co måske kan fordufte hurtigere end du kan nå at sige ”Hakuna matata”.

”You are going to LOVE South Africa so much, that you have to return again and again. And it is going to cost you a lot of money to travel back and forth!”. Luften hvisler ud mellem mine tænder i et lidt mærkeligt grin. Og dét øjeblik kan jeg mærke, HVOR meget jeg faktisk har glædet mig til endnu en gang at tage på safari.

Lyden af Afrika

Vi hører dem, før vi ser dem. En dyb knurrende lyd efterfølges af et trompeterende trut. Snart efter dukker en elefantmor med sin lille unge op knap 50 meter væk fra vores altan. Nede fra floden hører vi et højt plask, hvor en flodhest plumper i vandet – ikke langt fra en krokodille, der soler sig på en stor sten. Og alle fuglene i træerne begynder at kalde højlydt, da en flok bavianer indtager scenen som en bande af frække drenge, der ’stroller’ rundt i nabolaget på udkig efter lidt sjov i gaden.

Vi bor på Pestana Kruger Lodge, der har en smuk udsigt ud over floden ”Crocodille River”, som markerer den sydlige indgang til Kruger National Park i Sydafrika. Her kommer dyrene ned for at drikke vand og omdanner vores altan til en safari i sig selv – vi behøver ikke engang at flytte os en meter. Derfor har vi den første times tid allerede set en håndfuld af Afrikas mest kendte dyr.

Rygtet lyder, at personalet har set alle medlemmerne af The Big Five på en og samme dag. Så lige nu sidder vi tryllebundet og venter på, om elefanten bliver fulgt op af løven, leoparden, bøflen og næsehornet. Måske kommer vi til at sidde her længe, men hvad gør det, når vi har sydafrikansk hvidvin på køl. Åh, Sydafrika – du forkæler os!

> Rejsen til Sydafrika var arrangeret af Afrika-Safari.dk. Tekst, billeder og holdninger er udelukkende vores egne. <

Solnedgang i Sydafrika_Kruger NationalparkElefant i Sydafrika_Kruger Nationalpark Solnedgang i Sydafrika_Kruger Nationalpark

5 KOMMENTARER

 1. ja det lyder fantastiskt tror jeg tager alene på sådan en tur husbond har ikke lyst og den voksne søn for travlt men lige pludselig er jeg blevet 67 år gad vide om man er ved at være for gammel???

  • Hej Lone
   Tak for din besked 🙂 At tage på safari i Afrika er bestemt en helt speciel oplevelse – og hvis det er en rejse, du virkelig drømmer om at komme på, så kan vi kunne bakke op om din tanke om bare at tage af sted! Så længe du er rask og rørig, så betyder alder ingenting. Især på denne tur, hvor du bor på det samme sted på en dejlig lodge med udsigt til nationalparken og bliver kørt alle steder. Så eventyret er nemt og bekvemt, hvis du ønsker det 🙂 Vi kan på det varmeste anbefale, at du tager en snak med Afrika-Safari, som arrangerede vores tur – de kan helt sikkert give dig masser af tips og gode råd.
   De bedste rejsehilsner, Mette 🙂

 2. Hej 🙂
  Det lyder skønt. Min kæreste og jeg overvejer en 3 ugers tur til Afrika til sommer. Har lidt svært ved at vælge mellem Tanzania og Sydafrika. Har I en favorit blandt de to?
  Mvh Christina

  • Hej Christina

   Tak for din besked 🙂 Det lyder helt fantastisk med en sommerferie i Afrika! For som I måske allerede har læst, så er vi blevet hovedkulds forelsket i de to afrikanske lande, som vi har besøgt.

   Uh – jeg synes, det er svært at udvælge en favorit blandt Sydafrika og Tanzania. Men jeg synes, at de byder på forskellige oplevelser, så jeg tænker, at mit bedste råd vil være, at I vælger ud fra det 🙂

   Hvis I gerne vil opleve en ægte safari, ligesom dem man ser i tv, hvor de afrikanske sletter strækker sig så langt øjet rækker, og hvor I føler jer som gæster i dyrenes rige (og ikke omvendt) – så skal I vælge Tanzania. Her får I naturen for fuld udblæsning! Landet er stadig under udvikling, så man mærker også mere til det ‘autentiske’ Afrika. Naturen er storslået og rå, det samme er vejene 😉 I bliver rystet godt igennem, når bumler ud af de støvede, hullede grusveje i safarijeepen. Men som bonus kan I efterfølgende tage en tur til Zanzibar, der ligger ca. 30-40 minutters flyrejse fra Dar es Salaam, og ryste støvet af jer, mens I nyder de eksotiske omgivelser og det azurblå vand. Og er I de aktive-typer, så skal I vandre op til toppen på Kilimanjaro!

   Hvis I mere er til den lidt pænere og mere civiliserede version – til et Afrika, hvor I udover safari også kan opleve moderne storbyer, kultur, lækker mad, gode vine og shopping, så skal I tage til Sydafrika. Som førstegangs-besøgende, der gerne vil afprøve, om Afrika er noget for én – så er Sydafrika et fantastisk land. Her kan man få en smagsprøve på det hele. Naturen er vidunderlig smuk, frugtbar og varierende, alt efter om du er inde i landet, oppe i bjergene eller ude ved kysterne. Derudover er Cape Town et hit! Mange er nervøse for at besøge byen pga rygter om vold og kriminalitet, men hvis blot I holder jer til den centrale del og begår jer med omtanke, så er byen en kæmpe oplevelse. Vi syntes lidt, at den en form for blanding af Sydney, Rio og New York, dog i et lidt mindre og naturligvis afrikansk format 😉 Men ja, vi ELSKEDE Cape Town, da vi er to madører med hang til gode vine – og her er billigt!

   Helt overordnet:
   For os at se, så er det dog især safari-turene og den afrikanske natur, der er det store trækplaster, når man rejser til Afrika. Hvis I har det lige sådan, så vil jeg anbefale, at I tager til Tanzania. Det er stadig én af de største oplevelser i vores liv. Kort sagt: Hvis du besøger Afrika for første gang, så vil du blive imponeret over en safari i Sydafrika. Har du været i Afrika før eller forventer, at en safari skal ligne det, du ser på tv, så skal du til Tanzania.

   Men ja – alting er smag og behag 🙂 Jeg håber, at I kan bruge ovenstående? Ellers er I velkomne til at skrive igen. Lige meget hvad så ønsker vi jer den BEDSTE rejse. Afrika er en stor oplevelse!

   Kh Mette

   • Tusind tak for det dejlig fyldestgørende svar 😀 Det kan vi helt sikkert bruge til noget! Lige nu hælder vi nok mest til Tanzania inkl. et smut til Zanzibar. Meeeeen vi er stadig i tænkeboks 🙂
    Mange tak! Uanset hvor det bliver, glæder vi os helt vildt til at skulle afsted 🙂

    Kh Christina

SKRIV EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here